ARNOLD EHRET ve MUKKUSSUZ BESLENME | Kitap Analizi #1

  Рет қаралды 5,712

Dr. Suat ERUS

Dr. Suat ERUS

Күн бұрын

Пікірлер: 86
@VeganSaglikPro
@VeganSaglikPro 5 жыл бұрын
Arnold Ehret ve mukussuz beslenme teorisi hakkında ne düşünüyorsunuz?
@VeganSaglikPro
@VeganSaglikPro 5 жыл бұрын
@@whyarewestillherejusttosuffer canlı yayın olmayacak, videonun ilk gösterimi herkese aynı anda olacak aslında, bir terminoloji hatası. Ama sorunuzun net bir cevabı yok videoda. Benim fikrim geleneksel yöntemlerle tam tahılı tüketmek zararlı değil, bunun aksi her türlü beyaz ekmek, kek, börek, poğaça vb.
@umutg.2976
@umutg.2976 5 жыл бұрын
Kitapta doğrudan veganlıktan bahsetmemesine karşın benim veganlığa yönelmemdeki en etkili kaynak olmuştur. Beslenme ve anatomik işleyiş ile ilgili radikal teoriler ortaya koyuyor ve bırakın bunların aksinin ispatının olmamasını, bazılarının yeni yeni kabul edilmeye başladığını görüyoruz. Özellikle protein abartıcıları için ortaya koyduğu örnekler çok çarpıcı ve ikna edici. Bırakın proteini nereden alacağız diyenleri, fazla proteinin vücutta mukus oluşturduğunu anlatıyor. Örneklerken de şu şekilde ifade ediyor : "Yetişkin bir insanın, geleneksel fizyolojinin dayattığı protein miktarına neden gerek duymadığını gösteren asıl kanıt zaten Anne sütüdür. Anne sütü %2.5-3 oranında protein ihtiva eder, ki doğa sadece bu kadarla yeni bir insan vücudu için gereken temeli yaratır." Bir diğer radikal teori ise akyuvarlar ile ilgili. Bunu da şöyle ifade ediyor : "Fizyolojinin ve patolojinin bizlere empoze ettiği gibi, akyuvarlar, yaşamı korumak, hastalık yapıcı maddeleri yok etmek ve vücudu yüksek ateşe, enfeksiyonlara vs. bağışık kılmak için belirleyici özellikte canlı hücreler midir? Yoksa bunun tam tersi bir durum mu söz konusudur? Yani bu hücreler, aslında Dr. Thomas Powell’in tanımladığı gibi atık maddeler, bozulmuş, özümlenmemiş, mukus gibi maddeler midir? Vücutta hiçbir işe yaramayan hastalık yapıcı besin parçacıkları mıdır? Başka bir deyişle, akyuvarlar, gerçekte Batı tüketicisinin, günde üç kez midesine tıktığı protein ve karbonhidrat oranı yüksek karma besininin atık maddeleri midir? Hastalıkların kaynağında yatan esas neden ve benim mukus dediğim şey yoksa bu mudur?" Kitaptan öz bir yaşam formülü çıkıyor. Yaşam Gücü = Güç- Ağırlık . Yaşam gücünün yüksek tutabilmek için, ağırlık dediğimiz sürtünme oluşturan engelleri en aza indirgememiz gerekli. Ağırlıklardan kurtulmanın da en en etkili yolu 'ise Açlık'. Kontrollü ve bilinçli yapılan açlıktan daha etkili bir yol yok. Güç için ise , temiz hava- doğru nefes , iyi su, güneş, meyveler, sebzeler, kabuklu yemişler fazlasıyla yeterli. Buradan da anlaşılacağı üzere aslında beslenmemizin büyük bir kısmını çiğ yiyeceklerden oluşturmamız tabiatımıza en uygun olanı. Bu öğütlerden ayrıca benim çıkarımım ise; içerisine fazladan şeker, tuz, yağ ekleyerek yapılan tüm yiyecekler ağırlık oluşturuyor. Şekeri, tuzu ve yağı meyve/sebze/yemişlerin doğal yapılarından yeteri kadar alabiliriz. Hatta yeterince çiğ meyve sebze tüketirsek fazladan çok su içmenin bile gerekli olmadığını düşünüyorum. Çok kıymetli bir eser. Özellikle beslenme konusuna ilgili olan hekimlerin kendileri ve gönüllüler ile birlikte teorileri deneyimleyip sonuçlarını paylaşmasının çok yararlı olacağına inanıyorum.
@mehmetcanduman.
@mehmetcanduman. 5 жыл бұрын
@@VeganSaglikPro ya hocam yapmayın şimdi. Bu adam yüz yıl önce yaşamış. O zaman ne hormon vardı ne tarım ilacı. Ne gdo vardı ne kimyasallar. Bu adam neyin kafasını yaşıyor. Her şey fıtratına doğallığına uygun olduktan sonra ne zararlı ki. Ben sadece bu adamın çok yemek yenildiğine katılıyorum. 100 yıl öncesinin etinden sütünden tereyağından yumurtasından faydalı ne olabilir ki. Bunları yiyen pehlivan gibi olur. Sırtı yere gelir mi allah aşkına. Tabi her gün her gün yumurta et vs tüketilmez. Ama insan sınırını bildikten sonra hiçbir zararı yok. Bunu sizinde biliyor olmanız lazım. Ama şimdiki et süt ve yumurtadan bahsetmiyorum.
@VeganSaglikPro
@VeganSaglikPro 5 жыл бұрын
@@mehmetcanduman. siz hangi zaman dilimindeki et süt yumurtayı yiyorsunuz anlamadım
@mehmetcanduman.
@mehmetcanduman. 5 жыл бұрын
@@VeganSaglikPro hocam tabiki şimdiki zamanda olanları tüketiyoruz da. Bunu siz de biliyorsunuz ki 100 yıl önceki et süt yumurta ile şimdikilerin doğallığı kesinlikle karşılaştırılamaz. Bahsetmek istediğim bu.
@oyundunyam8485
@oyundunyam8485 5 жыл бұрын
Fikirlerinize ve bize kanıtlarla,bilimsel gerçeklerle konuşmanıza; zaten araştıran araştırmış bende yolumu tutturayım normal ilaç sektörünün ekmeğini yiyeyim demeyip gerçekten "şifacı, otacı" olmanıza bayılıyorum. Gerçekten insanları düşündüğünüzü, gerçek bir hekim olduğunuzu kör olmayan herkes görür.
@VeganSaglikPro
@VeganSaglikPro 5 жыл бұрын
Teşekkürler
@oyundunyam8485
@oyundunyam8485 5 жыл бұрын
@@VeganSaglikPro Asıl ben çok teşekkür ederim 🙏
@taylanural9369
@taylanural9369 5 жыл бұрын
Bu tarz beslenmeye geçmeye çalışıyorum uzun zamandır. Kitap çok çarpıcıydı. Okuduklarım beni tatmin etti. Bence en sağlıklı beslenme yöntemi. Fakat başka tarafsız bir bilim insanının görüşlerini merak ediyordum. Bu videoyu yapacak olmanız beni çok mutlu etti.
@Potkan-vv8jk
@Potkan-vv8jk 4 жыл бұрын
beslenme şekli nasıl olmalıdır kitaba göre
@umutg.2976
@umutg.2976 5 жыл бұрын
Selam Suat Bey, Bu kitabı size en çok önerenlerden biri bendim. Videoyu heyecanla bekliyorum. Emeğinize sağlık. Teşekkürler
@ercanalbayrak4255
@ercanalbayrak4255 5 жыл бұрын
yaklaşık 1 yıldır bulabildiğim kaynaklardan araştırma yaptım fakat pek fazla kaynağa erişemedim. kitaptan anladığım kadarıyla bir şeyler yapmaya çalıştım. olumsuz bir şey yaşamadım. merak ve heyecanla bekliyorum.
@kemaltahtaloglu5981
@kemaltahtaloglu5981 3 жыл бұрын
karanlıkta bile parlıyorsun:) murat kınıkoğlu ndan sonra sizinde varlığınız (bilgileriniz) çok önemli.
@rukiyesaytex6676
@rukiyesaytex6676 5 жыл бұрын
Almanca kitabını dinledim çok iyi.Şimdi sizden de açıklamalı izleyeceğim .Teşekkürler şimdiden.
@osmanyegin
@osmanyegin 5 жыл бұрын
çok teşekürler.. Muhtesem harika
@serhat_akb
@serhat_akb Жыл бұрын
Evet ben mukus üretim fabrikası gibiyim sinüzit bronşit kabızlık yaşıyorum, denemek lazım
@hesnasena1051
@hesnasena1051 3 жыл бұрын
13:41 gülmekten öldüm slskdkkdkdjd
@ramazanakkus5336
@ramazanakkus5336 18 күн бұрын
Kronık hastalıklara için su tedavisi çıkmış aç durunca birkaç ay kronık hastalıkları gecırdıgını söyluyolar iyi gelır mi acaba doktorun ismi Hamit çelik di
@omurerturk576
@omurerturk576 4 жыл бұрын
Dr robert morse için ne düşünüyorsunuz??? Videolarını izlerseniz sevinirim
@selinatalay8175
@selinatalay8175 5 жыл бұрын
Video için çok teşekkürler, benim bir sorum olacaktı: Beyaz un yerine siyez unu ya da çavdar unu vs kullansak sağlıklı ve bütünsel beslenmiş olur muyuz?
@VeganSaglikPro
@VeganSaglikPro 5 жыл бұрын
Her buğday küçüldükçe, daha fazla işleme maruz kaldıkça gluteni bağırsağa bırakma ve zarar verme potansiyeli artar.
@bartycrouchjr.8831
@bartycrouchjr.8831 5 жыл бұрын
FODMAP ile ilgili bir video yapar mısınız? Daha çok yaygınlaşmadı ama glüten yerine fruktan tartışmalarının eli kulağında.
@VeganSaglikPro
@VeganSaglikPro 5 жыл бұрын
Daha önce bir anket yapmıştım ve kimsenin ilgisini çekmemişti
@superi8790
@superi8790 4 жыл бұрын
çok yakışıklı görünüyorsunuz hocam preoblem yok :)
@mahyarazizi3631
@mahyarazizi3631 5 жыл бұрын
Aysegul Coruhlu ve ' TOKUZ AMA ACIZ" Kitabi hakinda ne dusuniyorsunuz hocam ?
@VeganSaglikPro
@VeganSaglikPro 5 жыл бұрын
Okumadım
@nesrindogan2029
@nesrindogan2029 4 жыл бұрын
Ayşegül Çoruhlu bir sürü estetik yaptırıp sonra çıkıp alkali beslendiğinden bahsediyor. Hiç inandırıcı bulmuyorum..
@tp1479
@tp1479 3 жыл бұрын
Kitabı nereden bulabilirim?Satışı yok
@emrahdemirci.
@emrahdemirci. 5 жыл бұрын
Ben siyah prinç tüketiyorum son 1 aydır gerçekten beyaz pirinçle farkı hissediliyor.veganlık zor değil aslında sadece tarım cesitliliginin artması fiyatları düşürebilir.a101de 500gr 11.45tl idi hemen hepsini aldım.zaten günlük 50gr tüketerek sağlıklı karbonhidrat,lif ve yavaş yükselen şeker.
@serhat_akb
@serhat_akb Жыл бұрын
Siyah pirinç sağlıklımı heryerde bulunurmu sürekli yenebilirmi cevap için teşekkür ederim
@emrahdemirci.
@emrahdemirci. Жыл бұрын
@@serhat_akb malesef migros ta ve 500gr 34 TL 2 saat sıcağa yakın suda bekletip 1 e 2 oranda su ile yapmak gerekiyor. Ben küçük kahvehane çay bardağı ile kendime yetecek kadar tek seferlik yapmayı tercih ediyorum.
@serhat_akb
@serhat_akb Жыл бұрын
@@emrahdemirci. fayda zarar nedir
@emrahdemirci.
@emrahdemirci. Жыл бұрын
@@serhat_akb tiamin B1 vitamini var lifli en düşük glisemik indeksli prinç pişirmesi meşakatli. Yeşil mercimek,yulaf, mercimek çorbası,nohut,kuru fasulye vb yiyecekleri gün içinde yiyecekseniz siyah prinç ile birlikte fazla lif alımı olur her şeyin fazlası zarar.
@emrahdemirci.
@emrahdemirci. Жыл бұрын
Amacınız zayıflama ve sağlık ise kendinize bir bento box almanızı tavsiye ederim. İş yerine kendi pişirdiğiniz yemekleri arzu ettiğiniz yiyecekler ile götürme alışkanlığı önemli. 2005 ten beri restoranlarda çalışıyorum kendiniz yapmanız daha iyi zeytinyağı ile ayçiçek karıştıranı da gördüm.
@SerkanDuru
@SerkanDuru 5 жыл бұрын
Suat bey ve okuyuculara; Böyle bir kitabın varlığı, görüşlerimi desteklemesi çok sevindiricidir. Öncelikle çok önemli bir konu, mono beslenmek. Bu konuyu derinden savunurum. Biz insanlar kiraz zamanı sadece kirazla beslenirsek; kereviz zamanı sadece kerevizle beslenirsek; aslında vucudumuzdaki zararlı bakterileri ve mantarları ayrıca diğer mikrozararlilari da kovabiliriz. Neden mi? Çunku sindirim sistemimiz sürekli değişime uğruyor. Bu nedenle uzun yıllar kaliciligi olmayacak bu zararlilarin. Yani bir zararlı çeşidi çok uzun yıllar vücutta kalıyor çoklu beslenmeyle; mesela, günlük ayni gıdalara sürekli yedigimizde ictigimizde, kendimizi değil, onları besliyoruz. Onların artiklarida bizi zehirliyor. Bu zehirlenme düzenli ve sürekli olursa; Bunun adına tıpta hastalık deniyor. Umarım aciklayabilmisimdir.
@fatmaf7242
@fatmaf7242 5 жыл бұрын
Serkan bey bu kitabı nereden bulabiliriz? Uzun zamandan beri araştırıyorum fakat Türkçe basımını bulamadım.
@SerkanDuru
@SerkanDuru 5 жыл бұрын
@@fatmaf7242 Fatma hanım, ifademi o kadar açıklayıcı hale getiremedigim için kusura bakmayın. Bu kitabın varlığını Suat bey' in yukarıdaki videosunu izleyerek farkettim. Kitabın yansıttığı görüş, daha önceleri bendede oluşmuştu. Yalnız bu kitapta ilgili değil. O yüzden kitabı bende okumadım.
@aa-ei1zl
@aa-ei1zl 5 жыл бұрын
Bitkilerde mevcut olan anti-nutrient yapıları (phytic asit gibi) hakkında neler düşünüyorsunuz? Ayrıca bazı vitaminlerin bitkisel hallerinin tamamının metabolize edilmediği hakkında birçok argüman var. Bunlar hakkında yorumlarınız nelerdir?
@VeganSaglikPro
@VeganSaglikPro 5 жыл бұрын
Baklagilleri çiğ (filizlenmemiş) olarak yemedikçe hiç bir zararları yoktur. Hatta fitik asidi en çok içeren gıdaları dünyada en uzun ve en sağlıklı yaşayan toplulukların en çok tükettiği besinlerdir. Bazı vitaminlerin bitkilerden tamamen emilememesi çok doğaldır, doğanın dengesidir. Bir besini sağlıklı yapan şeylerin başında içerdiği vitamin ve minerallerin emilebilirliği veya içerdiği proteinlerin aminoasit dizilimleri gelmez. Besinler bir pakettir, o paketin içinde işinize çok yarayan bir şey olabilir, ama paketin geri kalanındakiler size uzun vadede zarar verecekse ben o paketi almak istemem. Bunu çok uç bir örnekle somutlaştırırım hep, su çok faydalıdır, vücudun nerdeyse 4'te 3'ü sudur, kolanın da %+90'ı sudur ve emilimi de çok yüksektir, bu halde kolanın çok sağlıklı olması beklenirdi, ama olmadığını çok iyi biliyoruz ;)
@aa-ei1zl
@aa-ei1zl 5 жыл бұрын
Atalarımızın yaptığı soaking metodlarının herhangi bir avantajı mevcut mudur sizce?
@VeganSaglikPro
@VeganSaglikPro 5 жыл бұрын
@@aa-ei1zl evet, soaking, sprouting pişirmeye gerek kalmadan daha çok nutrient almamızı sağlar. Bir taşla iki kuş
@umutg.2976
@umutg.2976 5 жыл бұрын
@@VeganSaglikPro Kuşlara taş atılan atasözleri kullanmasak mı? :)
@ozgurtatar4338
@ozgurtatar4338 5 жыл бұрын
'bir lokmayla iki kuś beslemek" ya da "bir taśla iki ceviz vurmak" 😁
@serhat_akb
@serhat_akb Жыл бұрын
Vücud mukus üretmesse kurursa kendini nasıl temizleyecek koruyacak organlar cahillik ve öğrenmek için soruyorum
@hakan7008
@hakan7008 5 жыл бұрын
*Hocam bu arkadaşın veganlığa göz kırptığı yok direk veganlıktan bahsediyor zaten. Direk vegan kelimesini ilk kullanan kişi olması gerekmiyor.*
@MutluVegan
@MutluVegan 5 жыл бұрын
08:50 🤦🏻‍♀️😅15:41 🤣🤣🤣mono meallarla beslenen çiğ veganlar teker teker ex-vegan oluyorsa bir nedeni var bence. Woodstock Fruit Festival'da da mono meal yapanlar oluyordu, 50 kg. kızlar 3 kg karpuzu yarım saatte nasıl yiyordu ben onu hiç anlayamadım 🤪ama daha önemlisi uzun vadede sağlık sorunları yaşıyorlar gördüğüm kadarıyla.
@Thomaslinqvist2
@Thomaslinqvist2 5 жыл бұрын
aynen öyle bende hep en sağlıklı diyet raw beslenme sanıyordum ama malesef değilmiş
@Khushisa
@Khushisa 4 жыл бұрын
süt hakkında hiç yanlış yazmadı. sizin bilgim olmadığınız için bunu diyorsunuz
@Thomaslinqvist2
@Thomaslinqvist2 5 жыл бұрын
ya beni vegan yapmaya ikna etmiş tek doktorsunuz 16-17 senedir sağlık üzerine doktorların kitaplarını okuyorum.sadece sizde ikna oldum...tek kafamı karıştıran yağ konusu yağla mitokondrler daha fazla enerji üretiyorsa yağ yemek nedne zararlıdır Doktor bey??bu arada sizi çok seviyorumm..sevgiler Doktorum
@bartycrouchjr.8831
@bartycrouchjr.8831 5 жыл бұрын
Tereyağının içinde süt var. Hücreleri asitlendirebilir. Zeytin yağını yemeyin dediğini sanmıyorum.
@VeganSaglikPro
@VeganSaglikPro 5 жыл бұрын
Yağları nasıl aldığınıza göre değişir. Bitkisel gıdalar doymamış yağdan zengindir, onlardan aldıklarınız yağ ihtiyacınızı karşılar, ayrıca yediğiniz karbonhidratlar da yağa dönüşmektedir. Doymuş hayvansal yağların zararları zaten ortada. Ama gel gelelim bitkisel sıvı yağlara. Bu yağlar doğal değildir. Portakal suyu ne kadar doğalsa sıvı yağlar da o kadar doğaldır. Zeytinin yağını çıkardığınız zaman içinden çok önemli bir şeyi çıkarmış oluyorsunuz: ZEYTİNİ! Doğada zeytin yağı yoktur. Sızma (extra virgin) zeytinyağı, tüm sıvı yağlar arasında en faydalı olandır. Ama unutulmamalıdır ki sonuçta %100 yağdan oluşur, yağ demek fazla kalori demek, yiyeceğiniz daha lifli ve besin öğesi daha yüksek bir gıdadan fedakarlık demek. Ayrıca zeytinyağının %15'inin doymuş yağ olduğunu da unutmamak gerekir.
@Thomaslinqvist2
@Thomaslinqvist2 5 жыл бұрын
@@VeganSaglikPro kesinlikle söylediklerinize katılıyorum şişe yağın zararlı olduğunu çok kez okumuştum kalori konusundada çok haklısınız.kalori başına düşen besin çok az fazla kalori fazla yan ürün. fazla serbest radikal demek..ama ayşegül çoruhlu yağı mitokondri yakıtı için okadar inanılmaz anlatıyorki insan ne diyeceğiniz şaşırıyor bir tane bununla ilgili video yapmanızı çok isterdim ...yada bununla ilgili düşünceleriniz nedir..yağdan fazla atp üretiliyor ama dieğrleirndne iki.verimsizlik söz konusu olduğunu vurguluyor..videonun linki..kzbin.info/www/bejne/Y3bamouCqtKbg8U kitaplardada hep buna dğeinmiş
@VeganSaglikPro
@VeganSaglikPro 5 жыл бұрын
@@Thomaslinqvist2 uzunmuş, bir ara izleyip yanıt vereceğim
@Thomaslinqvist2
@Thomaslinqvist2 5 жыл бұрын
@@VeganSaglikPro çok tşkler Doktor Bey
@hakan7008
@hakan7008 5 жыл бұрын
*Bana en mantıklı gelen AİDİN SALİH hanımefendidir.*
@Khushisa
@Khushisa 4 жыл бұрын
aslında bunu dinleyin kzbin.info/www/bejne/e16zgnZ5ntySkNU
@nurankanat7555
@nurankanat7555 5 жыл бұрын
Peki , bu kadar sağlıklı beslenen bu kişi neden 56 yaşında vefat etmiştir😱
@VeganSaglikPro
@VeganSaglikPro 5 жыл бұрын
Kendisinin nasıl beslendiğini biliyor muyuz?
@nurankanat7555
@nurankanat7555 5 жыл бұрын
Dr. Suat Erus - VSP yazdıgı kitaba istinaden,Ehret in yeme düzeninin vücutta mukus oluşturmayacak yiyeceklerden oluştugunu düşünmem yanlış olmaz sanırım.
@VeganSaglikPro
@VeganSaglikPro 5 жыл бұрын
@@nurankanat7555 yerinde bir "varsayım"
@SehribanSirwan
@SehribanSirwan 5 жыл бұрын
@@VeganSaglikPro Ölümü beslenme şekli ile alakalı değil. Sisli bir günde kaldırımda yürürken sert bir şekilde kafasının arkasına düşerek, kafatısının iki yerden kılırlıması ile Ani Ölüm olarak adlandırılmış ölümü. Kitabının 39. sayfasında ölümünün bilgisi paylaşılmış. Ben şahsen böylesine bir dehanın tespitleri ile sarsıldım. Zira sizin de sıklıkla önemine dikkatinizi çektiğiniz gibi; yaşadığı yüzyıl ve eldeki kısıtlı donelerle; bir anlamda: tek başına vardığı sonuçlar etkileyici. Hayran olmamak elde değil !
@xblackgoldx
@xblackgoldx 4 жыл бұрын
mukussuz beslenirsek, biz de kafamızın arkasına düşerek ölür müyüz? gibi iğrenç bir espiri yapmayacağım.
Непосредственно Каха: сумка
0:53
К-Media
Рет қаралды 12 МЛН
진짜✅ 아님 가짜❌???
0:21
승비니 Seungbini
Рет қаралды 10 МЛН
요즘유행 찍는법
0:34
오마이비키 OMV
Рет қаралды 12 МЛН
KOLAYVEGAN.com | 10 Adımda Kolayca Vegan Olma Rehberi
8:08
Dr. Suat Erus - VSP
Рет қаралды 9 М.
🔴 Hayvansal Beslenmenin Zararları - Tüm Bölümler
1:32:07
Dr. Suat Erus - VSP
Рет қаралды 1,6 М.
Fatih Altaylı yorumluyor: Bebeklerin öldürülmesine göz mü yumuldu!
51:03
Odaklanma Becerimizi Mahvettik
32:11
Portal
Рет қаралды 730 М.