Waarom de kinderopvang zo ***-duur is

  Рет қаралды 176,724

NOS op 3

NOS op 3

Күн бұрын

Пікірлер: 579
@Spichtmeister
@Spichtmeister 5 ай бұрын
Echt wel respect voor de medewerkers, als de kleine gebracht wordt zijn zij er al, en als ik uit m'n werk hem ophaal dan is dezelfde werknemer er vaak nog steeds. Daarna moeten ze nog schoonmaken, administratie doen. Om vervolgens thuis te komen en de volgende dag weer opnieuw alles te herhalen. En dan hebben ze ook nog eens de verantwoordelijkheid over meer kinderen per persoon terwijl je je als ouder alleen maar om je eigen kind hoeft te bekommeren. Dus ja daar mag best een wat groter salaris tegenover staan. Je zag tijdens de coronaperiode heel goed wat voor impact het heeft op de samenleving als de opvang gesloten blijft.
@MrMkaddict
@MrMkaddict 5 ай бұрын
Grote probleem is dat niet het salaris zo hoog is, maar dat de opvang miljoenen vangt en de grote mensen er achter dik geld er voor vangen
@Hiermoeteenusernamestaan
@Hiermoeteenusernamestaan 5 ай бұрын
Het is gewoon walgelijk schofterig dat de eigenaar van de kinderopvang in een bak van een ton rijd en de medewerkers een zwaar laf minimumloon krijgen. Echt om je kapot te schamen. Want het is echt zwaar werk. Kan hier echt met mn kop niet bij.
@Margriet101
@Margriet101 5 ай бұрын
Ahw dat is leuk om te lezen❤
@RotterdamCasuals
@RotterdamCasuals 5 ай бұрын
@@MrMkaddict Rot toch op man. me zusje komt met 2200 euro thuis en werkt 32 uur. zielige gedoe.
@MrMkaddict
@MrMkaddict 5 ай бұрын
@@RotterdamCasuals ja dus..? En hoeveel blijft er daar aan de strijkstok hangen. Die 2200 euro is bijna het geen wat mensen betalen voor 1 kind 😂 dus zeg even 40 uur is gewoon een normaal salaris hoor mag van mij nog wel meer bij ook!
@4evercodfreak
@4evercodfreak 5 ай бұрын
Bijna alsof een vrije markt voor dingen als zorg, kinderopvang en de huizenmarkt nooit leiden tot beteren kwaliteit en prijzen voor consumenten, maar wel tot meer winst voor de mensen die graag zoveel mogelijk geld willen pakken ten koste van andere.
@Joey-zt2rt
@Joey-zt2rt 5 ай бұрын
openbaar vervoer
@williamthesilent1849
@williamthesilent1849 5 ай бұрын
Alles in dit land is geprivatiseerd en dat drijft de prijs natuurlijk op want alles draait om winst bij bedrijven. Daarom dit soort kapitalisme aan banden leggen en de toeslagen afschaffen. Misschien kan het dan wel gratis.
@StripeDeStripper
@StripeDeStripper 5 ай бұрын
Komt omdat zulke bedrijven steeds meer leidinggevende , managers , kwalitiet managers en weet ik veel voor andere hogere functies bij komen .. de piramides staan op de kop tegenwoordig
@finn4240
@finn4240 5 ай бұрын
Vrije huizenmarkt was het domste idee tot nu toe.. 3kwart van nederland onbetaalbaar thanks rechts kabinet..
@SirSheepy
@SirSheepy 5 ай бұрын
daarom fuck rechts politiek die dit heeft veroorzaakt en in stand blijft houden.
@jeanoutegelaar6139
@jeanoutegelaar6139 5 ай бұрын
Wat ik ook lastig vind aan het huidige systeem is dat als je dus goed verdiend samen je inderdaad minder terugkrijgt. Stel je man verdiend een stuk meer dan jij dan betaal je dus retehoge opvangkosten; vaak even veel of zelfs meer dan je eigen maandsalaris. Je hoort vaak vrouwen de afweging dan maken of het dan niet voordeliger is om helemaal niet meer te gaan werken. Waardoor je dus een groep vrouwen uit de arbeidsmarkt haalt en daardoor financieel afhankelijk(er). Dit systeem is bedacht om mensen gelijke kansen te geven maar in werkelijkheid valt dat nog vies tegen.
@Claudia-sm9te
@Claudia-sm9te 5 ай бұрын
Inderdaad. Of je krijgt een loonsverhoging maar daarmee val je net in een hogere schaal waardoor je per maand netto mínder overhoudt.
@JanwillemCramer
@JanwillemCramer 5 ай бұрын
Wat mij blijft verbazen is dat wij westerse mensen onze kinderen weg stoppen onze ouders wegstoppen zodat wij zelf ook een leven hebben.. Als je naar 150 andere landen kijkt dan vangen familie leden elkaar op tot het eind van je leven. Onvoorwaardelijk. Dan mag jouw schijn vrijheid best geld kosten. Want als je terug gaat naar de basis, hoeft niets geld te kosten;
@lovemadeinjapan
@lovemadeinjapan 5 ай бұрын
Heel simpel, ik en mijn man hebben gewoon allebei 2,5 dag in de week gewerkt. 0 opvang. En we hielden onder de streep misschien 1000€ per jaar minder over, maar dat is een offer dat je graag doet voor A) geen brengen/halen/uitval/kom maar halen want een snottebel, B) meer tijd met je kind, C) geen gezeik met de Belastingdienst
@natanbarz8010
@natanbarz8010 5 ай бұрын
Waarom ga je niet meer moeder spelen met je vriendinnen? Je kan toch prima elkaars kinderen opvoeden terwijl een deel (2 of 3) van jullie vriendinnengroep (bestaande uit 6 of 10) zich bezig houdt met wat echt )minder( belangrijk is. Dan hoef jij niet afhankelijk te zijn van je man zoals hij dat van vrouwen is zodat jij tegelijkertijd EN alleswetende moeder kan spelen EN zelfstandige werkvrouw weet te zijn.
@natanbarz8010
@natanbarz8010 5 ай бұрын
Kwestie van juist plannen en op hetzelfde moment moeder worden. Mochten jullie nog geen gepaste vader gevonden hebben, wil ik deze last gerust op m’n schouders nemen, mits jullie voltallige goedkeuring uiteraard.
@hilderenshof2476
@hilderenshof2476 5 ай бұрын
Een paar dingen die nooit op de vrije markt geplaatst moesten worden: onderwijs, ziekenhuizen, kinderopvang, gezondheidszorg.
@malorkie
@malorkie 5 ай бұрын
En openbaar vervoer + nuts bedrijven niet te vergeten
@pokemonduck
@pokemonduck 5 ай бұрын
@@malorkie precies, NS zit toch ook maar de hele tijd te huilen dat ze meer geld nodig hebben van de overheid, nou dan regelen we het OV zelf
@MisterMpp
@MisterMpp 5 ай бұрын
Probleem is alleen dat ze niet op de vrije markt geplaatst zijn. Anders zou er 0 euro naartoe gaan en amper regelgeving die zegt hoe en wat er moet gebeuren xd
@leekebouw
@leekebouw 5 ай бұрын
​@@MisterMppprecies dat 👏👏👏
@robbertjantel4366
@robbertjantel4366 4 ай бұрын
En openbaar vervoer
@bernicewijnne1212
@bernicewijnne1212 5 ай бұрын
Zelf heb ik ook een tijd in de kinderopvang gewerkt, ik vond het leuk werk alleen wel zwaar. Rond half 7/kwart voor 7 aanwezig zijn zodat je de groep kan klaarmaken zodat alles gereed is als de eerste kids komen om 7 uur. Wij hadden ook vaak dat we teveel kinderen hadden waardoor er weer geschoven moest worden op groep of dat je even moest bij springen terwijl je eigenlijk pauze zou gaan nemen. Daarnaast is het zwaar ondergewaardeerd werk. Je hoort vaak de zin: "veel plezier" of "lijkt me wel lekker hoor hele dag kunnen spelen en knuffelen" terwijl dit werk echt mega pittig is. Daarnaast wordt je ook niet heel goed betaald, je zou verwachten dat het loon op het gemiddelde ligt of iets boven het gemiddelde maar dat is in veel gevallen niet waar. Ook vakantie/verlof vragen is heel lastig, maar ook ziekmelden. Je krijgt dan vaak het vragenvuur: "wat heb je dan" "kan je niet heel even komen" "wil je eerst zelf rond bellen voor vervanging". Daarnaast ervaarde ik het zelf als "lopende band werk" Elke dag hetzelfde met weinig uitdaging. Daarom uiteindelijk toch een andere richting op gegaan binnen de pedagogiek.
@Roanmonster
@Roanmonster 5 ай бұрын
Vraag me vaak af of die ouders het zelf dan ook leuk vinden om bijv. met hun eigen kinderen plus, laten we zeggen, nog 2 of 3 van een ander erbij dag in dag uit te zitten wanneer ze denken dat kinderopvangmedewerkers alleen maar een beetje zitten te knutselen de hele dag.
@limkloosterboer
@limkloosterboer 5 ай бұрын
@@bernicewijnne1212 bovengemiddeld? Eh het is een mbo3 niv opleiding. Oppassen zonder diploma gebeurt ook vaak dus om er je beroep van te maken met een agogisch tintje moet niet zo'n drastische stap zijn. Aangaande ziekmeldingen, dat geldt voor alle werknemers in alle sectoren. Ken je rechten. Je bent alleen een bedrijfsarts details verschuldigd
@martijnvangestel3890
@martijnvangestel3890 5 ай бұрын
Waarom niet voor jezelf beginnen als ik vragen mag? In dit filmpje beweren ze dat er forse winst te behalen valt dus met zon tekort moet het een eitje zijn om zelf te beginnen voor een veel hoger loon?
@nachtkonijn
@nachtkonijn 5 ай бұрын
Klinkt als ik eerlijk mag zijn ook als een slechte organisatie. Ik denk dat het ook enorm verschilt waar je komt en een organisatie zonder winst oogmerk heeft veel meer te bieden voor het personeel maar klinkt heftig
@jhrgoosselink9111
@jhrgoosselink9111 4 ай бұрын
@@limkloosterboer mbo 3? Je moet tegenwoordig mbo 4 hebben en certificaten halen.
@Ken_Jones
@Ken_Jones 5 ай бұрын
Bij ons is de kinderopvang relaxt. Wordt goed gezorgd voor de kinderen. Ik denk omdat er veel personeel is wat hier uit het dorp komt. En het verloop is klein. Mijn zoon van 6 maanden heeft dezelfde juffen als mijn zoon van 5 heeft gehad. MAAR - vlak na corona merkte ik wel dat een paar juffen wel heel veel werkten, beginnen om 7 uur en naar huis om 7 uur, 5 dagen in de week. Was een vrije keuze, jonge meid zonder gezin. Maar nu is er gelukkig meer personeel aangetrokken. Het lijkt voor mij als buitenstaander alsof er geen problemen zijn. De prijs ligt een 20 cent hoger dan plafond bedrag van de toeslagen.
@TheJubess
@TheJubess 5 ай бұрын
Ik denk dat dit wel een uitzondering is hoor. Maar heel fijn voor de mensen die bij deze opvang hun kindjes hebben
@kieksterr8772
@kieksterr8772 5 ай бұрын
ik werk zelf bij een van de grotere kinderopvang centrums in Nederland en ik merk omdat het een grote organisatie is dat er veel wordt geïnvesteerd in o.a. de pedagogisch coach en krijgen wij coaching op ons locatie niveau. Verder zit ik in een klein team van in totaal 4 man. We zijn goed op elkaar afgesteld en hebben allemaal onze kwaliteiten op de groep en leren ook zo van elkaar. Ik merk wel dat het op grotere locaties wat meer chaotisch is met invallers en personeelstekort. Het bedrijf organiseert ook 1 a 2 keer per jaar een scholing over belangrijke aspecten in ons werkveld. We hebben meerdere besprekingen en leren ook uit de e-learning over het werk. Ik heb nadat ik 2 jaar PABO heb geprobeerd hier eindelijk op de BSO mijn draai gevonden en vind het top om met kinderen te werken :).
@Margriet101
@Margriet101 5 ай бұрын
Leuk, mag ook wel eens een positief geluid, ja de ene kinderopvang is de andere niet.
@CaptainMug
@CaptainMug 5 ай бұрын
2 maanden in de kinderopvang gewerkt en toen wist ik niet hoe snel ik weg moest komen. Wat een vreselijke mensen werken daar, geen hart voor kinderen en geven geen fuck om wat er gedaan wordt. Ik had kinderen van 7 tot 10, wil dus zeggen dat ik wel om half 8 op het werk moest zijn voor de voorschoolse opvang, maar dan de rest van de dag (tot 15.00) niks te doen had. Werd ik dan betaald? Nope! Maar naar huis gaan mocht ook niet, moest aanwezig blijven. Als de kinderen er waren mocht ik niks van regels aan ze vertellen. Ze waren immers niet op "School" en dus moest het allemaal maar wat losser. I.e. Kinderen die over de bank rennen, met spullen gooien, super hart gillen en achter andere aan zitten met een schaar was dood normaal en mocht ik niks van zeggen. Ik zat op de PABO dus voor mij was dit echt een schok. Ik ben meerdere keren op het kantoor van de "Baas" geweest om uit te leggen wat de situatie was maar ik was nieuw en snapte het nog niet, de persoon met wie ik samen de groep deed had deze baan al meer dan 20 jaar dus die wist echt wel hoe het hoorde...... ja ja..... Nee, kinderopvang is hell.
@samarosa1
@samarosa1 5 ай бұрын
Dit is wel een extreem en bijzonder locatie niet alle bso’s werken zo
@Sarah-kl9nz
@Sarah-kl9nz 5 ай бұрын
@@samarosa1misschien niet zo extreem qua schaar maar meesten kinderopvang en bso zijn echt niet zo warm naar kinderen hoor. Dat lijkt zo maar 9 van de 10 leidsters zitten op de bank, zeggen lelijke dingen tegen kinderen favoriete zin van de meesten zijn: ik vind dat zo een stom kind..
@rosameijering5161
@rosameijering5161 5 ай бұрын
Ja precies! Ik had op drie verschilkende locaties stagegelopen, en op de laatste werd ik gewoon weggepest. Ik wordt nooit gepest, en begreep er niks van. Terwijl ik nog vier uur reisde per dag wat ik er allemaal voor overhad. Ik had in ieder geval genieg te zien om er achyer te komen dat ik het verschrikkelijk vond. Kinderen die veel te weinig drinken kregen en de hele dag door tegen me zeiden dat ze dorst hadden, en die waren nog maar drie jaar oud. Maar nee, want de luiers mochten niet vol. Ik houd verschrikkelijk veel van kinderen, maar ik voelde me er totaal niet thuis en evht ongemakkelijk soms. Maar het is ook gewoon heel schools, en dat is misschien wat ik niet doorhad.
@rosameijering5161
@rosameijering5161 5 ай бұрын
​@@Sarah-kl9nzdat is wel zo, en de drie locaties die ik had gezien in twee jaar tijd, werd er wel veel nagatief gepraat over de ouders en kinderen. Dat ze geen stijl hebben qua kleren, rare ouders hebben etcetera. Alleen achter de rug om natuurlijk
@Sarah-kl9nz
@Sarah-kl9nz 5 ай бұрын
@@rosameijering5161 precies!! Het is allemaal bijna niks qua verzorging voor de kinderen, heel erg zorgelijk
@Me-yw1rx
@Me-yw1rx 5 ай бұрын
Ik heb ruim 15 jaar gewerkt in de kinderopvang. Ik ben van mening dat een kind thuis het beste af is ipv op een kinderdagverblijf. Zeker de eerste 2,5jaar van zijn leven. Ik ben blij dat ik vroeger een moeder had die fulltime thuis was.
@Margriet101
@Margriet101 5 ай бұрын
Ligt eraan of de medewerkers gemotiveerd zijn en het kind kan wennen aan een groep. Tegenwoordig mag een babyleidster maar 3 babys onder haar hoede. Denk wel dat 2 dagen voor de meeste kindjes wel zat is. Nu wel veel instroom van personeel dat nog getraind moet worden. Die moeten niet te snel in het diepen gegooid worden vind ik.
@Me-yw1rx
@Me-yw1rx 5 ай бұрын
Dan nog ben ik het daar niet mee eens. Het is eigelijk heel onnatuurlijk om met 8 weken jouw kindje weg te brengen zowel voor de moeder maar zeker ook als baby, dreumes tot 2,5jaar. Denk maar aan de rest van de natuur! Merendeel van de mensen werkt voor "de plaatjes" voor social media: vakanties, uit eten, dure auto voor de deur met een perfect alles is af huis. Daarnaast kijk eens wat er nu met de jeugd en ook in gezinnen gebeurt: stres, burn out, scheidingen, wachtlijsten psychiater, zelf moord ect!! Dit is het gevolg van een doorgedraaide materialistische samenleving! En dan kun je nog zulke goede lieve leidsters hebben... PS Dan heb ik het niet over mensen die echt beide moeten werken om de vaste lasten te kunnen betalen, die anders in de schulden komen. Er is ook wetenschappelijk bewezen dat de eerste 1,5jaar voor een kind in de kinderopvang zeer schadelijk blijkt dus ja.. Dan ben ik maar ouderwets: moeder hoort idd thuis te zorgen voor haar kinderen (en man) met liefde, aandacht, rust en tijd voor het gezin. Mensen denk zelf na en stop met deze ratrace!
@BoonBoom-48
@BoonBoom-48 5 ай бұрын
Ik denk dat iedereen het daar wel mee eens is maar als beide ouders moeten werken houdt het al op.
@Me-yw1rx
@Me-yw1rx 5 ай бұрын
Ja dat zei ik ook, het is een ander verhaal wanneer mensen echt moeten werken, uit pure nood, dan is het fijn dat er opvang bestaat. Maar reken er maar op dat het merendeel werkt voor het aanzien, we leven in een materialistische samenleving dit wordt extra "gevoert" door social media, reclame overal en de overheid! Dus "dumpen" wij de kinderen om: die dure auto, voor niet 1 maar minstens 2x op vakantie te gaan, elke week shoppen kleding, terrasje pakken, uiteten te kunnen betalen. Gevolgen daarvan had ik al eerder beschreven, naast dat dit ook nog eens slecht voor milieu is.. Ach ja, lekker doorgaan met z'n alle..
@annameer1999
@annameer1999 5 ай бұрын
Absoluut. Hechtingsstoornissen komen niet voor niets steeds meer voor. En niet te vergeten... meer scheidingen tussen de ouders door de drukte van allebei moeten werken. Beter is het kind bij mama, papa, opa of oma. En als dat niet lukt.. een vaste gastouder.
@sharonketel2110
@sharonketel2110 5 ай бұрын
Ik werk al 15 jaar met veel plezier in de kinderopvang. Het is hollen of stilstaan. Ik breng mijn eigen kinderen ook naar de opvang. Zij vinden het daar super leuk. De leidsters en de begeleiders zijn top.
@ramonvos2191
@ramonvos2191 5 ай бұрын
Deze video lijkt wel de grootste uitputtingsslag geweest te zijn voor onze NOS makers😂
@nosop3
@nosop3 5 ай бұрын
We zijn nog aan het bijkomen..
@Kruzhh
@Kruzhh 5 ай бұрын
Ik hoorde laatst van m'n zus wat de BSO kost voor 3 kinderen, 3 dagen per week voor een paar kleine uurtjes...sjongejonge. ik zou een kind echt niet kunnen betalen, maar goed dat geldt ook voor een fijne woning
@GetSpazticBro
@GetSpazticBro 5 ай бұрын
Natuurlijke selectie
@Root_boy
@Root_boy 5 ай бұрын
@@GetSpazticBro buiten het feit dat dit natuurlijk een onaardige reactie is, is het ook nog eens onjuist. Het zijn juist de mensen met een betere baan maar met hoge vaste lasten die in de problemen komen. Voor de armsten is het dus zo goed als gratis.
@Armoer
@Armoer 5 ай бұрын
@@GetSpazticBrowas dat maar zo. Je ziet juist dat lageropgeleiden met lager betaalde arbeid meer kinderen krijgen dan hoogopgeleiden. De hogeropgeleiden betalen via al die toeslagen wel de prijs voor die baar-drift van de onderklasse.
@rosameijering5161
@rosameijering5161 5 ай бұрын
Tja daarom was er vroeger dus vaak één ouder thuis met de kinderen
@Armoer
@Armoer 5 ай бұрын
Jammer dat mijn comment is verwijderd. Snap ook niet waarom
@Timesplitter86
@Timesplitter86 5 ай бұрын
Eigenlijk is het in de jaren 90 al verkeerd gegaan. Kinderopvang zou eigenlijk gewoon overbodig moeten zijn. Vrouwenemancipatie is een groot goed, maar of de man of vrouw nou voltijd werkt, één van de twee zou genoeg moeten zijn. Vreemd genoeg is dat duizenden jaren geen probleem geweest en nu opeens moet iedereen werken om in een rijtjeshuis of appartement in een pauperbeurt te kunnen wonen. 😂
@maxaafbackname5562
@maxaafbackname5562 5 ай бұрын
- door de woningnood op te lossen, hoe lang bestaat dat al, kunnen huur en koopprijs weer normaal worden. - geen verschil meer tussen salaris voor man en vrouw. Geen reden meer voor de man om thuis te blijven. - geen marktwerking neer, gaat veel geld schelen
@joriszantvoort
@joriszantvoort 5 ай бұрын
Leuk idee, ik ben het deels met je eens. Het lijkt me echter beter om niet uit te gaan van nucleaire gezinnen, maar om de opvang en opvoeding van kinderen sociaal te regelen. Dan kunnen vrouwen, mannen, en mensen die zich niet als man of vrouw identificiëren werken in kinderopvang of andere nuttige beroepen zonder dat ze daar een sociale of financiële prijs voor hoeven te betalen.
@Miriewoud
@Miriewoud 5 ай бұрын
Het is een situatie waarin de teruglopende demografische cijfers duidelijk aangeven dat er een fundamentele omslag gaande is in een onhoudbaar economisch model, gezien de nu geëmancipeerde, werkende moeder, nu ook financieel bijdraagt aan het alles opeisende economische groeimodel, dat verhoudingsgewijs geen draagvlak meer heeft.
@paulageurtzen9894
@paulageurtzen9894 5 ай бұрын
@@Miriewoud Misschien moeten die vaders dan wat meer bijdragen?
@Armoer
@Armoer 5 ай бұрын
Het is ook dat de kansen die mensen (en vooral ook vrouwen) tegenwoordig krijgen/hebben vele malen groter zijn dan vroeger. Een kind is niet meer het hoogst haalbare of het centrum van het bestaan. Studeren, carrière, vakanties, persoonlijke ontplooiing, etc. Vragen tijd en geld. Mensen kiezen er daarom vaker voor om minder -en op latere leeftijd- aan kind(eren) te beginnen.
@Legendary070
@Legendary070 5 ай бұрын
@@paulageurtzen9894??? Ik denk dat je de reactie van @Miriwoud niet hebt begrepen. Er staat te veel druk op de huidige werkenden door bijvoorbeeld vergrijzing. De meeste huishoudens in Nederland hebben 2 full time inkomen nodig. Indien de vader meer moet bijdragen dan moeten de gemiddelde werkweken van vaders toenemen. Zelfs dit lost in veel gevallen niet veel op vanwege fiscale wetgeving.
@alpharslan20
@alpharslan20 5 ай бұрын
Kinderen horen door hun moeder opgevoed te worden en niet in een opvang. Helaas dwingt het systeem ons om dit te doen, omdat je tegenwoordig met 1 salaris overleven onmogelijk wordt gemaakt
@veroniquevanschuilenburg5966
@veroniquevanschuilenburg5966 4 ай бұрын
moeder EN/OF vader aub, het is niet 1950. Mannen kunnen ook thuis zijn, luiers verschonen en ze naar de huisarts brengen
@Mar_Ten
@Mar_Ten 5 ай бұрын
Marktwerking, mooi man. Naar een model zonder winstoogmerk zou beter zijn.
@Philippe_Gruijthuijzen
@Philippe_Gruijthuijzen 5 ай бұрын
De vraag is wel wie wil werken zonder winst. Ik neem aan dat u zichzelf aanmeldt als vrijwilliger.
@maxaafbackname5562
@maxaafbackname5562 5 ай бұрын
​@@Philippe_Gruijthuijzennu haal je dingen door elkaar. Geen winst betekend dat na betaling van alle kosten geen geld over blijft. Salarissen zijn prima als kosten.
@Nnyerix
@Nnyerix 5 ай бұрын
@@Philippe_Gruijthuijzen Non-profits keren gewoon een salaris uit aan de werknemers. Enkel zijn er geen aandeelhouders die parasiteren op de arbeid van die werknemers. Vrije marktwerking, lees: ongereguleerd kapitalisme, zal altijd ten voordele zijn van een zeer kleine groep maar wel ten kosten van de rest van de maatschappij.
@Vyt3x
@Vyt3x 5 ай бұрын
@@Philippe_Gruijthuijzen werknemers merken toch niks van winst, die verdienen een loon zolang het bedrijf genoeg verdient om dit te betalen. Winst is per definitie een 'extra' bovenop het functioneren van een dienst of de productie van een goed.
@Deveonn
@Deveonn 5 ай бұрын
@@maxaafbackname5562zonder winst gaat een bedrijf gewoon failliet. Ook bij een stichting wil je dat de inkomsten hoger zijn dan de uitgave. Winst verlagen gaat eenvoudig door het salaris te verhogen. Het streven naar winst zorgt over het algemeen wel voor tevreden klanten, al zullen er altijd uitzonderingen zijn. Echter heb ik bij voldoende organisaties die niet winst georiënteerd waren gezien dat daar ook aan alle kanten geld verspild wordt. Puur het bekende als het budget niet op gaat krijg je het jaar erop minder.
@RoyaleRL
@RoyaleRL 5 ай бұрын
Hallo, ik werk nu al 10 maanden in de kinderopvang en vindt de video wel half kloppen maar je houdt het wel erg negatief! Benoem ook de leuke punten, lekker spellen met kinderen, kinderen dingen aanleren, en het salaris van de medewerkers, je mag als medewerker echt niet klagen. Natuurlijk zijn sommige dingen moeilijk maar als je moeite hebt met geduld voor die kinderen moet je echt een andere baan zoeken. Onthouw gewoon dat je een voorbeeld bent voor die kids en als je leuk meedoet jou tijd sneller gaat en hun tijd ook! Natuurlijk moet je soms schoonmaakklusjes doen zoals wc's schoonmaken maarja dan was je daarna gewoon je handen weer ;) kijk ik ben de moeilijkste niet maar vindt dat het wel iets positiever mag!
@Erdnav27
@Erdnav27 5 ай бұрын
Spellen met kinderen lijkt me iets te hoog gegrepen
@RoyaleRL
@RoyaleRL 5 ай бұрын
@@Erdnav27 nou ik speel vaak waar ik werk potjes voetbal met de kids. En binnen doe ik mee met wat hun doen af en toe
@Erdnav27
@Erdnav27 5 ай бұрын
@@RoyaleRL Het was een grapje, omdat je spelfoutjes maakt, en kleine kinderen nog niet kunnen spellen. Maar zo te lezen heb je lol in je werk en dat is veel belangrijker, ook voor de kinderen.
@RoyaleRL
@RoyaleRL 5 ай бұрын
@@Erdnav27 jaaa HAHAHA heb dyslexie!! Gelukkig hoef ik de kinderen geen taal te leren of spelling😭
@jopie82
@jopie82 5 ай бұрын
Vanaf 2025 moet je 3f niveau taal hebben.​@@RoyaleRL
@liekeklop2126
@liekeklop2126 5 ай бұрын
Kinder opvang is zo’n moeilijk onderwerp, het kost bijna meer om je kind daar te brengen voor Opvang dan dat je een dag minder werkt. Maar onze maatschappij en de economie is helaas wel zo ingericht dat in veel gezinnen beide ouders moeten werken om hun kunt goed te kunnen onderhouden. Vroeger toen ik klein was ging ik een dag naar een klasgenootje of een vriendinnetje en dat was andersom zo ook zodat kinderopvang minder nodig was en je kind toch onder de pannen is. Maar als jonge ouder in deze generatie is dat veel lastiger nu helaas. Toch moet er een oplossing komen. De armoede neemt toe in Nederland en de jongere generaties staan onder druk. Ik zeg niet dat het vroeger makkelijker was maar vroeger was de maatschappelijke druk veel lager. Dus ja een oplossing wie weet komt ie nog. Maar ik heb er een hard hoofd in.
@Frank-fi1fb
@Frank-fi1fb 5 ай бұрын
We hebben een hele beschaafde kinderopvang. Nog geen €9 per uur, we betalen werkelijk afgenomen uren en voor niet afgenomen geplande uren krijgen we een tegoed om later in te zetten.
@touchme7018
@touchme7018 5 ай бұрын
Bedankt voor dit item NOS 👍
@ZombieRofl
@ZombieRofl 5 ай бұрын
Dit is een branch waar zoals op een school geen winst mag behaald worden. Dan worden ouders niet belazerd door een te hoog uur tarief
@MisterMpp
@MisterMpp 5 ай бұрын
Wat is extra winst😂
@kirstenvanweerden2001
@kirstenvanweerden2001 5 ай бұрын
Kunnen jullie een video maken over Rutte en navo? Ben er geïnteresseerd in dat maar ook in al jullie video’s ik kijk jullie video’s altijd en leer er heel veel van wat er nou eigenlijk gebeurd in de wereld 🌎 love jullie video’s blijf zo door gaan!
@nosop3
@nosop3 5 ай бұрын
Bedankt voor de tip!
@kirstenvanweerden2001
@kirstenvanweerden2001 5 ай бұрын
@@nosop3 np blijf zo een leuke video’s maken!
@didilonie
@didilonie 4 ай бұрын
Ik werk in de kinderopvang, leuk werk, maar wel pittig. De liefde en energie die je erin stop, krijg je terug van de kinderen en dankbaarheid van ouders
@ABCC528
@ABCC528 5 ай бұрын
De ervaring/waarneming vanuit mijn werk, op basis van verkeerscontrole wel eens het een ander gecontroleerd. Wat mij opviel dat de lease auto’s of eigenaren van kinderopvang in aanzienlijk dikke auto’s rijden. Of het nou zakelijk of privé lease is. Er word geld verdiend.
@Philippe_Gruijthuijzen
@Philippe_Gruijthuijzen 5 ай бұрын
Een lease auto is niet per se duur. ook niet van duurdere modellen. Veel medewerkers en werkgevers rijden in een lease auto. De echte rijken kopen een auto.
@samanthadoelradjak7948
@samanthadoelradjak7948 5 ай бұрын
@@Philippe_Gruijthuijzen dat klopt rond de 1000 netto per maand dat wel mee.
@EenYouTubeGebruiker
@EenYouTubeGebruiker 5 ай бұрын
Ja, maar als je een auto van de zaak rijdt, valt dit wel fiscaal af te trekken. Maar inderdaad, de echt rijken kopen auto's om ermee te beleggen.
@Philippe_Gruijthuijzen
@Philippe_Gruijthuijzen 5 ай бұрын
@@EenKZbinGebruiker Auto's worden niet per se gekocht om te beleggen. Vooral: Als je een auto leaset, heb je minder keuze. En meer gedoe. Kopen is dan beter als je smaak hebt en al druk genoeg hebt. Daarnaast zijn auto's vaak slechte investeringen, omdat de afschrijving op een auto vaak heel hoog is.
@miriambarendregt8604
@miriambarendregt8604 5 ай бұрын
Dat is kort door de bocht, deze reactie !
@rzaagman
@rzaagman 5 ай бұрын
9:47 Echt? Is de opvang beter voor kinderen? Explainer over die onderzoeken klinkt interessant.
@KG-rm5ui
@KG-rm5ui 5 ай бұрын
Het zou te maken hebben met meer en andere sociale contacten dan slechts familie en vrienden
@tarickw
@tarickw 5 ай бұрын
sociaal contact is belangrijk voor de ontwikkeling van baby's, peuters, kleuters en kinderen. Een kinderopvang is een plek waar meerdere kinderen van een vergelijkbare leeftijd samen komen en zich sociaal kunnen ontwikkelen. Zo moeten ze leren samen spelen, delen, grenzen stellen, zich uiten, en zo voort. Kinderopvang is niet de enige plek waar dat kan natuurlijk, maar als het alternatief is dat ze de hele dag in de eigen tuin met (hopelijk) een broer(tje)/zus(je) zitten dan is kinderopvang een betere plek voor dat gedeelte voor de ontwikkeling. Kinderopvang kan een waardevolle toevoeging aan het leven van een kind zijn. Je moet natuurlijk het kind daar niet van 8 tot 20 dumpen, dat is natuurlijk slecht. Er zijn alleen zeker positieve effecten van kinderopvang.
@nosop3
@nosop3 5 ай бұрын
We zeggen niet 'beter', maar 'goed'. Hier de positieve effecten van kinderopvang op een rijtje: www.nji.nl/kinderopvang/positieve-effecten-van-kinderopvang. Voorwaarde is natuurlijk wel dat de opvang zelf ook goed is. En kunnen we inderdaad ook prima een explainer over maken, ik zet 'm op de verlanglijst!
@GENleecossie
@GENleecossie 5 ай бұрын
​@@tarickw kinderopvang? Gevangenissen met een hek erom heen waar kinderen moeten verblijven omdat er niemand thuis is die voor ze zorgt!!! Sociaal contact horen kinderen op straat te hebben met andere kinderen en alles wat daarbij komt kijken. Kinderen horen buiten te spelen op straat en niet in een afgesloten terrein met een groot hek erom heen. Het is in en in triest geworden dat kinderen tegenwoordig opgesloten worden en dat ze daar alleen contact krijgen met leeftijdsgenoten die in hetzelfde schip zitten .
@Windwalker88
@Windwalker88 5 ай бұрын
Lijkt me dat het goed is voor de sociale ontwikkeling van een kind
@jeffms
@jeffms 5 ай бұрын
Het heeft met de regels te maken. Als de regels strenger worden dan ziet dat er vaak beter uit op papier. Ter bescherming van de kinderen, maar in werkelijkheid is het vaak gek veel extra werk voor een klein risico. En politiek is het niet te verkopen om tegen een regel te zijn die zogenaamd de kinderen beschermt.
@sensiredanmyworld
@sensiredanmyworld 5 ай бұрын
Super mooi afloop 🎉
@woesmaro
@woesmaro 5 ай бұрын
De vrije markt heeft geleid tot grote problemen in de zorg, de huizenmarkt, het openbaar vervoer en de infrastructuur. Het kapitalistische gedachtegoed zou daarom beter beperkt kunnen blijven tot commerciële producten zoals kleding, elektronica en andere goederen die je in winkels koopt.
@MisterMpp
@MisterMpp 5 ай бұрын
Het genationaliseerde systeem haf de staat anders failliet gemaakt in de jaren 80 xd En al die markten die je noemt zijn geen vrije markten. Dat is juist het probleem.
@helixstorm261
@helixstorm261 5 ай бұрын
Wat ik hieruit begrijp is, dat de reden dat de kinderopvang zo onmogelijk is, komt doordat er jaren lang 3de partijen tussen zitten die dit alles opkoopen, en de kosten ervan bij de ouders neerleggen om er winst uit te halen. en doordat dit al jaren zo loopt, is de lat om winst te maken steeds hoger komen te liggen. En omdat het hier om een groep ouders gaat die er aan vast zitten, is het nu het probleem van de ouder. Lekker geregeld, geen wonder dat men steeds minder kinderen krijgt.
@dcbaars
@dcbaars 5 ай бұрын
Sociale voorzieningen gaan niet samen met winstgevende private equity…..dat is een “contradictio in terminis” qua beleid, normen en waarden. - In Amerika is het zo geregeld met de huizen die worden opgekocht en waar de meeste bewoners de dupe zijn van private equity en - in Nederland zijn er ook huisartsen die worden uitgekocht door investeerders en waar de kwaliteit ook plots omlaag ging (stond in de krant). - alle platformen van eten (thuisbezorgd etc), rijden (Uber) etc is de kwaliteit mss niet slechter geworden mr de marge voor degene die t eten maken of de service leveren wel Conclusie Zelfde patroon, opzet en werking waar het ego individu boven die van de massa gaat.
@Aranimda
@Aranimda 3 ай бұрын
Een ouder werken, de ander voor het huishouden en kinderen zorgen. Wel zo prettig voor de kinderen en het bespaart je de kosten van de kinderopvang.
@evabunt8999
@evabunt8999 5 ай бұрын
Zo blij dat ik voor mijn eigen kids zorg.
@Ahmad100
@Ahmad100 5 ай бұрын
Precies dez bij zorg verzekeraars, winst maken is het doel. Goed uitgelegd
@antondeboer8521
@antondeboer8521 5 ай бұрын
Veel mensen in de comments hebben duidelijk geen kinderen
@Scythra
@Scythra 5 ай бұрын
Goede video, ik had het met mijn collega nog over. Toen we de hoofdlijnen akkoord lazen en zagen dat het kabinet de KDV gratis willen maken. Onbezonnen, veel te duur en dan gaan er nog minder mensen werken = minder belasting naar de staatskas.
@RogierVoet
@RogierVoet 5 ай бұрын
Ik heb zowel goede ervaringen met de opvang als onze gastouder (die helaas door gezondheidsproblemen is gestopt), zou graag een vergelijking willen zien met het Finse model, die toch volgens meerdere rapporten en onderzoeken de allerbeste opvang heeft.
@carloshenriquedesouzacoelho
@carloshenriquedesouzacoelho 5 ай бұрын
Het is ook hoog aantal van kinderen zonder verwanten. Ik ben braziliaans, en het is niet nog in mijn land dat deze situatïe gebeurt. Veel gebed voor hen !🙏
@peerenboom-z8j
@peerenboom-z8j 5 ай бұрын
Top video weer! Een leuke en leerzame toevoeging was geweest om uit te leggen waarom de kinderopvang toeslag vroeger is ingevoerd en kort toe te lichten hoe andere landen hier mee om gaan (Rusland en China bijvoorbeeld). De kinderopvang van ons is echt geweldig. Nagenoeg altijd dezelfde juffen en ze zorgen fantastisch voor onze kleine.
@NuncEstBibendumX
@NuncEstBibendumX 5 ай бұрын
waarom zou je met China en Rusland willen vergelijken? Je gaat jezelf toch ook niet vergelijken met die crack verslaafde op straat
@perhapsyes2493
@perhapsyes2493 5 ай бұрын
China: Indien mogelijk, nemen de grootouders nemen die taak over.
@peerenboom-z8j
@peerenboom-z8j 5 ай бұрын
@@perhapsyes2493 bijvoorbeeld. Maar dat is niet wat ik bedoel met wat de overheid doet met de kinderopvangtoeslag in China. In China worden veel te weinig kinderen geboren en probeert de overheid met man en macht te stimuleren om het geboortecijfer omhoog te krijgen onder andere door de kinderopvangtoeslag in te zetten.
@nosop3
@nosop3 5 ай бұрын
Dank voor je toevoegingen - wellicht voor een volgende video!
@lisa-achternaam99
@lisa-achternaam99 5 ай бұрын
Voor een dienst/service betaal je zelden zulke lage bedragen. Als je zo iets kostbaars als je kind voor dat geld ergens kan onderbrengen vind ik dat persoonlijk niet duur.
@avitaljansen242
@avitaljansen242 5 ай бұрын
Wij hebben een gastouder, die heeft maximaal 5 kindjes. Daarmee is er veel aandacht en tijd voor elk kind. Dat is super fijn. De kosten, ja die zijn er absoluut. En het is veel, wij betalen ook voor een volledige dag, ook als wij een weekje op vakantie zijn betalen we voor de dagen dat ze naar de opvang zou gaan. Omdat de plek gereserveerd is. Ik denk dat het grootste probleem is dat er zoveel mensen op willen verdienen. De commerciële markt zie je overal de kwaliteit minder goed doen, want het draait alleen maar om geld. En dat is echt heel naar in onze maatschappij.
@benbaartman7511
@benbaartman7511 4 ай бұрын
Een vrije markt werkt alleen goed als je goed de aangeboden waar en service met elkaar kan vergelijken. Een TV kopen kan je doen voor weinig geld met weinig service, of voor meer geld en dan met meer service erbij. Dat is vergelijkbaar en dan werkt concurrentie ook gezond. Zo werkt de kinderopvang natuurlijk niet. Het is erg lastig de kwaliteiten naast elkaar te leggen. En vaak is er zo weinig plek dat je gewoon het eerste plekje neemt wat vrij is. Dus dan vallen die voorwaarden voor een gezonde vrije markt al weg.
@tijsvanlaere3845
@tijsvanlaere3845 5 ай бұрын
Een vergelijking met het Zweedse systeem zou het beter in perspectief geplaatst hebben.
@tash4959
@tash4959 5 ай бұрын
@@tijsvanlaere3845 maar waarom iedereen kinderen krijgen en dan naar een opvang sturen ? Ik begrijp het als het niet anders kan.
@lovemadeinjapan
@lovemadeinjapan 5 ай бұрын
Enige dat daar goed is dat ze 50% van de tijd buiten doorbrengen. Maar in Zweden zijn ze jaloers dat we in Nederland met zo weinig werk kunnen rondkomen. Als je hier 2x3 dagen werkt als gezin zit je meestal al prima in de slappe was. Probeer dat eens in Zweden...
@joostverbraeken7330
@joostverbraeken7330 5 ай бұрын
Goed filmpje, maar niet echt antwoord op de vraag waarom de kinderopvang nou zo duur is
@Spichtmeister
@Spichtmeister 5 ай бұрын
Dan moet je hem denk ik nog een keer bekijken..
@Armoer
@Armoer 5 ай бұрын
Private equity krijgt de schuld. Slechts in een bijzin wordt de grote reden weergegeven: kwaliteitseisen, personeel, pand, verzekeringen, luiers, speelgoed, etc etc. Als je het verschil in prijzen tussen non-profit en profit bekijkt in dit filmpje, dan is dat nog geen 15-20%. Niet verwaarloosbaar, maar ook niet de primaire reden. Al wil de NOS dit wel graag
@bremg9185
@bremg9185 5 ай бұрын
Exact. Regeldruk, inflatie etc doen niet mee? NOS is altijd gevaarlijk selectief..
@miriambarendregt8604
@miriambarendregt8604 5 ай бұрын
Het is een beetje distilleren. Het wordt wel genoemd, maar niet zo expliciet. Voornamelijk wordt hier gesteld dat er derde partijen zien die hoge winsten opstrijken (de private equities) maar dat is zeker niet bij elke kinderopvang zo. In mijn kleine kinderopvang zijn de kosten : salarissen van de medewerkers, huur, energie, biologische voeding & verzorgingsproducten, opleidingen en coaching kosten, niet te vergeten alle administratieve kosten en steeds nieuwe eisen om van overheidswege aan te voldoen. Mijn uurtarief zit zeker boven het toeslagentarief, en ik verdien als eigenaar en houder een héél normale boterham 😉
@bremg9185
@bremg9185 5 ай бұрын
@@miriambarendregt8604 het blijft bizar. De meiden op onze opvang zullen gemiddeld niet veel meer dan 10 euro per uur verdienen. Dat wordt dan gedekt door 1 kind op te vangen. Er gaat iets gruwelijk mis in de opvang...
@MartijnPennings
@MartijnPennings 5 ай бұрын
Ik heb nog nooit de term "private equity" gehoord in een positieve context. Alles van waarde wordt kapot gemaakt doordat het geld naar de portemonnee van de aandeelhouders gaat en het "product", hier de kinderopvang, alleen maar duurder en van slechtere kwaliteit wordt.
@Yozghetto
@Yozghetto 5 ай бұрын
Alles is commercieel geworden. Zelfs dierenartsen etc.. men wil alleen maar rijker worden. De kloof word alleen maar groter.
@i.j.m._s4409
@i.j.m._s4409 5 ай бұрын
Sorry maar een dierenarts is ook gewoon een ondernemer. Een private partij die het recht heeft om winst te maken. Die mensen studeren jaren om met de juiste kennis je dier te kunnen helpen en werken zich de rondte in om jouw huisdier gezond te houden (dan nog niet te spreken over de medische apparatuur die duizenden euro's kost om aan te schaffen). Natuurlijk kunnen en mogen ze winst maken, zij moeten toch ook eten en zichzelf kunnen onderhouden (?). Overigens zit er niet zo bijster veel geld in de business. Het is heel hard werken voor relatief weinig geld. Beetje rare opmerking dit.
@IRLStewie
@IRLStewie 5 ай бұрын
Men wil alleen maar brood op de plank.
@zzhydra5645
@zzhydra5645 5 ай бұрын
Is het gebruik van krachtermen in titels en in de video nodig zodat jongeren de video kijken?
@dikkekip
@dikkekip 5 ай бұрын
In Noorwegen betaal ik 200 euro per maand voor fulltime crèche en die zijn super goed met kleine groepjes. De rest is gesubsidieerde en het personeel heeft een goed salaris
@lovemadeinjapan
@lovemadeinjapan 5 ай бұрын
Noorwegen lol.... Dat is toch dat land dat de EU per jaar X miljard overmaakt omdat ze de rol van Gasprom hebben overgenomen. Zo kan ik er nog wel een paar verzinnen. En dat druipt er ook vanaf. Bezoek eens Oslo, iedereen lijkt klaar voor de psychiater.
@totallynonoob9633
@totallynonoob9633 5 ай бұрын
Wij zijn nu ons zoontje straks zijn 14 maanden prik heeft gehad, ook opzoek naar een kinderopvang. Probleem voor ons? Mijn vriend werkt, maar ik zit in de WIA en kom daar jammer genoeg nog een tijdje niet uit. Dit houdt in dat wij geen recht hebben op kinderopvang toeslag. Nu zou je denken, waar zeur je over... elke dag lekker thuis met je kind! Toch zou het fijn zijn als ons kleintje ook 1 keer per week naar de opvang zou kunnen gaan, niet alleen voor mijzelf om even bij te tanken, maar vooral voor hem. Hij ziet bijna geen andere kinderen en gezien zijn ontwikkeling zou het veel beter zijn om dit toch eens per week te hebben. Maar ja, 5 uur per week komt op 200 euro per maand. Gaan we het doen? 100%, zijn we er boos over dat niet elk kind recht heeft op kinderopvang/peuterspeelzaal? 100% :(
@tash4959
@tash4959 5 ай бұрын
Er zijn zat plekken waar genoeg andere kinderen komen. I.p.v. een kinderopvang. Als u zoontje 2 jaar oud is kan hij 2 halve dagen naar de peuterspeelzaal. Gelukkig krijgt niet elk kind het vergoed anders zou er geen plek meer zijn.
@lovemadeinjapan
@lovemadeinjapan 5 ай бұрын
In deze situatie zit je helaas in een Gemeenteloterij. De ene gemeente regelt het perfect, de andere doet in dit soort situaties niks. Woonachtig op de verkeerde plek?
@Lisa007...
@Lisa007... 5 ай бұрын
Ik liep stage bij een kinderdagverblijf zoon 3 jaar . En af en toe vroegen ze zelf aan mij of ik op een andere groep willde vanwege de kort aan peroneel. Af en toe deed ik dat ook. Maar je ziet echt wel een tekort is aan personeel.
@ValkryNL
@ValkryNL 5 ай бұрын
@6:56 is de reden. Private equity.
@Anonymous-sb9rr
@Anonymous-sb9rr 5 ай бұрын
Dat je langer moet doorwerken dan je zou willen, dat kan gebeuren, maar onbetaald overwerken moet je nooit accepteren.
@da5ke
@da5ke 5 ай бұрын
het overkopen door groteren investeerders komt inderdaad steeds vaker voor. als er dan een geschil is wordt gewoon gezegd, u heeft gelijk zoek anders maar een andere opvang. deze bedrijven weten ook dat die er ( bijna ) niet zijn. sta je dan met je goed fatsoen. als je werk hierin niet kan schipperen door verlof op te pakken in week basis ben je gewoon de pineut. en gezien dit land er voor heeft gezorgd dat het leven zonder 2 inkomens vrij wel onmogelijk is heb je gewoon als werkende ouders een dik probleem. helaas zie ik dit dan ook steeds vaker bij jongere ouders om mij heen, daar waar een basis school een kind moet opvangen weet een kinderopvang hier altijd creatief mee om te gaan en mensen gewoon te weigeren.
@BarnOwl61
@BarnOwl61 5 ай бұрын
Privatiseren leidt altijd tot ellende voor de betrokkenen en een goed gevulde portemonnee voor de graaiers😢
@ella_anna23
@ella_anna23 5 ай бұрын
Ik vind het oprecht wel duur en wij gaan dan ook twijfelen of er niet nog minder gewerkt moet worden (nu allebei 4 dagen aan het werk). Het lijkt kwa kosten soms niet te doen.
@arjenpassenier5591
@arjenpassenier5591 5 ай бұрын
Kinderopvang wordt bijna gratis. Wij houden van gratis. Maar ergens is het woord "gratis" een apart woord. We zien het als een product of dienst krijgen zonder geld te betalen, wat ook wel klopt. Maar daar staat tegenover dat iemand anders opdraait voor de kosten. In het geval Kinderopvang zou het betekenen dat mensen meer belasting gaan betalen of ergens op bezuinigt gaat worden. Niets is gratis in de wereld. In ieder geval bedankt voor dit verhelderende item.
@dykam
@dykam 5 ай бұрын
Netto zou het voor iedereen eigenlijk bijna evenveel moeten kosten. Nu ook al kregen armere praktisch gratis opvang, en rijkere niet. Alleen zat er een ingewikkeld toeslagenstelsel overheen waar het dus flink fout mee ging. En zeker, netto zullen bijvoorbeeld kinderloze nu bijbetalen. Maar da's een best ingewikkelde discussie aangezien voor heel veel geld dat de een meebetaald voor de andere. Al is het vaak ook voor maatschappelijk belang, daar heeft iedereen wat aan.
@mrblehr4202
@mrblehr4202 5 ай бұрын
@@dykamdat het fout moest gaan was beleid bij de Belastingdienst. Als je in een CAF-onderzoek belandt komt ineens geen post meer aan bij Belastingdienst Toeslagen en mag een medewerker van CAF zich ook niet meer houden aan bestaande jurisprudentie van de Hoge Raad enz enz enz
@Armoer
@Armoer 5 ай бұрын
Arjen, bedankt voor deze realistische reactie. Linkse partijen, maar ook media zoals NOS pleiten vaak voor overheidsbemoeienis en het ‘gratis’ maken van diensten en laten vervolgens alleen de voordelen zien. Gratis diensten zijn altijd voordelig als je niet vertelt wie er betaalt (en hoeveel).
@Legendary070
@Legendary070 5 ай бұрын
@arjenpassenier5591 perfect verwoord! Dat is ook het eerste wat ik leerde tijdens mijn opleiding bedrijfseconomie. Niks is gratis, iemand betaalt er uiteindelijk voor.
@mrblehr4202
@mrblehr4202 5 ай бұрын
Mensen betalen nu evengoed via de belastingen voor de kinderopvang omdat de laagste inkomens 96% van de kosten vergoed krijgen. De winst hiervan gaat nu naar de aandeelhouders van private equity. Ook rekenen banken meer rente voor leningen aan deze instellingen omdat het risicovoller is. Als men kinderopvang via de staat zou doen zou de staat dit tegen lagere rente financieren en zou de winstprikkel eruit gaan. Ook zou er dan in ‘onrendabele’ delen van het land alsnog een fatsoenlijke kinderopvang zijn voor degenen die het nodig hebben. Dit ziet men helaas over het hoofd. Uiteindelijk wordt het in the end wel door iemand betaald, maar het geld komt bij een andere opzet misschien wel beter terecht.
@natanbarz8010
@natanbarz8010 5 ай бұрын
Ik heb geen kinderen. Maar als ik er 100 uit 100 moeders onder 1 dak zou hebben, dan zou een kwart van de bevriende moeders beurtelings met elkaar voor elkaars kinderen zorgen. Dat terwijl de andere 75 werkende moeders zich dan in alles rust beraden over het aflossen van de zwaar belaste kinderopvangmoeders. Laat moeders vergevende verantwoordelijkheid nemen over al hun kinderen ipv elkaar probleemzoekend afsnauwen.
@Applecitylightkiwi
@Applecitylightkiwi 4 ай бұрын
1:15 lekker schelden waar kinderen bijstaan 😂👍
@MisterMpp
@MisterMpp 5 ай бұрын
HAHAH mochten scholen maar winst maken in een vrije markt. Dan zouden de kosten per leerling een stuk lager liggen dan 10k zoals dat nu is en dus de prijs ook plus veel hogere kwaliteit
@lindavanzwol2643
@lindavanzwol2643 5 ай бұрын
Wat nou, als elk kind een eigen opvang heeft. Een MOEDER/ VADER. Als zwangerschaps verlof langer kan, scheelt het opvang. Als vader ook verlof krijgt, neemt de druk op de opvang af. Als alleen de afgenomen uren worden betaald..neemt de druk op de opvang ook verder af.
@Margriet101
@Margriet101 5 ай бұрын
Je hebt ook nog 9 weken ouderschapsverlof wat in ieder geval 70% vergoed wordt. Het is eigenlijk al best luxe dat je 16 weken betaald moet weg blijven. Daarbij krijg je nu ook kindgebonden-budget en kinderbijslag. Ik vind het best chill eigenlijk.
@BoonBoom-48
@BoonBoom-48 5 ай бұрын
Helaas, die moeten beide werken om de kosten op te brengen.
@noortje2363
@noortje2363 5 ай бұрын
@@Margriet101 kindgebonden budget is alleen als je weinig/geen inkomen hebt. Kinderbijslag is 100 euro per maand, niet echt een verdienmodel kan ik je vertellen
@yarroww693
@yarroww693 5 ай бұрын
Dan zouden de kinderopvang centra geen winsten meer kunnen maken. Daar gaat het in deze video voornamelijk over. Ik ben het eens dat het anders geregeld kan worden. Maar daar hebben de investeerders geen boodschap aan. En dat is natuurlijk niet de bedoeling. Het liefste willen ze dat nog meer ouders gaan werken. Zelf voor je kinderen zorgen. Not done. En dat is precies een van de reden waarom het geboortecijfer al jaren terug loopt. Je krijgt bijna geen kans meer om zelf te zorgen. Het wordt je gewoon steeds meer onmogelijk gemaakt. Alles voor de money.
@leylafashion
@leylafashion 5 ай бұрын
Ik werk bij een BSO (kleine organisatie). Sommige ouders beseffen alle kosten echt niet en de werkdruk zien ze ook niet. Dat voelt soms wel moeilijk. Je doet het voor de kinderen, maar gezeur over de uurprijs hoef ik echt niet te horen van ouders! Het is geen vrijwilligerswerk 😆 Mijn eigen kinderen gaan niet naar de BSO, dan blijft er niks over van die middag werken 😅 Dus ja ik erken dat het "duur" is. Maar wij lossen het dan anders op.
@JortBoonk
@JortBoonk 5 ай бұрын
Precies hetzelfde wat er met de dierenartsen os gebeurd. Ook knetter duur doordat er investeerders achter zitten. En ook hier betreft het een dienst waar je moeilijk zonder kan.
@Jacob_._Roberts
@Jacob_._Roberts 5 ай бұрын
That €1,000 euros has to cover mortgage or rent, babys' food, diapers, insurance, cribs, toys, equipment, and wages, and profit.
@vocalsunleashed
@vocalsunleashed 4 ай бұрын
Ik ben nooit naar de kinderopvang gegaan vroeger (eind jaren 90). Wel naar de peuterspeelzaal
@space_menboen6025
@space_menboen6025 5 ай бұрын
mijn vrouw blijft thuis want kinderopvang is duurder dan wat zij zou verdienen na belastingen en als je je vrouw ten laste heeft krijg je meer inkomen en kom je nog in aanmerkingen voor verminderingen en kortingen van een klein gezinsinkomen. dit is wel in belgie
@rosameijering5161
@rosameijering5161 5 ай бұрын
Ze kunnen wel zeggen tekort personeel, maar als je niet binnen hun idee past wordt je gewoon weggepest, op sommige locaties dan. De collega's hebben veel inbreng en veel te zeggen over of ze je willen of niet. En de leidinggevende heeft geen idee want ze werken daar bijna niet zelf
@CANARY1996-q5i
@CANARY1996-q5i 5 ай бұрын
De oorzaak van de hoge prijzen heet 'kapitalisme'. Zolang we dit systeem behouden zal dit altijd een probleem zijn.
@lovemadeinjapan
@lovemadeinjapan 5 ай бұрын
Juist niet. De hoge prijs wordt bepaald door de kinderopvangtoeslag. Alles wat Den Haag sponsort, wordt doorgeschoven naar het uurtarief. Beetje als bij de Hypotheekrenteaftrek. Daar heb je als burger ook 0 aan, het is enkel sponsoring van de banken. Of te wel Den Haag verziekt beide markten: kinderopvang en huizenmarkt.
@CANARY1996-q5i
@CANARY1996-q5i 5 ай бұрын
@@lovemadeinjapan Leuk geprobeerd maar het is een markt dus kapitalisme. Pleisters plakken op een vrije markt heeft geen zin zoals je zelf ook bent achter gekomen. Zolang je dit systeem behoud zul je altijd met deze problemen lopen. Ieder kind gelijke kansen geven lukt niet in onze economie want kapitalisme zorgt ook voor onder andere hoge werkdruk en te lage lonen dus zullen er altijd te weinig mensen zijn voor deze banen. Een kinderdagverblijf is belangrijk alleen onze competitie gerichte markt zorgt ervoor dat de mensen met lagere inkomens dit niet kunnen betalen. Een kinderdagverblijf zou net zoals de basisscholen toegankelijk voor elk kind moeten zijn en de studies voor mensen die in deze sector willen werken gratis.
@Vovelic
@Vovelic 5 ай бұрын
Ik ben van mening dat een betere werk/privé balans met bijv. kortere of minder werkdagen zou kunnen helpen. Mits het salaris wel ongeveer hetzelfde blijft. Zorgen dat de ouders simpelweg meer tijd hebben (zowel man als vrouw) zou er voor kunnen zorgen dat de kinderopvang niet meer zo nodig is. Gratis maken lijkt mij helemaal niets. Buiten dat het onrealistisch is met deze tekorten, denk ik dat de zorg dan ook achteruit gaat en er ongetwijfeld ouders zijn die daar misbruik van gaan maken.
@madamnicknack
@madamnicknack 5 ай бұрын
Nee, natuurlijk beter dat bedrijven dit betalen. Je weet dat je het dan weer terugkrijgt door prijsverhogingen?
@Vovelic
@Vovelic 5 ай бұрын
@@madamnicknack Wellicht dat het niet nodig is als bedrijven realiseren dat de productiviteit niet beter wordt met meer uren. Er zijn onderzoeken en experimenten in met name Scandinavië die in elk geval bewijzen dat zowel het welzijn van de werknemer als de productiviteit zelfs verhoogd. Hetzelfde werk wordt gedaan, maar simpelweg in minder uren/dagen. Dan zou er niks hoeven veranderen qua prijzen.
@tarickw
@tarickw 5 ай бұрын
sociaal contact is belangrijk voor de ontwikkeling van baby's, peuters, kleuters en kinderen. Een kinderopvang is een plek waar meerdere kinderen van een vergelijkbare leeftijd samen komen en zich sociaal kunnen ontwikkelen. Zo moeten ze leren samen spelen, delen, grenzen stellen, zich uiten, en zo voort. Kinderopvang is niet de enige plek waar dat kan natuurlijk, maar als het alternatief is dat ze de hele dag in de eigen tuin met (hopelijk) een broer(tje)/zus(je) zitten dan is kinderopvang een betere plek voor dat gedeelte voor de ontwikkeling. Kinderopvang kan een waardevolle toevoeging aan het leven van een kind zijn. Je moet natuurlijk het kind daar niet van 8 tot 20 dumpen, dat is natuurlijk slecht. Er zijn alleen zeker positieve effecten van kinderopvang.
@SoleneZ
@SoleneZ 5 ай бұрын
Kortere dagen zijn helaas lastig te realiseren. Volgens de wet mogen we maar 3 uur per dag van het kindratio (hoe veel kinderen per medewerker) afwijken. Wij zijn van 07.30 tot 18.30 open. Stel je hebt 8 kinderen, dan staan er in de meeste gevallen 2 medewerkers op de groep. Medewerker 1 werkt van 07.30 tot 17.00 en medewerker 2 van 09.00 tot 18.30. Sommige kinderen staan om 07.30 al voor de deur, maar natuurlijk niet allemaal. Hoe dan ook komt er een moment tussen 07.30 en 09.00uur dat je meer kinderen hebt dan het kindratio toe laat, want je collega komt pas om 09.00. In de middag is dit het zelfde verhaal. In totaal ben je hier al ongeveer 2 van de 3 uur die je over de hele dag mag afwijken, kwijt. Tijdens de pauze (beide een halfuurtje), wijk je ook af van het kindratio. Dan zijn de 3 uur 'verbruikt', uiteraard kan je in de middag wel eerder naar huis op het moment dat veel kinderen vroeg in de middag worden opgehaald, maar dit is niet standaard zo. Een oplossing kan zijn om nog langere dagen te werken, dan kan je langer met pauze. Of kortere dagen werken, maar nog korter of zelfs geen pauze. Meer medewerkers op de groep zou ook kunnen, bijvoorbeeld 2 medewerkers in de ochtend en 2 medewerkers in de middag. Maar ook dit is niet echt ideaal. De 2 medewerkers die dan in de middag werken, en aan het eind van de dag het kind weer aan de ouders meegeven weten niet altijd precies wat er in de ochtend is gebeurd of gedaan. Je wilt ouders een zo goed mogelijke overdracht geven, maar dit is best lastig als je er niet de hele dag bent geweest. Een valpartij op het plein of een zakje met vieze was vanwege een poepluier kan dan nog wel eens vergeten worden. Dan kan je ook nog de openingstijden van de locatie aanpassen, maar je wilt de openingstijden wel zo ruim mogelijk houden. Ouders hebben vaak niet zo veel aan een opvang die van 9 tot 17 open is.. Iets wat wel fijn zou zijn en wat eigenlijk elke locatie zou moeten hebben, is een groepshulp. Iemand die helpt met opruimen, schoonmaken, de was, de vaatwasser, want ja ook dat moeten we tussendoor nog doen. En dan heb ik het nog niet over de observatieformulieren die moeten worden ingevuld, de oudergespreken en de dagritme's met bijhorende foto's in het dagboekje van elk kind, die geschreven moeten worden.
@Vovelic
@Vovelic 5 ай бұрын
@@tarickw 100% mee eens. Om die reden gaat mijn kind momenteel twee dagen naar de opvang. Wat ik hoop met meer vrije tijd voor één of beide ouders is dat je dan ook vaker met je kind op pad kan gaan naar plekken waar veel anderen kinderen en ouders zijn. Zo wordt de samenleving wellicht ook weer wat meer een geheel.
@zufizuf200
@zufizuf200 5 ай бұрын
Werknemertekort? Mijn vrouw is ook gestopt omdat ze meer dan de helft van haar loon moest investeren in de opvang..
@malorkie
@malorkie 5 ай бұрын
Kunnen jullie een aflevering maken over deep sea mining als alternatief voor grondstoffen voor kobalt?
@nosop3
@nosop3 5 ай бұрын
Hi, hebben we zelfs al een video over! kzbin.info/www/bejne/rn_KoJqAfLN5q9U
@malorkie
@malorkie 5 ай бұрын
@@nosop3 na mijn comment had ik hem inderdaad gevonden, my bad & bedankt!!
@noortje2363
@noortje2363 5 ай бұрын
Het is jammer dat er bij de toeslag wordt gekeken naar een gezamenlijk inkomen. Wij hebben veel verschil; de 5 dagen die mijn vriend werkte verdiende hij veel meer dan met de 5 dagen die ik werkte. Wat ik verdiende moesten we aan de opvang weer uitgeven. Het zou beter zijn om de minst verdienende partner ook een financiële kans te geven om te kunnen blijven werken
@maxaafbackname5562
@maxaafbackname5562 5 ай бұрын
Waarom? Wat is de noodzaak van dat beide werken? Dat is het een keuze. En betaal je maar lekker zelf voor de opvang.
@Sophie6396
@Sophie6396 5 ай бұрын
@@maxaafbackname5562omdat vrouwen vaak minder verdienen en - zeker als ze dan nog minder of zelfs helemaal geen betaald werk meer doen - dat voor de rest van hun leven een groot risico is. je bouwt minder pensioen op, en als je relatie stukloopt of je partner overkomt iets, blijf je met lege handen, dakloos en met grote financiële problemen achter. bovendien is het bijna nergens in nederland meer mogelijk om een gezin te onderhouden van één inkomen.
@TruffelChocolade
@TruffelChocolade 5 ай бұрын
@@Sophie6396 Vrouwen verdienen alleen minder als ze daar zelf voor kiezen door een niet goed betaalde baan te kiezen. Als je relatie stuk loopt en er zijn kinderen in het spel kan je gewoon alimentatie krijgen zowel voor het kind als voor de niet werkende partner. Een overlijdensrisicoverzekering kan het financiele gat vullen wanneer de werkende partner iets overkomt. Geen noodzaak dus om beide te werken!
@salvatoretwilighter
@salvatoretwilighter 5 ай бұрын
​@@maxaafbackname5562 wat is dat voor een onzin. De gemiddelde huizenprijs is inmiddels meer dan 4 ton. Voor minder dan 4 ton kan je geen eengezinswoning kopen. Een hypotheek van 4 ton krijg je alleen maar met een gezamelijk inkomen van meer dan 110 k. Om dat bedrag te verdienen en de hypotheek te kunnen bekostigen moeten de meeste stellen allebei fulltime werken.
@noortje2363
@noortje2363 5 ай бұрын
@@TruffelChocolade Alimentatie krijg je alleen als je getrouwd bent of geregistreerd partnerschap hebt, niet als je samenwoont. De rechter kijkt voor partner alimentatie of je kan werken; kun je werken dan krijg je geen geld van je ex. Reken je dus maar niet te rijk, want zonder baan krijg je geen huis gehuurd of gekocht, heb je geen pensioen opgebouwd en voor een sociale huurwoning kun je nog 7 jaar wachten.
@Superstino
@Superstino 5 ай бұрын
Eerlijk? Ik zou gewoon een oppas regelen. Dan gaat het geld direct naar een student die het geld hard nodig heeft, of een familielid.
@nikssu
@nikssu 5 ай бұрын
Ja, omdat het nooit geprivatiseerd had moeten worden. Belachelijk hoe overheidsgeld en belastinggeld gewoon bij private woningcorporaties en kinderopvang gaan.
@tatianatub
@tatianatub 5 ай бұрын
de kinderopvang is duur omdat ze winstgevend moeten zijn
@dellystwisted5960
@dellystwisted5960 5 ай бұрын
Bedankt overheid....🎉🎉🎉
@Everlien7184
@Everlien7184 5 ай бұрын
2.15 Hoe het wel hoort? Thuis bij de moeder 👍👍 niks geen gezeik over hoe duur een opvang is. Mijn kind nooit naar de opvang gebracht, wel jaren een dag in de week gewerkt en die dag bracht ik mijn zoon naar een oppas toe waar hij het voor een paar euro per uur heel erg fijn had en waar hij ook heel graag naar toe ging
@Anne-RuthiKnevel
@Anne-RuthiKnevel 4 ай бұрын
Waarom vertellen jullie niks over de hoeveelheid winst die er wordt gemaakt bij die grote organisaties? Op basis daarvan kan je misschien ook concluderen dat de lonen omhoog moeten zodat het aantrekkelijker wordt om in de opvang te werken?
@tmsupreme7763
@tmsupreme7763 5 ай бұрын
In het onderwijs word ook winst gemaakt. Alleen door particuliere scholen dan.
@mikkert-zh2cf
@mikkert-zh2cf 5 ай бұрын
Gewoon nationaliseren die kinderopvang. In Noorwegen wordt het gewoon goed publiek geregeld.
@lovemadeinjapan
@lovemadeinjapan 5 ай бұрын
Net als in Koeweit en Saoedie Arabië. Lekker makkelijk als je op een gasbel zit.
@IwillBwaiting
@IwillBwaiting 5 ай бұрын
If you can't feed the baby, don't have the baby.
@marcblaak4243
@marcblaak4243 4 ай бұрын
@nosop3 kunnen jullie ook een video maken over het idee achter het financiële fiasco Lelystad Airport?
@PokeBowl82
@PokeBowl82 5 ай бұрын
Werken is een groot goed, ik denk dat de werkgever zijn steentje moet bijdragen. Net zoals er bij veel bedrijven een fietsplan is, kan het wellicht via de bruto salaris betaald worden. en NOSop3 .. always a pleasure, het meest schattige item van dit jaar en niet alleen vanwege de babies 😁❤
@c.a501
@c.a501 5 ай бұрын
Gaan we nou schelden NOS?
@diondeman636
@diondeman636 4 ай бұрын
Heet meest belachelijke is die hele dagen betalen, niet de uren die daadwerkelijk afgenomen zijn. Dat zaakje ruikt gewoon.
@leonaverbeeke3095
@leonaverbeeke3095 5 ай бұрын
Ik weet zeker dat er ouders zijn die een derde of vierde kind overwegen als het niet zo schreeuwend duur is… er moet echt veel meer subsidie op.
@Orando
@Orando 5 ай бұрын
Ik ben de afgelopen 6 jaar flink meer gaan verdienen, maar ik hou er geen euro meer aan over. Met 2 kids op de opvang is alles zo weer weg 😂
@beaw806
@beaw806 5 ай бұрын
@@Orando kun je dan beter niet werken financieel?
@pasem91
@pasem91 5 ай бұрын
Je kiest zelf voor een kind, en als je geen tijd heb zal een ander hem moeten opvoeden. Ja dat kost geld! Vind het logisch en goed.
@alf6891
@alf6891 5 ай бұрын
Oplossing: Beter 1 kind in de hand dan 10 op de opvang.
@tarickw
@tarickw 5 ай бұрын
sociaal contact is belangrijk voor de ontwikkeling van baby's, peuters, kleuters en kinderen. Een kinderopvang is een plek waar meerdere kinderen van een vergelijkbare leeftijd samen komen en zich sociaal kunnen ontwikkelen. Zo moeten ze leren samen spelen, delen, grenzen stellen, zich uiten, en zo voort. Kinderopvang is niet de enige plek waar dat kan natuurlijk, maar als het alternatief is dat ze de hele dag in de eigen tuin met (hopelijk) een broer(tje)/zus(je) zitten dan is kinderopvang een betere plek voor dat gedeelte voor de ontwikkeling. Kinderopvang kan een waardevolle toevoeging aan het leven van een kind zijn. Je moet natuurlijk het kind daar niet van 8 tot 20 dumpen, dat is natuurlijk slecht. Er zijn alleen zeker positieve effecten van kinderopvang.
@Brandende
@Brandende 5 ай бұрын
​@@tarickw Als het alternatief is dat ze anders de hele dag binnen of in de tuin zitten had je misschien als ouder je verantwoordelijkheid moeten nemen en niet de bewuste keuze moeten maken om een levend wezen op aarde te zetten. Ik geloof er niet in dat de positieve effecten van de kinderopvang niet te behalen zijn met verantwoord en bewust ouderschap. En er zitten ook nadelen aan de kinderopvang, vooral wat betreft hechting met ouders.
@Legendary070
@Legendary070 5 ай бұрын
@@tarickwde eerste 2 jaar is een kind nog een zuigeling en raadt het WHO om die 2 jaar borstvoeding te geven. Dit is goed voor de ontwikkeling van de immuunsysteem van het kind en intelligentie. Daarnaast creëert sterkere familiebanden dan je kind op een zeer jonge leeftijd achter te laten bij een commercieel bedrijf.
@beaw806
@beaw806 5 ай бұрын
😂😂
@stefkr9235
@stefkr9235 5 ай бұрын
Ondat je moet en dus toch betaald . Hun maken altijd gebruik van de situatie
@griffix9270
@griffix9270 5 ай бұрын
Goeie video nos
@Lynn_Noordermeer
@Lynn_Noordermeer 5 ай бұрын
ik zit nu in havo 3 en ik zit te twijfelen om over een paar jaar de pabo te gaan doen. Kunnen jullie hier een video over maken?
@nosop3
@nosop3 5 ай бұрын
Wat zou je hierover willen weten?
@Lynn_Noordermeer
@Lynn_Noordermeer 5 ай бұрын
@@nosop3 wat de voor- en nadelen hiervan zijn, hoe je behandeld wordt door docenten en stageplekken enz, want ik heb wel eens gehoord dat je als stagaire ook gewoon gezien word als leerling.
@nosop3
@nosop3 5 ай бұрын
Dank voor je tip. Ik denk niet dat dit echt bij ons past, wij zijn een nieuwskanaal :) dus wij moeten een actuele nieuwsaanleiding om er een video over te maken. Is die er, in jouw ogen?
@vettemuziekjes
@vettemuziekjes 4 ай бұрын
Een condoom was goedkoper geweest
@tomholland3806
@tomholland3806 5 ай бұрын
Net zoals meeste Oost Europese EU landen moet het gewoon geregeld worden door de staat en de commerciële bedrijven eruit trappen.
@maxaafbackname5562
@maxaafbackname5562 5 ай бұрын
We moeten af dat konderopvang een recht zou moeten zijn, in het algemeen dan. Leuk dat beide ouders willen werken, maar dan hoeft de belastingbetaler niet voor (gratis) opvamg te zorgen. Opvang is prima voor als het nodig is. Mochten beode oudets moeten werken om uberhaupt ergens te kunnen wonen en kinderen te kunnen onderhouden, fan moet daar wat aan gefaan worden. Inkomen en/of huizenprijzen. Net zoals eindelijk de salarisongelijkheid tussen man en vrouw weggenomen moet worden. Dan kunnen vader en moeder gekiezen wie werkt en wie rhuis blijft voorcde kinderen.
@Chislevs
@Chislevs 5 ай бұрын
@@maxaafbackname5562 Vergis je niet, circa 20% van de gezinnen is één-oudergezin. En wat moeten die mensen dan? (Ik werk 4 dagen per week, geen ouders in de buurt, geen partner)
@maxaafbackname5562
@maxaafbackname5562 5 ай бұрын
@@Chislevs kinderopvang is een prima oplossing voor die groep. Het is goedkoper om de kinderopvang te betalen voor die mensen dan hun een uitkering te geven.
@aronsutopo2720
@aronsutopo2720 5 ай бұрын
Mijn vrouw en ik zijn gezegend met een bovenmodaal inkomen wat betekent dat we weinig kindertoeslag krijgen. Wel zo eerlijk natuurlijk maar 2000 euro per maand bovenop je al bestaande lasten betekent feitelijk niks meer kunnen sparen. Dus we doen het niet want het is gewoon te duur. We zijn gezegend met opa's en oma's.
@muziekjes6811
@muziekjes6811 5 ай бұрын
9:20 Als de kinderopvang gratis wordt, betekent het alleen maar dat we met z'n allen die gaan betalen. Kortom, mensen zoals ik, zonder kinderen, gaan meebetalen aan de kinderen van anderen. Hoe is dat eerlijk?
@maxaafbackname5562
@maxaafbackname5562 5 ай бұрын
Ik heb ook geen behoefte om te betalen voor twee verdienen.
@Sophie6396
@Sophie6396 5 ай бұрын
net zoals dat je nu betaalt voor wegen waar je niet op rijdt, parken waar je nooit komt, schoonmaken van gemeentes waar je niet woont en wellicht minder gebruik maakt van zorg dan anderen elders in het land, en andere mensen die ook meebetalen aan voorzieningen die jij wel gebruikt maar zij niet. als je in een land wil wonen waar alles goed geregeld is kost dat je meer belasting, als je alles voor jezelf wil houden en de rest van de samenleving je weinig kan schelen zijn er talloze landen waar je kan wonen. daar heb je dan weer slecht wegdek, meer corruptie, slecht onderhouden straatbeeld en algemene voorzieningen, meer armoede en grotere problemen mocht je zelf aan lager wal raken.
@mhp9241
@mhp9241 5 ай бұрын
Goede betaalbare kinderopvang is een van de belangrijkste zaken die een overheid moet regelen. En dat is eigenlijk al lange tijd niet meer goed geregeld. Ik woon nu tijdelijk bij mijn vriendin in Duitsland omdat onze kleine is geboren. 5 dagen opvang kost hier 500 euro pm. We verdienen beide goed en de hoogte van het salaris speelt verder geen rol. Ouders moet je te allen tijde ontzorgen als het gaat om opvang. Zonder Nederlandse kinderen heb je geen Nederland meer. We krijgen al nauwelijks geen kinderen meer. Overheid: doe er iets aan!
@lindavandenbogaard3266
@lindavandenbogaard3266 5 ай бұрын
Ik vind het alleen zo raar dat ik partime en mijn partner fulltime werkt waardoor we net boven een grens verdienen waardoor we minder toeslag krijgen.. we kunnen beter minder gaan werken en hetzelfde blijven verdienen doordat we dan weer recht hebben op kindgebonden budget en meer kinderopvang toeslag…… Toch raar eigenlijk want we werken in de zorg en daar is ook personeel tekort Maarja voor niks werken is ook zo jammer
@PokekonNL
@PokekonNL 5 ай бұрын
Ik doe het graag zelf hoor als ik de luxe en ruimte ervoor zou krijgen!
@SillyKisha
@SillyKisha 5 ай бұрын
Alles draait om winst en wordt duurder en de enige dupe is de burger die minder heeft. Zo vraag je je bijna af of het wel wijs is een kind te willen
@Vinxian1
@Vinxian1 5 ай бұрын
Waarom gebeurt het zo vaak dat een maatschappelijk probleem ontstaat door kapitalisme
@maxaafbackname5562
@maxaafbackname5562 5 ай бұрын
In dit geval omdat de politiek er voor kiest. Voor winst maken dus. En dan volgen de graaiers vanzelf. Op zoek naar se kwaliteitsnorm en zo
@EenYouTubeGebruiker
@EenYouTubeGebruiker 5 ай бұрын
Maatschappelijk problemen ontstaan ook bij socialisme. Kijk maar naar Venezuela. Ik denk dat het probleem meer ligt bij tunnelvisie en ideologie te stellen boven pragmatisch en probleemoplossend te werk gaan. Het systeem van KDV's die uitgezogen wordt door private equity is op de langere termijn onhoudbaar, maar de behoefte voor opvang blijft bestaan, en dan wordt men creatief. Ik keek rond of zoiets al bestond als een coöperatieve kinderdagverblijf. Dat niet helemaal, maar in Vlaanderen hebben ze wel iets wat zij coöperatieve kinderdagopvang (de Bijspelerij) noemen, maar wat ik meer roulerend vrijwillige gastouderschap zou noemen. Een groepje ouders rouleert dan wie er vrijwillige gastouder is en is dan voor een afgesproken dag de gastouder voor de kinderen van de andere ouders, de volgende dag is de volgende aan de beurt, etc.. Op deze manier hoef je niet je baan helemaal op te geven, maar kan er in theorie 4 van de 5 dagen doorgewerkt worden. Kan gewoon mondeling worden afgesproken of worden geautomatiseerd zoals via de Rotating app. Op die manier kan een zesde ouder ook worden ingedeeld die kan spelen als een soort van vliegende keep.
@Armoer
@Armoer 5 ай бұрын
Zo wordt het geframed in dit filmpje, maar kapitalisme is niet de oorzaak. In dit filmpje laten ze ook zien dat het verschil in prijs tussen non-profit en profit-opvang zo’n 15% is. Dat is minimaal. De opvang is dus sowieso gewoon heel duur door alle kosten: pand, verzekeringen, personeel, luiers, speelgoed, elektriciteit, beveiliging, kwaliteitseisen, etc etc Private equity en neoliberalisme de schuld geven is populair, maar is slechts een zeer klein deel van het probleem.
@berend2954
@berend2954 5 ай бұрын
@Armoer, ik ben benieuwd wat de overige oorzaken van dit probleem dan zijn volgens jou. Ook ben ik benieuwd waarom je van mening bent dat private-equity slechts een klein deel van dit probleem is?
@Armoer
@Armoer 5 ай бұрын
@@berend2954dat leg ik toch letterlijk uit? De kosten zijn gewoon hoog, punt. Zie alle kosten die ik hierboven opsom. Daarbij, het geringe verschil in prijs tussen non-profit en private equity laat zien dat dit slechts een klein aandeel heeft in de hoge prijzen.
Het mysterie van het heetste jaar ooit
10:24
NOS op 3
Рет қаралды 32 М.
Zo discrimineerde DUO
23:35
NOS op 3
Рет қаралды 297 М.
Don’t Choose The Wrong Box 😱
00:41
Topper Guild
Рет қаралды 62 МЛН
My scorpion was taken away from me 😢
00:55
TyphoonFast 5
Рет қаралды 2,7 МЛН
Where are the skyscrapers in the Netherlands?
10:23
Universiteit van Nederland
Рет қаралды 146 М.
Dit gebeurt er met je retourzending | VPRO Tegenlicht
23:06
VPRO Tegenlicht
Рет қаралды 229 М.
Zelfde misdrijf, andere straf: ongelijkheid in de rechtbank
19:17
Zo veel duurder is single zijn
17:54
NOS op 3
Рет қаралды 578 М.
Waarom heb je helemaal geen 8 uur slaap nodig?
11:25
Universiteit van Nederland
Рет қаралды 985 М.
Zo bereid je je voor op oorlog
22:58
NOS op 3
Рет қаралды 541 М.
Woeste Omtzigt sloopt Belastingdienst: 'Lopen klooien!'
9:40
Maarten van Rossem - De Podcast
Рет қаралды 25 М.
Zijn peuters ook al verslaafd aan hun scherm?
9:11
Kassa
Рет қаралды 101 М.
‘Je wordt op het (v)mbo al snel gezien als dom’
8:55
NOS Stories
Рет қаралды 130 М.
Hoe de wereldwijde drugsrevolutie ook ons bedreigt
19:41
Nieuwsuur
Рет қаралды 585 М.
Don’t Choose The Wrong Box 😱
00:41
Topper Guild
Рет қаралды 62 МЛН