תבורך כב׳ הרב ינון על החוכמה הרבה בשיעור חזק וברוך שתיזכה לשנים רבות להמשיך ולהדריך אותנו ❤❤
@חנה-ס2ג3 күн бұрын
תודה רבה כבוד הרב על שיעור משכיל. תבורך❤
@חנה-ס2ג3 күн бұрын
ערב טוב כבוד הרב. אני מצםה לשעיורים שלך בכיליון עיניים❤
@אופירב-ק8ב3 күн бұрын
שיעור נפלא ומלא חכמה. תודה רבה כבוד הרב. תודה לקב"ה שזיכנו לאור הזה.
@יואבינוןנדל3 күн бұрын
אילו דברים נפלאים נשגבים ונוראים אדיירך ישראל❣️🦁
@יואבינוןנדל3 күн бұрын
אשריך*
@bleurami4 күн бұрын
חזק וברוך תודה רבה כבוד הרב
@אברהםגורדוציה3 күн бұрын
תודה
@חנה-ס2ג3 күн бұрын
וואו❣ וואו❣ וואו❣ איזה שיעור🤷♀️
@קובי_יועץ_משכנתא_באמונה3 күн бұрын
תודה על הגישה החיובית והמעצימה שלך.
@leonart21464 күн бұрын
תודה רבה על שיעור מרתק 🙂❤
@MyOrange3214 күн бұрын
Amazing shiur Rabbi Yinon. Thank you so much.
@רונןשרעבי-י9ד4 күн бұрын
מרתק
@batyacohen67893 күн бұрын
שיעור מעולה שמחתי לשמוע את השיעור בראבו
@ל.ל-כ9ע4 күн бұрын
You have a beautiful name rabbi, very spiritual
@guylevy54594 күн бұрын
סדרת שיעורי "תנ"ך ואקטואליה " 111 שיעורים / פלייליסט מתגלגל / הרב ינון קלזאן שליט"א : kzbin.info/aero/PLGb8dgmsIq0XQ0IhdQixAKST_WQUeMw-R&si=tKCbTz4aVp2n_Z2d
@אסתראלקלס-ג4ו3 күн бұрын
אפרים- אפר + ים -כחומר ורגש ביד היוצר
@בעל_הסולמית4 күн бұрын
**סיכום ההרצאה: "תנ"ך ואקטואליה 111 - סוד עניין המלחמה של 'בניך ציון' מול 'בניך יוון' - הרב ינון קלזאן"** 1. **נושא מרכזי ורקע**: ההרצאה עוסקת בניתוח נבואות בספר זכריה, עם התמקדות בפרק ט, שבו מתוארת מלחמה בין "בניך ציון" לבין "בניך יוון". הדיבור כאן מתרחש בהקשר של "אחרית הימים", והמרצה מחבר את הנבואה להתרחשויות אקטואליות כיום, כמו הסכנות בסוריה ובאזור. כיוון שזו ההרצאה האחרונה של חנוכה, הרב קלזאן מקשר את נושא הנבואה גם למאורעות החג, ומדגיש את המתח שבין נבואה לבין מציאות עכשווית. 2. **מטרה ומסקנות מרכזיות**: המטרה המרכזית של הרב הייתה להראות כיצד הנבואה על מלחמה עתידית בשדה הקרב בין "בניך ציון" ל"בניך יוון" מתאימה גם למציאות של ימינו, תוך הצגת האתגרים המתרקמים בסוריה ובאזור. הרב מציע להפריד בין המשמעות הפשטנית של הנבואות לבין המשמעות הדרשנית, שמיועדת לעיתים לעורר חשיבה רוחנית לגבי העתיד, גם אם הדברים נראים רחוקים או פנטסטיים. 3. **נקודות עיקריות עם הסברי מושגים**: - **נבואת זכריה**: מדובר בנבואה המתארת את שעת "המשיח" והאירועים שיתרחשו לפניו ואחריו. הנבואה עוסקת בהתרחבות גבולות ארץ ישראל עד לדמשק, צור וצידון, תוך חיבור בין מאורעות תנ"כיים לבין מציאות עכשווית. - **"בניך ציון" ו"בניך יוון"**: המושג "בניך ציון" מתייחס לעם ישראל, בעוד ש"בניך יוון" מתאר את אויבי ישראל בעידן המשיח. הרב מתאר את מלחמת המשיח כהתמודדות רוחנית ואזרחית בין ישראל לבין כוחות שמייצגים את יוון. - **הבדל בין קשת וחרב**: הקשת מסמלת את הקרב המהיר והמרחוק, בעוד שהחרב מתארת את הקרב הישיר והאישי. המושג הזה שייך להיבט רוחני-צבאי, שבו האויבים ינועו כלפי העם היהודי, וישראל יתפקד ככוח גיבור המגיב בהתאם. 4. **דוגמאות וסיפורים להמחשה**: הרב קלזאן מקשר את נבואת זכריה להתרחשויות אקטואליות, כדוגמת ההתפרצות מחדש של משטרים בסוריה, שם יש לא מעט תוהו ובוהו ומצבים מסוכנים שמערבים כוחות סונים ושיעים. הרב מדגיש שמדובר במצב אשר עשוי להשפיע על גבולות ארץ ישראל בעתיד, אם כי המלחמה האמיתית, לדבריו, מתרחשת רק לאחר ביאת המשיח. 5. **השלכות לעתיד וכלים פרקטיים**: הרב מתאר את מלחמת "בניך ציון" מול "בניך יוון" כאירוע רוחני אשר ישפיע גם על המנהיגות והחוזק הצבאי של ישראל בעתיד. הכלים שיכולים להתבצע הם כלים רוחניים וצבאיים, כאשר ישראל צריכה להיות מוכנה להתמודד עם המציאות הגיאו-פוליטית המשתנה. הרב מציין את החשיבות בהבנה מעמיקה של הנבואות והתאמתן עם המתרחש בעולם כדי להבין כיצד להתכונן לעתיד. - **דרך יישום**: להבין את הקשר בין הנבואות לבין התרחשויות היסטוריות כדי להיערך נכון. - **אתגרים וסיכונים**: קשה לדעת מתי יקרה כל מה שנאמר בנבואות, וייתכן שצריך לבחון את השפעת ההתפתחויות האזוריות על ארץ ישראל. ההרצאה כוללת גם התמקדות בנבואות אחרות על מלחמת גוג ומגוג וגידול השפעת ישראל על מדינות שכנות, כמו צפון סוריה ולבנון, תוך הצגת מפת גבולות הארץ בהקשר של עתיד משיח.
@בעל_הסולמית4 күн бұрын
1. הקטע מתחיל בתיאור הסדרה, העוסקת בקישור בין המקרא לאקטואליה. הפרק ספציפי זה מתמקד בחנוכה ובקשר שלו לאירועים עכשוויים בעולם, תוך שימוש בפסוקים מספר זכריה, פרק ט'. 2. הקטע ממשיך בהסבר על זכריה הנביא, אחד משלושת הנביאים האחרונים, ותפקידו בבניית הבית השני. הספר מחולק לשני חלקים: שבעה פרקים ראשונים העוסקים בנבואות לתקופת גלות בבל והקמת הבית השני, ושבעה פרקים אחרונים העוסקים בנבואות אחרית הימים, כולל מלחמת גוג ומגוג. 3. הדיון מתמקד בשני הפסוקים הראשונים של זכריה ט', המתארים את "משא דבר ה' בארץ חדרך ודמשק מנוחתו...". הקטע קושר את הפסוקים לאירועים בסוריה, נפילת משטר אסד ועליית דאע"ש, ומציין את הסכנה הגוברת מצפון לישראל. עם זאת, מדגיש הדובר כי הפסוקים מתייחסים לאחרית הימים ולא לזמן ההווה. 4. הקטע עובר לפרשנות הפסוקים. רש"י מפרש "ארץ חדרך" כמשיח, "חד לאומות העולם ורך לישראל". רבי יוסי בן דורמסקית מותח ביקורת על פירוש זה, טוען שקיימת ארץ בשם חדרך, ושהפסוק מתייחס למקום ולא למשיח. הדובר מסביר כי קיימים שני סוגי פרשנות: פשט ודרש. 5. הפרשנות ממשיכה עם פירוש רש"י ל"ודמשק מנוחתו", המתייחס לירושלים כמקום מנוחתו של ה'. הפסוק "כי לה' עין האדם" מפורש על ידי רש"י כך שכל בני האדם וכל שבטי ישראל יפנו אל ה'. רש"י מביא דוגמה מקבילה מספר מלכים א'. 6. הקטע עוסק בפסוק "וגם חמת תקבל בה צור וצידון כי חכמה מאוד". ארד"ק מפרש כי חמת, צור וצידון יהיו בגבולות ארץ ישראל בימי המשיח. הקטע מדגיש שוב כי אין מדובר על אירועים בזמן הווה אלא על אחרית הימים. הקטע מפנה ליחזקאל מז' על גבולות ארץ ישראל. 7. הקטע עובר לזכריה ט', פסוק י"ג: "כי דרכתי לי יהודה קשת, מילאתי אפרים...". הקטע מנתח את השימוש בקשת וחרב כסמלים ללוחמה מרחוק וקרב פנים אל פנים. רש"י מפרש את הפסוק בהקשר למלחמת החשמונאים נגד אנטיוכוס. 8. רש"י מפרש את הפסוקים בהקשר למלחמת החשמונאים, מדגישים את הנס בניצחון החלשים על החזקים, תוך הדגשת תפקיד האל. המלבים מציג פרשנות דומה. 9. הקטע עוסק במושגים "בני ציון" ו"בני יוון" ומנתח את האותיות המשותפות "יו" ו"ן". הדובר מסביר את משמעות האות י' בקבלה כנקודה, כמחשבה אלוקית, לעומת ו' ו-ן כביטוי ליישום ולירידה למטה, ומייחס ליוון תפיסת עולם מנותקת מהאלוהי. 10. הקטע מביא פסוקים מספר תהילים (סט' ומ') כדי להמחיש את מושג "יוון" כ"מצולה", "בור שעון", ו"בוץ", המייצג את הסכנה למשיכה לתהום. דוד המלך מתפלל להצלה מהסכנה הזו. 11. הקטע מסביר את התפיסה היוונית ומציג אותה כתפיסה רציונלית המובילה להתרחקות מהאמונה. הוא מדגיש כי המלחמה בין יוון לישראל היא מלחמה אידיאולוגית. 12. הקטע חוזר לזכריה, מדגיש את "עוררתי בניך ציון על בניך יוון", ומביא סיפור אישי של המרצה הקשור לשמו, המכיל את האותיות יו"ן, ומקשר זאת לפסוק בתהילים ע"ב. 13. הקטע מביא פסוקים מספר תהילים ע"ב, המתייחסים לשלמה המלך ולמשיח. הוא מפרש את השם "ינון" בהקשר של גדילה, התרחבות ושליטה, ומסכם את הקשר בין יוון לישראל כקונפליקט אידיאולוגי מתמשך.
@moryosef33 күн бұрын
אז האות צ זה צדי או צדיק?
@אורימנחם-ק9ו4 күн бұрын
בס"ד כבוד הרב אתה זכאי , תמשיך אל תעצור !!! ❤❤❤
@drewjeru3 күн бұрын
שיעור חזק אבל משהו מפריע לי.. זה הרב היחיד שאני רואה שמלמד בגלות, וגם מלמד לנשים ביחד עם גברים בכיתה של שיעורי תורה - ואז הוא מלמד שלא צריך לחיות ולעלות לארץ ישראל כי אנשים בארץ ישראל עושים מלא עברות וכמה שהם לא טהורים. אבל כל הרבנים שאני מקשיב להם כאן בארץ אין להם נשים בשיעורי תורה שלהם. וזה די מבלבל וקצת מוזר לראות מהצד. אבל אני עדיין מקשיב לשיעורים שלו כי הוא ממש יודע הרבה דברים ומחדש את התורה ומלמד ממש טוב.. אז, הלוואי והוא היה פשוט עולה לארץ ומפסיק לחשוב שזה כלכך רע כאן בארץ ישראל כי זה הרבה יותר גרוע בחו"ל, אין ספק. עדיף להיות בארץ. ועדיף להיות זנב של האריה ולא ראש של הכלב .