Ce acumulatori folosim pentru sistemele fotovoltaice, plumb sau litiu?

  Рет қаралды 37,070

ECO DRIVE

ECO DRIVE

Жыл бұрын

O comparație între acumulatorii cu plumb și cei cu litiu.
Pentru mai multe informații despre acumulatorii cu litiu și câteva teste extreme puteți urmări video realizat de Victron.
• Extreme cold and heat ...

Пікірлер: 214
@nicusorcristiantatulescu5509
@nicusorcristiantatulescu5509 5 ай бұрын
Multumit de informatii!
@calinl3063
@calinl3063 Жыл бұрын
Foarte instructiv vlogul.👍👍👍👍👍
@vasiledobanda1587
@vasiledobanda1587 Жыл бұрын
Superbe explicațiile !
@truckerlife_
@truckerlife_ Жыл бұрын
Mulțumesc pentru aceste informații valoroase.
@nicolaejardan8292
@nicolaejardan8292 Жыл бұрын
Excelent...Bravi... complimenti...
@mariusmariuss5133
@mariusmariuss5133 3 ай бұрын
Felicitari ptr competenta
@andreiv8186
@andreiv8186 Жыл бұрын
Un video foarte util! Multumim!
@alinalin3781
@alinalin3781 Жыл бұрын
Buna ziua. Ce parere aveti despre invertoarele vm2 plus 5.5 kw de pe db solar?
@tvhelcap6122
@tvhelcap6122 Жыл бұрын
Salut. Ce spune expertul, totus care este varianta recomandata de incarcare-descarcare la litium?
@BigBoss1696
@BigBoss1696 Жыл бұрын
Super informativ materialul Ciprian. Keep up the good work..
@calintarta9211
@calintarta9211 Жыл бұрын
Din punct de vedere al sigurantei la foc care e situatia cu acumulatorii? legislatia romana in domeniu incendiilor este la zi cu scenariile de siguranta la foc privind pericolele bateriilor Litiu? Normativele romanesti cum stau cu update-ul la pericolele referitoare la incendiu?
@dinstef
@dinstef Жыл бұрын
Te salut , Forte utile informațiile, însă, eu as vrea dacă ești bun sa îmi dai un sfat : M-am.hotarat într-un final sa montez panouri și te rog ....spune-mi, ce panouri sa montez și poare dacă îmi poți recomanda firma de la care ai cumparat/montat panourile Mulțumesc!
@vasilicanastase166
@vasilicanastase166 Жыл бұрын
cati kilowati acumuleaza bateria pe litiu care a-ti prezentato.va multumesc.
@nicolaepana4363
@nicolaepana4363 Жыл бұрын
Interesantă prezentarea! Nu am descoperit în comentarii filmul cu testarea bateriei pe litiu.
@ECODRIVE
@ECODRIVE Жыл бұрын
Am verificat si este in comentarii. Acesta este link-ul: kzbin.info/www/bejne/jaOkhGpueKuoo9U
@popescuvictor1308
@popescuvictor1308 Жыл бұрын
Nu ați precizat prețul pe baterie sau pe kWh stocare și cât de reciclabile sunt fiecare. Știam că din acumulatorii pe plumb se pot recupera peste 80% din materiale.
@Poxenium
@Poxenium Жыл бұрын
peste 95% la ambele tehnologii.
@mariusstan352
@mariusstan352 Жыл бұрын
Pretul e triplu pentru litiu iar reciclarea e ZERO , nu exista tehnologie momentan . Un start-up din Suedia studiaza reciclarea lor .
@cosminaleoveanu657
@cosminaleoveanu657 9 ай бұрын
buna ziua...detin un sistem total de 9kw de panouri fotovoltaice...am un consum de aproximativ 35 kw / zi iarna si aproximativ 15 kw /zi vara...ce sistem de acumulatori imi recomandati , cat mi-ar trebui ca si capacitate , care ar fi costurile?
@Nucatica
@Nucatica 6 ай бұрын
Buna ziua,după cum se știe nimic nu e intamplator,deși nimeni nu își dorește evenimente negative. Mai exact ieri era să-mi explodeze o baterie pusa la încărcat. Știam că șansele pentru așa ceva sunt aproape inexistente,dar sa va spun cum s-a întâmplat. Bateria cu pricina a mai fost încărcata,deci nu era prima,oară. In antreul casei am încărcarea,fiind un spatiu foarte aerisit. Trecând pe acolo am sesizat unitis foarte puternic,că și de carbit. Am scos imediat bateria,am dus-o afara și am observat că era caldă și un pic umflata. Specific ca am MPPT Este un AGM de la Ted.
@Nucatica
@Nucatica 6 ай бұрын
La un singur panou de 540 w ce tip de baterie ar fi indicata si de cati Amperi?
@calex636
@calex636 Жыл бұрын
daca binevoiti as avea cateva intrebari am1 triciclu electric care are 2 baterii vrla gel tip sonenhaine 12V 50 v in serie(12v50 ah cu 700 cicluri )..pe acest triciclu am un voltmetru cu indicator cu ac pentru baterie cu scala de la 18V la 26V la câti V se considera descarcarile de 80% si // 50%?// --------------- AM citit undeva ca isi vor atinge varful de putere doar după cateva cicluri de incarcare descarcare fiind noi este adevarat? il utilizez doar 2-3 km /zi prin oras deci destul de putin // la cate zile ar trebui pus la incarcat corect fara a face abuzuri ? A 2 -a intrebare ;aceeasi baterie are eticheta verde iar alta albastra ce reprezinta culoarea etichetei ?este vreo diferenta putere ? calitate? a 3-a intrebare .am un UPS strong europower 1000w unda sinus pur cu o baterie 100Ah deep cycle de la dbsolar .la centrala pe gaz ...această baterie trebuie descarcată periodic daca nu se intrerupe curentul toata iarna sau vara cand nu functioneaza centrala deci daca este mentinuta in functie cu UPS -ul inpreuna dar nu se descarca cu lunile ?care este explicatia ca aceasta baterie are 10 ani garantie utilizata la panouri solare si doar 1 an la UPS?🤔Multumesc ,,LA MULTI ANI
@nicolaesurdulescu4188
@nicolaesurdulescu4188 Жыл бұрын
Eu aș opta pentru un Acumulator panouri solare Rolls S460 descarcare profunda 6V 350Ah ce părere aveți!!
@adirusen
@adirusen 10 ай бұрын
Buna ziua! Se poate pune o automatizare la baterie (Pb sau Li) astfel incat, noaptea cand ajunge consumul din baterie la 50% (sau alta valoare), sa treaca pe consum din retea?
@ECODRIVE
@ECODRIVE 10 ай бұрын
Exact asa functioneaza sistemul. Poti sa stabilesti care este nivelul minim de descarcare. Ca in exemplul tau, ajunge la 50% trece pe retea si pastreaza nivelul de incarcare. Poti sa mofici procentul asta in praguri de 10%
@MrPiciu2008
@MrPiciu2008 Жыл бұрын
Va salut, am si eu o intrebare pot pune in paralel doi acumulatori, unul de 60 ah semitractiune rombat si unul acid sealed de 26 ah. multumesc
@bogdanbacauanu8640
@bogdanbacauanu8640 Жыл бұрын
Aștept și eu răspunsul
@LeonardTech
@LeonardTech Жыл бұрын
Salut ! Ma puteti ajuta in vederea achizitionarii, montarea si punerea in functiune a unui sistem fotovoltaic hybrid ? locatie : Otopeni.
@ECODRIVE
@ECODRIVE Жыл бұрын
Pe site-ul Victron gasiti lista partenerilor. Puteti discuta direct cu ei. www.victronenergy.ro/where-to-buy
@samirpilipenco2733
@samirpilipenco2733 Жыл бұрын
Buna ziua! proiecte in Chisinau realizati? sau doar in Romania?
@philodacus5077
@philodacus5077 Жыл бұрын
Poți găsi firme serioase, peste tot in România, doar daca nu vrei sa faci cu ei.
@userN205
@userN205 Жыл бұрын
Bună ziua! De puțin timp am început să mă documentez despre sistemele fotovoltaice, în special, off grid pentru că în viitorul apropiat vom avea unul. Am căutat (cel mai probabil greșit) demonstrații despre comportamentul panourilor fotovoltaice la un caz de furtună cu grindină, dar nu găsesc ceva care să mă mulțumească. Prezint următoarea situație. Noi construim casa într-un sat din nord vestul României, suntem în câmp deschis. Referitor la cazul nostru, cum putem proteja panourile fotovoltaice, astfel încât după o furtună cu grindină să nu se spargă? Panourile vor fi pe acoperiș.
@ECODRIVE
@ECODRIVE Жыл бұрын
Standardul de rezistenta spune ca panourile trebuie sa reziste la grindina cu diametrul de 3,5 cm, care loveste perpendicular panourile cu 100km/h. Este foarte putin probabil sa vezi panouri sparte de la grindina.
@gsebi
@gsebi Жыл бұрын
Poti face un suport care tine intinsa o plasa de sarma deasupra panourilor la o distanta de aproximativ 5 cm, zic eu. Plasa de sarma trebuie sa fie din sarma cat mai subtire ca sa nu umbreasca semnificativ panourile si suficient de rezistenta sa nu se rupa sub actiunea pietrelor. Si cu ochiuri cat mai mari (aproximativ 1cm, zic eu) tot la fel ca sa nu umbreasca semnificativ panourile si sa opreasca doar pietrele de dimensiuni mari care pot provoca daune. Succes!
@radufundulea6939
@radufundulea6939 Жыл бұрын
Bună ziua. Video interesant și util. Întrebare: am cumpărat acum 3 zile prin emag un acumulator pentru sisteme FV, Green Cell, polonez, de 12 v și 60 Ah. În prospect sunt informat că acumulatorul nu trebuie încărcat la o tensiune mai mare de 14,2 v. Este vorba de tensiunea finală maximă din acumulator după încărcare sau de tensiunea maximă din timpul încărcării? Panoul FV pe care l-aș conecta la Green Cell pentru încărcare, de 100w și 12 v, pe soare puternic încarcă și cu 18, 19 sau 20 v. Mulțumesc
@sorinradulescu2820
@sorinradulescu2820 Жыл бұрын
Folosește un mppt de 10/20 A (nu se recomandă legarea directă)
@marianmarin3696
@marianmarin3696 Жыл бұрын
Radu, daca bateria este lifepo4 ea are un sistem electronic care monitorizeaza incarcarea-descarcare, adica daca din fabrica este specificat ca bateria se poate incarca cu o tensiune de 14.4v sau 14.2v atunci cand atinge aceasta valoare se deconecteaza, nu mai permite incarcarea ( ca si la telefoane). Cu toate acestea nu este recomamdat legarea panourilor direct la baterii, pentru ca mai cumpara omul chinezarii de pe Alliexpress, niste gioarse, care nu au protectie, si se incarca pana le deformeaza ( exista risc de explozie). De aceea este recomamdat ca panourile sa fie legat la MPPT sau MWP ( asta e mai slab) tocmai pentru monitorizarea incarcarii-descarcarii acumulatorilor. Practic MMPT-ul lucreaza in plaja de tensiune admisa a acumulatorului. Tensiunea de care spui de 14.2v este tensiunea maxima de incarcare iar la acumulatoarele LiFePo4 descarcarea incepe de la acea valoare. In schimb la acumulatorii clasici, plumb-acid sau AGM, dupa incarcarea maxima exista o perioada de stabilizare a tensiunii, adica : o incarci pana la 14.4v si se stabilizeaza tensiunea undeva la 13.6v-13.8v iar descarcarea incepe de la aceasta valoare.
@radufundulea6939
@radufundulea6939 Жыл бұрын
@@sorinradulescu2820 mulțumesc
@radufundulea6939
@radufundulea6939 Жыл бұрын
@@marianmarin3696 mulțumesc
@luciangpl
@luciangpl Жыл бұрын
nu lega sub nici o forma panoul direct la baterie. Obligatoriu sa ai intre ele incarcator solar, preferabil mppt dar merge si un PWM la care-i poti configura tensiunea maxima
@dianaepure453
@dianaepure453 Жыл бұрын
Bună seara Sunt într-o mare dilema Am.11 KW instalați panouri fotovoltaice, și curent trifazic Trebuie sa încarc o mașină, dacia, care incarca doar monofazat , adică din 11kw, rămân doar cu 2.8kw disponibili ceea ce e foarte putin/ lent. Ce ma.sfatuiti sa fac ? Încă nu am cumparat invertorul
@ECODRIVE
@ECODRIVE Жыл бұрын
Puterea de incarcare a masinii depinde de statia de incarca, nu de inverter. Pentru Spring aveti nevoie de o statie de 7kW monofazata sau una de 21KW trifazata (care poate da pe o faza cat are nevoie Spring-ul).
@jap2227
@jap2227 Жыл бұрын
Care sunt cei mai buni acumulatori Victron?
@tehnicianenergetic9794
@tehnicianenergetic9794 Жыл бұрын
LA CE PREȚ AJUNGE ȘI UNA ȘI ALTA ?
@catmusiclover5956
@catmusiclover5956 Жыл бұрын
o întrebare am si eu si m as bucura daca as primii răspuns... dețin un panou de 300 de w si un invertor 12v/ 220 victron energy+ un controler regulator...ideea e ca cine mi la instalat nu a stiut ca acel regulator este setat pe 24v iar bateria fiind pe accid se auzea in ea ca si cand ar fierbe( a fiert așa vreo 3 zile) iar acum dabia duce 1 bec si cand il bag pe al 2 lea invertorului ii sare întrerupătorul si se aprinde un bec rosu..ca sa si revina trebuie sa apas pe buton sa l dau la loc...Bateria ar fi problema sau legăturile?
@Nucatica
@Nucatica 6 ай бұрын
E pericol în ce privește siguranța. Și bateria nu are voie să fiarbă,poate exploda.
@gardyanu
@gardyanu Жыл бұрын
Salut și multumesc pentru explicații în privința bateriilor multi nu știu și le strica f rapid.... mai trimit și eu la aimei sa știe cum sa le încarce..
@ECODRIVE
@ECODRIVE Жыл бұрын
Ma bucur ca informatiile sunt de folos.
@andreim838
@andreim838 Жыл бұрын
Unde se poate gasi de cumparat modelul pe litiu varianta de 20ah? Se pot monta 2 in serie pt a ajunge la 25V ?
@ECODRIVE
@ECODRIVE Жыл бұрын
Bateria prezentata este “Victron Lithium SuperPack 12,8V/20Ah (M5)”. O gasesti pe mai multe site-uri din Romania, la distribuitorii Victron. Acolo poti sa vezi pret si disponibilitate.
@radufundulea6939
@radufundulea6939 Жыл бұрын
Pe emag se găsesc acumulatori cu litiu-fer-fosfat de 50 Ah, 60 Ah, 80 Ah Și 100 Ah, bineînțeles 12 v. Acu.ulatorii cu litiu nu trebuie puși în serie.
@marianmarin3696
@marianmarin3696 Жыл бұрын
Radu, poate ne spui de unde ai informatia ca acumulatorii cu Litiu nu trebuiesc inseriati.As fi tare curios.
@radufundulea6939
@radufundulea6939 Жыл бұрын
@@marianmarin3696 din prospectul acumulatorului Green Cell 12 v 60 Ah, li-fe-Po4 de curând cumpărat
@marianmarin3696
@marianmarin3696 Жыл бұрын
@@radufundulea6939 probabil nu trebuie inseriat cu alt tip de baterie care are amperaj diverit ( este interzis) , dar poate fi inseriat cu alt acumulator identic.
@fratilafratila1657
@fratilafratila1657 Жыл бұрын
Ce sunt optimizatoarele pt panouri solare?
@ECODRIVE
@ECODRIVE Жыл бұрын
Optimizatoarele ajuta la optimizarea productiei din panouri. Daca o parte din panouri sunt umbrite si altele sunt cu soare, optimizatoarele pot cumula productia. Adica, cele umbrite nu le afectează pe celelalte. Panourile fotovoltaice half-cut nu mai au nevoie de optimizatoare.
@cristianmihai3710
@cristianmihai3710 Жыл бұрын
Despre bateria de seres 3 ce ne poți spune?
@cristianmihai3710
@cristianmihai3710 Жыл бұрын
Litiu -fier
@Nucatica
@Nucatica 6 ай бұрын
Acumulatorii au garantie?
@luncanuconstantin732
@luncanuconstantin732 Жыл бұрын
Plumbul nu are voie sa stea descarcata daca este calculat bine bankul astfel sa nu stea mult stimp descarcata atunci plumbul nu va pati nimic
@basiljulius3628
@basiljulius3628 Жыл бұрын
Daca instalam bancul de baterii in casa, exista risc de toxicitate?
@mirceapop7622
@mirceapop7622 Жыл бұрын
Automat trebuie să ai ventilator, mai ales pe timp de încărcare.
@luciangpl
@luciangpl Жыл бұрын
depinde de tipul bateriei. Daca sunt cu plumb de tip "flooded", da!
@morarucosmin6776
@morarucosmin6776 Жыл бұрын
Aveti baterii LiFePO 4 ?
@ECODRIVE
@ECODRIVE Жыл бұрын
Bateria prezentata este LiFePO4
@dragosbargaoanu5511
@dragosbargaoanu5511 Жыл бұрын
Glumiți, cu siguranță! La ce cost au cele cu litiu...te rup! (sper că "deocamdată", dar sper că pe viitor se vor ieftini).
@ECODRIVE
@ECODRIVE Жыл бұрын
Litiu este clar mai scump dar are si avantaje importante. Toata lumea spera sa scada preturile 👍
@radufundulea6939
@radufundulea6939 Жыл бұрын
Scuze. Acumulatorul Green Cell de 12 v și 60 Ah este litiu-fer-fosfat
@felceru80
@felceru80 Жыл бұрын
Ciprian,in cazul tau cel mai bun ar fi un invertor hibrid cu funcție fără baterii,ca să nu mai înmagazinezi in baterii și atunci le protejezi.Bafta doamne ajuta!
@luncanuconstantin732
@luncanuconstantin732 Жыл бұрын
Avantajul la plumb este ca nu te lasa in schimb la lithiu daca bms simte ca o celula o ia razna ai bulit sistemul
@valentino10108
@valentino10108 Жыл бұрын
Eu sunt sofer si plec se acasa cate o saptamana, am mult mai multa incredere in batterile mele AGM ca nu ma lasa...nu as dormi linistit lasand familia sa aiba curent pe baza unui bms...care cu anii ca toate electronicile are un risc mare de fail... 🤔
@sorinvictorascobzaru3581
@sorinvictorascobzaru3581 7 ай бұрын
Era bine dacă dădeați exemplu mult mai simplu ce înseamnă în tensiune procentele de care vorbiți la tensiunea de 12v de exemplu, ce tensiune ar fi la procent de 50%,60 %, 80%etc.
@MrSavage77
@MrSavage77 Жыл бұрын
Folosim Pylontech…sunt compatibile cu Victron ;)
@mihai4081
@mihai4081 Жыл бұрын
Celula LiFePo4 se încarcă la max. 3.65 V dar în câteva minute se stabilizează la 3.2 V. 3.2 x 4 = 12.8 V !!!
@cualtiochi
@cualtiochi Жыл бұрын
A fost strict o comparație între tehnologii...însă cea mai bună baterie rămâne în continuare *rețeaua*? 🤔
@philodacus5077
@philodacus5077 Жыл бұрын
Daca există!
@ECODRIVE
@ECODRIVE Жыл бұрын
Cea mai buna “baterie” este reteaua dar cand reteaua dispare bateria este de mare ajutor 😉
@philodacus5077
@philodacus5077 Жыл бұрын
@@ECODRIVE Investiția este mult prea mare că sa montezi baterii doar pentru a avea o ora sau chiar și 10 ore energie electrică, in cazul in care ai o pană de curent o data pe an. Nu merită. Eu la mine la casa unde avem 5 kW instalați panouri fotovoltaice și un consum zilnic mediu de 10-12kWh ar fi trebuit să investesc 6000 de euro în baterii, varianta ieftina baterii cu plumb. Sa dau 6000 de euro doar ca sa am curent electric o oră pe an, este ineficient. Deci bateriile merg in varianta off grid, când nu ai nici o rețea electrică de joasă tensiune, in zona de locuit, atunci este o varianta de luat in calcul.
@gheorghedicu7399
@gheorghedicu7399 Жыл бұрын
Eu am dat 8000€ pentru baterie de 10 kw Li Po Fr și 200 ah și face toți banii noaptea trag numai din baterii iar pe timpul zilei când curentul instant este prea mare ,gen incarc mașina Electrica sau plita electrica funcționează , soarele fiind in nor bateriile oferă diferența fata de cât produc panourile instant Deci din rețea zero . Pana îți da compensarea înapoi și nu mai iei in calcul ca mai sunt și diferențe de preț TVA și transport care nu se compensează
@ECODRIVE
@ECODRIVE Жыл бұрын
@@philodacus5077 pentru sistemele offgrid este obligatoriu dar la ongrid se amortizeaza foarte greu.
@mariussipos7481
@mariussipos7481 Жыл бұрын
Vă salut, 2 baterii pb-acid de capacitate 225 ah (de camion) si un invertor de 12volti si 5kw este parfum pentru o gospodărie mică.
@marianmarin3696
@marianmarin3696 Жыл бұрын
Inverterul trebuie sa fie de 48V pentru ca legati cele doua baterii in serie si se aduna tensiune.Acum depinde de consumatorii gospodariei. Din cei 225ah puteti trage din ei maxim 25-30% ( la acumulatorii Plumb-acid) pentru a nu deteriora acumulatorii si pentru a avea un numar de cicluri incarcare-descarcare cat mai mare.
@mariussipos7481
@mariussipos7481 Жыл бұрын
@@marianmarin3696 Din doi acumulatori de 12 volti si 225 ah poți obține o tensiune de 12v si 450 Ah. Deci iti trebuie invertor de 12v si intre 3 si 5kw. Din cei doi acumulatori poți trage liniștit 5kw. Aș merge fără dubii pe pb acid.
@marianmarin3696
@marianmarin3696 Жыл бұрын
@@mariussipos7481 este corect, insa cand tensiunra scade, curentul creste, amperaj mare necesita sectiuni mari, care sunt costisitoare. In fine, consider ca cea mai buna instalatie este cea de 48v. Fiecare face cum doreste.
@marianmarin3696
@marianmarin3696 Жыл бұрын
@@mariussipos7481 daca facem un calcul mic, vom observa ca puterea sistemului va depasi mult puterea inverterului si ii veti face de 6 saptamani. Sa facem un calcul 450Ah x 13,6v ( este tensiunea de stabilizare al acumulatorului de 12v) = 6120Wh ( de atata putere are nevoie sistemul pentru a stoca cei 450Ah) iar dvs vreti sa puneti invertor intre 3 si 5 kwh 🤔. In alta ordine de idei sectiunile acumulatorilor de la baterii la inverter, sa calculam, valoarea unui amper in cc( curent continuu) per mm2 este de 1÷radical din 2 adica 0,707A/mm2. Stim ca pe o sectiune putem merge pana la 4 sau 5 amperi/ mm2 pentru a nu se incalzi conductorii si pentru a nu avea caderi de tensiune,.deci vom avea 0,707 x 4 =2.82 A/mm2. Cu atat se merge in CC, 2.82-3 A/mm2. Aveti 450ah÷3a/mm2 => 150mm sectiune.Pe de alta parte, pentru a stoca un curent asa de mare, trebuie sa conectati panourile in paralel pentru a se aduna curentul de la un panou la altul, aici iar genereaza costuri mari pentru ca si sectiunile se maresc de la un panoul la altul ( se fac calcule in functie de nr de aperi care se aduna de la unul la altul).Altceva, va trebuie un MPPT care sa suporte curenti mari si tensiune mai mare de 12v pentru ca un panou care are Imp de 13Ah ( cele de 550Wh) au un Vmp de minim 40v. In concluzie, legarea in paralel ale acumulatorilor influenteaza negativ tot sistemul si genereaza costuri mari.Pentru a va dimensiona cel mai corect o instalatie fotovoltaica off grid este bine sa plecati de la consumatorii pe care ii aveti, nu de la baterii nu de la inverter ( ca le-ati gasit mai ieftin sau cine stie) calculati fiecare consumator individual, tineti cont de consumatorii care au motoare ( frigider, AC, Pompa s.a.m.d). Instalatiile offgrid sunt cele mai dificil de dimensionat si trebuie sa fi foarte educat cu consumul energetic.Nu puteti obtine un sistem offgrid sanatos care sa-si atinga performantele fara calcule riguroase. Deci, calculati, calculati, calculati.
@luciangpl
@luciangpl Жыл бұрын
Bateriile de camion nu sunt pentru astfel de aplicatii !!! Sunt gandite pentru curent mare perioada scurta (cand se porneste camionul) si apoi reincarcare. Utilizate in regim ciclic vor avea o durata mica de viata. Alegeti baterii dedicate aplicatiilor de acest gen
@florintirlea8374
@florintirlea8374 Жыл бұрын
BATERII DE MASINA DE CAMION MAI EXACT
@gabidijma5655
@gabidijma5655 Жыл бұрын
O sa fac focul cu lemne sa mulțumesc bateria cu litiu și o sa bag Enel in congelator pt aia cu plumb... ehe mai e mult pina departe 😭😭😭😭... A fost interesat,dar pt un neștiutor, concluzia finala a fost relevantă,frate asta tine 15 ani,aia 4 ani.. 😂😂
@ravzir
@ravzir Жыл бұрын
Aici vorbiti putin aiurea, banuiesc doar ca sa impingeti oamenii la baterii proprietare Victron. Nu e nicio problema daca folosesti niste baterii simple(chiar si de pe Ali) pe litiu, atata timp cat folosesti un BMS bun.
@ECODRIVE
@ECODRIVE Жыл бұрын
Nu vorbesc doar despre bateriile Victron ci despre orice baterie cu provenienta verificata, de la un producator care ofera garantie. Nu cred ca este aiurea sa fii preocupat de partea de siguranta. Poti face multe tipuri de combinatii intre echipamente dar chiar si tu spui ca este nevoie de un BMS bun.
@popescuvictor1308
@popescuvictor1308 Жыл бұрын
E o investiție pe minim 10 ani, nu merită să riști cu acumulatori de proveniență incertă.
@luciangpl
@luciangpl Жыл бұрын
@@popescuvictor1308 cand grid-ul nu o sa mai fie stabil o sa spui fix invers, nu merita sa risti sa nu ai stocare. Energia nu e o investitie, e o necesitate, doar ca nu-ti dai seama deoarece o ai din belsug inca. La fel cum e apa si aerul, daca ramai fara energie electrica, atuci o sa realizezi cat de dependent esti de ea
@popescuvictor1308
@popescuvictor1308 Жыл бұрын
​@@luciangpl , eu ziceam că nu merită să riști cu acumulatori de calitate incertă, nu la avea sau nu stocare.
@ravzir
@ravzir Жыл бұрын
@@ECODRIVE Da, ideea e ca atata timp cat sunt baterii bune, nu neaparat sofisticate, smart, sau ce stiu eu ce, poti sa folosesti foarte bine DAAACA le imperechezi cu un BMS foarte bun, care are toate protectiile necesare.
@Bumblebee76
@Bumblebee76 10 ай бұрын
LFP cea mai bună baterie cu cele mai multe cicluri
@ECODRIVE
@ECODRIVE 10 ай бұрын
Bateriile LFP sunt mai durabile, au mai multe cicluri de incarcare si pot fi incarcate mai des la 100%. Nu pot fi descarcate sau incarcate la aceeasi putere cu bateriile NMC dar oricum performantele sunt suficient de bune.
@Bumblebee76
@Bumblebee76 10 ай бұрын
@@ECODRIVE Am Ecoflow Delta Pro de 3,6 Kwh pe LFP cicluri 6500
@odilloacalovschi5539
@odilloacalovschi5539 Ай бұрын
deep cycle batery nu e bune
@ionutdavid3951
@ionutdavid3951 Жыл бұрын
Am baterii pe plumb acid si sunt tank,litiu este relativ nou ca (tehnologie) ,cine garanteaza ca face ce se zice ,pe cand plumul este supra verificat in timp.Deci pas litium pt moment .Ps. Am cunostinte care au baterii pe plumb de peste 10 ani si sunt ok . Deci tin,si sa fiu putin carcotas ,*nu mai mintiti lumea cu televizorul*.Ps 2.Este tehnologie(tubulara) pe plumb dedicata pt fotovlotaice cu peste 3500 cicluri nu mai spun de siguranta .
@luciangpl
@luciangpl Жыл бұрын
Si cele tubulare au aceleași reguli de utilizare ca orice alte baterii cu plumb. Numărul mare de cicluri la tubulare este dat de supradimensionare. In rest tehnologia e fix tot aia, placi de plumb si acid sulfuric. Desigur, cu avantajele si dezavantajele plumbului despre care se vorbește in film
@luciangpl
@luciangpl Жыл бұрын
Si-ți dau se exemplu de la Hoppecke, care fac unele dintre cele mai bune baterii tubulare - www.mactra-offgrid.co.uk/off-grid-batteries-hoppecke.htm Arunca-ți un ochi pe grafic si o sa vezi in ce condiții ajungi la 3500 cicluri - descărcare 50% utilizare la 20 de grade celsius, adică fix ce s-a spus in video :)
@ionutdavid3951
@ionutdavid3951 Жыл бұрын
@@luciangpl Eu unul vad numai avantaje la plumb , nu spun ca la litium nu sant dar mai astept 10/15 ani sa crape ce am ,si apoi vad daca litium este ok sau doar un mare fâss. Timpul ne spune intodeauna ce este bun sau rau .
@luciangpl
@luciangpl Жыл бұрын
@@ionutdavid3951 pai ai in video explicate mai multe dezavantaje - greutate mare, eficienta mica, curent mic de incarcare/descarcare, pret per ciclu mult mai mare. Iar in plus, cele tubulare despre care tu vorbesti mai sus, necesita intretinere. Zi-mi avantajele te rog.
@ionutdavid3951
@ionutdavid3951 Жыл бұрын
@@luciangpl Se recomanda sa le incarci si descarci la maxim 10% din capacitatea lor ,daca vrei sa le ai mult timp. La descarcare cei 10%sa fie C5 daca este C10 sau mai sus cu atat mai bine ,in esenta trebuie sa te educi putin in a folosi sistemul . EU MOR cand TOATA lumea pune accentul pe IN CAT TIMP SCOT BANI , pai iti faci sistem sa fii independent sau ....... Sentimentul ca sti ca esti independent este de nedescris. Sincer nici nu ma gandesc cand o sa imi scot bani ,nu imi bat capul cu asa ceva .
@johnflower8384
@johnflower8384 Жыл бұрын
Foarte neprofesionist explicat! Vorbind de bateria cu plumb, întâi trebuia aratat intervalul de tensiuni intre starea complet/100% descărcată si complet/100% încărcată, cu specificarea ca 50% nu este la mijlocul intervalului fiindca nici curentul de incarcare nu este nici constant si nici liniar descrescator, deci nici tensiunea nu e liniar crescătoare. Trebuia apoi făcută distincția intre capacitatea in Ah si cea energetica, in V×Ah=kWh, dependenta de tensiune. 100Ah poate insemna consum/descarcare cu curent constant de 100A timp de 1h, dar si 1A timp de 100h. Trebuie explicat ca mai ales regimul de incarcare sau descarcare cu curent mai mare de 100Ah:20h=5A este daunator, scazand capacitatea si durata de viata a bateriei, conform formulei lui Peukert !www.victronenergy.com/media/pg/SmartShunt/ro/battery-capacity-and-peukert-exponent.html
@luciangpl
@luciangpl Жыл бұрын
100Ah nu inseamna doar ce spui tu, 100Ah poti avea si daca DESCARCI cu 2A timp 50 ore sau poti avea si daca INCARCI cu 20 Amperi timp de 5 ore. Iar in film este explicat ca va scadea capcitatea bateriei daca este descarcata cu un curent mai mare. Ca nu este spus din ce cauza, nici nu cred ca era nevoie sa se aminteasca de Peukert, e un film comparativ plumb littiu, nu este un film in care sa se vorbeasca doar despre plumb. Daca se intra in detalii prea tehnice, probabail mult erau plictsiti rapid.
@johnflower8384
@johnflower8384 Жыл бұрын
@@luciangpl In general, la bateriile cu plumb, capacitatea afisata este C20, la care regimul optim de incarcare pentru 100Ah este de 100Ah:20h=5A!
@luciangpl
@luciangpl Жыл бұрын
@@johnflower8384 cu asta sunt de acord cu tine, doar ca vorbești mai sus de profesionalism mai sus in timp ce tu faci niște greșeli, nu ți se pare un pic ironic?
@johnflower8384
@johnflower8384 Жыл бұрын
@@luciangpl Ce am gresit in afara de felul bateriei?
@luciangpl
@luciangpl Жыл бұрын
@@johnflower8384 ti-am spus mai sus - ce înseamna 100Ah.
Tipuri de sisteme fotovoltaice (on-grid, off-grid sau hibrid)
20:42
CUM EȘTI FURAT LA FACTURA DE ENERGIE - CASEBUNE.RO
29:24
Case Bune
Рет қаралды 126 М.
Cat story: from hate to love! 😻 #cat #cute #kitten
00:40
Stocat
Рет қаралды 13 МЛН
Тяжелые будни жены
00:46
К-Media
Рет қаралды 5 МЛН
Joven bailarín noquea a ladrón de un golpe #nmas #shorts
00:17
Mașina electrică poate fi bateria casei tale
31:11
ECO DRIVE
Рет қаралды 7 М.
POMPĂ DE CĂLDURĂ și PV la 5000€! Mai este rentabil gazul?
16:43
Marius Soflete
Рет қаралды 108 М.
Protectiile pentru un sistem fotovoltaic: partea de curent continuu
9:09
Litiu vs Plumb-Acid. Randament si comparatie
15:41
Claudiu Minciu
Рет қаралды 130 М.
In vizita la Ecobat: baterii, invertoare, carporturi si altele
19:57
Механик правильно поступил? 🤔
0:31
Фильмы I Сериалы
Рет қаралды 998 М.
Mercedes-Benz W124 AMG 3,2 ( E-Класс ) #aleksey_mercedes
0:59
ALEKSEY MERCEDES
Рет қаралды 809 М.
Разница между ездой сидя и стоя #эндуро #питбайк
0:17
Мотопехота Благовещенск
Рет қаралды 10 МЛН