2018 Toyota Aygo 1.0 VVT-i, 4K POV TEST: Malé a milé auto!

  Рет қаралды 40,533

roadblog.cz

roadblog.cz

Күн бұрын

Пікірлер: 126
@davidhein4732
@davidhein4732 5 жыл бұрын
Aygo mám. Na to jak se na něj všichni posměšně koukají ja vidím jen výhody. Většinou jezdím jen po městě. Je opravdu svižné (bez klimatizace) s klimatizací jde cítit jak jde výkon trochu dolů. Měsíčně oproti minulému autu ušetřím cca 8 litrů benzínu. Kufr je malý ale nákup se tam vleze. Vůbec byl bych rád kdyby se tu prodávaly Kei auta z Japonska.
@Identifi5
@Identifi5 6 жыл бұрын
Tak přeci jen video s Aygem nakonec vyšlo :D. Po sérii miliónových aut jsme opět konečně mohli nahlédnout pod pokličku mnohem dostupnější kasty aut a to jsem velmi rád :) Naprosto rozumím, že když je možnost, rád člověk sáhne po autě, které by si normálně nemohl snad ani dovolit, také bych to tak dělal :D A hlavně to bude zajímat širší veřejnost. Já jsem v tomto ohledu dosti realista, a proto se rád podívám na recenze aut všech cenových kategorií. Pak jen nezávidím plnit ty prosby namlsaných diváků :D Recenze opět skvělá, tak jako vždy. Velmi se mi líbí, že si umíš najít přesně tu hranici, co se dá chválit/kritizovat v dané cenové skupině, že to není jen automaticky levné=špatné,pomalé, apod. Nějaké mínusy se vždy najdou, ale mě docela po celou dobu testu iritoval ten vertikální otáčkoměr, který mi spíše připomíná palivoměr :D Asi bych si nějakou dobu na něj musel zvykat.
@roadblogcz
@roadblogcz 6 жыл бұрын
Mockrát děkuju za super pochvalu! Já to nemám úplně tak, že bych vždy volil ty dražší varianty. Já spíše testuji to, co mi automobilky nabídnou. Samozřejmě neodmítnu svezení osmiválcovým BMW, na druhou stranu s autem typu Aygo jezdím více bezstarostně a hlavně, což je pro mě stále dost důležité, o dost levněji. :-) Ten otáčkoměr mě taky trochu mátl, zvlášť, když jsem předtím měl Mini, které má téměř stejně vypadající palivoměr. Jen tedy na druhé straně. Já se vždy snažím vcítit do role kupujícího a zároveň té automobilky. A pak člověk najde ten princip toho konkrétního auta a ty hlavní výhody. A každé auto má něco dobrého, vlastně se dá říct, že v současnosti se špatná auta ani nedělají. :-)
@salava34
@salava34 6 жыл бұрын
Krásné video, pokračuj v tom co děláš, je to velice kvalitní tvorba, úplně cítím, jako bych v tom autě seděl fyzicky. LIKE!
@roadblogcz
@roadblogcz 6 жыл бұрын
To jsem moc rád! Právě to je záměr toho POV. 😉 Děkuju za pochvalu!
@paulbalko8139
@paulbalko8139 6 жыл бұрын
Super recenze! tohle je podle mě nejlepší auto své třídy.Vypadá moc hezky sice zamrzí že když zapnu klimatizaci tak mi to ubere výkon ale mě je to stejně jedno protože klimatizaci nepoužívám a otevřu si Okna.
@roadblogcz
@roadblogcz 6 жыл бұрын
Děkuju za pochvalu! S tou klimatizací se s tím dá počítat, je to prostě malé auto s malým motorem. Když to šlo, tak jsem to také řešil otevřenými okny. 😉
@xkuryr
@xkuryr 6 жыл бұрын
Český autorecenze moc nemusím, ale máš super testy; dávám odběr
@roadblogcz
@roadblogcz 6 жыл бұрын
Mockrát děkuju! Snažím se prostě co nejvíce ukázat to auto a popsat dojmy z něj, to je totiž tak maximum, co dovedu. :-)
@carloakley6100
@carloakley6100 3 жыл бұрын
Dont know if you guys cares but if you're bored like me atm you can watch all of the latest series on InstaFlixxer. I've been binge watching with my girlfriend for the last couple of months xD
@franciscohen1299
@franciscohen1299 3 жыл бұрын
@Carl Oakley yup, been watching on InstaFlixxer for since november myself :D
@silnicnipirat
@silnicnipirat 6 жыл бұрын
Dobře jsi to porecenzoval. Otec toto nové Aygo vlastní díky mému doporučení, potřeboval něco malého do Prahy a tahle Toyota je uplně v pohodě. Za volantem je mnohem více místa než třeba v Mazdě CX-3 a Peugeotu 307, což jako dvoumetrový člověk oceňuji. Ve městě je to díky nízké váze rychlé naprosto dostatečně a spíš jezdíme mnohem svižněji než ostatní řidiči. Bez toho, aby se motor nějak výrazně vytáčel a auto dostávalo na prdel. Na dálnici je to dokonce mnohem lepší než má Corolla TS, ale to je způsobeno naprosto rozdílně poskládanou převodovkou. Cesta z Prahy do Brna a zase zpátky naprosto v pohodě, jen bych ocenil lepší sedačky, což je ale zase blbost, když je to městské auto. Z těchto se dobře vystupuje.
@roadblogcz
@roadblogcz 6 жыл бұрын
Tak to z něj máme stejné pocity, ve městě patří k nejsvižnějším a na dálnici to vůbec nebylo nějaké trápení. Je pravda, že jsem nejel žádnou extra dlouho trasu, tak nemůžu posoudit ty sedačky. Ale věřil bych tomu, mají být asi spíše pohodlné na kratší trasy, takže po čase z nich můžou bolet záda. Aygo je moc sympatické auto. :-)
@michaluher5056
@michaluher5056 6 жыл бұрын
Díky za recenzi. Určitě ještě stojí za to zmínit, že v této Vámi testované verzi má auto zadní parkovací kameru, což parkování ve městě ještě více usnadňuje. Chybí mně rukojeť nad okny, podsvětlená tlačítka ovládání na volantu a teď v listopadu nejvíce postrádám osvětlení zavazadlového prostoru :-)
@alexandrbusov175
@alexandrbusov175 6 жыл бұрын
Yay No vidíš! Aji videa s těma levnějšíma autama jsou supr. :D
@roadblogcz
@roadblogcz 6 жыл бұрын
To jsem moc rád, že se líbí! 😉 Já proti levnějším autům vůbec nic nemám, užiju si ke jako ty drahé! Jen to není tak, že bych si vždy mohl vybrat, jaké auto budu testovat a tak mám spíše ty dražší. Levnější ale občas budou, když se podaří nějaké sehnat. 😉
@martinboom01
@martinboom01 5 жыл бұрын
Na to, že je to litr, je to svižnej prcek. Díky za recenzi.
@roadblogcz
@roadblogcz 5 жыл бұрын
Není za co! 😉
@dejvcz9473
@dejvcz9473 6 жыл бұрын
Nikdy jsem nebyl fanoušek do toyot ale vypadá docela dobře.Určitě to musela být zábava. Jinak super recenze ❤
@roadblogcz
@roadblogcz 6 жыл бұрын
Byla to zábava, každé auto je nějak zábavné a zajímavé. Některá třeba ne výkonem, ale vždy se něco najde. 😉 Další recenze bude snad brzy!
@ondrej46
@ondrej46 5 жыл бұрын
Super video a krásné auto!!!!
@roadblogcz
@roadblogcz 5 жыл бұрын
Děkuju za pochvalu! :-)
@andrejcollak9347
@andrejcollak9347 6 жыл бұрын
Super test :D
@roadblogcz
@roadblogcz 6 жыл бұрын
Děkuju! :-)
@milanhavlicek2865
@milanhavlicek2865 5 ай бұрын
Super video, díky za pokrytí všech parametrů co jsou potřeba i s tím že jde cítit snížení výkonu při zapnutí klimatizace. O Aygu přemýšlím jako první auto a mám jediný dotaz. Je otáčkoměr vždy postranní a ve všech výbavách auta?
@Horysmannik
@Horysmannik 5 ай бұрын
Nevím, jak je to u Ayga, ale já mám C1 II 2015 a tam není ve všech výbavách otáčkoměr. Lze však budík vyměnit za ten, kde otáčkoměr je a vše funguje. Jen kilometry by byly jiné. A otáčkoměr je vždy postranní
@jandodi5904
@jandodi5904 6 жыл бұрын
Tohle autíčko vyrábím :-)
@roadblogcz
@roadblogcz 6 жыл бұрын
Super! Však také kvalitu zpracování chválím! 💪😉
@filipsimek4933
@filipsimek4933 6 жыл бұрын
Tak snad to bude fajn. Mam ho objednany ve verzi extreme s automatickou klimou a paket connect
@GabrielsDashcam
@GabrielsDashcam 6 жыл бұрын
Super test :) Mohol by si otestovať aj Suzuki Swift s 1.2 motorom? Prípadne aj minulú generáciu. Díkes :)
@roadblogcz
@roadblogcz 6 жыл бұрын
Děkuju! Swift snad bude, hodně se na něj ptáte, tak snad Suzuki bude ochotné. 😉
@GabrielsDashcam
@GabrielsDashcam 5 жыл бұрын
@@roadblogcz Ahoj, pripomínam sa so Swiftom :) Bol by to fajn test.
@robinkrajcir
@robinkrajcir 6 жыл бұрын
Další výborná recenze. Musím říct že mě až překvapuje jak jsou tvá videa zábavná jsem rád že ses u Automobilek tak uchytil. Máš ještě někdy v plánu Forda nebo pro mě ještě lépe Volkswagen? Přeji hodně zdaru do budoucna!
@roadblogcz
@roadblogcz 6 жыл бұрын
Díky moc za pochvalu! Jsem moc rád, že někoho má videa baví, to je pro mě super! Až tak jsem se neuchytil, je stále hodně automilek, které mi auta nepůjčují, případně vůbec nereagují. Někdy je to o počtech odběratelů a zhlédnutí, to pro ně snad už brzy bude zajímavé. A někdy je to o známostech a taková auta holt mít nikdy nebudu, nemám známosti. Ford v brzké době bude, to můžu prozradit. No a Volkswagen určitě také, já jen teď jedu na dovolenou, tak vše začnu zase plánovat až po návratu. Až budu svěží a plný sil. :-) Hodně zdaru i tobě!
@robinkrajcir
@robinkrajcir 6 жыл бұрын
roadblog.cz Děkuji za odpověď užij si dovolenou je zasloužená ;)
@jirkasirka3949
@jirkasirka3949 6 жыл бұрын
Ideální nákupní taška do města. Já bych si to sice nikdy nekoupil, ale auta této velikosti prostě smysl mají :-).
@roadblogcz
@roadblogcz 6 жыл бұрын
Přesně! 😉
@anetkaaronova6489
@anetkaaronova6489 4 жыл бұрын
Máme to stejni💗💗💗💗💗
@patrikfricl6366
@patrikfricl6366 6 жыл бұрын
S tou klimou přesně vím o čem mluvíš, mám Yarise 1.0 2004 a dělám si z toho srandu, že AC off = zapnutí turba. Super recenze, nemáš v plánu KIA CEED SW? :) Díky za videa (y)
@roadblogcz
@roadblogcz 6 жыл бұрын
Děkuju za pochvalu! Kia doufám časem vyjde, zatím mi nereagují, ale to se snad změní. Ceed by mě také zajímal. 😉
@televizemilovnikutechniky913
@televizemilovnikutechniky913 6 жыл бұрын
Super, jen tak dál. Šlo by třeba udělat test Citiga? Podle mě je to trošku něco jiného než tohle nebo Yaris.
@roadblogcz
@roadblogcz 6 жыл бұрын
Děkuju, jsem moc rád, že se to co dělám líbí! 😉 Citigo bude! Nejdříve bych rád Superb a Citigo by mělo být hned další v pořadí. 😉
@MegaHovadak
@MegaHovadak 4 жыл бұрын
Máš pravdu citigo je o něco horší. :)
@dominicSVK
@dominicSVK 6 жыл бұрын
4:54 v takom aute uplna zbytocnost to neni na dialnice, ja som mal v Audi A5ke tempomat za cele 3 roky som to pouzil mozno 2x ?! :D a to osm jazdil aj 2000 km bez tempomatu nemam stym problem ;) ked to nepouzivas tak to nepotrebujes ale dal by som si to do auta v konfiguracii len kvoli vybave ale nepouzil by som to :D
@roadblogcz
@roadblogcz 6 жыл бұрын
Já ho právě používám téměř pořád. I v obci je super na dodržování rychlosti, v tunelech stejně tak. Já jsem bez něj jako bez ruky nejen na dálnici. Ale chápu, že někdo ho nepotřebuje. 😉 Jinak ale Aygo se neztratí ani na dálnici! Jen to není jeho revír, to je jasné.
@dominicSVK
@dominicSVK 6 жыл бұрын
v obci by som to z bezpecnostnych dovodov nikdy nepouzil , kedze neni ziaden problem udrzt plyn v 50 km rychlosti a pri tom sledovat aj okolie ;) v takom malickom aute automat a tempomat su zbytocnosti to je to iste ako do Audi A7 nacpat litrovy motor ;) alebo aj do A8 litrovy motor :D :D vies ako byvaju v aute okolo volantu pácky niektore take vylestene od prstov a niektore take sivsej farby a zapadnute trosku prachom :D :D tak to som ja mal packu od tempomatu len som ju prepucovaval :D :D :D naznak toho ze som ju fakt nikdy nepouzival, alebo len tak zo srandy na dlhsie trasy :D :D
@roadblogcz
@roadblogcz 6 жыл бұрын
Můj táta tempomat také nikdy nepoužil. 😉 Ale nemyslím, že má využití tempomatu, kdy se člověk nemusí soustředit na rychlost, ale na to, co se děje před autem, negativní vliv na bezpečnost. 😉
@dominicSVK
@dominicSVK 6 жыл бұрын
ja sa uz nesustredujem na rychlost ci uz v meste alebo mimo mesta pozriem ano som na 50tke tak to vnutorne udrzujem ano beha mi rucicka o kilometer hore dole to priznam ale nejazdim tak ze v meste 55 a viac nie som debil ;) je to len o zvyku ja jazdim v meste kde je dost aut a hodinove kolony povazujem za standart :) nehovorim ze to je tak stále ale väcsinou ano, vy v Cesku aj na Slovensku sa za kazdu cenu ponahlate a popravde nema kvoli comu a kam, ponahlate sa akurat tak do hrobu ;) nehovorim ze mat automat v aute je az taka blbost ale z mojho pohladu nevyuzil by som to mozno tak na 5 % z celeho mojho jazdenia alebo pouzivania auta behom par rokov neviem 5 rokov dajme tomu. Ano je to asi o zvyku , moj bracha v aute nemal tempomat ked jazdil na mojej Audi tak bol stastny ako male decko a hovoril mi ako to je perfektne preco to nepouzivam a tak a ja na to neviem proste to nepotrebujem nemam nutkanie to pouzivat. On to v aute nemal tak si to dal dorobit a vyuzival to velmi casto vzdy ked bola prilezitost, no ja taky nie som, proste to nepovazujem za nutnost naopak co povazujem za nutnost su bixenony pripadne LED svetla bixenony by uz mali byt standart lebo vidiet dopredu je viac ako mat tempomat v aute :)
@tomasmalin
@tomasmalin 6 жыл бұрын
Já zase tempomat v autě nemám, ale chybí mi a jakmile jedu vybavenějším autem, tempomat okamžitě zapínám. Zejména ve městě na hlavních tazích.
@radoslavvapnar3308
@radoslavvapnar3308 6 жыл бұрын
Mohol by si v testoch chodiť aj na ďialnicu inak super test.
@roadblogcz
@roadblogcz 6 жыл бұрын
Díky! 😉 Někdy zajedu i na dálnici, ale já mám zrovna v okolí všechny rozkopané, takže samé osmdesátky a to už je lepší ta okreska. 😉
@jkcz3962
@jkcz3962 6 жыл бұрын
super video:)
@roadblogcz
@roadblogcz 6 жыл бұрын
Děkuju! 😉
@sinisajankovic8033
@sinisajankovic8033 6 жыл бұрын
Super
@vojtechschreier7431
@vojtechschreier7431 6 жыл бұрын
Good job 💪 pěkný testík na zajímavé auto 😉 tyhle auta mám moc rád, nezapomenu na kámošového litrového Yarise. Prostě a jednoduše parádní auto, hravé, živé a když člověk chtěl i sakra rychlé 😂 s Aygem minulé generace jsem naběhal nemalé kilometry po naší smogové džungli (Ostrava). Super auto, ale nevím to starší bylo prostě živější, to nové je určitě super, recept je pořád stejný, ale taky jde vidět jak Brusel stále víc a víc ubíjí svižnost (dlouhé převody, emisní normy atd.) jako neříkám, že staré bylo tryskáč 😅 ale třeba na 3-4ku jsou tam rozdíly. 🤔 což je škoda. Jinak test BRZ zahřálo u srdce ♥. Chci se zeptat Suzuki už navázalo spojení?? Už jsme výběr druhého auta do rodiny seřízly na dvě buď Yaris 1.5 nebo Swift. 😅 A potřeboval bych rozsoudit. Abych byl upřímný nejradši bych motor s Yarise a podvozek se Sviště 😅 ale to mám smůlu navíc já nebudu hlavní uživatel 😁 Díky za odpověď 😉
@roadblogcz
@roadblogcz 6 жыл бұрын
Děkuju za pochvalu! Suzuki zatím nic, ozvu se tam po dovolené a snad se do toho pustím po hlavě. Ale to bude hlavně na nich. Věřím, že to vyjde. 😉
@vojtechschreier7431
@vojtechschreier7431 6 жыл бұрын
@@roadblogcz díky moc 😉 velice si toho vážím 😇 a přeji příjemnou dovolenou.
@roadblogcz
@roadblogcz 6 жыл бұрын
Děkuju!
@doubekk
@doubekk 6 жыл бұрын
první komentář xD jsi nejlepší
@roadblogcz
@roadblogcz 6 жыл бұрын
Děkuju! A ne já, vy jste nejlepší! Vy fanoušci! 💪
@vanoch33
@vanoch33 6 жыл бұрын
Recenze výtečna,jako vždy :) Mohl bys někdy zařadit něco od Fiatu? Tipo nebo 500X? Tipo mám doma a zajímal by mě názor člověka,co to už projel víc než dost: Díky.
@roadblogcz
@roadblogcz 6 жыл бұрын
Mockrát děkuju za pochvalu! Fiat nekomunikuje. To se holt někdy stává. Takže Fiaty, Jeepy, Alfy Romeo... nic z toho tady nebude. Ale doufám, že se to změní. 😉
@vanoch33
@vanoch33 6 жыл бұрын
Veliká škoda,snad se to někdy změní,přeci jenom je to něco jinýho než dnešní německá koncernová šeď,a lidi by měli vědět že i něco jiného dokáže být svým jiným způsobem výtecný . :)
@roadblogcz
@roadblogcz 6 жыл бұрын
Přesně! A já bych to moc rád řekl! Tak snad se časem zadaří. Je to holt o číslech.
@lulukyy5169
@lulukyy5169 6 жыл бұрын
Chtěl jsem viděl ford F-150 ale todle velkej rozdíl :D těším se na Forda!
@roadblogcz
@roadblogcz 6 жыл бұрын
Je to takový druhý konec velikostní nabídky. :-) Ford bude, časem možná i F-150.
@lulukyy5169
@lulukyy5169 6 жыл бұрын
roadblog.cz bude se rozhodne těšit! V nejlepším případě kdyby byl i raptor :D
@michal7355
@michal7355 6 жыл бұрын
Super video! :D aaa nechceš někdy otestovat to nové Mitsubishi? jak tam je v TV reklama
@roadblogcz
@roadblogcz 6 жыл бұрын
Díky! Mitubishi bych rád zkusil postupně všechny, Eclipse Cross by mohl lidi zajímat, ale třeba i ASX, to je hodně oblíbené auto. Jen teď nevím, na jaký model je reklama v TV. :-) Každopádně ale jako vždy bude záležet na automobilce, jestli mi něco půjčí.
@michal7355
@michal7355 6 жыл бұрын
@@roadblogcz eclipse cross jsem myslel 😉
@6u94343
@6u94343 5 жыл бұрын
AYgo máme doma a halogen v projektoru svítí otřesně...naštěstí je na trhu pár kvalitních led sad a to je jiná liga
@MrROBLOXFAN12
@MrROBLOXFAN12 6 жыл бұрын
Bude někdy test novýho swifta, ať už normálního a nebo sportu s s motorem z vitary s?
@roadblogcz
@roadblogcz 6 жыл бұрын
To záleží, jestli mi ho Suzuki půjčí. Takže zatím nemůžu slíbit.
@hnusacka
@hnusacka 6 жыл бұрын
Kvalitní recenze, chválím. No k tomu autu, za tu cenu! je to tragédie, to už taková Fábie v základu úplně jiná liga, a to říkám přesto, že Škodovky nemám moc rád. To by mělo být někde za cenu snad Loganu.
@romankaroly114
@romankaroly114 5 жыл бұрын
Armat Sagiev Fabia je sice vacsia a praktickejsia, ale za tu cenu tam mas urcite nizsiu vybavu, plus podobne vykonny motor v tazsom aute...
@martineekkk
@martineekkk 6 жыл бұрын
Mohl bys prosím uďelat recenzi na Superba? Nejlépe ve sportlinu?
@roadblogcz
@roadblogcz 6 жыл бұрын
Tak přesně Superb Sportline by měl být. 😉 Jen zatím nevím, jestli benzín, nebo diesel. Co myslíš?
@karelturek5590
@karelturek5590 6 жыл бұрын
Čau, uděláš někdy recenzi na Hyundai i30 N ? Jinak super recenze😀
@roadblogcz
@roadblogcz 6 жыл бұрын
Ahoj, děkuju za pochvalu! Recenze na i30 N tu už je. Nějak náhodou jsem se k tomu autu dostal, Hyundai tu jinak nemám. Ale zrovna i30 N ano. 😉
@karelturek5590
@karelturek5590 6 жыл бұрын
@@roadblogcz Aha tak jsem to ani nezaznamenal :D díky!
@adammatija3994
@adammatija3994 6 жыл бұрын
Urobíš prosím test na facelift Skoda Fabia 2018?
@roadblogcz
@roadblogcz 6 жыл бұрын
Ano, chystá se. 😉
@boriss_2025
@boriss_2025 6 жыл бұрын
Na toto auto som čakal diki že skušaš aj lacne autá
@roadblogcz
@roadblogcz 6 жыл бұрын
Nemáš za co, rád zkouším všechna auta. 😉
@herkolubos
@herkolubos 6 жыл бұрын
Toyota aygo je úžasné auto, malé, ale v interiéru prostorné, celkem živé litrový motor, který je zárovně úsporný a designově vypadá o dost líp, než trojčata od VW. Ale ta cena už je dost vysoká, za 275 tisíc se dá sehnat skladový yaris s 1.5tkou, klimou atd.
@hophophophop6032
@hophophophop6032 3 жыл бұрын
je tam priamy alebo nepriamy vstrek paliva ?...dik..
@h4swell
@h4swell Жыл бұрын
neviem ci ta to este zaujima ale nepriame vstrekovanie
@RavenK19
@RavenK19 6 жыл бұрын
kdyby dávali do ayga jednotku 1.33 dual vvt-i 100 koní bylo by o něčem jiném.. ta 1.33 by byla k tomu ideální, no ten 1 litr je udušenej" slabej nebo aspon 1.2 možná
@roadblogcz
@roadblogcz 6 жыл бұрын
Aygo by určitě zvládlo silnější motor, ale zatím je to holt jen takto. Třeba bude GRMN verze. 😉
@RavenK19
@RavenK19 6 жыл бұрын
to zas ne, to spíš yaris grmn no ale vyžádat si ho je nemožné :D ale 1.33 v aygu by byla jasná volba a motor není ani nikterák velký, ovšem možná by bylo o něco málo dražší, ale ten litr proste i když je to lehký auto v tom nepojede
@MrFejkers
@MrFejkers 6 жыл бұрын
Test dobrý, konečně nějaké finančně dostupné auto pro všechny. Jen nevím, jestli se takové auto za 300k vyplatí, jelikož dneska za podobnou cenu seženeš třeba Hyundai i30, a to už je auto zase o třídu víš.
@roadblogcz
@roadblogcz 6 жыл бұрын
Díky za pochvalu! Jinak k cenám, tady se dostáváme i k věčnému dilema, jestli nové auto, nebo ojeté. Aygo se dá pořídit s využitím akcí se slušnou výbavou za nějakých 242 tisíc + 19 za balíček s klimatizací. i30 začíná na 400 tisících za akční nabídku. A to je opravdu hodně velký rozdíl. Takže pokud někdo chce nové auto se vším, co k tomu patří (záruka, sám si ho zajede, sám si ho poprvé škrábne), tak těch opravdu levných tolik není. A Aygo je pro mě spíše jako druhé auto do rodiny, buď pro nějakého mladého člena, nebo prostě do města, kde se špatně manévruje s něčím velkým.
@Jujdanek
@Jujdanek 6 жыл бұрын
Zkus si Yarise 1.5 s manuálem. Bude tě zaručeně bavit.
@roadblogcz
@roadblogcz 6 жыл бұрын
On mě Yaris bavil i jako hybrid. Takže 1.5 s manuálem by musela být úplně super! Také se na něj snad časem dostane. 😉
@josefdanhel2631
@josefdanhel2631 6 жыл бұрын
mohl by bý nový superb
@roadblogcz
@roadblogcz 6 жыл бұрын
Bude, teď si dopřeju chvilku dovolenou a pak už to zase pojede. Superb je v pořadí. 😉
@jurajlovich1234
@jurajlovich1234 6 жыл бұрын
Zdar, do mesta nie je co riesit:)
@roadblogcz
@roadblogcz 6 жыл бұрын
Přesně. 😉
@zel3r
@zel3r 6 жыл бұрын
je v pláne test mazdy 2 a hyundai i20?
@roadblogcz
@roadblogcz 6 жыл бұрын
Mazda 2 bude brzy, Hyundai zatím neplánuji. 😉
@zel3r
@zel3r 6 жыл бұрын
super, teším sa :)
@roadblogcz
@roadblogcz 6 жыл бұрын
Já také, na Mazdu 2 jsem slyšel samou chválu, tak schválně! 😉
@zel3r
@zel3r 6 жыл бұрын
Ešte by to chcelo nový Jimny :D
@roadblogcz
@roadblogcz 6 жыл бұрын
To bych moc rád! Jedno z mých oblíbených aut! Doufám, že spolupráce se Suzuki vyjde! 😉
@vladkakopecka2304
@vladkakopecka2304 4 жыл бұрын
Skoda fabia nebo aygo?
@andrebenedikt1331
@andrebenedikt1331 3 жыл бұрын
Spíš Citigo nebo aygo
@VelkovevodaTwix
@VelkovevodaTwix 6 жыл бұрын
170 km/h full contact bratislava - praha, nikdo nevi nic, vsichni cumi, ja ti dam ze neni vhodne na dalnice :D hh
@h4swell
@h4swell Жыл бұрын
ja som na c1 rovnaky motor dal 180 len nesmies radit 5 stupen inak to nevytlaci viac
@NiktoPH
@NiktoPH 3 жыл бұрын
Vypadá to v interieru hrozne, yaris z druhe generace je o hodne lepsi asi ve vsem :D
@SuperHacker0007
@SuperHacker0007 6 жыл бұрын
7:16 Umírám! :D:D :D To mě fakt dostalo. Dost trapas, no... :D
@roadblogcz
@roadblogcz 6 жыл бұрын
Třeba je to schválně pro lepší ergonomii. 😉 Vlastně to ničemu nevadilo. Ale bylo to zvláštní. 😉
@ondras8994
@ondras8994 6 жыл бұрын
Druhá věc je jestli se té spotřebě dá věřit .😎
@roadblogcz
@roadblogcz 6 жыл бұрын
Nemám důvod nevěřit, na kilometry to vycházelo. 😉
@simonhornak547
@simonhornak547 6 жыл бұрын
Urob video o svojom autu prosím
@roadblogcz
@roadblogcz 6 жыл бұрын
Bude! 😉
@filipbuben873
@filipbuben873 6 жыл бұрын
jestli chceš něco zajímavějšího tak si půjč toyotu supru
@roadblogcz
@roadblogcz 6 жыл бұрын
Ta se nepůjčuje úplně snadno. :-) Ale všechna auta jsou zajímavá. I Aygo. A teď mám zrovna Mazdu MX-5 a BMW M5, takže ještě více zajímavých aut je dostatek. :-)
@hulka1972
@hulka1972 6 жыл бұрын
dobrý, ale krátký!
@roadblogcz
@roadblogcz 6 жыл бұрын
😀 Na tak malé auto je to dlouhé až až. 😉
@martinpantak4765
@martinpantak4765 6 жыл бұрын
184cm? V posledním videu jsi říkal, že máš 185 :D ... Bacha na to, 1cm je hodně! A nebo se začínáš zmenšovat :D
@roadblogcz
@roadblogcz 6 жыл бұрын
185 jsem určitě neříkal, 184 cm je má standardní testovací velikost. 😀
@martinpantak4765
@martinpantak4765 6 жыл бұрын
Dobře dobře :D :D
@frenkihunter7523
@frenkihunter7523 4 жыл бұрын
Nejlevnější "SE" verze dnes stojí cca 200 tisíc. Z těch 3 trpaslíků TPCA z Kolína, je ale Aygo jednoznačně nejhezčí. Rozvor malinký, podvozek tedy nebude nikdy dobrý na našich silnicích, motůrek o ničem, do města a okolo komína asi v poho, jinak o ničem, bezpečnost o ničem...kdo má rád svou rodinu a sebe sama, tak by to měl zvážit, zda za tohle utratit své peníze. Ta řadička je evidentně aušus a nevydrží dlouho, bude vyklepaná velmi brzy, o kufru se nemá smysl bavit, a prostor vzadu jen pro malé děti. Ale já bych je tam nedal. Takže auto pro jednoho, nebo dva vpředu. Asi mladé, kteří nemají na dražší lepší auto, nebo mladší důchodce. Výbava ale směřuje na ty mladší. Cenu bych dal tak nad sto tisíc, víc ne. Ale proti gustu...
@2PISKOTKA2
@2PISKOTKA2 Жыл бұрын
Nejlepší
@kurvanoha666
@kurvanoha666 5 жыл бұрын
Super test, diky;)
@roadblogcz
@roadblogcz 5 жыл бұрын
Děkuju za pochvalu! 😉
Should You Buy a TOYOTA AYGO? (Test Drive & Review 2014 MK2)
7:44
High Peak Autos
Рет қаралды 128 М.
Friends make memories together part 2  | Trà Đặng #short #bestfriend #bff #tiktok
00:18
ROSÉ & Bruno Mars - APT. (Official Music Video)
02:54
ROSÉ
Рет қаралды 155 МЛН
小丑家的感情危机!#小丑#天使#家庭
00:15
家庭搞笑日记
Рет қаралды 37 МЛН
How I Turned a Lolipop Into A New One 🤯🍭
00:19
Wian
Рет қаралды 12 МЛН
2018 Škoda Fabia 1.0 TSI 81 kW, 4K POV TEST: Omlazená hvězda
30:14
Toyota Aygo X 2022: Ako jazdí najmenšia a najlacnejšia Toyota?
20:41
Michal Karpat - Autožurnál TV
Рет қаралды 27 М.
Toyota Aygo X Play 1.0 VVTi 70 BHP 2018 - POV Drive
11:49
Andy GUK
Рет қаралды 33 М.
Podcast Za volantem: Vaculík a Dokoupil o autech v Číně
1:17:43
2023 Toyota Aygo X 1.0 VVT-i 72 PS TOP SPEED GERMAN AUTOBAHN DRIVE POV
10:59
Friends make memories together part 2  | Trà Đặng #short #bestfriend #bff #tiktok
00:18