Mülkiyet hakları bilinmesi çok büyük faydası var, teşekkürler
@evrenak4643Ай бұрын
Sayın Avukat, 2008 yılında bir daire aldım.tapuda bağımsız bölümü belli niteliği daire yazıyordu.tapuda kat irtifaklı yazıyordu. sonradan iskan alacağız dediler. Ben evi aldığımda binanın 1. Bodrum katı (sokakla hem zemin-dükkan düzayak) burası çok çok önemli dükkanın etrafı bahçe şeklinde açıktı, yine 1. Bodrum katta ortak depo alanı vardı. Sonrasında binayı yaptıran mal sahibi, dükkanın etrafındaki küçük bahçeyi sundurma çatılar yaparak kapatıp kiraya verdi, depo vs. de dükkana gitti.Evin arkasındaki bahçe olması gereken alanı da 2 aracıyla otopark olarak kullanıyor. Binada 2008 den bu yana benim kullandığım en ufak bir ortak alan yok.çatı arasını da komple dubleks olarak kapatmış.büyük olasılıkla orada da bir ortak alan vardır belki. Daha daha kötüsü sonradan bizim binanın iskan almadığını (belki de vardı iptal oldu) öğrendim ve şok oldum. Velhasıl benim 2008’den bu yana (16 yıl) binanın kullanımının kısıtlanmasından ve iskanın olmamasından dolayı hak mağduriyetim var mı, tazminat talep edebilir miyim? Saygılarımla.
Ай бұрын
Yönetim planının değiştirilmesi imkansız değildir, çok kolay bir yolu vardır, buna dair yargı kararları da mevcuttur avukat hanıma gerekli bilgileri verebilirim
Ай бұрын
Murat bey yayınlar için emeğinize sağlık, sitelerde en büyük sorun , Kmk 34 e göre yönetici secilememesi , eski yönetici TBK 388 e göre işlemlere devam.ediyor . Bu durumda yöneticileri neler bekliyor , video bekliyoruz
@zeki_cinar.35Ай бұрын
birbirine komşu iki ayrı parselin toplu yapıya geçmesi için kat maliklerinin yüzde kaçının kabulu gerekmektedir. Ayrıca iki parselin alt yapı tesisleri ayrıdır.
Ай бұрын
Toplu yapıda genel kurulda yönetici KMK 34 e göre seçilemez ise , görev süresi dolan önceki yöneticinin yasal temsilci olmadığı kabul.edildiginde , mahkeme toplu yapıya tedbirin yönetici atar mı?
@alperenertuzun91962 ай бұрын
Kat mülkiyeti hukuku ile ilgili detaylı bilgiler içeren bir kitap öneriniz var mıdır
@tkml31964 ай бұрын
Murat Bey ülkemizde çok sayıda devremülk ve bunlarla ilgili büyük sorunlar var. Yarım kalmış kırılmış dökülmüş bakılmamış devremülkler ve yönetimlerin usulsüz içlemleri yıldat ücretleri bunlara yapılabilecek hukuki yollar hakkında etraflıca bir çalışma yapabilrseniz faydalı olacaktır.
@AvMuratTezcan4 ай бұрын
Devremülklere ilişkin videolarım var kanalda
@EfelrDiyar4 ай бұрын
Iskan raporum var.24 yillik bir binanin,zemin katinda bir dairem var.Tapuda,kat irtifaki ibaresi var.Tapuda cins degisikligi icin Muracaatimda,gerekli tum evraklarimi hazirladim.Ama,islemin gerceklesebilmesi icin diger kat maliklerinin de ayni evraklari hazirlayip,muracaati olmak durumundaymis.Dolayisiyla,sahsi talebim,belirtilen gerekceyle gerceklesemedi..Diger daire sahipleri bu isleme yanasmadilar..Bu yuzden ben,tapuda yazan kat irtifaki yazisini,kat mulkiyeti durumuna getiremedim.Binamiz Zemin ustu 4 kat..Toplam 10.dairemiz var.Binada yonetici konumunda birisi yok.Yani..Bu durumdan bir tek ben rahatsizim..Boyle, birlikte hareket etme zorunlulugu kuralini anlayamiyorum dogrusu. Cimere kadar yazdim fakat,Tapudaki memurun bana verdigi cvp verildi..
Ай бұрын
Ortak giderle ile ilgili eksik anlatım olmuş , ortak giderleri ödemeyenlerle ilgili icra takibi yapabilmek için genel kurulda yada toplu yapı temsilciler kurulunda yönetim planındaki usullere uygun işletme bütçesi onaylanmış ve kesinleşmiş olması gerekir , keinleşmemişse icra takibi yapilamaz
@turkishhandmaderugs4 ай бұрын
Murat Bey, Hilal Hanım bilgilendirme için çok teşekkür ederim. Bir sorum olacak. Cevap verirseniz çok memnun olurum. Sorum şu. Her katında 4 bağımsız bölüm olan, 7 bloktan oluşan toplam 28 konutlu bir sitede ikamet etmekteyim. Oturduğum blokta Pis su gideri tıkandığı için evimi su bastı. Zararımı sigorta şirketinden tazmin ettim. Sigorta şirketi tutarı site yönetimine rücu edeceğini belirtti. Bu durumda rücuya konu tutar, oturduğum binadaki diğer 3 kişi tarafından mı ödenecek yoksa tüm site sakinleri tarafından mı ödenecek ?
@fatihh34104 ай бұрын
Merhaba,kat mülkiyeti olmayan toprak tapulu bir daire aldığımızda diğer dairelerde oturan kişilere şufa hakkı doğar mı?
@mukerremkececi36604 ай бұрын
Murat bey karot alinip riksli olduğu raporu alınmış bir apartmanda dairem var bir kat dört daire var .iki daire metrekaresi apartmana girişteki ikindaireden metrekare olarak büyük.yaklasik 95 metrekare olan daireme 67 metrekare veriyorlar.ben birkaç mutahitten daha büyük metrekare teklifler aldım.kisaca bu benim mülkün ise hakkimi korumakda hakkım degilmi
@AvMuratTezcan4 ай бұрын
Müteahhit konusunda karar salt çoğunlukla alınabilir
@umityasarelcin63114 ай бұрын
"Nerde çokluk. . . . .orada. . . . . . " (kaos) Berbat işler güçler Başka ülkelerde emsal yönetimler nasıl o nu merak ettim. . Böyle problemler oralarda da oluyo mu. . . . .?