"Hem yaratılıyoruz,hem de sürekli kendimizi yaratıyoruz". Ancak farkındalık olunca değişim için seçim mümkün oluyor. Değişim ve dönüşümü etkileyen şey an be an bizim de halimiz,nasıl hissettiğimiz! O takdirde birbirimizi yükseltiyoruz,moralimizi,motivasyonumuzu düşürmek yerine :)) Kendimi bulduğum videolar yine ve yine! Beslenmeye devam ediyorum.
@aycana52292 жыл бұрын
O kadar iyi geldi ki.Şükran doluyorum size Zeynep hanım.İyi ki varsınız💕
@serapserter59712 жыл бұрын
Tamamının ve bütünün hayrına, şifa olsun
@betulparlar65514 ай бұрын
×1.50 de dinliyorum cok enteresan seyler anlatiyorsunuz ..❤❤
@sefainan67534 жыл бұрын
Emekleriniz ve paylaşımınız için teşekkürler Zeynep Hanım.
@cankara19993 жыл бұрын
Tesekkurler Zeynep 🙏 🙏 🙏
@hereandnowwhy2 жыл бұрын
Zeynep iyiki varsın...
@bilgidenizgulesen5 жыл бұрын
Uzun bir aradan sonra geri döndüm ve vidyonuzu dinledim. Gene aydınlandım. Ben de evirip çevirip depresyonda olan, psikiyatristi tarafından "evirip çevirmen fonksiyonel değil" cümlesini duymuşumdur :) Evirip çevirmeye son! Teşekkürler :)
@nisantarhan6 жыл бұрын
Ruminasyon hakkında bilgim var ama anlamadığım şey şu; bahsettiğiniz deneylerde ruminasyon ve onun tersi olarak başka birşeyle ilgilenme durumu beynin doing mode refleksleri değil mi zaten(savaş ya da kaç) yani başka birşeyle ilgilenmekte aslında yararlı değil o da zararlı diye düşünüyorum. Çünkü birşeyi ne kadar sert itersek o kadar sert geri dönüyor(beyaz ayıyı düşünmemek gibi). Bu yüzden deneyin iki olasılıkta da aslında iyi bir duruma ulaştırmadığını düşünüyorum.Bu arada bu ilk yorumumdu 5 aydır takip ediyorum aslında sizi. Hazır elimdeymişken teşekkür ederim severek dinliyorum :)
@ZeynepAksoyReset6 жыл бұрын
Merhaba Ercan, ben de AYNEN senin gibi düşündüm!!! Okurken ve anlatırken. Yani dikkati başka yere verip 'bakmamak' iyi mi? vs. Ama bu arada şu deneyimim var. Eskiden çok daha ruminasyon yapan biriydim ve depresyon hiç olmadı ama diyebilirim ki depresif hallerde olurdum. Şimdi çabuk çıkabiliyorum düşüncelerim anormal pozitif oldu 20 yıl çalışmalar sonu. Ancak şöyle ki- çalışmalarım genelde hep yoga ve meditasyon. Ciddi terapiye hiç gitmedim. Ve hem yoga hem nefes sayma meditasyon zaten senin dikkatini BAŞKA YERE ÇEKTİĞİ için başarılı. Yani, 1,5 saat bedeninle uğraşıp negatif ruminasyondan ziyade haz ve keyife odaklanıyorsun. (ne zaman ki bedeni hissettin, nefesi, aslında interosepsiyon başlıyor, haz artıyor). O yüzden aslında bugünkü genelde hep mutlu ve neşeli insan haline gelmem de ruminasyon değil de dikkati başka yere çekerek oldu. Bazen birini görürsün ya, daha rahattır, senin taktığı şeyi takmaz. Bakarsın, o kişi için o an geçti bile, başka bir şey yapıyor, onu düşünmüyor artık. Evirip çevirmiyor. O insanları da tanıdım ve gözlemledim. Acı içinde olmasına rağmen dağıtmak değil de, (düşen çocuğa yapıldığı gibi- çocuk ağlıyor ama orada 'bak bak kuş kuş geçti geçti' diye zorla andan uzaklaştırmaya çalışılır, ona karşıyım), gerçekten anda olup başka bir şey yapma halinde oluyorlar. Ve aramızdaki farkı hissettim. Ben bedenimdeki ağır depresif his ve düşüncelerle kalmayı seçiyorum, tercih ediyoruö. Oysa başkası topu alıp attı, ve koşuyor. Yaşıyor. Bunu son 15 yıldır fark ediyorum. Adım adım kendim de baktım ki- ben o depresif hali tanıdık bulduğum için tercih ediyorum ve bazen neye moralimin bozulduğunu bile unutuyorum sonra kafamda aramaya başlıyorum- neydi moralimi bozan düşünce diye! Yani deneyim olarak evet, moral ve sürekli düşünce girdabında olmayı artık kendimde fark ediyorum ve işe yaramadığını da görüyorum. Kitap da zaten bunu diyor. Ne kadar doğal olarak sorunun içine dalmak gelse de, BU DURUMDA (matematik ya da alış veriş durumunda farklı mesela) içsel durumda işe yaramıyor. Ama matematik ya da bina inşaası, ya da alış verişe çıkacaksın- bu aktif eylem konusunda evirip çevirmek başarılı sonuçlar doğuruyor. Doing mind'ı içsel alana çevirmek iyi değil diyorlar.
@nisantarhan6 жыл бұрын
@@ZeynepAksoyReset Teşekkürler Nisan diyebilirsiniz(Nisan'ı kullanıyorum.) "İyi Hissetme Sanatını" okudum dediğiniz gibi problemi bulma ve çözme yani bir çeşit analitik yaklaşım dış faktörlerde işe yarıyor. Ama bunu içte uyguladığınızda çok kötü sonuçlar veriyor. Bunu ilk elden yaşamış biriyim.Tam 1 yıl önce kansere yakalandığımı öğrendim ve 1 yılım mücadeleyle geçti şimdi çok şükür iyiyim ama vücudumun verdiği tepkiye ses vermem gerektiğini düşündüm. Öyle bu işlere merak saldım aslında ve çok faydasını gördüm. Daha sakin ve sabırlı kalabiliyorum eskisine göre ve sinirlensem de neden sinirlendiğimi FARK EDİYORUM. O açıdan bu egzersizlerin gerçekten psikolojik anlamda faydasını görüyorum. Hoş bazen iyi de hissetmiyorum kendimi ama artık "Neden iyi hissetmiyorum?" gibi soruları sormamaya başladım. Ruminasyon girdabına kapılmak ciddi bir sorunmuş bunu yaşayarak gördüm. Neyse çok uzatmayayım.Tekrar paylaşımlarınız için teşekkür ederim.
@aynurodabas59634 жыл бұрын
Zeynep Aksoy Reset merhaba videolarınızı keyifle takip ediyorum emekleriniz için teşekkür ederim. Yukarıda belirttiğiniz bir şeyi anlayamadım. Ağır depresif his ve düşüncelerle kalmak ile depresyonda olmanın arasındaki fark nedir?
@gulaykaya68616 жыл бұрын
Bir gününüz nasıl geciyor genelde :) böyle bir video yapsanız nasıl verimli ve kaliteli zaman geciririz? Birde açık havada video çekebilir misiniz? Havalar biraz daha düzelince güneş ışıklarının altında yoga yapmayı deneyeceğim...
@ZeynepAksoyReset6 жыл бұрын
GEnelde günüm çocukları okula götür, getir, yemek ve etrafı toplamaki en değer verdiğim kendi spor/meditasyon/yoga'ma disiplinli olduğumda vakit ayırıyorum. Hiç gece çıkmıyorum. Reset videosu genelde ortalama 5 saat alıyor günde tüm detayları ile beraber. Teşekkür ederim soru için:)
@ZeynepAksoyReset6 жыл бұрын
açık alanda ses büyük problem- rüzgar özellikle. Kuş, hışırtı vb. Çektim bir kaç REset dışarda, çok iyi kaliteli olamıyor. Büyük yapımcılık isteyen bir şeydir.
@gulaykaya68616 жыл бұрын
Ne mutlu size gününüz gerçekten güzel ve verimli geciyormuş Zeynep hanım sürekli ve desiplinli spor, yoga VS aktiviteler yapmak gerçekten özbenlik isteyen şeyler insanlar genelde bir soruna takılı kalıp acıdan besleniyor (çürüyor) içten cevabınız içim çok teşekkür ederim. Acaba annesiz yada babasız büyümüş bir bireyin psikolojisi anlatan bir reset videosu gelir mi? Sevgiler
@ali7luaep6 жыл бұрын
merhaba Zeynep bire süredir meditasyona başlamamla esneme geliyor ve sonuna kadar gözlerimden durmaksızın yaş akıyor. bunun sebebi ne olabilir?
@ZeynepAksoyReset6 жыл бұрын
sinir sistemi dengelenirken belirli tepkiler gösteriyor, bundan çok bahsedenler var, çok normal bir tepki, merak etmeyin. Tam olarak fizyolojik olarak ne oluyor bilmiyorum.
@Kediuyumu5 жыл бұрын
@@ZeynepAksoyReset bunun iyi bir şey olduğunu okumuştum bir yerde.
@emregrn6 жыл бұрын
meditasyon esnasında KZbin reklamları girmeye başlamış! :( bunu engellemenin bir yolu var mı?
@ZeynepAksoyReset6 жыл бұрын
reklamı kapatırım. Teşekkür edeirm bilgi için
@mzlmcbk5 жыл бұрын
Bilgisayardan izliyorsan Google Chrome'a ,addblock uzantısını kurmanı öneririm ayrıca çoğu sitede ki reklamları engelliyor.Telefondan izliyorsan da KZbin Go kullan :)
@engurbuz6 жыл бұрын
Mersi
@denizulker94116 жыл бұрын
Zeynep selam, seni zevkle takip ediyorum hatta tum yogasever arkadaslarima her mecrada oneriyorum.Senden bir ricam olacak, ben 20 dakikayi senle yapmayi cok seviyorum ancak artik daha uzun sure oturmak istiyorum, sadece bir seferlik bir 40 dakika meditasyon videosu cekmen mumkun mu boylece hep tekrar edip 40 dakikayi da senle yapabiliriz.Cok tesekkur ederim bole guzel paylasimlar yapip farkindaligi arttirma caban icin..Sevgiler
@ZeynepAksoyReset6 жыл бұрын
ok. iyi fikir
@buseyldrm1136 жыл бұрын
Bence de Harika olur :))
@emreakgul59195 жыл бұрын
Kullandığım ilaçlar psikiyatri ilaçlar ilk günler çok etkili ve süperdi ama sonra etkisi azaldı yan etki başladı.FRENGİ SİFİLİZ MİKROP VE HİPOTİROİD OLMA DURUMU VARMI TEŞEKKÜRLER 🙏
@bushrabagirgan5 жыл бұрын
Zeynep Hanım Mooji'yi keşfettiniz mi ?
@ZeynepAksoyReset5 жыл бұрын
Busra Bagirgan tanıyorum evet
@bushrabagirgan5 жыл бұрын
@@ZeynepAksoyReset çok mutlu oluyorum Mooji'yi Keşfeden insanlarla tanımayı :) Bu videonuzda dualiteyi ve birlik farkındalığını daha iyi idrak ettim. Teşekkür ederim. Başarılar diliyorum :)
@sedaciftci29536 жыл бұрын
Zeynep hocam teşekkürler bu güzel anlatım için. Ben de yıllardır gazete okumuyorum ama acı dolu hikâyelerle hayatın her alanında karşılaşıyoruz ve kaçmamız mümkün olmuyor çoğu zaman. Böyle hikâyelerle karşılaşınca da dediğiniz gibi o duyguların içine ister istemez çekiliyoruz ve kısa zamanda çıkamıyoruz. En azından ben öyleyim, çok çabuk etkileniyorum ve çok üzülüyorum. Sırf bu sebeplerden gönüllü herhangi bir aktivitede (hasta çocuklara bakım vermek, bir aşevinde yemek yapmak vb.) bulunamıyorum. Siz bu duygular geldiğinde nasıl baş ediyorsunuz? Kaçamadığımız, seçim şansımızın olmadığı durumlarda nasıl bir yol izlemek lazım kendimizi teskin etmek açısından? Teşekkürler tekrardan.
@ZeynepAksoyReset6 жыл бұрын
Dr. Gabor Mate ile tanışma şansım oldu. O da büyük tiryakilerle çalışmış. Çok yazık durumda insanlarla. Çok üzülmüyor musun dedim, o da kime ne yarıyor ki üzülmek? diye cevap vermişti. Cevabı sanki normal bir şey söyler gibi ve faydalı bir şey söyler gibi. Yani yardım etmek daha iyi onlara üzülmekten. Ve bu güç ile devam etmek oturup evde üzülmekten daha iyi. Ama yardım edemediğin yerde o bilgilere maruz kalmaya gerek yok. Mesela çocuğa taciz edildiyse detay öğrenmeye gerek yok. Hayat çok aktif bir eylem gerektiriyor. Pasif kalmamak, başkalarının ve kendi düşüncelerin kölesi olmamak için. Güç ve cesaret toplamak lazım. Yoga pratikleri işte bunu sağlayabilir.
@sedaciftci29536 жыл бұрын
@@ZeynepAksoyReset Çok teşekkürler. Sayenizde yoga pratikleri de hayatıma girdi. Ve gerçekten çok iyi geliyor hem yoga hem de meditasyon.
@icimdsmkedi39362 жыл бұрын
@@ZeynepAksoyReset Evet sadece üzülmenin o garibanlara faydası var mı? Ben hayatım boyunca ihtiyaçlı insanlar, garibanlar, hayvanlar vs için çalıştım çaba sarfettim, neler gördüm neler ama ben oturduğum yerden ağlayınca o kişilere hiçbir faydası yok tam tersi varlıklar ve dünya için ne kadar iyi şeyler yapabilirsem o kadar üzüntüm azalıyor..
@dilektica82756 жыл бұрын
Merhabalar zeynep hanım. Spritüel konulara yeni merak salan bir arkadaşıma sizden bahsetmiştim. Kendisi şöyle bir soru sorar, umarım yanıtlamaya vaktiniz olur bir videoda. ‘Yaklaşık 2 senedir karşı cinsle ilişkim sürekli cinsellik boyutunda. Bunun ötesine geçemiyor. Cinsellik benim için bir ihtiyaç olması ve onu yok sayamadığım için sürekli farklı birileri olsa da; en derinde asıl istediğim şey sevgi, ilgi ve gerçek bir bağ. İkisi arasında sarkaç gelip gidiyor ve varlığımda büyük bir çelişki yaratıyor. Bu durumu yorumlar mısınız?’ Teşekkürler
@ZeynepAksoyReset6 жыл бұрын
Bilemem terapi gerekir, birebir biri ile uzun süre olunca gerçek çıkmaya başlar, farklı boyutlarıyla. Hiç bir şey tek bir şey değil. Ancak belki başka türlü samimiyet (sevgi ve ilgi) bulma becerisi geliştirmemiştir. Çok kişi yakınlığı, dokunmayı tek seks yolu ile bulabiliyor. Ve tek onu algılar durumda. Farklı ortamlar, kurslar, grup workshop'lar ile başka türlü 'var olma yolları' araştırılabilir. Osho kursları bu konuda süper.
@dilektica82756 жыл бұрын
Çok teşekkürler bence yanıt harika. Terapiye yeni başladı, sanırım doktoruyla da çalışacaktır bunu. Ben de faydalandım yanıtınızdan sevgiler
@zahidebaldan3663 жыл бұрын
Merhaba Zeynep hanım size ulaşabileceğimiz mail adresinizi rica etsem
@hermonieeeАй бұрын
28.20
@halimebaydar33325 жыл бұрын
👍👍👍👍💚
@kurd47184 жыл бұрын
Müslüman yoga yapmaz namaz kılar. Müslüman olmayana saygı sonsuz