Scenariu: primesti laptop de la munca si in loc de KPI vine managerul si zice: Da scroll in Recall sa vad ce ai lucrat in ultima saptamana! Asta da scenariu distopic.
@DanCadar7 ай бұрын
😂😂😂genial! Uite la asta nu m-am gandit.
@nicolaemihai35817 ай бұрын
Oare managerul e de acord ca MSFT sa facă training AI moca cu hardware-ul și activitatea ta stocata în acele capturi? Ca de activitate ii pasa doar în măsura în care ai îndeplinit sarcinile, proiectul și indicele de performanță. Dacă nu, ori stai peste program neplătit, ori se iau acțiuni gen taiere de salariu ori concediere
@sandorhazimihai7 ай бұрын
@@nicolaemihai3581 Ai cumpărat laptop cu Windows pre-instalat? Accepți conditiile! Nu vrei? mac sau linux. Dacă ești deja adânc băgat în MS cu licențe de office etc, mai greu sa faci tranziția că să nu mai vb de faptul că nu multi angajați știu să folosească LibreOffice sau alt produs echivalent. Singura scăpare ar fi sa bubuie urât și să se renunțe sau Windows pe ARM sa fie un flop ca Windows RT. rămâne de văzut. Au încercat și cu Teams nu demult, managerul primea mesaj când angajatul nu mișca pt un anumit timp mouse-ul.
@kikiryki7 ай бұрын
E un viitor care deja a fost descris de Harari. Un sistem pe bază de AI reține tot despre tine, apoi esti luat la bani mărunți cu fiecare ocazie in care dai cu nasul in banci, guverne, corporații.
@DarthAgony7 ай бұрын
E GDPR breach asta. Ca si exemplu, am avut in subordine un tip care nu muncea deloc si folosea un autoclicker ca sa nu se puna pe away. Cand am observat ca asta face, eu si un coleg aveam constant un remote CMD conectat la PC-ul lui si ii opream autoclicker-ul ca a i se puna pe away cand nu era la PC sau cand nu facea nimic. Aproape ca am avut noi probleme cand le-am aratat managerilor de mai sus ce facea omul, pt ca aparent si doar faptu ca ne conectam prin remote CMD ca sa ii oprim mizeria, fara sa ii vedem ecranul, era GDPR breach.
@iuliancarnaru9547 ай бұрын
It's called Windows because Microsoft can see you through it...
@kikiryki7 ай бұрын
Sa stii ca asa este. Vezi opțiunile de security din Win11 care se activeaza singure indiferent de optiunea utilizatorului
@driverdamian7 ай бұрын
@@kikiryki Sau atunci cand deschizi windows search se activeaza o gramada de chestii de telemetrie si colecteaza multa informatie.
@LiviuDragon7 ай бұрын
windows 11 e oribil treceti fratilor pe al sisteme de operare ca linux zorin os sa sisteme windows vechi ca windows xp sau windows 2000
@bobivasiliu7 ай бұрын
😂😂😂😂😂
@Burcea_Ionut_Vasile-20047 ай бұрын
Monopolul Microsoft pe piața de software devine problematic. Asta se întâmplă când o companie deține peste 70% din o întreagă industrie. Puterea este toată concentrată într-un singur loc, în loc să fie distribuită egal. Sunt curios dacă se va activa Consiliul Concurenței din UK, cum a făcut când Microsoft dorea să cumpere Activision.
@chieftec26707 ай бұрын
Care monopol? Windows e pe duca... Android e top cu 43% ,windows pe la 28% iar apple 23%.
@radumurzea61127 ай бұрын
Ahaaaa, deci Windows-XP din background a fost pentru ca ti-e dor de vremurile mai simple si normale din care face parte? Ce tare, si mie :))
@LiviuDragon7 ай бұрын
eu am si acum windows xp
@alinciprianaliman49707 ай бұрын
Am ascultat cu mare drag si foarte atent (cum de altfel fac mereu) si ma “minuneaza” noua era tehnologica. Microsoft in acea prezentare in care a prezentat comparativ totul cu M3 lasa clar ca sunt atat de slabe acele procesoare incat se pot “intrece” doar cu M3. E jenibil. cat despre Recal te inteleg perfect legat de ideea de principiu. Marea mizerie este ca din punctul meu de vedere ce se intampla acum in China referitor la capitolul urmarire si intimitate a locuitorilor se incearca prin ocolire. Daca in China se impune in celelalte tari se va intampla la “cerere”, prin adoptie voluntara. Nu ma mir ca la un moment dat recal folosit pe laptop o sa iti faca si o poza ca sa o arhiveze alaturi de celelalte documente de pe desktop. Eu personal la propriul meu MackBook 13 pro de acum cativa ani am lipit de nou un plasture pe camera frontala. Tin la “intimitatea” mea digitala daca se poate numi intimitate.
@beNETiq_ru7 ай бұрын
ohoo, google asculta pe telefoane vocea, de cate ori mi-au aparut reclame referitoare la ceea ce discut
@theno35547 ай бұрын
Cu un ROM custom, (Danee, hai cu un video si despre asta) poti dezactiva microfonul si camera din meniul de setari rapide (bara aia de sus cu notificari si WiFi) astfel incat nicio aplicatie, nici cea de camera a sistemului nu o poate deschide.
@codrvt7 ай бұрын
@@theno3554ce rom recomanzi? Pe ce telefoane? Eu mi am luat un Xiaomi 13t și fiind cu qualcom nu pot sa pun custom rom 😭
@georgecalistruofficial7 ай бұрын
:)) da da... asculta si cum dormim si stranutam.... Pe bune? A inebunit lumea. Daca vor spiona , tot ei vor avea probleme in timp.
@beNETiq_ru7 ай бұрын
@@georgecalistruofficial dacă ai probleme poți sa te tradezi frate dar nici nu era telefonul meu ci un samsung vechi al unui coleg, voebeam de glicemie si i-au aparut reclame google cu teste glicemice
@beNETiq_ru7 ай бұрын
georgecalistruofficial, daca ai probleme, go ahead si trateaza din ele, vorbeam cu un coleg de-al meu in camera (el avea un un samsung vechi cu android in buzunar) despre glucoza si altele apoi i-au aparut reclame cu teste glicemice pe telefon.
@parintelebaiazid807 ай бұрын
Intrebarea pe care n-a pus-o nimeni (elefantul din incapere) este: ce naiba are Windows XP-ul ala din fundal de nu boot-eaza odata? 😅
@sunkode83897 ай бұрын
Ce vremuri tulburi traim cu tehnologia. S-au dus vremurile in care lucrurile astea nu erau atat de intruzive.
@theno35547 ай бұрын
Linux + ROM custom cu MicroG sau fara servicii Google este calea.
@gorindolea7 ай бұрын
Jet! saracie
@sunkode83897 ай бұрын
@@theno3554 am dual boot Linux si Windows si fac programming pe Linux. Acolo-i alta lume, mult mai ok, dar cand masele sunt pe Windows te gandesti in perspectiva.
@sunkode83897 ай бұрын
@@gorindolea acu' sau mai tarziu?
@Daniel-wn5ye7 ай бұрын
Doar unii o trăiesc care încă refuză să treacă pe Linux și pe ROM-uri personalizate de Android + F-droid.
@ANTIANONIMI7 ай бұрын
Well ... daca Microsoft baga chestia cu recall-ul ori rămân pe un windows modat (cum sunt in clipa de fata) ori ma mut pe Linux (depinde cat de forțat o sa fie). Cat de tâmpit sa fii sa vrei sa fi urmări 24/7 cu o "asigurare" ca a zis x sau y ca e ok.
@trainspottingtech237 ай бұрын
27:22 Chestia asta efectiv poate să creeze un precedent periculos, deoarece dacă va avea succes, și alte companii vor dori să facă asta... 🤦♂️😵💫🫠😒
@ByteBites947 ай бұрын
Pe spate logo-ul de la XP , ce nostalgie...
@LiviuDragon7 ай бұрын
pura nostalgie a anilor 2000 2004
@ContraVsGigi7 ай бұрын
M4 este pe arhitectura Arm V9, care comparat la frecventa, chiar ofera un upgrade, spre deosebire de ce a fost cu M1, M2, M3, in timpul carora principalele cresteri au venit din nodurile tot mai bune si astfel un nr mai mare de tranzistori si o crestere a frecventei. Daca va intereseaza detalii, vedeti asta la Gary Explains. Daca Qualcom nu scoate si variante cu numar mai mare de core-uri, o sa il manance M4 Max si Ultra. Oricum, va fi un upgrade sa ai putere si baterie mult mai buna peste noapte. Desigur, daca nu vor fi compatibile cu softurile folosite, va fi degeaba, dar as vrea sa cred ca nu sunt chiar bolovani sa se laude ca ar merge desi nu merge. Cat despre Windows si ce tampenii face MS, nu pot decat sa ma bucur ca nu il folosesc, Ubuntu Linux ruleaza pe toate cele 3 laptopuri din casa asta.
@Winnetou177 ай бұрын
Bine punctat. Și mai e ceva: ei se laudă că un procesor cu 12 P-cores bate un procesor cu 4 P + 4 E cores (M3-ul din Macbook Air). Păi 8 core-uri + 50% = 12 core-uri.... deci marele Snapdragon e foarte apropiat de M3 de fapt, la performanță, core la core. Doar că, așa cu a zis și Dan, Apple vine cu M4 la foarte puțin timp după, și oferă și mai mult de 12 core-uri. Și și Intel și AMD vin cu noutăți. Nu cred că va fi o lansare rea, dar nici wow nu cred că va fi. La final de an va fi interesant să vedem toate comparațiile M4 vs X Elite vs Lunar Lake (poate și Arrow Lake, dar nu-s optimist) și, bineînțeles, Zen 5. Lunar Lake, fiind cu memoria pe chip (la fel ca și X Elite și procesoarele M) și in general tunate mai pentru low power, chiar mă aștept să ducă la fel de mult ca baterie cu M și X Elite. Și și performanța să fie decentă.
@ContraVsGigi7 ай бұрын
@@Winnetou17Da, chiar si laptopurile cu Intel de anul acesta sunt mult mai bune la baterie, la taskuri ușoare duc mai bine decat AMD, ceea ce e o reusita notabila, chiar daca nu sunt pe un nod asa performant. Daca chiar le iese productia pe 3nano si apoi 18a, Intel cred ca va avea produse bune. Si AMD va avea, ca TSMC mai mult ca sigur vor putea produce la nod performant.
@iustinraznic58117 ай бұрын
Microsoft a facut doar o buna meritata reclama pentru Linux:)
@dasit60347 ай бұрын
Linux Mint se misca si arata mai bine decat Windows. Iar pt. gameri de cand cu steam deckul tot mai multe jocuri sunt compatibile si pe linux prin steam (chiar si jocuri non steam prin proton).
@tiagomota47347 ай бұрын
@@dasit6034o sa zic doar atat , ai na!?
@dasit60347 ай бұрын
@@tiagomota4734 am
@Costi-Sud7 ай бұрын
@@dasit6034De ce nu fedora, centos ,slack ... arată bine dar ...este testat doar de începători ..
@nagyzoli7 ай бұрын
@@dasit6034 Inca e departe Linux cu gaming. Improving dar tot la un ordin de marime diferenta jocurile ce merg bine pe Linux fata de Windows.
@whoam27847 ай бұрын
Windows 12 o sa fie un esec o copie obosita a macOS-ului pe care deja am trecut la un anumit nivel dar daily tot Windows-ul si RTX-ul ramane.. Imi e dor de NT la inceput mi se parea mai custom decat e 10/XI acum
@Winnetou177 ай бұрын
Păi chiar era mai customizabil. Mai ales față de 11.
@amotacular7 ай бұрын
Intrebare: ce putem pune pe pc-uri daca windows devine atat de intruziv astfel incat sa putem lucra/juca in continuare? Spor
@gandalfwiz200077 ай бұрын
Nu ne trebuie ARM. Avem nevoie de control propriu a OS ului
@Xjaje7 ай бұрын
Nu puteai sa o spui mai bine. This.
@georgecalistruofficial7 ай бұрын
Ba trebuie ARM ca sa nu te mai puna sau cumperi o mega sursa de sute de vati sau de 1000 vati. ARM e viitorul si nu x86-64.
@aquanano17 ай бұрын
@@georgecalistruofficial Da, adevarat in parte, dar CPUul e doar jumatate din total. Deci tot trebuie de 500W... :D:D:D
@gandalfwiz200077 ай бұрын
@georgecalistruofficial ce sute de wati zici tu straine, laptpmul meu ROG de 185 wati rupe cu i7 si gtx1650. In plus arhitecrura actuala e perfecta pentru aplicatii de tip FEA, CAD si orice program de simulare. ARM - ul nu trebuie
@cezarstefanseghjucan7 ай бұрын
Pentru? Are timp un simplu utilizator să se joace pentru a profita la maxim le controlul asupra S.O.-ului?
@gavrilapaul7 ай бұрын
Recall, nici o noutate. Acu' este doar oficial. Documentele noastre sunt deja in cloud, istoricul de navigare este in cloud, pozele si fimuletele sunt in cloud, email-ul este in cloud, parolele sunt in cloud (in browsere), cumparaturile sunt online, masina (auto) este conectata peremanet. Macar cu Recall ai si tu acces direct la cea ce ai facut (nu numai altii ;) ). Nu-ti convine, il dezactivezi. Asa cum bine ai spus. Nici nu prea mai stiu ce mai avem doar local, cred ca mai nimic. Iar problema de securitate, indiferent de documente si locul de stocare, a fost si ramane de actualitate.
@GabryMood7 ай бұрын
Bine punctat.
@bunsoft27 ай бұрын
Perfect corect. Culmea e că Dan nu a punctat acest aspect. De multă vreme nu ai șanse la "privacy" de nici un fel. Probabil dacă scapi de telefonul mobil și tot ce e "smart" în casă poți mișca balanța în direcția dorită. Ceea ce văd eu e că, Microsoft îți fură intimitatea pe șlea. Îți spune pe față că-ți memorează tot ce faci.
@saranciuc77177 ай бұрын
Microsoft face cea mai buna reclama la macOS si Ubuntu. Sincer, daca ma puteam juca pe mac ca pe Windows si sa fii avut genu de performanta RTX 4090 + flexibilitatea as fi trecut complet pe mac. Dar acu sunt asa... hybrid. Windows-ul imi provoaca greata de ani buni. Ai reclama pe un OS platit mai multa decat vezi la tv, functii care... functioneaza partial, dispar iconite. Parca e facut de unii pe genunchi intr-un garaj.
@dominic70127 ай бұрын
Eu folosesc GeForce NOW pe Mac. Funcționează perfect, dar nici nu sunt vreun gamer care să se joace zilnic.
@AndyTurcu7 ай бұрын
Mai nou te poti juca si pe Linux. Deci se poate si fara Windows pentru gaming. Nici eu nu mai suport Windows si cate de curand voi avea pe acest PC Dual-boot cu Linux si pe vechiul PC fara suport de Windows 11 voi instala Linux cand va expira suportul pentru Windows 10. Ramane doar sa ne adaptam, nu avem ce face.
@saranciuc77177 ай бұрын
@@dominic7012 Sincer nici eu, dar la un weekend decat netflix parca merge o seara de gaming. Am testat GeForce NOW a fost ok. Dar sa platesc 3-4k pe un mac / macbook si sa nu ma pot juca e meh... E bun ca alternativa totusi.
@saranciuc77177 ай бұрын
@@AndyTurcu Jur ca la asta ma gandeam. Dar am programare care sunt doar macOS si Windows. Cred totusi ca viitorul e in open source gen Ubuntu. Un exemplu bun de open source e Blender care desi e moca se bate cu programe pe care platesti niste bani grei.
@tiagomota47347 ай бұрын
Si eu daca zburam ma si teleprotam stii tu vorba aia!
@tanasemirceaviorel50297 ай бұрын
Microsoft vrea sa forteze AMD si Intel sa scoate produse pe arhitectura ARM pentru a avea de unde alege. Trebuie sa fie "la acelasi etaj" cu Apple, deoarece multi pariaza pe faptul ca ARM reprezinta viiotrul. Sunt curios cum va arata un server cu arhitectura ARM? Cat despre Recall (+ AI = NO PRIVACY) sa fie "by default" aleg windows 10 sau chiar voi migra pe Linux.
@gavrilapaul7 ай бұрын
Eu cred ca sunt un pic obligati sa treaca si pe ARM sau pe altceva decat x86. Poate doar daca nu apare Intel cu un procesor revolutionar pentru mobilitate. Cred ca raman cam in urma pe partea de portabilitate.
@bezdekroland7 ай бұрын
🤣🤣🤣🤣 intel sa faca procesor revolutionar? 🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣 Ai glume misto
@tiberiuzabara68917 ай бұрын
Ca Intel sau AMD sa dezvolte un processor care sa incorporeze arhitectura ARM (sau una similara) necesita munca si resurse imense pe care nici una dintre cele 2 companii fie nu le are, fie nu sunt dispuse sa le faca la timpul actual. Si eu sunt de parere ca pentru electronicele de larg consum, procesoarele de arhitectura ARM sunt viitorul iar arhitectura x86 va fi folosita doar in anumite sitatii specifice, totusi dezvoltarea unui sistem de operare tip Windows + toate driverele aferente sa functineze nativ pe ARM necesita munca titanica si o coordonare exemplara pe cel putin cativa ani buni; lucruri pe care Microsoft nu le detine la momentul actual.
@bezdekroland7 ай бұрын
@@tiberiuzabara6891 avem nevoie de un sistem de operare si microsoft sa suga banana neagra. E un rahat de companie americana !
@Winnetou177 ай бұрын
Intel o să vină anul ăsta cu Lunar Lake. Un chip cu memoria RAM integrată (unul din motivele pentru care laptopurile de la Apple cu chip-urile M sunt mai eficiente, nu doar din cauza ARM). Și va fi pe 3nm, ca și M3 și M4 (și asta contează mult pentru eficiență, alt motiv pentru care Apple cu M1, M2 și M3 au tot fost în față, pur și simplu au fost pe o generație mai nouă de la TSMC, și, repet, nu e doar din cauza ARM vs x86). O a 3-a mare problemă pe care Windows o are la capitolul mobilitate cum îi zici, e faptul că e bloated AF. Adică plin de mizerii care-l încetinesc și-l fac să fie ineficient. Cumulat cu ce am zis mai sus, de-aia au părut procesoarele M de la Apple atât de revoluționare. Ce-i drept, pe versiunea ARM există o șansă să fie Windows-ul semnificativ mai curat și mai puțin balonat cu toate rahaturile. Dar cred că pentru office use (și pentru ultrabook-uri și gaming handhelds in general) Lunar Lake chiar o să fie bun/ok. Și pentru putere mai brută ar fi Arrow Lake, dar vine mai târziu (teoretic tot anul ăsta, dar cred că va fi cam cum a fost Meteor Lake anul trecut ... mai mult pe hârtie). Și bineînțeles, vine și AMD cu Zen 5, care nu va fi un lucru mic. Chiar o să fie fain să vedem diferențele (sau asemănările) dintre toate procesoarele la final de an. Nu cred că va fi o lansare rea, dar nu cred nici că va fi așa de wow Snapdragon X Elite (sau Plus), mai ales după ce apar și Zen 5 și Lunar Lake. A, și laptopurile cu M4.
@squidgec7 ай бұрын
Problema mare pe care o vad eu la funcția recall nu este neaparat la useri normali, pentru ca acolo vei avea opțiunea sa folosești alt OS si scapi. Dar ce te faci cu opțiunea asta băgată forțat de compania la care lucrezi ? Deja HR-ul , Managementul are access la tot ceea ce discuți intern , acum vor avea si mai multe detalii despre munca ta. Ma aștept la întrebarea : Gigel este fidel acestei companii? Merita el mărire pe baza a ceea ce a făcut la calculator ? iar un Ai va da raportul full si cu toate detaliile din ce va găsi in arhiva Recall.
@alexandrubogdanradu80667 ай бұрын
Spor și sănătate!!!
@cocopapagalul7 ай бұрын
Foarte faină analiza ❤
@TheRadukuVEVO7 ай бұрын
Daca functia Recall chiar va ajunge implementata in masa, singura mea speranta va fii Ameliorated edition, altfel o sa am Windows doar pentru gaming🤷🏻♂️
@tiagomota47347 ай бұрын
Te vad ai ca esti newbie…. E rusine!!! Eu zic sa te lasi de gaming complet si sa te apuci de pescuit unde nu e Recall!
@ionmaria28887 ай бұрын
Nu am tik tok îl consider gumă de mestecat pentru creier, mesteci dar nu rămâi cu nimic..
@LiviuDragon7 ай бұрын
eu am avut whatap lam desfiintat am sters aplicatia si am dat delete la cont
@cristiansandu49677 ай бұрын
Eu am scăpat de fascită plantară cu Tik Tok. Disperat că nici un doctor nu m-a putut vindeca,am căutat exerciții pentru fascită plantară. Am găsit,am făcut zilnic iar astăzi nu mai știu ce este aia fascită plantară. 🙂 Așa că... E mai mult decât o gumă dacă folosești cum trebuie bara de căutări. 😉
@ionmaria28887 ай бұрын
@@cristiansandu4967 Exact, dacă folosești ca lumea ori majoritatea are o educație precară sau nu își dă seama, sunt prizate imaginile cu unii care cad și se lovesc și se râde la greu sau farse prostești cred că asta este partea cea mai urmărită, după ore de privit nu rămâi în minte cu prea multe, este o avalanșă de imagini și situații însă majoritatea nu cer multă gândire, doar privești, râzi și cam atât, în acel timp ai putea citi o carte, vedea un film clasic ori o piesă a mare de teatru, tot imagine dar parcă a mai cu miez. Scurtimea impusă duce la o slabă concentrare, generațiile de mâine se vor concentra pe ceva exact cât este o postare tik tok și vor fi la fel de superficiale ca cei care care alunecă sau cel care dă o palmă însă face să pară că altcineva a dat-o și altcineva să o pățească, așa procedezi când ești șmecher..
@ezbolah17937 ай бұрын
Va validez in acest moment!
@sebastianfrai26487 ай бұрын
Dar functia total recal, este deja implementata si poarta alt nume Task view, de cel putin jumatate de an. Este acea iconita din task bar de langa lupa care are forma unei pelicule de film cu doua cadre si cu un mic scroll in dreapta. Sloganul ei este: Use your PC more to see your activities here. A fost implementata cu un update major de Windows 10 pro. La momentul acela am constatat ca task view, era un history cu sesiunile zilnice, inregistrate pe o perioada nedeterminata. Bineinteles ca mi s-a facut pielea de gaina cand am descoperit asta si cat de repede am putut am dezactivat minunata functie si am sters istoricul. Insa.... de unde stiu eu ca istoricul a fost cu adevarat sters din pc? Acum sigur multi o vor descoperi si vor afla ce au facut acum nu stiu cat timp.....
@mihailm17537 ай бұрын
Ehe, așadar nu mai e „teorie a conspirației” faptul că se vrea să fim controlați non-stop?
@BEAM07817 ай бұрын
Ferice de tine ca poti sa alegi dar cand sistemul de la firma e pe Microsoft si ii trimite raport de activitate sefului nu prea mai ai ce sa canti. Din cate vad eu pe ei ii intereseaza mai mult clientela corporate decat userul domestic ..
@Lightinthedarkness19777 ай бұрын
Am reusit noi sa cracuim 10...ba am reusit si 11...si nu numai noi..vom face sistemele de operare asa cum vrem noi..ei le produc ...noi le modificam dupa bunul plac....stop defender,stop smart screen filter,stop spy windows..siii multe altele...deci e clara treaba...ei fac...au facut si vor mai face..dar asta nu inseamna ca noi vom sta asa..treaba lor..ei nu mizeaza pe noi astia cativa care le facem de petrecanie si practic reconstruim in folosul nostru sisteme de operare micro-soft....
@sonicoban7 ай бұрын
Stiu ca is exagerat, nu ca nu apreciez sentimentul, dar nu este vreun mod util in care sa se foloseasca toate infricosatoarele de creatii si anunturi de genul? Vreo varianta in care sa fie asta benefic. Chit ca pare clar ca nu as vrea asa ceva pe laptop si as face tot ce pot sa ma feresc de astfel de idei, caut totusi pentru siguranta sa intreb, in ziua de azi, nu oare poate fi un beneficiu? (adica exceptand pentru angajatorul care poate vedea ce face angajatul lui in orele de munca)
@Lightinthedarkness19777 ай бұрын
@@sonicoban Nu...nu merita..acest soft ca si celelalte din windows 10 au acelasi scop..sa fii "vazut" tot timpul astfel pe aceste teme ei pot face reclame cu care sa te atraga...si nu numai..este vorba si de inteligenta artificiala..care vrea sa invete de la noi bineinteles...daca vrei sa vezi ce face angajatul instaleaza-i o camera..si eventual un soft special(sunt cu carul) si vei vedea toot ce face el pe pc si nu numai..bineinteles daca accepta si ii pui in vedere acest lucru..sa stie omul ca este supravegheat..in cazul meu ii fac laptopul sau pc-ul guler si m-am carat instant!..Rolul lui microsoft este controlul..putin timp va mai fi pana cand isi vor da seama toti de aceste lucruri...ei au un singur scop de moment...banul...reclama si pe urma altele..Nu-i intereseaza de noi..decaqt banul..atat..nu i-a interesat niciodat si nici nu-i va interesa vreodata..decat sa-si vanda mizeria de sis. operare.. si reclamele la alte acareturi...atat
@catalinbahaosgaming7 ай бұрын
Un video superb si realist.
@Sireoja7 ай бұрын
E simplu: ori înghițim mizeria de la microsoft din lenea de a ne adapta la Linux ori învățăm să folosim Linux înainte de end of life pentru Windows 10.
@AndyTurcu7 ай бұрын
Cu siguranta din 2025 cand Windows 10 nu ma mai primi suport care multi il folosesc, se vor indrepta catre Linux mai ales ca nu mai este la fel de dificil de utilizat ca in trecut. Nu toti aveam banii pentru a face upgrade la PC, preturile fiind prea mari.
@nicolaemihai35817 ай бұрын
Pe jumătate pare o noua modalitate de a antrena modele AI pe degeaba, folosind acele capturi de ecran, și asta pe spinarea dispozitivului tău și fără sa plătească acel conținut. Plus ca securitatea precara ma face sa urăsc acest push către AI la fel ca criptomonedele și minarea
@ContraVsGigi7 ай бұрын
Pentru 90% dintre utilizatori care isi fac veacul in browser, mai fac un tezt sau un tabel simplu, nu e aproape nicio adaptare totul este aproape identic. Au trecut vremurile cand Linux-ul era folosit in terminal.
@JimmySolution7 ай бұрын
Am renunțat de mult la Windoze. Am trecut pe Linux și sunt foarte bine aici. Singura problemă cu Linux este că pe laptopurile mai vechi cu Optimus Nvidia+Intel nu merge decent. Dar pe tot ce e nou, de 4-5 ani încoace totul pare să fie în regulă chiar și pe Nvidia. Mai ales că Nvidia a lansat recent beta drivers 555 care rezolvă multe probleme și deschide codul sursă pentru modulele lor.
@LiviuDragon7 ай бұрын
windows 10 nul suport e securizat nu pot face nimic fara admin privileges din windows 10
@BudaDanielIoan7 ай бұрын
o jumatate de ora buna ! big like !
@nicolaemihai35817 ай бұрын
Pana la urma funcția vine doar pe laptop-urile cu ARM sau și pe PC-uri noi cu o anumita versiune de Win11? Ca să știu măcar sa rămân la 10 în caz ca ma hotărăsc sa iau ceva PC nou
@user-ym8tf9gb3z4 ай бұрын
Total Recall mi se pare o versiune avansata a functiei de Hybernate din Windows. (cand la repornire - din stand-by a pc-ului, laptopului iti raman deschise ferestrele / ramane activa sesiunea de lucru). Numai ca, crapa, se bloca tot sistemul de multe ori la mine si tot trebuia sa ii dau rstart complet.
@nakkosz7 ай бұрын
Am trecut de la Windows la Linux pentru ca era free (free as in freedom), iar mai apoi la macOS si implicit Macbookuri. Toata prezentarea asta, personal, nu mi se pare altceva decat un shitshow ce face mai multa reclama pentru Apple decat pentru Microsoft. Nu doar ca ii macina noaptea in somn succesul procesoarelor M de la Apple si ca vor sa migreze si ei pe ARM (un fel de "we have ARM chips at home" si "ARM chips at home:" meme), dar anunta asta inainte de a arunca o bomba , anume functia de Recall. In ultimii ani, linux a devenit din ce in ce mai accesibil, e usor de instalat, de folosit, ba chiar poti sa faci si gaming fara prea mari probleme(de cand cu proton si steamdeck). Macbook'urile merg si ele doar in sus, mai ales de cand cu procesoarele M, care fac cercuri in jurul "batranelor" Macbook'uri cu Intel. Toate astea in timp ce, Microsoft pare sa mearga cu spatele. Azi arunca o mana de aplicatii preinstalate pe Windows 11 de care nimeni nu are nevoie, maine decid sa scoata optiunea de a instala Windowsul fara un cont Microsoft, poimaine aduc un "feature" care sa iti fotografieze constant ecranul, s.a.m.d. Nu stiu ce are Microsoft de gand, dar mie mi se pare ca se prabuseste usor de la an la an.
@cristianbuica20097 ай бұрын
Li s-a umflat capul se pare
@10mbc7 ай бұрын
Google nu are propriul OS, propriul SOC si propriul smartphone? Ca sa nu mai continuam cu propriul laptop, propriul OS de laptop, propriul browser etc?
@Winnetou177 ай бұрын
Corect!
@dcristian35597 ай бұрын
linux deja e ok cu utilizatorul exista suite si office si cam tot ce ii trebuie unui utilizator obisnuit asa ca daca introduc asa ceva desi nu imi doresc voi trece definitiv pe linux. V-a ramane totusi o partitie de windows pentru games dar nici un click mai mult in windowsul respectiv.
@marsNemophilist7 ай бұрын
m$ poate să anunțe ca win nu o sa mai fie disponibil pe x86-64. intel si amd or sa fie forțați să lanseze produse cu setul de instrucțiuni arm. Nu o sa se întâmple, dar daca vor să facă asta nu-i oprește nimeni.
@ContraVsGigi7 ай бұрын
Si ii vor forta sa bage multi bani in Linux incat peste noapte va scadea piata Mshit.
@cezar.xixi027 ай бұрын
12:25 pai si Google nu face acelasi lucru?
@drksoft38827 ай бұрын
Respect Bro 100%. Bene Ca Vb Cineva Adevarul despre Mizeria as ai
@alexandruirimescu81437 ай бұрын
Foarte faină analiza!! Jos pălăria!!
@kravenselene7 ай бұрын
Daca acum mai multi ani, cand am decis sa renunt complet la "Ferestre" si sa trec cu totul pe Apple, mai aveam un gand mic asa undeva in coltul obscur al creierului meu, gand ce imi spunea "esti sigur?".....eh, dupa acei multi ani si odata cu stirea lansarii mizerii,pardon, minunii, numita Recall......a disparut complet acel gand. Le doresc sanatate, fericire, numai de bine, duca-se tare....Stiu ca suntem monitorizati la orice pas, orice dispozitiv am folosi, si stim clar ca TOTUL se pastreaza si nu se sterge (vezi iOS fuck-up cu 17.5 si pozele), dar macar nu e atat de in your face, so to speak. Dar cum ai zis tu Dane, Recall asta.....hackerii isi freaca mainile de bucurie ca "softulmicro" lanseaza asa ceva. Uliuuuuuuu tati, sa curga bresele de securitate, vulnerabilitatile si bug-urile. La furat baietii mei, ca s-a deschis piata si prosti sunt destui. Le urez succes celor ce raman in asa-numitul ecosistem MS. No hate, just saying. P.S. cum a zis cineva mai jos: MS a facut cea mai buna reclama la Linux si as tinde sa zic chiar si MacOS-iOS.
@kikiryki7 ай бұрын
A spus escrocu de Youval Harari ca la asta se va ajunge, la un sistem de evaluare permanenta a omului de catre sistem.
@sonicoban7 ай бұрын
Pare infricosator si toate, dar sunt curios: care ar putea fi sansele ca linux-ul deja sa aiba toate astea sau alte moduri mai simple pentru a intra in laptop-utile utilizatorilor? Ori poate, la MS deja e sigur, macar aici inca nu stim :))
@ClaudiuHEG7 ай бұрын
Link careva cu acel video??
@Bogdan-ml6hc7 ай бұрын
Cei de la microsoft nu mai sunt sănătoși la cap... Ce parte din acest "total recall" este benefică pentru user? Este pur și simplu un spyware in toată regula, antrenat și cu AI (magnific combo). Pare se că nu-și mai doresc acel aproape monopol pe care il au pe partea de marketshare. Ce să zic, bravo lor, pe mine o să mă "vadă" trecând la linux in curând. Și așa Windows 11 la momentul actual este foarte slab. În loc să nu repete greșelile windows-ului 8, ei le propagă în această glumă numită windows 11. Jalnic. Nu se dezmint de promisiunile "un windows ok, unul nașpa". Mai au să pună AI pe recycle bin, deși mai bine l-ar arunca acolo, la ce decizii au luat in ultimul timp.
@nagyzoli7 ай бұрын
E o functie de cautare peste care e pleznit "parserul" de limbaj natural. Pe mine nu ma deranjeaza ideea, ca foarte des uit unde am pus de exemplu actele mele de studii scanate, in ce folder (gen am schimbat jobul dupa 6 ani, naiba stie unde era buletinul meu si diploma, ca am uitat sa ii dau un nume frumos, am lasat numele ala generat de scanner). Folosesc Windows 11 din prima zi de cand a aparut, e de vreo 3 ori mai fluid in raspuns decat Windows 10. Am hardware de ultima generatie, deci nu stau sa ma uit la +/- 4 GB ram folositi sau chestii de genu.
@Elzan017 ай бұрын
Ar fi frumos daca ați putea sa aduceți in prim plan si un hypervisor ca Proxmox care poate sa ruleze,mai ales pe sistemele pe care le faceți, câteva sute de sisteme de operare in paralel . De ce doar un sistem de operare cand putem avea , în funcție de nevoi, toate la un loc.
@vasy_va67 ай бұрын
Ok... trec pe Apple... dar lumea se plânge pe alte forumuri că le apar poze șterse definitiv acum mulți ani... deci păstrate de Apple. Au rezolvat bug-ul să nu le mai apară, dar de șters nu au zis că le șterge.
@vanila757 ай бұрын
Nicio problema pentru mine un utilizator casnic. De 14 ani pe linux. Pentru navigare pe net si ceva office, no headache😁
@dorinaugustin7 ай бұрын
Ok eu nu ma știu cu astea,dar cum schimb Windows de pe laptop cu aple asta ? 🤔
@jidanum17 ай бұрын
bine spus dane.... respect
@LV23557 ай бұрын
11:20 păi Android nu face la fel? 🤔
@AndyCiubotaru7 ай бұрын
12:15 ba poti, uite exemplu google care are sistemul de operare Android care e pe majoritatea telefoanelor, si in acelasi timp produc si ei telefoanele lor.
@Winnetou177 ай бұрын
Și procesoare, și Google Play services și browserul ...
@rcmnet6 ай бұрын
De ce as vrea un laptop de lucru sau desktop cu procesor ARM si nu cu un x86 de la Intel/AMD?
@alecstian7 ай бұрын
Nu sunt eu avocatul poporului nicidecum al Microsoft dar de fiecare dată exista un "dar" Despre subiectul Microsoft și înregistrarea activitații este ideala chiar imperial necesara în anumite contexte și situații pe care tu nu ai fost nevoit sa le duci în spate , dar îți ofer o speță cum ne-ai oferit tu informația ( ca să câștigăm toti) Se numește start-pack ( tehnica muncii pe care o preiei când te angajezi într-o firma noua ) Fostul angajat pe poziția pe care ai preluat tu frâiele ( vanzari, ofertare, Graphic design , n subiecte si exemple ) a plecat și a lăsat clienții sau proiectele sau etc în paragina sau efectiv si-a bătut joc ( dacă nu as fii preluat zone de vanzari distruse nu as fi știut) Așadar s-a inventat foarte recent un sistem numit CRM exact ca tu vechiul angajat sa predai exclusiv tot istoricul cu clienții și tot tu cel nou angajat sa preiei discuțiile de la același nivel proiecte continue , vizualizarea tipologiei clientului ce produse a folosit ( sa nu se apuce din nou Nea Marcel sa îți explice ce fel de balamale folosește el ca doar el e mobilist nu învățător) Din ce am înțeles Microsoft fără sa spună pe nume încearcă sa facă un soi de replica la istoricul calculatorului utilizatorului pentru a putea vizualiza oricând ai nevoie ( în cazul în care șeful vrea sa vadă ce oferte ai făcut tu și la ce clienți) este abuz cumva dar se semnează și clauze în contract cum că el poate sa te verifice ca asta e treaba șefului Sper ca am fost explicit și am dus ideea intr-o lumina mai pozitiva spor la treaba ✌️
@kikiryki7 ай бұрын
"Personal scoring" e scopul
@PetruUrsachi-mo3ch7 ай бұрын
Tu firma daca vrei asa ceva si esti atacat de ransomware gangs sa vezi ce gramada de bani dai sa scapi de toate inregistrarile alea, privacy nu mai exista demult dar nici chiar asa pe fata!!!
@MiXeD_MaX7 ай бұрын
Salut stie cineva de site-ul anagu? Oare este de incredere?
@haptic52737 ай бұрын
Oricum monitorizarea există deja prin cookings, asta dacă nu cumva navighezi pe net în modul incognito. Mai mult de atât te monitorizează instant prin camera de selfie.
@palamidagheo45207 ай бұрын
io oricum plecam pe linux cand vine 24H2 dar acum am inca un motiv de care nu aveam nevoie. dar majoritatea o sa accepte mizeriile astea
@Cantemir17 ай бұрын
Mare adevar grăiești, Dane! ❤
@magday29747 ай бұрын
Mai am un ssd oe care ruleaza Win 11, Destiny2, Discord. Doar oentru Destiny 2. Pentru orice altceva folosesc Fedora 40 Kde spin cu Steam, Proton, Lutris. Merg majoritatea jocurilor single player. Plus o parte din cele multiplayer. Imi lipseste putin Photoshop dar in rest nu e nimic ce nu poti face pe Linux.
@georgenevy7 ай бұрын
Da, nu suna promitator. Iar chestia aia cu recall e de speriat. Mai ales pt cineva care lucrează de pe laptop.
@liviu9937 ай бұрын
Pare ca acest clip pleaca de la premiza ca microsoft vrea sa inlocuiasca complet arhitectura x86 cu cea arm, ceea ce e fals, doar dezvolta o noua nisa cu procesoare ARM pentru device-urile portabile, ceea ce mi se pare o miscare foarte buna, 9/10 persoane folosesc laptopurile pentru browsing, streaming si office unde un procesor ARM actual se descurca la fel de bine ca un x86 dar cu o eficienta energetica mult mai buna, rezultand in rezolvarea celei mai mari probleme a laptopurilor windows actuale, si anume durata bateriei. Chiar si eu urmaream un macbook cu ARM doar pentru browsing si video pentru a nu mai sta cu laptopul meu de gaming de aproape 3kg si cu alimentator de 320w conectat in permanenta deoarece bateria nu tine nici 4 ore. Dar preturile pentru un macbook cu 16Gb ram sunt exagerat de mari, iar afirmatia Apple ca 8gb ram ai lor sunt echivalent a 16gb ram mi se pare cea mai mare aberatie pe care o companie tech a indraznit sa o afirme de cand ma stiu, si faptul ca isi trateaza publicul ca pe niste atehnici ma tine departe de produsele lor. Iar legat de esecul microsoft pe arhitectura ARM din trecut, in acea perioada un procesor Arm era de N ori mai slab decat unul x86 si pentru taskurile de baza, deci era sortit esecului. Chiar si pe telefoane mobile abia de la Snapdragon 865 (2020) incepea sa se simta browsing-ul pe pagini web in format desktop comparabil cu cel de PC. Ca si dispozitive pentru browsing si media consumption, echiparea ARM ar parea ideala, iar daca vor exista destui utilizatori si cerere, sigur si dezvoltatorii de aplicatii vor scoate variante pentru ARM, nici macOS nu a fost lipsit de probleme la trecerea pe ARM.
@gionimihalceanu59227 ай бұрын
Au deraiat complet si prevad ca nu se vor opri aici!
@sdavid897 ай бұрын
Deci frate, ce material ai scos, foarte tare! Și...care ma pus pe gânduri serios! De când mă știu am folosit doar Windows pe laptop-urile deținute și deși nu sunt un mare fan telefoane Apple ( am deținut câteva, Iphone 7,8 și X ) la laptop-uri sunt tentat să trec pe McBook! La Linux nu mă pricep!
@catalindumitru7 ай бұрын
Salutare! Eu unul am renunțat la Microsoft de vreo 2 ani! Am trecut pe Linux și sunt foarte mulțumit! În viitorul apropiat cred că mulți vor renunța la Microsoft și vor trece pe MacOS și Linux!
@rotainer27077 ай бұрын
Ok, cu jocurile cum ai facut? Sincer nu am cautat...cum te joci?
@aquanano17 ай бұрын
Daaaaaa, face-ai tu SAGA pe Linux. Daca te referi la utilizatorii casnici, din care jumatate is blonzi, jumatate is nepasatori, si jumatate lenesi, ai raspunsul despre ce inseamna ”foarte multi”. Mediul de business nu va renunta la Windows, pana la Apocalipsă...!
@rotainer27077 ай бұрын
@@aquanano1 Nenea, eu sunt gamer, cum facem? daca imi oferi alternativa te ascult!
@Winnetou177 ай бұрын
@@rotainer2707 Depinde ce te joci. O bună parte din jocuri merg, în special cu Steam care folosește (și setează el tot pentru tine) Proton și WINE. Sunt câteva excepții notabile - o bună parte din jocurile competitive multiplayer au anti-cheat. Și unele anti-cheat-uri nu funcționează deloc pe Linux. Gen ori nu se obosesc, ori chiar didadins îl blochează pe Linux. Și chiar când nu se obosesc, teoretic poate faci un joc să meargă dar riști la un moment dat să înceapă să le pese sau în general să schimbe ceva și te poți trezi banat. Asta ar fi partea care sigur nu merge, cel puțin pe moment. Aici ar fi LoL (care mai demult mergea) și Valorant parcă și mai sunt. În rest, aș zice să verifici efectiv câteva jocuri de care-ți pasă mai mult. Și să instalezi un Linux pe un SSD nou, lași Windows-ul neatins, și le ai pe amândouă, până te obișnuiești cu Linux și vezi mai apoi dacă faci switch-ul complet sau mai rămâi cu Windows. Win 10 oricum are suport până în octombrie 2025, destul timp, aș zice. Windows-ul 10 al meu, să bat în lemn, chiar a mers foarte bine, nu l-am reinstalat niciodată și am laptopul de 7 ani jumate, dar de juma' de an am trecut full pe Linux și abia dacă am intrat de 2 ori în Windows, din care o dată a fost specific doar ca să-i mai fac update-uri, să văd că încă merge ok.
@ContraVsGigi7 ай бұрын
@@rotainer2707Stai linistit ca in China se va vrea renunțarea la Windows. Si au propriul Linux, pe langa sutele de variante existente (din care vreo 3 mari, in frunte cu Ubuntu, Fedora si Arch). Asta inseamna ca pe viitor, nu peste noapte, niste sute de milioane vor cam fi fortati sa renunte la Windows. In acel moment vor fi mult mai mukte resurse si interese ca softurile si jocurile sa ruleze pe Linux. Chiar si pana atunci, in ultimii ani este o crestere a calitatii si confortului pe Linux incredibile. Eu am trecut acum vreo 10+ ani, dar la vremea aia erau tot felul de incompatibilitati; de cativa ani incoace, nu am mai patit sa nu imi mearga ceva componenta pe Linux, iar softurile si ele sunt tot mai bune. Nvidia mai are puțin de lucrat la driverul grafic, dar in ultimele luni au tras si ei si se apropie de acel moment.
@pvladurash7 ай бұрын
Cineva de la microsoft vrea neaparat sa faca reala povestea sf Skynet...
@ciprianvlad88867 ай бұрын
Pentru cei mai neinițiați, ce e acel ARM? Cu ce e mai bun de ceea ce eacum pe piața?
@mementomori88437 ай бұрын
Dupa functia de recall anuntata, cred ca Apple are o portita buna spre zona de gaming pe MacOS (Stiu ca doresc sa dezvolte acest segment). S-ar putea ca multi sa migreze pe Linux/Mac din cauza acestui lack of privacy. Dar am o intrebare totusi. Guvernele, dezvoltatorii de jocuri si toate celelalte companii care tin la data privacy si nu doresc sa aiba un leak ce vor face? Nu cred ca cei de la CD Projekt RED sau Electronic Arts vor sa aiba proiectele si datele din aceste proiecte "fotografiate" la secunda =))
@mirceastancu71297 ай бұрын
Salutare! Să nu te mai apropii de un PC cu Windows este utopie, calculatoarele voastre nu merg cumva cu… Windows? Plus ca industria în general este dependentă în mare măsură de Windows, indiferent de ce business vorbim. Pe ici pe colo se poate alege un Mac dar per total, nu merge așa.
@marius57457 ай бұрын
Lasă că nici cu Apple nu e mai presus în ultima vreme la ce rateuri dă și câte update uri mai scoate. De când a apărut iOS 17 și până la 17.5.1 lagul la tastatură pe iPhone 12 Pro Max nu a mai dispărut
@Utzosu017 ай бұрын
Nici la 15 pro nu a dispărut. E jale !
@zotaciprian17157 ай бұрын
Am platforma pe DDR 5 de 1 an de zile si nici acum nu au reusit sa rezolve diverse probleme. Foarte multe probleme de functionare pe platformele noi, iar in momentul in care le cumperi te astepti sa functioneze ca de, ai dat o galagie de bani pe ele.Si acum intrebarea, daca tu nu esti in stare la lansare sa vinzi un produs perfect functional pe o structura folosita de ani de zile vrei ca eu sa ma astept ca prin asazisa " noua idee" sa te cred ca va fi ceva revolutionar nu? Sincer eu unul pesrsonal m-am saturat sa fiu"beta tester" pe banii mei.
@theno35547 ай бұрын
Prezic urmatorul lucru: Cand prima bresa de securitate va avea loc, cei care ma judecau pentru ca folosesc Linux vor avea o surpriza, iar eu le voi spune: "v-am zis eu". Un video corect si complet, bravo Dan!
@gigione1137 ай бұрын
Oare ce se intampla atunci cand laptopurile astea cu windows arm sunt de munca in corporatie, asta in seamna ca nu mai poti freca duda?
@cosmin11287 ай бұрын
Singurul avantaj pe care-l prezenta windows-ul peste distribuțiile consacrate de Linux era exact faza asta: mai multă compatibilitate în aplicații. In rest, Ubuntu spre exemplu, poate face orice face și Windows-ul, so... de ce sa folosesc un sistem de operare adus în era bronzului, plin de toate tâmpeniile AI, și spyware mai ceva decât virușii de pe torrente, când pot sa folosesc un sistem de operare open-source (Linux Mint, Fedora sau Arch-ul cel de toate zilele), gratuit, cu exact același funcții și de 10x mai stabil? Fun fact: aplicațiile native pentru Linux funcționează mai bine decât counterpart-ul de pe Spyware OS
@stefan50836 ай бұрын
Eu ani de zile am lucrat pe window si nu stiam altceva. Cand am reusit sa me acomodez pe Mac, am inteleg dc ficare dintre noi este varza in cap cand vine vorba de calculatoare. Lucrand pe windows te inveti sa lucrezi amestecat, iar de ficare data cand trebuie sa faci ceva in windows apare starea aia: Cred ca ceva nu o sa mearga ... Si chiar ai sanse sa nu mearga ... Te folosesti de ceva, ca dupa un timp sa constati ca nu mai merge ... pt ca ... s-au hotarat cei de la microsoft sa inchida proiectul.
@adrianciceronedima7 ай бұрын
Microsoft a deraiat complet. Noua lor functie Total Recall nu numai ca e periculoasa pentru datele tale dar e periculoasa si pentru hardware. 50GB scrisi rescrisi continu, va uza SSD-ul mai repede. O nebunie....
@Winnetou177 ай бұрын
Nu vreau să le fac apologia lu' microsh!t, dar exagerezi. 25 de GB pentru 3 luni nu e mult. Și nu-i rescrie în continuu.
@nagyzoli7 ай бұрын
Tinand cont ca un SSD modern are 2 TB si oricum scrii pe el la fiecare cateva secunda, nu e mare branza.
@adrianciceronedima7 ай бұрын
@@nagyzoli SSD-ul meu pentru sistem are 256GB, cred ca conteaza in timp.😁
@nagyzoli7 ай бұрын
@@adrianciceronedima Tinand cont ca doar windows cu drivere si chestii de baza are vreo 60 GB, as zice ca vremea cand 256 GB era deajuns a trecut. Asa am avut si eu acum vreo 7 ani, cand au aparut SSD-urile. 7 ani e enorm cand vine vorba de PC, inseamna antichitate.
@alinstefan19846 ай бұрын
super content !!!
@k0ma0017 ай бұрын
In spate se poate observa un batranel XP care dupa 30 minute inca n-a pornit, ceea ce mi se pare complet corect, uneori dura mai mult :))))
@Blue9677 ай бұрын
Firar el Hard-disk, cred că e pe interfață pata. :))
@Tokamak_97 ай бұрын
Steam merge de rupe pe Linux așa că fuck-of WinDos.
@bezdekroland7 ай бұрын
Si restul? Battlenet sau EA?
@Sireoja7 ай бұрын
@@bezdekroland cred că e ceva program pentru rulat programe de windows (parcă wine îi zicea).
@AndyTurcu7 ай бұрын
@@bezdekroland se poate si cu astea pe Linux.
@qubes-whonix7 ай бұрын
Wine si lutris
@NuwaD37 ай бұрын
Pentru cei care vor sa foloseasca Linux la gaming, e sistemul asta nice, Pop-OS, bazat pe Ubuntu, poti rula jocuri de pe steam, epic .... League of legends si Valorant nu merg in schimb, au bagat acel anticheat pe kernal ....
@marianpelmus7 ай бұрын
deci trebuie sa incep sa ma invat cu Ubuntu sau MacOS cu windows, nu mai e viata
@mariusdaniel98617 ай бұрын
Referitor la ultima parte a videoului, spun doar atât:George Orwell 1984🙃
@Blue9677 ай бұрын
Am cartea, firar ea lectură. Mulțumesc de sugestie, mă pun pe citit după încă un videoclip de la Dan. :))
@TeodorCovrig7 ай бұрын
Cu tema de la final mi-ai amintit de serialul BLACK MIRROR...
@yly19977 ай бұрын
Deci ...ce facem ? Revenim la windows 10 ? sau va fi introdus subtil Recall si pe windows 10 printr-un update secret ?:)
@darthhydralisk7 ай бұрын
Nu vroiam inainte de anunturile astea sa ma duc pe Win11, noul spyware si adware de la microsoft, insa acuma nu mai tenteaza de loc. Am zis ca mai tin un pic Win10 si dupa ma duc inapoi pe Linux. Games are working ok, software that I use as well. E amuzant cum pana si Apple pare sa fie a lesser evil comparativ cu noul Microsoft.
@alexmihai227 ай бұрын
Mi-e clar că nu o să trec pe Windows 11. Deja am oprit update-ul pe toate PC-urile și laptopurile compatibile, am unul singur pe Windows 11 care stă mai mult nefolosit.
@tiberiuzabara68917 ай бұрын
trec totul pe Linux :))
@xeno92717 ай бұрын
Recomand Linux Mint sau EndeavourOS daca esti putin mai aventuros
@sandorhazimihai7 ай бұрын
popOS ftw!
@Sebastil1an7 ай бұрын
Dacă ai placă video dedicată și integrată chiar îți recomand popOS,are funcție care te lasă să schimbi placa foarte ușor și să forțezi aplicații specifice să o folosească
@rotony17 ай бұрын
Nu e așa de simplu
@Sebastil1an7 ай бұрын
@@rotony1 Ba da frate, dacă ai puțină determinare într-o oră îl setezi complet pentru gaming
@iulian.m.7 ай бұрын
Se mai uita careva cu speed x.75 la Cadar?
@ionutpopa56227 ай бұрын
pt logica de la 12:00 cu dansaintransa si cu sufletunrai, asa fac Google cu Androidu: Au si Pixel, dar il dau si altora. Gratuit si closed source e adevarat.
@alex-ve7 ай бұрын
Daca baga kk-ul de Recall pe Windows prin "UPDATE" trec automat pe mac si pe iPhone in secunda 2.......
@9812george7 ай бұрын
Vreau să-mi schimb laptopul și așteptam cu interes să apară windows pe arm.. acum aparent concluzia e că mac-ul e singura variantă.
@VictorLuca7 ай бұрын
Pentru cei care nu pot să-si organizeze si nu știu ce au mâncat aseară - le doresc mult noroc cu această funcție "Recall". Sunt 💯% de acord cu părerea din acest video. Dar ma bucură si faptul că în sfârșit se vor dezvolta si alte sisteme de operare, va deveni mai popular Linux - vor apărea mai multe softuri si se va mai tăia din pădurea de distributive, fiind mai ușor pentru dezvotatori.
@floreaalexandru25247 ай бұрын
Faza cu screenshot din când în când mi se pare cam tâmpită. Adică da sigur acel beneficiu sa zicem că există,că ai putea să cauți mai ușor anumite chestii. Dar sa fim serioși ,ce fel de postări ,documente atât de importante ar trebui sa le cauți cu o astfel de metodă pentru care îți vinzi sufletul efectiv. Adică dacă era așa important pentru tine da și tu save ,fa un fișier separat sunt sute de metode. Iar dacă ești așa de tâmpit sa nu poți veni cu o soluție sustenabila personal,atunci....e grav. Ideea e că atunci când te răcești nu mergi sa faci chimioterapie și nici transplant de plămâni. Este ? Așa că de ce pentru a găsi ceva informație cel mai probabil neimportanta(că dacă era așa important o salvai manual ), recurgi la o soluție de renunțare totala la orice intimitate rămasă,că și aia e destul de fracționată ,dar macar ideea ei a rămas. Trist dar adevărat. Sper totuși să fie un fail
@wafdsjhnszfgdgjesawetr7 ай бұрын
nu mai fi asa de sceptic urmaresti si stiri de linux? in linux deja sunt o groaza de drivere pentru ARM de ce nu ar fi si pentru windows? iar despre windows da directia e de mult asa. chiar cu ultimele securitati a fost probleme cu instalarea linuxului caci producatorii de laptop nu lasau optiuni de disable la acele securitati in bios in zilele de azi poti rula jocuri AAA pe un "amarat" de snapdragon 870 pe android fara sa fie rootat. e drept ca nu are zuper viteza dar 20-30 fsp poti sa scoti la low quality 720p in conditiile in care totul se intampla in emulator in emulator (window in linux (x86) si instructiuni x86 in ARM)..... etc. nu vad nici o problema cu cat de mult a avansat ARM peste tot (vezi winlator/mobox/box64droid/si ce or mai fi)
@TheJademan857 ай бұрын
Acuma întreb: ce Pocnitoare DE PC NU E ÎN STARE SĂ PORNEASCĂ XPu' ÎNTR-O JUMA' DE ORĂ?! Sper că nu vreun *box! 😁
@Winnetou177 ай бұрын
LoL
@andysava94247 ай бұрын
Trecem pe Linux...😅
@lgks360blue7 ай бұрын
Dacă recall va fi implementat pe Windows, eu trec înapoi pe Windows 7 de pe filelist 🤣
@Costel19867 ай бұрын
Astia (mic win) trebuie sa isi schimbe lgo-ul . un geam cu gratii pe fundal
@danroti44997 ай бұрын
In mare parte face si acum microsoft prin folderul temp din win
@mrhoratiu7 ай бұрын
Am un singur laptop cu Windows 10 pentru chestiile care doar acolo merg si constant ma bate la cap sa fac upgrade la Windows 11. Nu as face upgrade nici sa ma plateasca, daramite la ceva care are Recall :)
@AngelAngelescu7 ай бұрын
Ce te face sa crezi ca Recall nu functioneaza deja si abia acum o scot la suprafata?
@GabrielNica7 ай бұрын
Referitor la Recall: Exista unele companii care vor sa instaleze astfel de aplicatii pe dispozitivele pe care ti le dau. Ca sa verifice ei ce faci in timpul programului. Nu o data am refuzat colaborari de genul asta. Nici nu imi inchipui cum as putea sa accept sa ruleze Recall pe PC-ul meu. Daca e obligatoriu, se pare ca trec complet pe Apple.
@savuionutz7 ай бұрын
Oare de ce producătorii hardware nu scot un laptop cu Android, cu procesoare arm deja f puternice de la SD? Nu era direct concurent cu apple?