No video

1999 JAGUAR S-TYPE TESZT - Hova tűnt a macska?

  Рет қаралды 12,620

Csaba Szűk

Csaba Szűk

Күн бұрын

A mai videóban kipróbálunk egy első évjáratos Jaguar S-typet, ami a Jaguár-Ford egyik mentőöve volt annak érdekében, hogy megmentse a márkát.
Milyen 21 év után, milyen vezetni, mennyire fenntartható és milyen az élet egy brit macskával?
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Ha van egy autód amit szeretnél viszontlátni egy hasonló videóban, akkor írj az e-mail címemre: szuk.csaba707@gmail.com
Ahol még megtalálhattok:
Instagram: / csaba.szuk
Facebook: / csaba.szuk
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Zene:
Music Info: Happy & Uplifting Corporate by RomanSenykMusic.
Music Link: • Happy & Uplifting Corp...
Cinematic Background Epic by Infraction [No Copyright Music] / The Journey
• Cinematic Background E...
Sport And Cars Energetic Rock by MOKKA [No Copyright Music] / Get Drunk
• Sport And Cars Energet...

Пікірлер: 36
@MyJohnGotti
@MyJohnGotti 4 жыл бұрын
Végre egy csatorna ami hozzá mer nyúlni az olyan lesajnált kocsihoz is mint ez. Engem mindig jobban érdekeltek ezek a ritkább vasak. Az S type egy szép kocsi, de a piac gyorsan lemondott róla, csak úgy mint X type-ról. Ez talán azoknak jó hír akik ilyet szeretnének, mert relatíve olcsóbb,és cseppet sem átlagos.
@csabaszuk1764
@csabaszuk1764 4 жыл бұрын
Engem is inkább a ritkább és nem mainstream dolgok érdekelnek hisz a többit a szomszéd kutyájának a barátjának a kölyke is ismeri :)
@zsoltkoncz2158
@zsoltkoncz2158 4 жыл бұрын
@@csabaszuk1764 Nagyon jó a videód, az X típusról készített is! Remek autó mind kettő, és úgy ahogy mondtad ilyen nincs ám minden utcában :D Én is a ritkább típusokat kedvelem. A whiskys idézeted szuper! ;) További jó munkát.
@csabaszuk1764
@csabaszuk1764 4 жыл бұрын
Nagyon szépen köszönöm :)
@peter-szaboerik4287
@peter-szaboerik4287 4 жыл бұрын
Épp most vagyok ilyen autó vétel előtt. Megneztem eddig 5 autót. De ha így látnám a tetőkarpitot... Sírva futnék a kocsi elől. Ha nincs 20-30 ezer tetőkarpitra, akkor biztos mindenből jót kap az autó. A teszt amúgy nagyon tetszett, csak ennyi szúrta meg a szemem. Gratula és így tovább! :)
@csabaszuk1764
@csabaszuk1764 4 жыл бұрын
Köszönöm szépen! Abból a nyersanyagból alkotok ami van :) örültem, hogy valaki bizalmat szavazott nekem az autójával :)
@huntahthereal
@huntahthereal 2 жыл бұрын
Viszont passzol bele a mondeo tetőkárpit, lényegesen olcsóbban, igaz?
@Noizy01
@Noizy01 2 ай бұрын
Én szoktam látni ezeken az autókon ugró macskát, akkor azok utólagosan lettek felszerelve? Klassz lett a videó egyébként! ❤
@csabaszuk1764
@csabaszuk1764 2 ай бұрын
Igen azok már mind utólagosak :) Köszi!!
@gt.granturismo
@gt.granturismo 4 жыл бұрын
Nagyon jó teszt lett ez is! Gratula+!! Kevéssé tudod leplezni a márka iránti elfogultságodat.:-) Amit én persze nem bánok:-) Talán az egyes motorváltozatok tekintetében lehetett volna még több info. Ajánlott/nem ajánlott. A Peugeot-Ford Lion 2,7V6 diesel megítélése mára elég kétarcú, köszönhetően annak, hogy a gyár nem gondoskodik az alapvető motoralkatrészekről (nincs főtengely, dugattyú hozzá pld.) helyette meghibásodás esetén a komplett motorblokk cseréjét írják elő. A másik a korai benzines 4.0 AJV8 (276LE) motorok ahol a könnyűfém öntvénybe a hengerfurat kialakítása a megszokott "liner" megoldás helyett Nikasil bevonattal történt. Sajnos ennek a rendkívül kopásálló bevonatnak(ld. Porsche, BMW) egyaránt árt üzemanyagban lévő kén és ethanol tartalom amely a Nikasil réteg lassú eloldódásához és ezt követően gyors és katasztrofális hengerfal kopáshoz, ezáltal kompresszióvesztéshez vezet. Nem véletlen, hogy 2000 augusztus hónaptól a gyár visszaállt a korábbi acél hengerhüvelyes megoldásra. A másik észrevételem, hogy szerintem az könnyűfém karosszériastruktúra alkalmazásával kapcsolatos információt érdemes lenne ellenőrizni. Az XJ és az XK modelleken valóban alkalmaztak ilyet, de az S-type-on és a X-Type-on nem. A lényegét veszítette volna el ugyanis így a történet, egy standard modellalapra történő építkezés lehetőségét. Az S-type esetén a géptető készült egyedül könnyűféből ez is csak a gyártás utolsó éveiben, mert a 2003-as "nagy" facelift után is még sokáig acél géptetővel készültek.
@csabaszuk1764
@csabaszuk1764 4 жыл бұрын
Huha köszönöm szépen a sok információt nagyon képben vagy! A többi motorról sajnos azért nem beszéltem, hiszem személyes tapasztalatom velük 0, félrevezető információkat meg szándékosan nem osztanék meg és igyekeztem elsősorban annak az autónak a specifikációinak utánanézni, amit bemutatok hiszen egy-egy ilyen videóra a tapasztalatlanságomhoz képest kevés az időm :) . A 2.7-ről direkt mondtam hogy a korabeli újságírók dícsérték agyon. Az alumínium kasztni egy kamerázás közbeni "füles" volt és mivel emlékeztem valami ilyesmire a felkészülésem fázisaiból ezért merészkedtem belerakni. Köszönöm mégegyszer a kommentet :)
@imrekiss9772
@imrekiss9772 4 жыл бұрын
Nagyon jók a tesztjeid! Gratula,ment a feliratkozás.Remélem gyakran jelentkezel újabb videókkal!
@csabaszuk1764
@csabaszuk1764 4 жыл бұрын
Köszönöm szépen! Amint van alany azonnal dolgozok az újabb videón :)
@NZotyoka81
@NZotyoka81 2 жыл бұрын
Tetszett a video csak azt sajnálom hogy egy ilyen nem túl jó állapotú autót sikerült szerezned. Nekem egy ráncfelvarrott 2003-as volt 3.0v6 6 sebességes ZF autómata váltóval. Imádtam eddigi életem legjobb autója volt. Mindig is vágytam egy Jag-re és egy stype jött össze amivel megvoltam elégedve. Abszolút hozza az xj kènyelmét és egyáltalán nem olcsóbb a fenntartása sem. Az x typeról nincs tapasztalatom mivel csak állóhelyzetben ültem benne de már az is sokkal üditõbb mint egy 3-as BMW. Ezt csak azért írom mert sokan lenézik ezt a két modellt. Vezettem egyszer egy 1 gen. 4.0v8-at és bár sokkal erõsebb volt a v8 de a vezetési élményben jelentõsen elmarad a 2. generációstól mert nem csak az utastér változott hanem rengeteg más része is. A futómū pl kapott egy torziós keresztrudat amitõl sokkal stabilabb lett a futómūve. A fogyasztása elég széles skálán mozog. 10.5l autópálya város 15.5L télen ez 15-17.5l között mozog. Ez a reális adat. Egy 3.0 v6-os motor soha nem fog 10l alatt fogyasztani. A 6-os ZF autómata jobban vált mintha manuálisan tenném szóval kizárt hogy jobb eredményt érnénk el. A szervízköltségre visszatérve csak annak ajánlott aki elfogadja hogy az árak ebben az esetben befagytak vagy is ugyan olyan költséges mint új korában. Senkit ne tévesszen meg a használt piaci áruk. A párszáz ezres példányokat kerülje mindenki mert azok borzasztó állapotban vannak. A jó az 2 milliótól kezdõdik. A dízelt én nem venném mert véleményem szerint semmi keresni valója egy dízel motornak egy jaguárban. De ez az én véleményem.
@zoltankiss3488
@zoltankiss3488 4 жыл бұрын
Üdv! SOXOR újrahallgattam, 07.50-től, hogy " ennek az autónak és a korabeli X-type-oknak is a karosszériája teljes egészében ALUMINIUMBÓL (?) készült ". Biztos vmit én néztem be nagyon? De ennyire? Tudtommal alus Jag-ként csak a 2003-tól lévő XJ-t, a 2007-től lévő XK-t és az XF MÁSODIK szériáját 2011-től készítették. ( Bocs, az X-type bemutatónál nem tudtam még visszaválaszolni - , .. életemben elsőként és másodikként van olyan téma amihez youtube-.on hozzászólok. :) )
@csabaszuk1764
@csabaszuk1764 4 жыл бұрын
Utánanéztem a dolognak és sajnos ezt én néztem be :( csupán TERVBEN volt az S és X typek alumíniumosítása a 2003-mas évre de végül elvetették.
@zoltankiss3488
@zoltankiss3488 4 жыл бұрын
@@csabaszuk1764 Semmi gond! :) Kevesen vagyunk tökéletesek, ... de ha meghalok, egy se marad! :) :) :)
@rolandkiss9991
@rolandkiss9991 3 жыл бұрын
Király videó! Elejétől végéig!
@csabaszuk1764
@csabaszuk1764 3 жыл бұрын
Köszönöm szépen! :)
@huntahthereal
@huntahthereal 2 жыл бұрын
Most beszólok. :) Van a kettes szám, a 2. Valamikor a kétezres évek elején kezdett terjedni széles körben egy rendkívül zavaró dolog ezzel kapcsolatban. Valaki elkezdte nagy nyilvánosság előtt kettőezernek mondani a kétezret, kifejezetten évszámokban. Nekem azonnal feltűnt, bizonyára attól tartott az illető, nehogy hétnek értse valaki, pedig pont az évszámoknál ez még egy ideig nem lesz jellemző. Terjedt-terjedt a dolog, már a tv-ben is hallani lehetett, most, a youtuberkedés idejében futótűzként söpör végig. Mára szinte kihal a "két" kifejezés, pedig megvan a létjogosultsága, ráadásul ezt helyettesítve a "kettő" kifejezéssel, hát, hogy is mondjam, műveletlenségre utaló jel. Legalábbis annak jelentős hatására, mint ahogy a rossz helyesírás is terjed a sok rossz minta útján. Szóval rövidre fogva, nagyon kérek mindenkit a "kettőezer-hétben gyártott", "kettőezer-egyszáz köbcentis", "kettő kézzel fogva", "kettő hónap múlva" fordulatok kerülésére. Ne féljünk a kétezertől, a kétszáztól, sem a hétezer köbcentitől, főleg ha V8. :) Ha pedig rendkívül indokolt a félreértés elkerülése, mert rossz lett a hangminőség, vagy nem sikerült elég levegőt venni a H hanghoz, akkor arra való a felirat. És bizony ne essünk át a két ló lúdoldalára, nem kell kihangsúlyozni a hetesezret sem, a hetesszázát! Na, most megmondtam :) (...mindamellett, hogy köszi a hiánypótló videót...)
@csabaszuk1764
@csabaszuk1764 2 жыл бұрын
Köszönöm szépen a kommentet és a törtènelmi hátterét ennek a hibásan elterjedt kifejezésnek. Ez a komment legalább annyi információval szolgált mint maga a videó :) Igyekszem megjegyezni bár annyira a köznyelv részévé vált az egyszerűsítés , hogy valószínűleg nem fog mindig eszembe jutni.
@laszlovizoviczki3003
@laszlovizoviczki3003 3 жыл бұрын
Mennyivel másabb/drágább ennek a költségei, (szerviz, fenntartás,stb)mint egy x type-é? A kettő között vacilálok..
@csabaszuk1764
@csabaszuk1764 3 жыл бұрын
Sajnos erről nem tudok érdemlegesen beszámolni, hiszen nekem csak az X-el vannak saját szervíztapasztalataim. Annak a költségei teljesen normálisak.
@laszlovizoviczki3003
@laszlovizoviczki3003 3 жыл бұрын
@@csabaszuk1764 Köszi a választ! 😁
@NZotyoka81
@NZotyoka81 2 жыл бұрын
@@laszlovizoviczki3003 Lehet hogy kései a hozzászólásom de azért leírom. Az S type jóval drágább mivel a futómūve is bonyolultabb mint a mondeoval megegyezõ mūszaki alapokra épült x type. Egy pár utángyártott alkatrész mint pl. szilentek vagy egy-két szenzor mūködhet, a többi felejtõs mert nem illeszkednek. Karosszéria elemek aranyárban mennek és csak gyári van. Használtat nem érdemes venni mert mindegyik levan ütve bár egy jó adag szerencsével talán ki lehet fogni egy egy ajtót vagy oldal elemet. A lökhárítók a ford féle több komponensū varázslat ami biztos nagyon biztonságos csak iszonyatosan drága ha lezuzzák. Tele van mūanyag fülekkel amihez a kerékjáratot védõ burkolat rögzül így ha azok a fülek levannak törve akkor a kerékjárati burkolat eláll majd a lökhárítótól ami csunya meg a kerék is beleér kanyarodáskor. Kerékcsavarok úgyszintén típus specifikusak és nagyon könnyen el lehet nyírni mivel a külsõ része aluminium. Volna még mit írnom csak kevés lenne a hely rá itt a kommentelõben. A lényeg hogy az s type költsége megegyezik az xj költségeivel és az bizony nem olcsó. Ha már belenyúltál akkor ezt te is érzed, de ha még nem akkor legalább egy õszinte és valós talasztalatokon nyugvó leírást olvashattál. A helyzet az hogy amikor kívül állóként próbáltam infót szerezni akkor mindig csak selytelmes vagy semmit mondó válaszokat kaptam. Érdekes egy közösség a Jaguárosok közössége…. Olyan mint maga a márka amit mindig is egy fajta misztikum lengte körül. A márkaszervízeseket is sajnáltam mert sokszor kerülnek nehéz helyzetbe. Láttam a szervíz adatbázisukat egyszer és részvétemet fejeztem ki feléjük. Az autó amúgy mechanikailag teljesen megbízható rendszeres olaj, szūrõ meg gyertyacsere mellett ki megy a világból. A gyenge pontja az elektronikai részek: szenzorok, vezetékek, kapcsolók stb. Ha ezeket elfogadod a költségek mellett akkor sok örömöd lesz bennük.
@stephenswolf4370
@stephenswolf4370 4 жыл бұрын
Ezután a rover 75 ről is csinálhatnál egyet nagyon jó kocsikat választasz és jo az egész..style 👍
@csabaszuk1764
@csabaszuk1764 4 жыл бұрын
Köszönöm szépen! Igyekszem csak nem mindig van miből válogatni :) A rover engem is érdekelne ;)
@stephenswolf4370
@stephenswolf4370 4 жыл бұрын
@@csabaszuk1764 De megéri az utánajárást, és jó nézni ezeket a színvonalas bemutatókat 🌟
@simonbenedekbence335
@simonbenedekbence335 3 жыл бұрын
Szia! Első autónak ajánlanád?
@csabaszuk1764
@csabaszuk1764 3 жыл бұрын
Szia! Ha nem félsz egy esetleges az átlagnál nagyobb javítástól, akkor természetesen :) Ha van, akkor faceliftes a legjobb.
@olivierlemoigne855
@olivierlemoigne855 2 жыл бұрын
Le beau garçon...j'aimerais bien lui faire sa fête..
@robertszuszan5420
@robertszuszan5420 4 жыл бұрын
Nekem is van 3 db hófehér,,,1 eladó ha valakit érdekel :) .Megnézhetők a facebook jaguarfehér néven
@tiborfarkas7537
@tiborfarkas7537 Жыл бұрын
Ne haragudj de ennek az autónak a belső állapota siralmas! Nekem is ilyen évjáratú 3.0 S-Type-m van, de az állomszép állapotú azonos kilométerrel. Amit vettem hozzá egy osztrák donort annak szebb a belseje szinte dupla km-el... Fém a kaszni.. Egyébként jó video.
@SpIkE9203
@SpIkE9203 6 ай бұрын
és az alu nem fém??? siralmas a belseje??? MELYIK VIDEOT NÉZTED?? mit keresel egy kultúrált márka videójánál??
@SpIkE9203
@SpIkE9203 6 ай бұрын
Könyörgöm nem muszáj mindenkinek mondani ami a fejében van..
2002 JAGUAR X-TYPE TESZT - Mi lapul az öltöny alatt?
16:56
Csaba Szűk
Рет қаралды 16 М.
КТО ЛЮБИТ ГРИБЫ?? #shorts
00:24
Паша Осадчий
Рет қаралды 1,3 МЛН
Please Help Barry Choose His Real Son
00:23
Garri Creative
Рет қаралды 22 МЛН
THE TRUTH ABOUT MY V8 JAGUAR S-TYPE...
18:03
It's Joel
Рет қаралды 29 М.
A tulaj 1926-ban született. Lexus GS430
25:18
Becsületesnepper
Рет қаралды 148 М.
2004 Jaguar XJ8 X350 Teszt - A Brit Hódító
23:26
Csaba Szűk
Рет қаралды 7 М.
2011 MAZDA 5 TESZT - Családi egyterű sportcipőben!
15:35
Csaba Szűk
Рет қаралды 17 М.
Jaguar S-Type X200 Buying Guide - Modern Classic AND Cheap Luxury?
13:17
Mercedes S-osztály (W221) teszt: 10+ évesen is a csúcs lehet?
18:59
Draskovics Andris
Рет қаралды 173 М.
Szentmise a nagymacskához - Jaguar S-type 3.0 V6
10:03
Car Art
Рет қаралды 2,8 М.