Täyttä asiaa puhut. Arvostan lääkäreitä jotka ajattelevat omilla aivoillaan.
@wonsku10 ай бұрын
Kirsikan poiminta tiedettä
@kalliopoika10 ай бұрын
@@wonsku Kirsikoita poimii ainoastaan THL ja vieläpä vanhentuneita. On se ihan mukava olla terveenä kun on sitä oikeaa tietoa asioista, mutta jokainen tekee niin kuin huvittaa.
@wonsku10 ай бұрын
@@kalliopoika höpö höpö.
@kalliopoika10 ай бұрын
@@wonsku Kannattaa tutustua niihin tutkimuksiin eikä höpötellä. Mutta fiksut pärjää...
@wonsku10 ай бұрын
@@kalliopoika olen tutustunut, kannattaa tiktokista käydä katsomassa k3fitness, siellä mies on ottanut kantaa näihin tän ukkelin rasvajuttuihin.
@maijaylipahkala52749 ай бұрын
Olipa selkeä esitys todella tärkeästä asiasta - kiitos Ari Miettinen😊
@anneliimmonen2289 Жыл бұрын
Kiitos hyvästä luennosta.
@sylviharju56738 ай бұрын
Kiitos Ari. Olen noudattanut ohjeita si ja tunnen vointini erinomaiseksi 84 v
@ymeheart7300 Жыл бұрын
Kiitos, kollega. Kerrot hyvin tutkimustuloksista, jotka ovat luotettavia. Jatketaan tämän sanoman levittämistä.
@jyrkihalmetoja Жыл бұрын
Kyllä mä tarkkaan kuuntelen näitä sun ajatuksia. Ja mahtavat on perustelut ja lääkärinä varmasti tiedät paljon👍 mä otan kopin kyllä noista😊
@elisa-kirstiniemi22898 ай бұрын
Kiitos videosta ja hyvästä tiedosta, nyt vaihtuu prosessoidut rasvat muuhun....👍👍❤️
Жыл бұрын
🐾🐾🐻🇫🇮 Moi. Näinhän se on, kel aivot on, hän niillä ajatelkoot. 👍👍👍...
@vastustan Жыл бұрын
Mahtaa ottaa päähän kun joutuu lääkärin työssä toteuttaa paskaa agendaa😢 Jatketaan taistelua 😊
@marjajokela195 Жыл бұрын
Kiitos tästäkin. Jaan tämän eteenpäin. Minä käytän voita. Ostan lihakaupasta sian rasvaa, keitän sitä laardiksi ja käytän paistamiseen. Ostan myös lihakaupasta Ylämaannaudan rasvaa, josta juuri potissa keitin rasvaa, paistamiseen. Sillä voi myös uppopaistaa. Lääkäri Paul Masonilta tulikin video, että ruokasuositukset ovat politiikkaa, sen minä uskon hyvinkin kun ajattelee vaikka tämän hetkistä tilannetta, että vain n. 20 %:lla ihmisistä on terve metabolia. Itsekin T2DM -diagnoosin saaneena olen hyvin pettynyt tilanteeseen missä ollaan noiden suositusten kanssa. Olen kyllä ylpeä, että meillä täällä maalla on näin ajan hermolla oleva lääkäri
@erja928028 күн бұрын
Mielenkiinto heräsi tuosta rasvan keittämisestä, miten se tapahtuu ja saako tuota sian rasvaa esim. ruokakaupasta?
@marjajokela19527 күн бұрын
@@erja9280 Eläinten hyllystä saattaa löytyä linnuille tarkoitettua siankylkeä. Kyllä nuo kaupatkin sitä tilaa pyydettäessä. Itse ostin Savo-Karjalan lihakaupasta, oli pakastettua.
@erja928027 күн бұрын
@@marjajokela195 Kiitos tiedosta🙏
@teijakoivunen4325 Жыл бұрын
Kiitos Ari, hyvin selkeästi kerrot tästä asiasta 👍
@Paivipkk5 ай бұрын
Tätä kanavaa jaan kyllä eteenpäin. Ihmisten pitää saada tietoa, mikä on syötäväksi kelpaavaa ruokaa. Kiitos! 💖
@habbaxxАй бұрын
Kerrankin kansalais tietoutta jaat ja kiitos kovasti..Tuo Verenpaine juttu oli eka juttu minkä näin sinulta ja olipahan tärkeää infoa sekin.
Жыл бұрын
2,3 t. katselukertaa 2 päivää sitten. Ohoh...onpas kiinnostuneita. Se on hyva. 🙂🙂...
@makama465 ай бұрын
Kiitos hyvästä tiedottamisesta! Tämä tuki jo aiemmin kuultuja ohjeita rasvojen suhteen😊❤
@SiriusPainter5 ай бұрын
Rypsiöljy on hyvä sääskimyrkky. Muualle sitä ei kannattaisi käyttää. Vieläkin on tätä kasvisrasvahöpötystä terveydenhuollossa. Kannattaa tutustua, miten mikäkin rasva on valmistettu, se on aika avaavaa.
@arimiettinen765 ай бұрын
Rypsiöljy näyttää olevan muuten TEHOAINEENA pelloille kylvettävässä hyönteistorjunnassa permetriini-yhdisteiden kanssa. Olen ajatellut mökin tontin ympäri ruiskuttaa pelkällä rypsiöljyllä, mutta en tiedä olisiko jo liian myrkkyä kaloille noin suurissa määrin
@mattikarvonen5063 Жыл бұрын
Tämä oli hyvä setti. Oma rasvahappotasapaino kannattaa testauttaa ja korjata sitten jos (kun) testi näyttää punaista.
@mikaholmberg8257 Жыл бұрын
Nyt kun olin carnivorella . kolesteroli oli pudonnut siis ldl.ihmetteli lääkärissä.kysyi kalori kulutuksesta.danoin noin 5000kaloria päivässä.ei meinannut pysyä penkillä kun rasvaprosenttini on 7pros.siis laskenut koko ajan mitä epäterveellisimpiä rasvoja syön .kerma,voi,kookoskerma.mct öljy...
@piiaairaksinen9721 Жыл бұрын
Hyvä Ari
@AaUv-s9y4 ай бұрын
Kiitos, löysin vasta jokunen viikko sitten kanavasi, mutta nyt jo monta postausta kuunnellut. Jokainen itseasiassa on mielenkiintoinen ja tärkeä aiheeltaan, olet hyvin perehtynyt, kiitos
@piipolaitinen7965 ай бұрын
Kiitos!!!
@ailapulkkinen2 ай бұрын
Kiitos Ari.
@MyyjanEvoluutio11 ай бұрын
Asiaa ☺️👍
@kirsti8058Ай бұрын
Kiitos Ari tärkeästä tiedosta näistä rasvoista.itse käytän voita enkä ole liian lihava.aivot tarvitsevat rasvaa muuten on aina nälkä.
@HannaKantonen-f2g3 ай бұрын
Kiitos ❤
@firsttimehere_ Жыл бұрын
Voisitko kertoa onko kylmäpuristetut kasviöljyt terveellinen vaihtoehto näille prosessoiduille versioille? Kiitos
@arimiettinen76 Жыл бұрын
Huomattavasti parempi kylmäpuristuksessa rasvoissa ei pääse niin paljon tapahtumaan haitallisia kemiallisia reaktioita. Toki joskus näihin viljakasveihin joutuu kylmäpuristukseenkin kemikaaleja lisäämään jotta öljy saadaan ulos. Mutta esim oliivin kylmäpuristukseen ei tarvitse mitään ylimääräisiä aineita laittaa sekaan.
@halinallet652 Жыл бұрын
Mikä tekee oliiviöljystä erityisen suhteessa muihin kasviöljyihin?
@mattikarvonen5063 Жыл бұрын
ei niin huono rasvahappokoostumus ja kylmärpuristettuna polyfenoleja sisältää
@arimiettinen76 Жыл бұрын
oliivista öljy lähtee irti vaikka kädessä puristamalla ja öljy säilyy suht hyvin ilman suurempia käsittelyitä.
@Narkojounio83715 ай бұрын
Meitä on kusetettu koko ajan jos sinua uskoo.Toisaalta sanoit ettei kannata uskoa mitä kuulee -lukee.Eli pitääkö sinuakin "epäillä"??
Жыл бұрын
Se on muun muassa Pekka Puskan syyta tuo esim. terveellisen voin syönnin lopettaminen. Suolsi vuosikymmenia paskaansa eetteriin tuo pukka peska. 😂😂😂.....yritti pyrkia silla kuuluisaksi huippu laakariksi..
@eipasjuupasepeli16008 ай бұрын
Voi on mm silmille terveellistä! Ilmankos silmänpohjan rappeuma on lisääntynyt. Kauheeta vahinkoa on tehty tekopaska öljyillä 😢 kerma, kananmunat ja voi ❤
@ellukana3683 Жыл бұрын
Mitenkä pelkkä soija- ja nyhtökauratuotteet josta voi valmistaa liharuoan korvaavaa proteiinin vastinetta. Miten niidet terveellisyys?
@arimiettinen76 Жыл бұрын
En käyttäisi enkä suosittelisi muille. Rasvat ongelma ja kasviperäinen proteini ei ole ihmiselle aminohappokoostumukseltaann kovin optimaalinen. Tosin löytyy paljon fiksuja ihmisiä, jotka ovat asiasta toista mieltä. Samoin ravitsemussuositus. Oikeassa elämässä tutkittua tietoa asiasta terveyteen vertailuryhmillä on vielä kovin vähän.
@falsekings-p9z8 ай бұрын
Sen tiedän että soijakasvin viljelyssä käytetään eniten kasvinsuojeluaineita eli siis myrkkyjä .Eli siis moninkertaisesti verrattuna kaikkiin viljalajeihin. Eli siis todella huono valinta vaikka juuri nyt muodissa ihme kyllä?????
@sivistyneemmatnoobit7 ай бұрын
Älä puhu paskaa aminohappokoostumuksesta. :D
@erja928028 күн бұрын
Kovin suosittua tuntuu olevan kauramaito yms. Mitä mieltä Ari olet näistä?
@ReijoYlosmaki-rb5cf5 ай бұрын
Saatavilla on myös Avokado öljyä, kestää kuumennusta, sopii paistamiseen, mainitaan. Mitä mieltä Avokado öljystä?
@SiriusPainter5 ай бұрын
Käytä gheetä.
@arimiettinen764 ай бұрын
Avokadon yksi hyvistä. Tosin prosessoimattomana sekin väkevä ja epämääräisen värinen, mut käsittääkseni se ei mene pilalle prosessoinnissa kovin herkästi.
Жыл бұрын
Pekka Puska jää historiaan väärän ja valheellisen tiedon levittäjänä.
@marja-tkarhu53207 ай бұрын
Käytän pelkästään rypsi öljyä 2: rkl päivä ,muita rasvoja en käytä . Teenkö väärin ??? 🤔
@arimiettinen767 ай бұрын
Suosittaisin vähemmän prosessoituja rasvoja tilalle vaikka oliiviöljy. Kyllä prosessoitujen kasvirasvojen(soija maissi, rypsi rapsi) haitat tunnustetaan jo hyvin laajasti.
Жыл бұрын
Tänä vuonna tuli täyteen viisikymmentä vuotta suomalaisen kansanterveystyön lippulaivan, Pohjois-Karjala-projektin, käynnistymisestä. Sitä lähti Joensuuhun julistamaan myös professori Pekka Puska, joka antoi projektin päätutkijana ja johtajana sille kasvonsa ja äänensä. Alkuun viisivuotisena alueellisena pilottiprojektina käynnistynyt hanke jatkui lopulta 25 vuotta kansallisena demonstraatiohankkeena, sen opit laajenivat koko maahan, ja sen tulokset näkyvät tämän päivän Suomessa monien sairauksien tutkimisessa ja epa-onnistuneessa ennaltaehkäisyssä.
Жыл бұрын
ja sen tulokset näkyvät tämän päivän Suomessa monien sairauksien tutkimisessa ja epa-onnistuneessa ennaltaehkäisyssä
@Tupubless Жыл бұрын
Mihin tämä väite perustuu, että Intiassa ruokavalio on pysynyt samana täysin pois lukien kasvirasvat? Lähteessä johon itse viittaat sanotaan, että prosessoidut ruoat, paistetut ruoat ja puhdistetut hiilihydraatit ovat korvanneet whole plant food ruokavalion. Ruokavaliossa on ollut kokonaisuudessaan isoja muutoksia ja typistät nyt tämän tuloksen siis pelkkiin kasvirasvoihin? Myös väitteesi siitä, että elintasosairaudet ovat lisääntyneet kasvirasvojen käytön lisääntymisen myötä on typistetty taas kapeaksi. Myös monen muun ruokakategorian käyttö on lisääntynyt samalla, kuten lihan ja prosessoitujen lihatuotteiden kulutus, miksi et ota vaikka tätä esille?
@arimiettinen76 Жыл бұрын
Intian tutkimuksen tulos kertoo syistä vain että ei johdu lihan syönnistä, koska on kasvissyöjillä. Muiden syiden pohtiminen on sitten tulkintaa ja arvailua olipa tutkijat tai lukija asialla. Minä väittäisin että suuressa osassa ovat prosessoidut kasviölyt ja todennäköisesti muunneltu tärkkelys ja muu höttöhiilari sinne löytänyt myös.
@Tupubless Жыл бұрын
@@arimiettinen76 elintasosairaudet ovat maailmanlaajuinen ilmiö, jota ei voi tarkastella yhden Intiassa tehdyn tutkimuksen pohjalta. Lihansyönti on lisääntynyt merkittävästi viime vuosikymmeninä, voisikohan sillä ja elintasosairauksilla mahdollisesti olla kausaliteetti? Ainakin tieteen konsensus on sillä kannalla. Se mitä yksittäinen ihminen sanoo netissä ei ole tiedonlähteenä kovin luotettavaa.
@arimiettinen76 Жыл бұрын
Korrelaatioita kyllä löytyy jokaiselle mieleiset syysyhteiden pohtimiseen. Itse sairastuin diabetekseen oltuani yli vuoden täysin vegaani ja jollekin taas voi sopia. Halutaan usein löytää joku yksi juttu kaikissa leireissä, totuus yleensä on monimutkaisempi.
@Tupubless Жыл бұрын
@@arimiettinen76 Olikohan se juuri ruokavalion syytä vai voiko olla että muut terveyteen liittyvät tekijät elämän varrella ovat voineet vaikuttaa diabetekseen sairastumiseen? Minua kiinnostaisi myös miten vegaaniruokavaliosi oli koostettu?
@arimiettinen76 Жыл бұрын
@@Tupubless Muuten lihansyönti on laskenut viime vuosikymmeninä. Suomessa esim nautaa syötiin vuonna 1975 24kg/henkilö ja nykyisin se on alle 20kg reilusti ja laskee koko ajan. Intiassa ei ainakaan syy. Syövät maailman vähiten lihaa kokonaisuutena vain 3,3kg vuodessa.
@sepporuuskanen4196Ай бұрын
Minulla on useampaan suoneen laitettu pallolaajennus.Leivänpäälle laitan sydänmerkittyä kasvirasvaa. Olen ottanut joka aamu ruokalusikallisen kylmäpuristettua rypsiöljyä. Onko turvallista käyttää tätä rypsiöljyä?
@rastonful2594Ай бұрын
Ei ole,rupea käyttämään kunnon voita!
@sepporuuskanen4196Ай бұрын
@@rastonful2594 Olen aika hämmetynyt näiden kasvisrasvojen suhteen. Sain kysiltä ravintoneuvontaa, joissa neuvottiin käyttämään kasvisrasvaa sillä edelletyksellä, että paras on sellaista jossa on korkea rasvan määrä, koska siinä on kuulema vähemmän lisäaineita. ja eikös Pekka puskan pohjois- karjala projekti melkein kielsi voin käytön. Tänään kai vannotaan välimeren ruokavalion nimiin. Mutta kuinkas levität oliiviöljyä leivälle?
@OlentosiАй бұрын
Onko sinulla näkemystä hampunsiemenöljyn terveellisyydestä? Itse siemenhän sisältää ravintoaineita suorastaan hämmentävän hyvin yksi yhteen ihmisen tarpeiden kanssa.
@arimiettinen76Ай бұрын
@@Olentosi kyllä siemen sisältää yleensäkin paljon ravintoaineita tosin ihmisen tai eläimen käyttöön vähemmän. Siemenen tehtävä enemmänkin ehjänä kulkeutua nisäkkään suoliston läpi. Nyky-ympäristössä meillä kasvinsiemenissä olevia aineosia esim omega3-esiastetta on meillä ruokavaliossa monilla jo liikaa. Mutta hampunsiemenöljyyn voisi muihin verrattuna liittyä extra etuja sisältää pieniä määriä muita aineosia, joilla mahdollinen terveyshyöty sopivana annoksena.
@OlentosiАй бұрын
@@arimiettinen76 Kiitos paljon vastauksesta! Nykyiset, yleisesti kaupoissakin myytävät siemenet ovat Kuopion yliopistossa kehitetyn, päihteettömän Finola-lajikkeen satoa. Valitettavasti kasvin osista vain siemeniä sallitaan myydä. Oletan, että terveellisempi vaihtoehto hyödyntää kasvia, olisi käyttää siitä lehdet ja kukinto esim. nokkoskeiton tapaan. Hamppuhan on ollut Suomessakin yleisimpiä viljelyskasveja vielä 1800-luvulla ja vaikka aiheesta on nykyisin vaikeaa löytää historiallista tietoa, on runsaasti viitteitä, että kasvia on käytetty sekä ravinnoksi että menestyksellisesti lääkkeenä useisiin eri vaivoihin ja sairauksiin. Hampun alamäki alkoi 30-luvulla Amerikassa. Paikallinen maaöljy- ja metsäteollisuus mustamaalasivat kasvin laittomaksi, jottei sen käyttö olisi esteenä taloudelliselle menestykselleen. Kerroit itsekin kokeilleesi päihteetöntä CBD-ainesosaa, jota saadaan siis hampusta, ja joka on vielä hieman yli 100 vuotta sitten ollut suosittu ja tehokas lääke todella moniin vaivoihin. Kysymykseni onkin: olemmeko menettäneet hyvän lääkkeen ja ravinnonlähteen pienen piirin taloudellisten etujen takia?
@marja-tkarhu53207 ай бұрын
Onko rypsi jätettävä pois?mitä tilalle ?? Minulla Sepelvaltimotauti ilman lääkitystä ?
@arimiettinen767 ай бұрын
Esim kylmäpuristettu oliviöljy on parempi, kunhan ei paistinpannulla sitä kuumenna
@marja-tkarhu53205 ай бұрын
Virginoöljy rypsi kylmäpuristettu ,käviskö se ,sepelvaltimotautiselle ,lääkettä minulla ei ole siihen.Oliviöljyllä kun ei voi paistaa ,eikö.Virgino rypsillä voi paistaa . Mikä Rypsi öljysta tekee huonomman .🤔
@arimiettinen765 ай бұрын
Kylmäpuristettu rypsiöljy on jo huomattavasti parempi vaihtoehto verrattu muihin nykyisiin paistorasvoihin. Itse käytän tosin voita
@SiriusPainter5 ай бұрын
Osta Gheetä. Käy paistamiseen.
@arimiettinen765 ай бұрын
No jos käyttää rypsiä niin käyttää ainakin kotimaista kylmäpuristettua ja ei liioissa määrin sitäkään. Sepelvaltimotaudin kanssa voi pärjätä ilman lääkitystä hyvin jos elintavat korjaantuneet. Kalanmaksaöljyä kannattaa ottaa tasapainottamaan rasvojen omega-putoisuuksia
@parakalo3145 Жыл бұрын
Kotimaisen Camelina öljyn luvataan laskevan LDL:ää, pitääkö sekään paikkaansa ja lihottaaako tämäkin rasva?🤔
@arimiettinen76 Жыл бұрын
Kyllä kasvisterolia sisältää laskee LDL arvoa, mutta tutkimuksissa ei ole saatu näkyviin, että käyttö sitten tautia vähentäisi. mutta labra-arvoon vaikutus tulee kyllä.
@patrickcian5663 Жыл бұрын
@@arimiettinen76 kyllä on näyttöä ihan oikeassa elämässä . Tutkimukset ovat usein sinulla pieniä otoksi ja pieniä valkitoitu populaatio. En usko tätä savolaista vaan yrittää näin saada lisää potilaita ja väittää asioista jotka on monta kertaa tutkittu velheelliisiksi. Uusi Antti Heikkilä. MInulla on moni ihminen saaneet laskettua kol juuri Camelina öljyllä
@arimiettinen76 Жыл бұрын
En toki väitä etteikö kolesterolia laske, laskee myös kasvisteroli. Labra arvoon on vaikutus on hyvin todistettu ja tutkittu.
@patrickcian5663 Жыл бұрын
@@arimiettinen76 että käyttö sitten tautia vähentäisi. mutta labra-arvoon- siis mihinkä tautiin. En ymmärrä oikein sinun vääntämistä ja kääntämistä- Eikö se kokonaiskol ja LDL lasku vaikuta sitten sinun x tautiin. Minusta sinä puhut sekaisin asioita. Sanon vaan syökää ihan rauhassa kylmäpuristettuja öljyjä ja jätt'kää pois hiilarit ja kovat rasvat. Tämä on 100% faktaa ja se on todisettu tuhansia kertoja ja sitten savolais ukko vääntää Antti Heikkilän oppeja joka suoraan sanottuna monesta perättömistä juttuista kiinni. Konstit on monet. Tietysti ei yksin ruokavalio vaikuta vaan elämäntavat ja mieli ja siihen kuuluva masennus- joten- Tiede ei ole uskon asia .
@arimiettinen76 Жыл бұрын
Hyvin paljon vuosia on minulla käytännön lääkärin työtä sairaalan päivystyksessä. Siellä huomasi, että nämä asiat eivät ole kovin yksiselitteisiä. Esimerkiksi jos korkea LDL-kolesteroli olisi yksiselitteinen suuri vaara, sydäninfarktiin sairastuneilla olisi korkea LDL kolesteroli. Mutta mutta myös tilastoissa näkyy sydäninfarktiin sairastuneilla ei yllättäen olekaan korkeampi kolesteroli(ei edes se LDL juuri eroa) Tosin tilastoista ja käytännöstä varmuudella nähdään, että synnynnäisesti hyvin matalalla LDL tasolla on vähemmän tautia. Tautiin korreloi kyllä, jos mitataan ApoB kolestetoli. Se on kyllä korkeampi sydäninfarktiin sairastuneilla. Jos haluaa oikeasti tietää hyödyttääkö joku kolesterolia laskeva yksilötasolla, pitäisi mitata apoB ennen ja jälkeen käytön. Jos kyseinen tuote laskee apoB tasoa, silloin on hyvä. Valitettavasti asia on osoittautunut luultua monimutkaisemmaksi. Kyllä tätä myös uusissa virallisissa suosituksissa tarkemmin lukien huomioidaan Ymmärrän, että ne on pakko riittävän yksinkertaiseksi kirjoittaa. Ja muuten Heikkilästä eroten en esim. statiini lääkkeiden käyttöä kategorisesti vastusta. Niiden haitat pitäisi tuntea paremmin ja määrätä oikeille potilaille.
@sarijohannalaukkanen21 күн бұрын
kohdassa 6;30 sanot että suunnilleet kytännössä bensalla. Kuulostaa siltä että sinulla ei ile tästä tietoa vaan heitit nämä sanat hausta. Miten se nyt sitten on? Oletko tarkistanut tietosi jostain?
@arimiettinen7621 күн бұрын
@@sarijohannalaukkanen jokainen ymmärtänee ettei bensaa tarkoita, vaan astetta "terveellisempiä" orgaanisia liuottimia monenlaisia bentseenit yms. Tosin nämä eivät taida olla terveyden kannalta sen parempia, niiden jäämistä on julkaisuita ja on tarkistettu. Toki ei kaikissa niitä käytetä, mutta halvin menetelmä valmistaa
@annarautiainen33632 ай бұрын
Hei, mites sitten voin kanssa jos syö kuitenkin myös hiilaria ettei ole keto tai millään muulla vvh:lla. Voiko silloinkin käyttää voi ja muita hyviä rasvoja?
@arimiettinen762 ай бұрын
Näin minä itse teen. Voi, läski(tali) ja oliiviöljy riittäneet itselle ja johonkin kookosrasvaa. Vältän kaikkia ultraprosessoituja rasvoja ehkä joku kylmäpuristettu rypsi lienee parempi kuin muut enemmän prosessoidut.
@ReijoYlosmaki-rb5cf8 ай бұрын
Mites nämä oliviöjyt, onko terveellistä käyttää?
@arimiettinen768 ай бұрын
kylmäpuristettu tummassa pullossa on hyvä kunhan ei kuumenna oli 200
@jukkalehto15874 ай бұрын
Tästä on ollut juttua aiemminkin ja jostain syystä näitä rasvoja halutaan valtaisasti puolustella. Yhdessäkin keto-ryhmässä asia torjuttiin huuhaaksi joka on lähtenyt leviämään jostain perättömästä fb-julkaisusta. Lihavuus vegaanin kohdalla on kuulemma monimutkainen juttu, eikä vain yhden rasvan syytä. Kyse oli jotenkin kehon selvitymisprosessista. Noh, uskokoon näitä vastaväitteitä ken tahtoo. 😁