Пікірлер
@kcforce4510
@kcforce4510 Күн бұрын
Уникален разказ благодаря Ви! Това единствено може да те вдъхнови и на дъха и да те накара да се чувстваш горд, че си Българин! МЛАДОТО ПОКОЛЕНИЕ ТУК ЛИ 👇 СМЕ!?
@elinka1914
@elinka1914 Күн бұрын
Thanks
@user-hn9ex7ub4q
@user-hn9ex7ub4q Күн бұрын
Прабългарите са тюрки
@user-ed8px3zj4u
@user-ed8px3zj4u Күн бұрын
ДРАНГОВ! Бог и България е с теб! Децата ни знаят!
@user-ed8px3zj4u
@user-ed8px3zj4u Күн бұрын
Слава на героите на България!
@plamenkapinchev
@plamenkapinchev 2 күн бұрын
Поклон и Памет Вечна, капитане.... Прости на своите братоубийци.... Ние няма да им простим!... Благодаря на екипа, за патриотичните видеа и паметта за героичната история на нашата свидна България...
@user-ck2he2mx2w
@user-ck2he2mx2w 2 күн бұрын
Личи си че мразите комунизма
@plamenkapinchev
@plamenkapinchev 2 күн бұрын
Поклон и Памет Вечна... Но... Олимпи Панов трябваше да бъде спасен...
@plamenkapinchev
@plamenkapinchev 2 күн бұрын
Поклон и Памет Вечна..... Дълбока Благодарност към екипа, сътворил тези патриотични видеа в прослава на героите от нашето преславно, достойно и незабравимо минало. България ще пребъде!
@MrHristoB
@MrHristoB 2 күн бұрын
Типичен филм за демократично-либералния период, за продукция 5+, за съдържание с мъка ви давам 4 със премахване на абонамента ми за канала. Общо взето, информативен филм с претупан и тенденциозен завършек. Особено умозаключенията за съдбата на царския генералитет след 9ти септември 44-та. Не знам какво са ви очакванията, след като тези хора са поддържали фашистки режим, който е ни е вкарал във война, бил е на власт повече от 20 години и е избивал собствения си народ. Да не забравяме наградите от по 50 000 ева за отрязана глава на партизани или ятаци. И потомците на тия изроди сега наричат комунистите главорези и убийци??!! Каквото повикало - такова се обадило. Имахте възможност да бъдете обективни и ей така, със няколко клишета я пропиляхте.
@user-rp3lt1zq9r
@user-rp3lt1zq9r 2 күн бұрын
Колхозника Горбачов.Изигра го един треторазряден актьор
@dimitartaushanov7613
@dimitartaushanov7613 2 күн бұрын
Царацòво - ударението е на първото О, а не на второто А.
@user-nd1sh7tj6q
@user-nd1sh7tj6q 2 күн бұрын
Как може въобще да споменавате с добро този мръсник Иванчо Хаджипенчович.
@danialexg.d.9944
@danialexg.d.9944 2 күн бұрын
Благодаря ❤
@petarandronov2204
@petarandronov2204 3 күн бұрын
Thanks
@ilianstoimenov6619
@ilianstoimenov6619 3 күн бұрын
Мда, кръглата маса е дала отсрочка на ДС да доизточи вържавните сметки и външнотърговските дружества... хитро. Не се бях замислил защо само за това се говореше... от дистанцията на времето, всичко е ясно... Младенов и Луканов са шишалкавили докато главните управления на ДС са създавали и финансирали новия ред в държавата. Пак те са написали Конституцията. Били са гениални тези хора, но само ако бяха впрегнали този гений по друг начин.
@IvanIvanov-db2et
@IvanIvanov-db2et 3 күн бұрын
Благодаря ! 🔵🟡
@NikolaNevenov86
@NikolaNevenov86 3 күн бұрын
Аз лично имам критика към идеята за "чистото" дело на Левски, но несъмнено можем само да му се възхищаваме на отделеността на каузата. Но се чудя дали е редно да смятаме Левски за "бащата" на българското освобождение. Щото във самото видео ясно се вижда от разказа, че идеята за освобождение не е чужда на българите. Ако не се лъжа легиите са създадени именно за това, да предоставят военно обучение и опит на българските мъже, с цел евентуално освобождение. Факта ,че бързо събира съратници вътре в България означава и че вътрешно идеята не е чужда на хората. Тоест ако има нещо изцяло негово, то е идеята за освобождението изцяло отвътре и само със силите на българите. Очевидно всички са чакали на помощ отвън. И разбира се отдадеността му да организира и напътства самата организация. Само че и тука всичко се преписва само на него а във видеото видяхме че зад него стоят стотици, ако не хиляди българи които ръководят местните организации. Щото ако нямаше кой да му симпатизира, да организира, да координира и регулира местните организации, Левски щеше да е просто ексцентричен турист дето обикаля "Българско" и да говори за бунтове и въстания. Та някак си си мисля, че може би на деня на неговото обесване, може би е редно да честваме не само неговата саможертва, ами и на всички негови съратници които са работели заедно с него. Най-малкото ,че мисля по характера му(до колкото знаем) можем да съдим, че той не би искал цялата слава да бъде върху него а върху всички.
@vasilrajev-rk9iy
@vasilrajev-rk9iy 3 күн бұрын
Браво! Уникални!
@Yaroslava-Koroleva
@Yaroslava-Koroleva 3 күн бұрын
''-Кажи ми нещо, Джингиби, знаеш ли защо от Къкрина до София те пазеха САМО ТРИ заптиета? - Не знам, ага. -АЗ така заповядах!!! Можех да пратя 300, аз обаче пратих трима! И знаеш ли защо? За да могат твоите апапи да им скочат отгоре и да те освободят. Видя ли, никой не ти помогна, а се кълняха в теб. Ха сега, да видиш, Джингиби, за кой народ си тръгнал курбан да ставаш.'' Иначе смел мъж е бил признавам, а днешния българин е търтей, който живее до полата на мама до 30+ , а семейния българин пък е ракиен пияница, който смелостта му стига единствено да набие жена си, че не е нарязала салатата, а навсякъде другаде е тих и нисък като мишка. Ако този човек види за какви мишки, предатели и неблагодарници си е дал живота и за същите тези си дадоха живота и безброй руски войници и тогава и след ВСВ. Стои над Тепето Альоша, стои и се срамува за кого се е бил и той. Не народ, а мърша, само това ще кажа и ще завърша.
@Jou171180
@Jou171180 3 күн бұрын
Много хубаво и ясно разказано! 🤗 , но за какви "славяни" става дума?!?! Като се знае че това е термин въведен в историята още по времето на Екатерина Велика...и прилежно спазвано от историци като К. Иречек, макар че няма реална стойност...😒
@severinamileva5245
@severinamileva5245 3 күн бұрын
Ех , ако имаше такива клипчета , когато аз бях дете можеше сега да обичам историята.
@deyanangelov7624
@deyanangelov7624 3 күн бұрын
добро видео!
@dimitarkostov9129
@dimitarkostov9129 3 күн бұрын
Браво ❤❤
@ivoivanovdinchev5401
@ivoivanovdinchev5401 3 күн бұрын
Предатели на всякъде. Без тях няма как да падне един владетел. Поне в България.
@iboali3487
@iboali3487 3 күн бұрын
Ако това видео е вярно означава че е нямало османско робство а владичество. Истинскиа роб няма никакви права както е било с негрите във америка а България всеки втори си има свой бизнес и занаятчия пътува където си иска дори и Цариград, греша ли или е вярно.
@Nikolay_Milenkov
@Nikolay_Milenkov 3 күн бұрын
Както е модерно всеки сам си преценява, в случая дали гледа на себе си като потомък на роби, или като носител на сериозни културни и социални постижения на едно сравнително развито общество. Едно общество, което решава, че за него е важно да има автономията да решава съдбата си сам, да изповядва вярата си свободно и да не бъде гледано като втора ръка човек. Тези идеи са до голяма степен повлияни от Френската и Американската революции, които целят да разбират старите разбирания, че народа трябва да бъде авторитарно управляван от деспот, а трябва сам да определя своите лидери и съответно политика и ценности. Това са сериозни постижения за човешката история, и макар че днес това е нормата, нека не подценяваме значимостта на тези идеи тогава. Мисля, че е много показателно, че нашия народ така бързо се припознава в тези идеи, което се отразява и в първата ни Конституция, която е сравнително прогресивна и революционна за времето си. И макар аз да не съм сляп за османските зверства срещу нас, аз смятам себе си за носител на тези ценности и идеи, които са реалната причина нашите предци да изберат свободата и да заплатят за нея с кръв, а който иска нека се смята за роб дължащ всичко на външни сили, които със сигурност не са били алтруистично настроени спрямо нас.
@propovednikyt
@propovednikyt 2 күн бұрын
@@Nikolay_Milenkov Това да приемеш фактите такива каквито са, не те прави роб. Факт ли е, че е избивано българското население в някои места до последния човек? Факт е. Факт ли е, че са отнемали децата за да ги правят еничари? Факт е. Факт ли са събития като Баташкото клане, кланетата в Пловдив, Ямбол, Айтос Стара Загора, Сливен? Факт е. Сега да минем към другите факти: Факт ли е, че са избити всички които са надигнали глава, че по това време се ражда поговорката"поклонената глава, сабя не я сече" И да исторически факт е, че ние сме наследници на онези които са навели глава. ( в огромната част ) за това и днешният манталитет на българина е чисто робски. Днешното състояное на държавата, обсебването и от мафията и пълният непукизъм и незаинтересованост на обществото ни, показва и доказва, че сме наследници на онези навели главата. Така, че дали си роб или свободен го определя действието а не желанието.
@evgenii75
@evgenii75 4 күн бұрын
Лъже дякон и лъже апостол
@NadyaSivkova
@NadyaSivkova 4 күн бұрын
Велико видео. Браво!
@theodorakaleva2809
@theodorakaleva2809 4 күн бұрын
Поклон и вечна му памет !❤
@saliosman7050
@saliosman7050 4 күн бұрын
Prikazki ot 1001 nosht.Zashto ne kazvash istinata ,koyato e smiayanata na imenata Müsulmaskoto malsintvo.Koyato zapochna 26.12.1984g.ot Momchilgrad.Nay goliamata prichina e tova.Sled tova zashtoto beshe nalojeno goliamo Ambargo na Balgarskite stoki.Sled 1985g naroda zapochna da vazraziyva sreshtu Totelitarniya rejim.1989zapocha izselvaneto na malsintvoto.Tova beshe nachaloto na propadaneto.Nito Ekonomicheski nito Poleticheski niama da moje dase savzeme.Za sajalenie polojenito na megdana!!!😢
@killemall2837
@killemall2837 4 күн бұрын
Аз смятам че достойни хора с достатъчно опит за да изготвите училищна програма подкрепена от държавата, знам че ще е трудна битка но вярвам че срещнете обществена подкрепа
@user-pd5yd7if6e
@user-pd5yd7if6e 4 күн бұрын
Доста неточности и супективен коментар...нормално чиста пропаганда
@boychoboychev67
@boychoboychev67 4 күн бұрын
надявам се, ако не всичко, то повечето от казаното тук, е верно. интересен разказ. още по - интересно ще е за мене ако някой разкаже( може и вие) какво се е случило след освобождението с майката и брата на Левски. сигурно държавата се е погрижила за тях както се полага? и са живели достойно до края на дните си?
@plamenkapinchev
@plamenkapinchev 4 күн бұрын
Поклон и Памет Вечна.... Един от плеадата Велики Български Пълководци, всеки от които по своему Неповторим и Незабравим... Вечна Слава! Сърдечна Благодарност на екипа, създал всички тези патриотични видеа. Бъдете живи, здрави и благословени!
@plamenkapinchev
@plamenkapinchev 4 күн бұрын
Поклон и Памет Вечна.... ❤ Думите са излишни... В нашата история многократно Българи погубват Българи... Има ли нещо по-страшно и позорно от това?!...
@plamenkapinchev
@plamenkapinchev 4 күн бұрын
Поклон и Памет Вечна.... Помним, тачим и обичаме нашите Български герои. С Любов в сърцата.. ❤❤❤
@user-kb6oc2mk3d
@user-kb6oc2mk3d 4 күн бұрын
За жалост младите поколенке нямат интерес към тези теми ..
@dimoiliev8387
@dimoiliev8387 4 күн бұрын
Извършенето от Левски 1868-1872 е без аналог не само в българската история, а във световната, стига сме били скромни , когато говорим за този феномен, и е крайно време да бъде направен един филм, но качествен филм за Васил Левски с достатъчно финансиране, както и за други революционни дейци.
@plamenkapinchev
@plamenkapinchev 4 күн бұрын
Поклон и Памет Вечна.... Нашият Български Народ люби и тачи своите свидни Герои. А тяхната храброст и себеотрицание за Свободата на свидната ни Родина изпълва сърцата ни с Гордост и очите ни с горещи сълзи..... Благодаря на екипа ви за патриотичните видеа! Бъдете живи, здрави и благословени! ❤ ❤❤ България ще пребъде!
@tanyatanyan
@tanyatanyan 4 күн бұрын
What kind of salt do u use with iodine or not?
@voskreglavincevska7080
@voskreglavincevska7080 4 күн бұрын
😢😢😢😢😢😢😢😢😢😢
@666Siso
@666Siso 4 күн бұрын
Както един Български легионер във Франция казва, покажете ми 200 войника.. С един поглед, ще позная кои са БЪЛГАРИ.. най добрите войни....!!!
@danialexg.d.9944
@danialexg.d.9944 4 күн бұрын
Много се гордея❤че съм от тази велика държава с велики предци!
@elemag9681
@elemag9681 5 күн бұрын
Няма друга такава фигура в световната история, с толкова чист идеал, визионерство и отдаденост на Родината, всеотдайност, себеотрицание и постоянство. Не заради друго се отличава от останалите революционери в световен мащаб, а защото е и божи служител. Примерът, който ни оставя, едва ли ще се повтори. Затова той е безсмъртен - дякон Игнатий, както се самоназовава в изповедта преди обесването си.
@user-gt5ev1ey3g
@user-gt5ev1ey3g 5 күн бұрын
Поклон пред Апостола на Свободата! Няма вече такива българи😢
@user-vx8pc3bb6b
@user-vx8pc3bb6b 5 күн бұрын
Абсурдно твърдение. Комитетската мрежа по никакъв начин не спомага за съзадаването на държавата. Няма никаква приемственост между нея и малобройните ѝ правилници и т.н. актове от една страна и Третата Българска Държава от друга страна. Да не говорим, че повечето комитети изобщо не се включват в последвалите въстания. Колкото и да не ни се иска на историята трябва да се гледа студено, а не с пристрастия. В простивен случай тя престава да бъде наука.
@user-ed8px3zj4u
@user-ed8px3zj4u 5 күн бұрын
Ако сме българи ще се изправим .СТАНЕТРЕ! БЪЛГАРИ
@user-fp2fv4qy3q
@user-fp2fv4qy3q 5 күн бұрын
Колко прав е бил Апостола на свободата !!! Който ни освободи , той ще ни пороби ! Последиците от това освобождение усещаме до ден днешен …. Не случихме нито на поробител , нито на освободител …. Все изостанали азиатски диваци ! Но хубавото е , че ще надживеем и едните , и другите ! Такава е нашата съдба , да пребъдем завинаги !
@user-nw5fi2th1x
@user-nw5fi2th1x 4 күн бұрын
Апостола
@user-fp2fv4qy3q
@user-fp2fv4qy3q 3 күн бұрын
@@user-nw5fi2th1x прав си , редактирах !
@user-fp2fv4qy3q
@user-fp2fv4qy3q 3 күн бұрын
Приемам забележката и редактирах поста . Благодаря
@sergiusdanailov3367
@sergiusdanailov3367 5 күн бұрын
Здравейте и Благодарим Ви за поредния Епизод. Апостолът Левски даде всичко от себе си, направи всичко за да бъде България свободна. Той винаги ще живее в сърцата ни. 🥰 А искам да питам, ще има ли още следващи продължения епизоди за Средновековна България, питам, щото виждам че спряхте при Хан Крум?!
@BulgarianHistory1
@BulgarianHistory1 5 күн бұрын
Няма как да сме по-съгласни с Вас относно Апостола. :) Да, ще продължим със Средновековието, но преди това ще обърнем поглед към някои от най-важните събития от новата ни история, за които все още не сме направили обобщаващи по-дълги видеа като това. Следете ни!
@user-jb4nc6yr4k
@user-jb4nc6yr4k 5 күн бұрын
Качество и действителност Левски прозрял за Русия те ни помагат дават много жертви А сега от кого сме превзети кои уби Отец Боян