Ik snap het een stuk beter al. Deze aflevering vond ik zowel super leuk als super ruk dus ik zal de volgende aflevering dan ook maar bekijken.
@UniversiteitvanNL4 ай бұрын
Goed idee!!
@b.munster28304 ай бұрын
Heel leuk gedaan! 👍 Wel goed om ook te vermelden dat de quantum-computer die in deze aflevering werd getoond een experimenteel model is. Soortgelijke experimentele modellen van bijv. IBM waren iets van 5 jaar geleden ook zo groot als een manshoge koelkast en daar zaten dan 5 qubits in. De nieuwste modellen zitten echter al wel gewoon op een chip (die overigens wel nog steeds in een soort superkoelkast dichtbij het absolute nulpunt worden gekoeld).
@2wheels1guy254 ай бұрын
10:30 Onderschat m’n in Eindhoven wonende schoonmoeder niet. Ik heb nog een paar vragen: Waarom strontium? 500 graden K of C? Pakt dat optische pincet zo’n molecuul fysiek vast? Waarom kunnen in de toekomst medicijnen worden berekend, waarom niet nu? Waar worden quantumcomputers nu voor gebruikt? Hoe blijven die 4 atomen op 5micrometer van elkaar? Waarom wordt er gewerkt met 4 atomen waarom niet meer of minder? Zijn die 4 atomen geselecteerd op op bepaalde kwaliteiten of is dat willekeur? Hoe worden die atomen aan het werk gezet en hoe worden de resultaten geïnterpreteerd? En waarom is het handig dat zo’n molecuul 4 antwoorden tegelijk kan geven, want stel dat ik iemand een gesloten vraag stel en diegene antwoord ‘janeemisschienikweethetniet’ dan is dat toch een waardeloos antwoord of ben ik dan niet quantum genoeg om dat antwoord te begrijpen?
@a.bakker644 ай бұрын
Mooi hoor. In het begin werd ik behoorlijk afgeleid door de achtergrond, maar daar waar het interessant werd, was het goed.
@foggy41804 ай бұрын
Grootste probleem is dat je dmv quantumverschijnselen berekeningen wil maken op quantumniveau en waarin je geen verstoringen wilt hebben maar we leven wel in een dynamisch universum waarin onze natuurwetten gelden. Om dit zo stabiel te krijgen dat je kan vertrouwen op de berekeningen die gedaan worden is een hele klus als het ooit gaat lukken. Ze noemen verschillende gebieden waarin een quantumcomputer oplossingen kan bieden maar zodra er ergens in de wereld eentje goed werkend is die dan ook encryptie op welk niveau dan ook om zeep kan helpen dan is defensie de eerste die er gebruik van gaat maken en de rest moet maar afwachten of en wanneer ze het kunnen gaan gebruiken. Dat heet dan Top Secret.
@TheEmergingPattern4 ай бұрын
generatieve A.i. kan ook oneindig meer en beter en efficienter gemaakt worden met een beetje quantum.. optimaliseren.
@mojo21104 ай бұрын
doe maar niet
@TheEmergingPattern4 ай бұрын
@@mojo2110 ik vrees dat ze daar al een tijdje mee bezig zijn in diepe kelders elders...
@mojo21104 ай бұрын
demon technolgy.
@marcelmolenaar56844 ай бұрын
Belachelijk. Trap er niet in. Wat ze allemaal beweren is echt nonsens.