#1560

  Рет қаралды 10,034

De Nieuwe Wereld TV

De Nieuwe Wereld TV

Күн бұрын

Пікірлер: 85
@DeNieuweWereldTV
@DeNieuweWereldTV 8 ай бұрын
Welkom in de commentaarsectie. Voor bronnen en links, zie de beschrijving onder de video. OPGELET: Het is weer zover! Aanstaande vrijdag 28 juni, de Vierde Nacht van De Nieuwe Wereld. Koop uw kaarten op dnw.eventgoose.com 🎟 en word patroon op petjeaf.com/denieuwewereld
@lepton561
@lepton561 8 ай бұрын
Ad, wat een heerlijke gids ben je om de filosofische diepgang op een begrijpelijke manier te duiden, dank hiervoor.
@BelgianCongo
@BelgianCongo 8 ай бұрын
Ik heb al zoveel bijgeleerd door de Nieuwe Wereld, dank daarvoor.
@jodawgsup
@jodawgsup 8 ай бұрын
Ik heb de video nog niet bekeken, maar een gesprek zoals dit (longform) over filosofie en andere interessante onderwerpen in het Nederlands heb ik lang gemist. Dank hiervoor.
@patrickbosch7319
@patrickbosch7319 8 ай бұрын
Chapeau eindelijk over kant ,past precies bij de nieuwe wereld, filosofie is erg belangrijk bedankt
@LesChats1991
@LesChats1991 8 ай бұрын
Wat fantastisch, deze video. Ik heb dit niet in één keer begrepen, maar dit is zeker een goede introductie in Kant.
@DeNieuweWereldTV
@DeNieuweWereldTV 8 ай бұрын
Kant in één keer begrijpen is weinigen gegeven!
@joopvandermast
@joopvandermast 8 ай бұрын
Ad en Rogier, mijn compliment voor de prachtige uiteenzetting van Kants filosofie. De nieuwe wereld op zijn best. Toch blijf ik met de vraag zitten, of het mogelijk is, plicht op te leggen, zoals Ad zegt. Wellicht is plicht iets wat zich in ons besef afspeelt en niet in onze denkende Geest? Kan het zo zijn dat wat wij denken noemen, een half materiële aangelegenheid is, welke zich tussen ziel en materie bevind, met andere woorden: ruimte waarin zich deeltjes bevinden en deeltjes die zich in ruimte bevinden? Veel dank!! Vrede zij u allen.
@willemdejong2235
@willemdejong2235 8 ай бұрын
Dit gesprek brengt bij mij herinnering boven aan Prof. Reunout Bakker, Groningen, maar voordien mijn docent Grieks Gymnasium Utrecht en introductor in de filosofie zoals hier besproken: Kant, Hegel etc. Etc. Ik moest één keer zijn vergeten insulinetasje ophalen met zijn auto. Zijn boodschap: “leer te denken”. Goed advies geweest.
@Jannette-mw7fg
@Jannette-mw7fg 8 ай бұрын
"De sterren hemel boven ons, de morele wet in ons" de enige quote van Kant die ik gehoord heb.....Leuk om wat meer te horen!
@Jannette-mw7fg
@Jannette-mw7fg 8 ай бұрын
@XanderNiks Nee, dank u...dat ga ik niet kunnen begrijpen, en dan verspeel ik dus heel veel tijd voor niets....Ik heb Nietzsche al eens geprobeerd en dat lukte al niet...
@Jannette-mw7fg
@Jannette-mw7fg 8 ай бұрын
@XanderNiks Nee, sorry...ik hou me bij verdieping in Dostojewsky, daar heb ik voor de rest van mijn leven genoeg aan...Maar bedankt voor de tip!
@margreetdoodeman1441
@margreetdoodeman1441 8 ай бұрын
​@XanderNiksNietzsche is onvergelijkbaar. Er was gisterenavond op radio 1 een uiteenzetting over hem want 200 jaar geleden geboren. Daan Roovers legt heel helder uit. Een andere tip is de filosofie podcast van erasme. Zet ik vaak aan bij de schoonmaak.
@margreetdoodeman1441
@margreetdoodeman1441 8 ай бұрын
@XanderNiks wat voorbij gaat van Human. Het gaat eigenlijk over mensen die (pas) gestorven zijn. Het duurt twee uur. Het hele deel over Kant was in het tweede uur.
@Robinson8491
@Robinson8491 8 ай бұрын
Prolegomena. Kort inleidend werk/ versimpelde samenvatting door Kant zelf
@bennieamsing
@bennieamsing 8 ай бұрын
Deze heerlijke interessante gesprekken werken gewoon goed op mijn gezondheid 😄
@nickjuhsil5612
@nickjuhsil5612 8 ай бұрын
Wat een mooie uitleg. Dankjewel!
@treomobiel
@treomobiel 13 күн бұрын
❤❤❤ Heerlijk dit. Dank
@ingmarbeldman
@ingmarbeldman 8 ай бұрын
fantastisch! voedsel voor de ziel. dank voor de helderheid🙏
@arjanvisser6658
@arjanvisser6658 8 ай бұрын
Volgens de laatste inzichten van de natuurkunde is hetgeen wij waarnemen een verschijning waarachter de echte werkelijkheid zich bevindt. De gedachte is dat wij de fundamentele werkelijkheid niet kunnen waarnemen. Was Kant zijn tijd ver vooruit? We hebben de keuze om het ‘valse bewustzijn’ te aanvaarden of niet. Vrijheid is ook bewust dingen loslaten die eenmaal zijn zoals ze zijn. Maar laten we de verwondering die we ervaren als we onze ogen en oren goed gebruiken ook als waarheid toelaten. Het bewaard ons voor de vernietiging van onze wereld.
@Marco-wq7nn
@Marco-wq7nn 8 ай бұрын
Dank voor de uiteenzetting. Dit was erg leerzaam!
@bennieamsing
@bennieamsing 8 ай бұрын
wat mooi duidelijk uitgelegd 😃
@Jannette-mw7fg
@Jannette-mw7fg 8 ай бұрын
Aan de ene kant begrijp ik het....aan de andere kant toch weer niet...maar toch bedankt!
@boudivv
@boudivv 8 ай бұрын
Ik moet iedere keer weer ook aan jitskefet denken als ik jullie zie. (Mijn verbeelding vermogen). 😉
@gijsstein3333
@gijsstein3333 8 ай бұрын
Mooie uitleg van Kant! Wanneer eenzelfde uitleg van de mooiste en diepzinnigste denker van de westerse filosofie, Hegel?
@jeroenfranken9001
@jeroenfranken9001 3 ай бұрын
Richard Dawkins was for me the opener with Daniel Dennet..
@apdesmits4985
@apdesmits4985 8 ай бұрын
Het idee dat je in een gegeven situatie ook een andere keuze had kunnen maken lijkt me principieel onbewijsbaar en is volgens mij ingegeven door de ervaring dat je een volgende keer in een identieke situatie een andere keuze kunt maken. Daarin ben jij echter niet meer dezelfde jij als de eerste keer.
@marinusreutelingsperger1883
@marinusreutelingsperger1883 8 ай бұрын
Er was voor mij een geïntegreerd geheel/eenheid van gedachten uitwisselen in een ruimte . Een waarnemen zonder iets te benoemen, ik was ook aan het koken dus niet zozeer met het visuele bezig.. Pas op het moment dat er gevraagd werd hoe breed die muur was gingen ik het geheel differentiëren in plant, muur en breedte van de muur met de nodige iteraties Ad introduceert specifieke ratio waar het niet nodig is om bijvoorbeeld de sfeer te ervaren en intuïtief voelen van wat j wel of niet resonerende bij mij . Maar wel nodig was om het standpunt van zijn rationale gedachten- trein duidelijk te maken.. Kortom een soort staat van Zen werd gekaapt door het inschatten van de breedte van de muur. Er komt een punt dat ratio tekort schiet want anders had Ad of een voorganger de antwoorden allang gepubliceerd en bij de" nadenkers" .(rationeel) geaccepteerd worden en waarschijnlijk een lichtend voorbeeld zijn/ wordt.. Ad ik heb diep respect voor je kennis vooral je zoeken naar hoe het met de maatschappij verder kan en welke koers we in kunnen slaan. Bedankt voor je inzet voor het collectief, Voor jouw als persoon die misschien zoekt naar wat en wie ben ik nu eigenlijk zal je ooit een keuze moeten maken. Voor mijn gevoel is filosoferen omdat het je vak is hetgeen je ook in een tunnelvisie kan houden . Ik voel dat Zen je encyclopedische kennis goed kan balanceren. Heb je weleens een dag nergens over zitten te denken? Ik mis het belang van intuïtie in het verhaal waarschijnlijk omdat het niet rationeel verklaarbaar is het enige rationele aan intuïtie is dat het een naam is of een vakje om het daar te laten verstoffen. Groeten van een Creatie toerist.
@johnf.r.gilbertph.d.2780
@johnf.r.gilbertph.d.2780 8 ай бұрын
- Op 20 minuten: Als dit zou kunnen helpen, ik meen dat het begrijpen van Kant's beweging gemakkelijker wordt door zijn "projectie van de structuren van de geest op de input/ Empfindungen" te begrijpen in een meer hedendaags woordgebruik met name "kennis is belichaamd" - de eigen-aardig-heden van het lichaam bepalen hoe wij - mensen - de wereld zien; en nog een stap verder: het lichaam van andere dieren (de aardworm of de arend) brengen een ander beeld naar voor als verschijnsel. Dit verklaart tegelijk het a-priori karakter - de vormgevende structuren/belichaming zijn al aanwezig. - Na 37 minuten verdient absoluut de aandacht "(...) de voorwaarden voor de mogelijkheid van de ervaring - zijn de voorwaarden voor de mogelijkheid van het object" (ik zou zeggen, tien keer lezen en de impact daarvan voor het begrijpen van de menselijke kennis goed laten doordringen) - Op 55 minuten: Kant verabsoluteert zijn theorie tot een universeel inzicht wat voor mij de projectie van een bepaald cultureel en historisch register inhoudt. Daarom maak ik onderscheid tussen zijn fundamentele inzichten (projectie vd geest, het tevoorschijn brengen van het object) dat ik apodictisch acht van zijn categorieen en schemas die historisch te duiden interpretaties zijn en wat mij betreft betwistbaar zijn. - Schopenhauer, Fichte, Schelling en Nietzsche werden even vernoemd, maar Vaihinger werd alweer vergeten. helaas. Wat die man gepresteerd heeft met "Alsof..." vind ik althans geniaal. De construerende projectie tot een uiterste doorgevoerd.
@boris3866
@boris3866 8 ай бұрын
Wat betreft uw eerste punt: dit gaat niet, want het lichaam is een object, in de fenomenale werkelijkheid, en kan dus niet de 'eigenaardigheid', de structuur van het verstand bepalen. Kant moet iets moeilijkers doen.. welke activiteit móet het verstand ten toon spreiden, welke structuur moet het altijd al hebben aangebracht in de waarmeming, om de waarneming mogelijk te maken? Hierbij kan geen beroep worden gedaan op welk object bínnen de waarneming dan ook.
@johnf.r.gilbertph.d.2780
@johnf.r.gilbertph.d.2780 8 ай бұрын
@@boris3866 Dank je voor deze interessante opmerking. Je wijst daar op een strijdigheid in zijn model, hoewel als zuivere idealist kan hij niet anders dan dat standpunt innemen. Wat mij betreft, eerst de geest en dan het lichaam marcheert niet. Husserl heeft gelijk waar hij stelt dat de wereld vooreerst verschijnt in het bewustzijn - daar stem ik mee in, maar dat een geest zou bestaan zonder lichaam, lijkt mij iets te sterk. Toch leuk dat je dit aanreikte.
@bennieamsing
@bennieamsing 8 ай бұрын
lekker combi van de snaar theorie en het manifesteren 😉
@maggyklatte
@maggyklatte 8 ай бұрын
maar je kat kan wel inschatten hoe hoog hij moet springen om op het aanrecht te komen... hij drukt het alleen niet met "taal" uit...
@huibgeertsema6195
@huibgeertsema6195 8 ай бұрын
Het duizelt mij nu, is ook niet erg, ik ga nog een keer luisteren, maar het moeilijke voor mij is toch om er een beeld bij te krijgen. Het blijft erg abstract, zoals ik een abstract schilderij mooi kan vinden, gebruik van kleur en vlakken, zonder dat ik er iets in kan zien. Ik hou meer vd impressionisten, je ziet wel wat het is, zonder dat het een exacte kopie is. Mogelijk zit mijn geloof mij in de weg, want dan probeer ik vanuit God te kijken naar al wat is, terwijl dit meer lijkt op de mens die aan het waarnemen is en hoe e.e.a. te interpreteren. Goed, dank voor deze keer, mag best een vervolg op komen, maar eerst nu even wat luchtigers.
@marjanhemme3964
@marjanhemme3964 8 ай бұрын
Mooi!❤
@DeNieuweWereldTV
@DeNieuweWereldTV 8 ай бұрын
Vindt u dat Hegel over Kant heen is gegaan?
@marjanhemme3964
@marjanhemme3964 8 ай бұрын
Hegel beschrijft datgene waar ik op ' aan' ga: het cyclische ontwikkelingsproces van het menselijk bewustzijn waarbij negativiteit(dood) en verleden niet worden vermeden maar volwaardig worden meegenomen. Er is geen cyclisch proces met vooruitgang als opbrengst zonder dat een ander levensaspect in de negativiteit komt. Het heden kan beter verstaan worden wanneer wij kijken naar het verleden. Hetgeen onderbelicht is, niet gezien of erkend door de mens, bepaalt de toekomst. Het is zeker mogelijk de toekomst te kennen. Als biografisch geestelijk begeleider loop ik met cliënt het Hegel-rondje. De schaduwbiografie is veel bepalender dan men vermoedt. Dat is op micro, meso en macroniveau niet anders. Kijk het huidig wereldbeeld, door te veel te focussen op het ideaal zijn we er verder vandaan dan ooit. De rode draad in ons leven is het ' weten'. Daar laten we ons vanaf leiden maar vinden het telkens terug. Het plot van het toneelstuk van het actuele leven is steeds dezelfde, alleen de decors wisselen. Dat decors wisselen is wat Kant beschrijft, Hegel spint de rode draad tussen Hemel en Aarde. De mens is de klos😂
@diogenes2590
@diogenes2590 8 ай бұрын
Heel interessant dit gesprek over Kant, zeker ook wat betreft het bredere perspectief waarin hij te denken is. Verder lijkt hij mij een prominent vertegenwoordiger of stimulator van het 'belevingssolipsisme' waar Verbrugge elders van spreekt. Het betreft dan dat eigenaardige subject-centrisme vanwaaruit men denkt te kunnen bepalen wat de wereld is en wat zelfs de wereld in essentiele zin is (Sartre). Het lijkt ertoe te hebben bijgedragen dat mensen tegenwoordig in Woke kunnen zeggen dat naargelang zo de stemming is de wereld plat is of vierkant of rond. En op die manier heeft iedereen gelijk in alles en wordt discussie overbodig en wordt daarslaggevend het vermogen om met geweld je gelijk te claimen.
@DeNieuweWereldTV
@DeNieuweWereldTV 8 ай бұрын
Toch is Kant bij uitstek een universalist, dat wil zeggen dat we allemaal gelijkelijk begiftigd zijn met rede en daarom aan dezelfde epistemologische beperkingen gebonden zijn.
@diogenes2590
@diogenes2590 8 ай бұрын
@@DeNieuweWereldTV Ja inderdaad, dat wijzen op de allerindividueelste emotie volgde pas later. Maar hij zit wel heel erg in de beweging van het Ik. Het Ik dat is, en waarvoor daar verderop de wereld is.
@addevries8163
@addevries8163 8 ай бұрын
Wordt alleen tijd en ruimte door het kensysteem alleen anders geïnterpreteerd of bestaat tijd en ruimte in feite gewoon niet. Dus wordt alleen de snelheid van tijd en de grootte van de ruimte door het kensysteem bepaald of bestaat ruimte en tijd in feite totaal niet? Ik dacht zelf dat tijd en ruimte wel feitelijke objectieve natuurkundige verschijnselen zijn.
@zeventje
@zeventje 8 ай бұрын
We zouden ons kunnen gaan realiseren, dat de gecreëerde werkelijkheid een fata morgana in werking is, de intrinsieke motivatie als ultieme tegenhanger. Daarom ook de ongecontroleerde weerzinwekkendheid als men de externe factoren probeert te ontleden, wij lopen dan tegen de gecreëerde blauwdruk aan. Wellicht is onze kwetsbare vrijheid in het gedrang.....❤❤
@zeventje
@zeventje 8 ай бұрын
Je kunt het licht.......alleen begrijpen.........vanuit het licht
@edwinschaap5532
@edwinschaap5532 8 ай бұрын
Kant, was dat niet de uitvinder van de lingerie? Zou echt iets voor Marlies zijn geweest.
@DeNieuweWereldTV
@DeNieuweWereldTV 8 ай бұрын
Hahaha!
@orlandofurioso357
@orlandofurioso357 8 ай бұрын
Wat dan te denken van het karma? (52ste minuut waarin Ad zegt dat 'klootzakken' lang leven.) Hoe zit het met het nageslacht?
@meijerssven
@meijerssven 8 ай бұрын
What term should be used to describe the division which keeps the various types of space away from each other, so that physical space, mental space and social space do not overlap? Distortion? Disjunction? Schism? Break? As a matter of fact the term used is far less important than the distance that separates 'ideal' space, which has to do with mental (logico-mathematical) categories, from ‘real’ space, which is the space of social practice. In actuality each of these two kinds of space involves, underpins and presupposes the other.
@orlandofurioso357
@orlandofurioso357 8 ай бұрын
Ik begrijp iets, maar zeker niet alles. Ik zie mijzelf als een denker. Hierdoor kan ik mijzelf enigszins beschouwen en wat ik zie is een non-conformist die tekort schiet om echt dat tegendraadse tot uiting te brengen. Het is niet anders...😎
@Tubemanjac
@Tubemanjac 8 ай бұрын
Opmerkelijk dat deze waardevolle bijdrage over filosofie nog geen 6.500 kijkers trekt. "Size doesn't matter" zullen we onszelf maar mee troosten.
@treomobiel
@treomobiel 13 күн бұрын
Vraag aan Ad. Als kat Boudewijn buiten op een schutting wil springen. Hoe weet Boudewijn of dat niet te hoog is? 😮. Ga even uit van een Boudewijn onbekende schutting. 😮
@MrMath2001
@MrMath2001 8 ай бұрын
27:50..."mathematisch😅", ach daar is gelukkig ook een nederlands woord voor: wiskundig😊
@Tubemanjac
@Tubemanjac 8 ай бұрын
"Mathematiek" is reeds sinds de middeleeuwen een Nederlands woord.
@MrMath2001
@MrMath2001 8 ай бұрын
@Tubemanjac volgens mij is het gewoon een gevolg van "verengelsing" van de nederlandse taal onder het mom van "we moeten mee met de tijd" om een minderwaardigheids complex te verdoezelen. Meer kan ik er niet van maken.
@nielsvtil6829
@nielsvtil6829 8 ай бұрын
Geluk zit in het breken van een nieuwe materie
@margreetdoodeman1441
@margreetdoodeman1441 8 ай бұрын
Das Ding an sich. In het boeddhisme zijn dit de vijf khandas. Het lijkt wel of alle filosofen het wiel opnieuw uitvinden.
@boris3866
@boris3866 8 ай бұрын
Dat u een gelijkenis ziet tussen twee concepten zegt niet zoveel. U heeft met dat concept nog geen enkele spaak weten te zien van genoemde wiel.
@margreetdoodeman1441
@margreetdoodeman1441 8 ай бұрын
@@boris3866 en wat is je onderbouwing?
@boris3866
@boris3866 8 ай бұрын
@@margreetdoodeman1441 Nou het was nogal stellig van mij, aangezien ik natuurlijk niet weet wat u begrijpt van Kant of van Boeddhisme (waarmee ik niet pretendeer die twee wél te begrijpen). Maar dat neemt niet weg dat het Ding an sich slechts één stukje van een complex en volgens velen briljant conceptueel systeem is. Dat u dat concept ziet langskomen betekent niet dat u weet welk 'wiel' Kant aan het uitvinden is/was. Ik reageerde op uw bericht omdat het wat hoogmoedig lijkt en ik zin had in stennis :)
@margreetdoodeman1441
@margreetdoodeman1441 8 ай бұрын
@@boris3866 haha, bedankt voor je eerlijke reactie. Maar ook het skandha concept is heel complex. Boeddhisme lijkt mss eenvoudig, de vier edele waarheden, een weg zoeken uit het lijden en dat is het. Maar zoals een spreker over Boeddhisme op dit kanaal onlangs zei: alles hangt met alles samen (weergegeven in de letter A, wat dat dan ook betekent) Ben nav je reactie een hoofdstuk uit Boeddhistische Psychologie van Robert Hartzema gaan herlezen. Ook daarvoor bedankt:). Maar het valt mij dus op, ook bijv bij Schopenhauer, dat dit al eeuwen geleden werd onderwezen in het Oosten. Waarom verdiepen we ons niet in wat er al is? Dat is wat Robert doet, deed, hij is vorig jaar overleden.
@t.h.a.orders2086
@t.h.a.orders2086 8 ай бұрын
ha h a heb net gister over kant gelezen ,ik kijk er naar uit , zag idd veel vergelijkingen met nu, ja het einde van moraal ja
@Plork-l6r
@Plork-l6r 8 ай бұрын
Kant beschrijft dus eigenlijk intelligent design (het scheppende principe vd Spinoza-aflevering?). John Gilbert beschrijft hoe dat in de evolutie is ontstaan. Dat werd nog niet door vakliteratuur bevestigd, maar wat mij betreft wel door bv. de bijbel. (Joh.1:1> Gen.1:3>("big bang" van?) objectivering/afstand/ver-beeld-ing/(toch niet ook ver-woord-ing?? Ik vraag me af of we iets kunnen objectiveren of verbeelden zonder verwoording) (precieze termen vergeten); kantelpunt=missing link=appel?) Het is de reden dat Spinoza God als immanent aan de natuur (dat wat wij waarnemen, objectiveren?) ziet. (Of niet?) Wel lijkt me toch dat de voorwaarden voor waarneming mede worden bepaald door de eigenschappen van wat waargenomen wordt? Alsmede dat die eigenschappen van invloed zullen zijn op (voorwaarden stellen aan) de manier waarop zintuigen zich kunnen ontwikkelen (zintuigen kunnen zijn; waarom een zintuig dat bij voorbaat niks kan waarnemen? Het zal niet tot ontwikkeling komen, zolang zich geen omstandigheden aandienen waarin het een functie kan hebben). M.a.w. wat en hoe wij waarnemen zal toch ook iets te maken hebben met de eigenschappen of structuur van wat wij waarnemen? Ook al kunnen we dat alleen maar waarnemen (en interpreteren, en her-interpreteren) zoals we het waarnemen etc. Het zal er toch ook zijn, en er op een bepaalde manier zijn? (en niet op een andere manier)? Wat het verder ook is. (Enter plausibiliteit/coherentie van een verhaal erover? Coherentie van een verhaal erover lijkt toch vaak iets te maken te hebben met de structuur van die mysterieuze realiteit. De realiteit lijkt zich toch niet zomaar volledig naar elk verhaal erover te voegen. Of wel?) Terzijde geloof ik (momenteel) dat het verschil tussen materialisten en idealisten eerder is, dat de eersten niet claimen te weten wat materie "eigenlijk" is, terwijl idealisten dat (als vanouds?) wel doen.
@bennieamsing
@bennieamsing 8 ай бұрын
gezien mijn eigen huis
@bennieamsing
@bennieamsing 8 ай бұрын
7 meter
@H0egaarden
@H0egaarden 8 ай бұрын
Nou ik denk dat de kat dat wel degelijk kan...
@DeNieuweWereldTV
@DeNieuweWereldTV 8 ай бұрын
Leg uit...
@quercedemolvanotterloo4784
@quercedemolvanotterloo4784 8 ай бұрын
Wellicht nog meer filosofen behandelen? Nietzsche hoor ik weinig over in het discours, maar vind ik zelf erg veel vraagstukken blootleggen
@troelalul
@troelalul 8 ай бұрын
Ad neemt zichzelf serieus. Zijn belangrijkste werk moet nog komen. Mss als ie eerst toch eens dat Zeeuwse accent afleert! Joai. Dat zou de luisterende NWmensheid al behoorlijk helpen.
@judithvanbokhoven2695
@judithvanbokhoven2695 8 ай бұрын
Ad is ook serieus, dus waarom zou hij zich dan niet serieus nemen?
@judithvanbokhoven2695
@judithvanbokhoven2695 8 ай бұрын
Zichzelf bedoelde ik😊
@troelalul
@troelalul 8 ай бұрын
Ad is 51 jaar oud en heeft achttien jaar een eigen hotel in het mooie buitengebied van Oeffelt gehad. In 2022 is zijn bedrijf verkocht en sindsdien is hij zich met veel enthousiasme gaan toeleggen op Kant. Dan mag hij zich(zelf) ook wel serieus nemen idd.
@willemdejong2235
@willemdejong2235 8 ай бұрын
Reinout, sorry
@margreetdoodeman1441
@margreetdoodeman1441 8 ай бұрын
Dit gaat niet over Kant. Ad haalt er veel te veel bij. De man in zijn tijd o.k. maar Israël erbij halen enz het maakt het er niet duidelijk op. Jammer.
UFC 310 : Рахмонов VS Мачадо Гэрри
05:00
Setanta Sports UFC
Рет қаралды 1,2 МЛН
Гениальное изобретение из обычного стаканчика!
00:31
Лютая физика | Олимпиадная физика
Рет қаралды 4,8 МЛН
My scorpion was taken away from me 😢
00:55
TyphoonFast 5
Рет қаралды 2,7 МЛН
Eindejaarsuitzending 2024
4:11:33
De Nieuwe Wereld
Рет қаралды 51 М.
De geschiedenis van het nationalisme | #1815 Eric Storm
1:25:34
De Nieuwe Wereld
Рет қаралды 6 М.
Komt er een Derde Wereldoorlog?
1:04:30
Maarten van Rossem - De Podcast
Рет қаралды 46 М.
ETION - Outlook Late Night op Z-Extra
43:01
ETION
Рет қаралды 329
#1610: "Wetenschap is ook gewoon rommelen" | Gesprek met Vincent Icke
1:03:38
UFC 310 : Рахмонов VS Мачадо Гэрри
05:00
Setanta Sports UFC
Рет қаралды 1,2 МЛН