چرا خواب می‌بینیم؟ ده نکته درباره‌ی دلایل خواب دیدن

  Рет қаралды 532

Daricheh

Daricheh

Ай бұрын

هزاران سال است که خواب دیدن انسان‌ها را مجذوب خود کرده است. چرا خواب می‌بینیم؟ آیا در تصورات شبانه خود می‌توانیم معنا و مفهومی جستجو کنیم؟ آیا رویاها می‌توانند به ما در رفع مشکلات کمک کنند، ایده‌های تازه‌ای در اختیار ما بگذارند یا الهام‌بخش ما در تصنیف سمفونی موسیقی شوند؟
وقتی می‌خوابیم مغز ما در چهار دوره مختلف اما بسیار دقیق ۹۰ دقیقه‌ای فعالیت می‌کند: مرحله اول تا سوم را خواب بدون حرکت سریع چشم می‌گویند و مرحله چهارم که خواب با حرکت سریع چشم است. این مرحله حرکت سریع چشم را مرحله خواب دیدن می‌نامیم. ما در حقیقت در تمام این چهار مرحله خواب می‌بینیم.
وقتی افراد در مرحله حرکت سریع چشم از خواب بیدار شوند، رویا‌هاشان احساسی‌تر و عجیب ‌و ‌غریب‌تر و آشفته‌تر است.
مرحله اول، همان موقع که به‌خواب می‌روید و فعالیت مغزی کند می‌شود، مرحله کوتاهی است. بلافاصله وارد مرحله دوم خواب بدون حرکت سریع چشم می‌شوید که فعالیت مغز باز هم آهسته‌تر می‌شود.
موج آهسته یا خواب بسیار عمیق پس از آن است که ویژگی آن نوسانات امواج مغزی بسیار کم‌دامنه است که میلیون‌ها نرون مغزی که همه هم‌زمان فعالیت می‌کنند، متوقف می‌شوند و دوباره به کار می‌افتند با سرعتی آهسته‌تر از یک در هر ثانیه. پس از این مرحله خواب با حرکت سریع چشم می‌رسد که ویژگی آن حرکت سریع چشم‌ زیر پلک‌ است و امواج مغزی در این مرحله بسیار شبیه زمان بیداری ماست.
در مرحله حرکت سریع چشم بیشتر خواب می‌بینیم. وقتی افراد در این مرحله از خواب بیدار شوند ٪۸۰ از آنها می‌گویند که خواب می‌دیده‌اند. این خواب‌ها احساسی‌تر و عجیب ‌و غریب‌تر و آشفته‌تر است.
هر چند ما همه خواب‌هایمان را به یاد نمی‌آوریم، اما به طور متوسط هر فرد هر شب ۵ بار خواب می‌بیند.
چرا همیشه نمی‌توانیم رویا‌ها را به خاطر بیاوریم؟
برای به‌خاطر آوردن رویا باید بلافاصله پس از آن یا در میان آن بیدار شوید، به همین دلیل ما بیشتر رویا‌هامان را فراموش می‌کنیم. اگر خواب‌ سبکی داشته باشید ممکن است رویا‌های بیشتری در خاطرتان بماند چون بیشتر احتمال دارد که درست وسط یکی از آنها از خواب پریده باشید.به خاطر آوردن خواب‌ها به میزان احساسات آن رویا هم مربوط می‌شود. رویا‌های خیلی عاطفی یا کابوس‌ها بیشتر ممکن است شما را از خواب بیدار کند و در نتیجه بیشتر در خاطرتان باقی بماند.
چرا خواب می‌بینیم؟
به طور خلاصه باید بگوییم واقعاً دلیل آن هنوز روشن نیست. دانشمندان بر این باورند که
خواب دیدن دلایل متعددی دارد:
تقویت حافظه
خواب دیدن تا حدود زیادی به خاطرات و حافظه مربوط است. ما می‌دانیم که وقتی چیزی را یاد می‌گیریم و تجربه می‌کنیم، فعالیت مغزی و آن خاطره به طور ناگهانی در خواب ما ظاهر می‌شود که مرور یا باز‌پخش خاطرات است.
پردازش آسیب‌های روانی
نظریه دیگر این است که رویا‌ها راهی برای زنده کردن رویداد‌هایی است که به نحوی به ما آسیب روانی زده‌اند تا لبه‌های تیز احساسی آن را کمی نرم‌تر کند.
حل مسائل
خواب دیدن هم‌چنین تلاش ذهن و مغز برای رفع مشکلات و حل مسائل زندگی است.
آیا خواب‌های ما تعبیری دارند؟
روانکاو مشهور، زیگموند فروید معتقد بود که ما بسیاری از افکار را در خود آگاه خود سرکوب می‌کنیم و این افکار و تمایلات سرکوب‌شده در خواب به صورت رویا سر‌بر‌می‌آورند؛ در نتیجه رویا‌ها درباره تمایلات جنسی و خواسته‌ها و نیاز‌های عمیق ما خیلی حرف‌ها دارند که بزنند.
روان‌شناسی نوین هم بر دیدگاه‌های فروید صحّه می‌گذارد و معتقد است باید اشاره‌هایی در خواب‌ها وجود داشته باشد. بدون تردید رویاها بی‌معنا نیستند.
دیگر از خواب و رویا چه می‌دانیم؟
خواب‌ و رویا ممکن است جای خطرناکی باشد
بیشتر خواب‌هایی که می‌بینیم ساده و پیش‌پا‌افتاده‌اند: وقتی پژوهشگران شرکت‌کنندگان در تحقیقات را از خواب بیدار کردند بیشتر آنها درباره رویداد‌های روزمره مثل پر کردن پرسش‌نامه در اداره و گرداندن سگ‌شان خواب می‌دیدند.
خواب‌ها معمولاً منفی هستند و بازتابی از دلواپسی‌ها و نگرانی‌های ما هستند.
بعضی خواب‌ها بیش از یک شب ادامه پیدا می‌کند
بعضی از ما یک خواب را چند بار یا به صورت ماجرایی سریالی در چند شب متوالی می‌بینیم. در تحقیقی از افراد خواسته شد که خواب‌های شب به شب و طولانی و با جزئیات بسیار و به سبک سریال‌های تلویزیونی خود را تعریف کنند. پژوهشگران دریافتند که آنها خودشان در انتظار بخش بعدی خوابشان هستند.
بعضی‌ها می‌توانند خواب‌دیدنشان را کنترل کنند
رویای شفاف وقتی است که فرد بتواند به طور آگاهانه بر رویای خود کنترل داشته باشد، اما این توانایی بسیار نادر است. به نظر می‌رسد بیشتر نوعی توانایی ژنتیکی باشد: بعضی به طور طبیعی می‌توانند این کار را بکنند و اگر با این مهارت به دنیا نیامده باشید بسیار دشوار است که آن را کسب کنید.
اگر مدام خواب بدی می‌بینید، درمان با تمرین تصویر‌سازی را امتحان کنید. در طول روز خواب‌ را خاطر بیاورید اما آن را با پایانی خوش تصور کنید. اگر فرزندی دارید که مدام کابوس تکرار‌شونده می‌بیند مثلاً اینکه عقربی یا موجودی او را تعقیب کرده است، او را تشویق کنید که آنها را موجودات مهربانی تصور کند. ایجاد این تصویر و تصور آن چند بار در طول روز، بر کابوس شبانه اثر خواهد گذاشت.
بو هم بر خواب‌های ما اثر دارد
تحقیقات نشان می‌دهد که افراد با استنشاق بوهای خوش موقع خواب، رویا‌های شیرین‌تری می‌بینند و اگر بو‌های بدی در اطراف‌شان باشد، خواب‌های بدی می‌بینند.
اگه به ویدیوهای اینچنینی علاقمندید، ممنون می‌شم پیج رو سابسکرایب و ویدیوها رو لایک کنید.
لینک کانال👇
/ @daricheh8527
من در اینستاگرام
/ drmahtabzare
در تلگرام
@t.me/MDaricheh

Пікірлер: 5
@homajavadiyan8210
@homajavadiyan8210 28 күн бұрын
❤❤❤❤
@daricheh8527
@daricheh8527 28 күн бұрын
درود❤🙂
@siamakranjbari7490
@siamakranjbari7490 28 күн бұрын
درود برشما مطا لبه خوبی بود اما کا فی نبود نظریه روانشنا سی اشکال دارد .چون من تجربه سفر به آینده در خواب دارم دوم تجربه حل مسئله در خواب دارم .این دو مورد نشان میدهد که علم ضعف ها ونقص بسیار دارد .
@mdea-cl7kw
@mdea-cl7kw 28 күн бұрын
جدی !!!
@daricheh8527
@daricheh8527 28 күн бұрын
درود بر شما. چه جالب! شما جزو معدود انسان‌هایی هستید که خواب‌های الهام‌بخش دارید، شبیه مندلیف که اینجا اسمش اومد. درباره‌ی ناکافی بودن ویدیو هم حق با شماست. مطالب فراوانی درباره‌ی خواب هست که اینجا فرصت نشد ازش بگم و البته تحقیقات پیرامون خواب، همچنان ادامه داره.
انسان، زمین، فردا: مغز دوم؛ روده خواب و بیداری را تنظیم می‌کند
12:00
Iran International ايران اينترنشنال
Рет қаралды 8 М.
Useful Gadget for Smart Parents 🌟
00:29
Meow-some! Reacts
Рет қаралды 10 МЛН
ШЕЛБИЛАР | bayGUYS
24:45
bayGUYS
Рет қаралды 606 М.
顔面水槽がブサイク過ぎるwwwww
00:58
はじめしゃちょー(hajime)
Рет қаралды 99 МЛН
【獨生子的日常】让小奶猫也体验一把鬼打墙#小奶喵 #铲屎官的乐趣
00:12
“獨生子的日常”YouTube官方頻道
Рет қаралды 106 МЛН
نحوه برخورد با افراد سمی | Toxic people
28:21
Radio Bina | رادیو بینا
Рет қаралды 2,3 М.
سلول‌های ناآگاه چطور هوشمند می‌شوند؟
10:45
Chronos کرونوس
Рет қаралды 44 М.
چطور آشفتگی ذهنی را مدیریت کنیم؟
13:53
YekPelleBalatar
Рет қаралды 10 М.
بازی زنانه: مردان گوگولی می بازند
20:12
فکر چیست و کجاست؟ - مزدافر مؤمنی
25:09
Mazdafar Momeni - مزدافر مؤمنی
Рет қаралды 113 М.
بزرگترین راز آلفا
15:33
Hosein Melatkhah
Рет қаралды 45 М.
Useful Gadget for Smart Parents 🌟
00:29
Meow-some! Reacts
Рет қаралды 10 МЛН