Tipuri de sisteme fotovoltaice (on-grid, off-grid sau hibrid)

  Рет қаралды 33,574

ECO DRIVE

ECO DRIVE

Жыл бұрын

Comparație între tipurile de sisteme fotovoltaice: ON-GRID, OFF-GRID și HIBRID.
Acest video a fost realizat cu suportul Victron Energy.
www.victronenergy.com/

Пікірлер: 115
@Lu-channist
@Lu-channist Жыл бұрын
Foarte bun videoclipul. Cel mai bun din câte au fost urcare pe KZbin in domeniul instalațiilor sistemelor Fotovoltaice. Acum am inteles de ce sistemele bazate pe echipamente Victron, sunt cele ai scumpe de pe piața românească. Toată stima domnului Lucian de la Victron, pentru informațiile arătate. Un om competent. Felicitări! Succes Eco Drive!
@cristianmihai3710
@cristianmihai3710 Жыл бұрын
Acum cred că mulți au priceput care este treaba cu sistemul fotovoltaic, și nu se lasă păcăliți de unii ,,meserisi".Eu am un sistem hibrid de 7 kw,invertor 7 kw,eoliana de 1,2 kw și acumulatorii de 9.2 kw,legat și la rețea și nu am avut probleme. Mare atenție ce echipamente folosiți.
@ECODRIVE
@ECODRIVE Жыл бұрын
Felicitati pentru sistem!
@tehnicianenergetic9794
@tehnicianenergetic9794 Жыл бұрын
LA CE PREȚ AI AJUNS ?
@cipriancarpaci5760
@cipriancarpaci5760 Жыл бұрын
@@ECODRIVE Salut ce producător de panouri îmi recomanzi ?
@marianwagner
@marianwagner Жыл бұрын
bun...informații f.importante..mulțumesc.......
@alexandrubetianu4811
@alexandrubetianu4811 Жыл бұрын
Foarte fain video-ul si util. M-am si hotarat ce-mi iau.
@liviuleuca
@liviuleuca Жыл бұрын
Doresc ca să mă informați care ar fi cel mai bun pentru casă (consun casnic) cu mulțumiri și aștept răspunsul dvs 🙏
@balanvaleriu
@balanvaleriu 10 ай бұрын
Excelenta prezentare ! Daca un sistem on-grid nu functioneaza fara retea, in cazul unei pene de curent pot folosi un generator, comutat automat sau manual la instalatia casei. In cazul unui generator ieftin sa zicem de 2,5kW as putea sa substitui cu el reteaua pe durata penei de curent astfel incat sistemul on-grid sa functioneze, asigurand in acest fel tensiune stabilizata fara sa risc sa stric electrocasnicele ? Evident va trebui cumva sa dizablez injectarea surplusului de energie din panouri in retea (in acest caz, in generator) pentru ca asfel surplusul de energie ar putea distruge generatorul. O alta intrebare, poate un invertor on-grid sa asigure o functionare corecta in cazul unor fluctuatii mari de tensiune in retea ? Eu am aceasta problema, sunt ultimul consumator din reteaua comunei, retea veche de 40 -50 de ani, cu conductori subtiri, orice masina de spalat din vecinatate face sa scada tensiunea chisr si cu 20 v, nu mai vorbim ca am un vecin care sudeaza 5-6 ore pe zi , fluctuatiile fiind atat de mari ca becurile aproape se sting. Concret, un Huawei de 5kW ar putea functiona ca stabilizator chiar si fara panouri solare ? Multumesc
@marinbobe
@marinbobe Жыл бұрын
Bună ziua. Va mulțumesc mult pentru videoclipul instructiv. Mă puteți ajuta cu un sfat? Am văzut că invertoarele quatro se pot lega in paralel pentru a le mari puterea totala până la 90kva. Ce se poate face pentru puteri mai mari? Am o aplicație cu generator de 60kva, consumatori vitali 60-70kva și consumatori non-vitali inca 150-200kva. Va mulțumesc.
@gstaneiu
@gstaneiu Жыл бұрын
Buna ziua, as vrea sa va intreb daca exista varianta de invertor din care sa consum direct cand se intrerupe curentul, fara sa avem acumulatori, dar si surplusul sa fie injectat in retea. Multumesc,
@mirciulik23
@mirciulik23 Жыл бұрын
Este de știu și posibilitatea ulei hibridari cu o eoliana. Eu am sistem fotovoltaic "on grid" de 8kw în Constanța și m-ar imbraca și o eoliana de 2,5kw pentru noapte și iarnă,mai ales la incarcarea mașinii
@ECODRIVE
@ECODRIVE Жыл бұрын
Se poate combina solar cu eolian. La eolian ai ceva mentenanță. Ideal ar fi sa ai ceva stocare ca sa poti produce daca pica reteaua si poti adauga si eolian daca zone se preteaza pentru asa ceva.
@gavrilflorea8637
@gavrilflorea8637 Жыл бұрын
La un consum casnic de 6kw/zi,ce putere ar fi nevoie în celule și ce capacitate de acumulare ar fi nevoie, vă mulțumim
@RaulAsociatia-ov8fq
@RaulAsociatia-ov8fq 2 ай бұрын
Buna , foarte interesant videoclipul . Cum as putea lua legatura cu un arhitect care se ocupa de asa ceva ?
@ECODRIVE
@ECODRIVE 2 ай бұрын
Poți sa ii contactezi pe cei de la www.darcomenergy.ro
@catalinache
@catalinache Жыл бұрын
este foarte bun clipul. Insa creativitatea vine abia dupa ce afli ce posibilitati tehnice exista in prezent, ce stiu sa faca aparatele disponibile acum si la ce pret, ce alte conditii tehnice sunt necesare
@catalinache
@catalinache Жыл бұрын
revin si spun ca multi de la tara si-au facut deja propriul sistem off-grid pentru consumatori cu putere totala insumata de 1 - 1.2 kWh si nu e chiar iese rau. Cu el alimentezi pe rand multe lucruri in gospodarie (pompa de apa pentru irigatia solarului, iluminatul pe timp de noapte etc.) Iata reteta de la bunicii mei: 4 panouri x 320 W (~775 lei/buc), un regulator chinesc PWM de 24V/60A/1440 W (~125 lei pe emag), doua baterii auto pe plumb legate in serie (a cate 12V / 100Ah = ~600 lei/buc sau de furat!), un inverter simplu de 24V cu putere reala de 1200 Wh (~1500 lei/buc), o siguranta (75 lei) niste cabluri solare si mufe dedicate (~400 lei), tevi si corrniere pentru suportul panourilor (taiate si sudate "in-house" ~ 300 lei). Total maxim 6750 lei cu TVA inclus si te tine 10-12 ani. Daca te uiti pe www.globalsolaratlas.info vezi chestii foarte interesante pentru proiectare in functie de zona de amplasare, puterea instalata a panourilor, inclinarea lor, orientarea lor, gat genereaza pe o anumita luna/ora/interval etc.
@ECODRIVE
@ECODRIVE Жыл бұрын
In Germania sunt stimulati chiar si cei care stau in apartamente sa monteze 1-2 panouri. Poti sa te faci prosumator fara documente sau alte proceduri speciale daca ai o putere de maxim 0,6KW. Nu este mult dar acopera o parte din consumatori.
@alexporro8444
@alexporro8444 11 ай бұрын
salut! As putea sa fac un microgrid dintr-un fronius si un multiplus 1 (am un easysolar de 5KVA) parerile sunt impartite in legatura cu Multiplus 1 care nu permite injectarea in retea in Romania. Ce parere aveti? (eu am 15 kw baterii li-ion, 6 kw de panouri si Easysolar I 5Kva) vreau sa stiu daca se merita sa investesc intr-un Fronius, sau trebuie sa schimb si invertorul de la Victron ca sa pot sa devin prosumator. Multumesc!
@mariansecui3910
@mariansecui3910 Жыл бұрын
Sunt in situatia dvs cu deosebirea ca invertorul este trifazat (SolarEdge SE 10 K) si mi-as dori, la fel ca dvs , sa nu-mi pice sistemul la caderea tensiunii din rețea. Am inteles, trebuie "pacalit" invertorul meu cu ajutorul celuilalt invertor sa ramana sincronizat pe cele trei faze. Aveti solutii ptr asa ceva? Am si o serie de nelamuriri: Ce putere ar trebui sa aiba noul invertor? Transferul de energie catre retea se va face prin iesirea invertorului Victron respectiv intrarea lui? Aveti cumva o schema de legare? Multumiri.
@clkompi
@clkompi Ай бұрын
Buna. Am un invertor (Invertor solar hybrid 8.2KW Breckner Germany 48V monofazic, OFF-GRID) unde am 2 iesiri AC. Am 8 kW pe ambele iesiri(2x8kw, 8kW total ,etc)? Pot sa le unesc(L cu L, N cu N)?
@LoneWolf-wp9dn
@LoneWolf-wp9dn Жыл бұрын
Pentru utilizatorul casnic ca sa fie simplu si ieftin iti pui on grid fara baterii si iti cumperi un bluetti sau ceva similar o valiza de baterii... o sa te scoata din multe situatii ... e portabila etc etc
@ECODRIVE
@ECODRIVE Жыл бұрын
M-am gandit la Bluetti sau la o solutie similara dar sunt destul de scumpe si au o capacitate de stocare mai mica. Au avantajul ca sunt portabile dar nu imi rezolva partea cu productia sistemului cand pica reteaua. Pentru ca am 15 kW de panouri, as vrea sa pot produce cand pica reteaua. Pentru mine asta este un criteriu super important. Ma gandeam sa cumpar si un Bluetti sau EcoFlow ca “generator” portabil dar sa iau si 2-3 panouri portabile. O sa fac un video cu sistemul meu la care am adăugat stocare. Mai sunt câteva echipamente de montat si imediat ce termin fac o sa fac un video.
@imaculata835
@imaculata835 Жыл бұрын
@@ECODRIVE la 15kw instalati e justificata investitia.Power bank si panouri solare mobile sunt bune la drumetii nu cand ai incalzire in pardoseala electrica.Nu?
@ECODRIVE
@ECODRIVE Жыл бұрын
@@imaculata835 exact! Poti sa ai un power bank si acasa dar pentru cosumatorii critici.
@jliviu
@jliviu Жыл бұрын
@@ECODRIVEcum pot intra în contact cu echipa de tehnicieni? Aș dori o discuție preliminară pentru instalarea unui sistem fotovoltaic.
@ECODRIVE
@ECODRIVE Жыл бұрын
@@jliviu pe site-ul victronenergy.com este lista partenerilor din Romania. Ii puteti contacta direct acolo.
@robert-px8vu
@robert-px8vu 9 ай бұрын
Am un sistem off grid multiplus 2 de 48/5000 pot monta un fronius de 10kw ? Sau 15kw?
@rmdrmd1718
@rmdrmd1718 Жыл бұрын
Victron Quattro poate injectat SI EL in rețea?
@andreigovor908
@andreigovor908 8 ай бұрын
Foarte binevenite sant informatile. Am si eu o intrebare: cum as putea folosi masine electrica Life pe post de baterii pentru fotovoltaice, aceasta avand o baterie de 40kw?
@ECODRIVE
@ECODRIVE 8 ай бұрын
Sunt companii care convertesc bateriile de pe masinile electrice pentru stocare in casa. In Romania puteti discuta cu evshop.eu/en/contact-us
@andreigovor908
@andreigovor908 8 ай бұрын
Multumesc pentru raspuns. Nu doresc sa transform bateriile de pe Life, in baterii pentru panouri. Eu as dori niste informati referitor la folosirea masini pe post si de baterii pentru voltaice. Atunci cand am cumparat masina, au prezentat-o si ca o sursa alternativa de alimentare a casei cu curent. Astfel as avea nevoie de informati. Va multimesc anticipat/
@ECODRIVE
@ECODRIVE 8 ай бұрын
@@andreigovor908 Nissan avea o statie speciala cu care puteai scoate energie din baterie. Portul Chademo este gandit pentru asa ceva. Din pacate, nu am vazut in Europa sau in Romania o astfel de statie. www.theverge.com/2022/9/12/23349971/nissan-leaf-bidirectional-charging-approved-v2h-v2g-fermata-energy
@florinblagaila-tx4pz
@florinblagaila-tx4pz 7 ай бұрын
Am un sistem 10 kw trifazat cu invertor huawei hibrid fara baterii. Cind se intrerupe curentul panourile nu mai produc. Ce pot sa fac ca atunci cind nu am curent sa mi produca panourile
@gardyanu
@gardyanu Жыл бұрын
Salut . Frumos mai lipsește o întrare .... Eoliana cu controlerul ei separat în special pentru iarna ..încerc sa fac și eu o filmare cu tot sistemul meu complet. Aștept și alte noutăți.
@ECODRIVE
@ECODRIVE Жыл бұрын
Daca ai si eoliana, ar fi interesant sa prezinti un sistem complex 👍
@gardyanu
@gardyanu Жыл бұрын
Sigur doar ca nu am sistemul cel prezentat de către dvs . Al meu e după bugetul meu singul meu proiect sentimental este Eoliana de 4kw pe care am construit-o sincur acasa . Sunt f mulțumit de eficienta ei fata de alte eoliene văduve de către Chinezi...
@gardyanu
@gardyanu Жыл бұрын
Buna seara.... salutari din partea mea pentru Mugur și Turcescu .. ma bucur ca sunteți acolo felicitări pentru tot ce faceți poate dezbatem și problema taxei pe soare .
@ECODRIVE
@ECODRIVE Жыл бұрын
@@gardyanu nu am avut timp pentu taxa pe soare dar o sa revina in discutie.
@radubond
@radubond Жыл бұрын
👍
@ToaderNicolae68
@ToaderNicolae68 Жыл бұрын
Bună seara, am un sistem hibrid compus din Quattro 24/8000, Fronius Primo 8.2 și stocare 6 acumulatori de la Victron de 12,8V/160A (automatizați prin ess + cerbo gx). Nu merge sa produc energie fotovoltaica off grid pe Fronius, doar pe acumulatori. Exista vreo posibilitate?
@Lu-channist
@Lu-channist Жыл бұрын
Scoaterea, invertorului Quqttro din sistem, nu se poate face fara rezilierea contractului de prosumator. Daca va ganditi sa optimizati producerea de energie electrica din panourile fotovoltaice, va recomand dispozitivul Fronius Ohmpilot, care preia NUMAI surplusul de energie din panouri si il directioneaza catre un consumator suplimentar, de tipul puffer (stocare de energie electrica sub forma de energie termica). Aveti un link cu descrierea functionarii acestui dispozitiv: kzbin.info/www/bejne/jYrJY62hgbqjabM
@mirceairimie7779
@mirceairimie7779 Жыл бұрын
Buna ziua, cum pot sa-l contactez pe d-nul Lucian pentru o oferta? Sunt din Sibiu, ma intereseaza un sistem hibrid de 3-5 kW. Cu stima, Mircea Irimie
@ECODRIVE
@ECODRIVE Жыл бұрын
Va recomand sa contactati direct distribuitorii Victron. Ei va pot ajuta cu oferte pentru sisteme fotovoltaice. www.victronenergy.ro/where-to-buy
@claudiutamas79
@claudiutamas79 Жыл бұрын
Da, e mai complicat decât rețeaua casei pentru că folosim curent alternativ la prize și rețea, pe 1 și 3 faze. Apoi curent continuu la panouri și baterii. Deci 2 tipuri de curent și 2 conexiuni de fire. În casă avem doar 1.
@eugen-m
@eugen-m Жыл бұрын
Am o intrebare pentru dvs. Firma mea vrea sa si monteze un sistem fotovoltaic dar locatie , acoperisul firmei nu permite. Se poate monta pe numele firmei un parc fotovoltaic la alta locatie mult mai generoasa ca suprafata si eficienta fara umbrire si sa si scada energia consumata din retea la prima locatie ? Exista legislatie ?
@luciangpl
@luciangpl Жыл бұрын
din pacate nu
@crissfetcu3815
@crissfetcu3815 Жыл бұрын
Buna ziua, as vrea sa instalez un sistem fotovoltaic și am nevoie de consultanta. Cum ma sfătuiți sa procedez ? Imi puteți recomanda o firma care sa livreze pachetul complet? Multumesc anticipat
@ECODRIVE
@ECODRIVE Жыл бұрын
Puteti contacta direct distribuitorii Victron. www.victronenergy.ro/where-to-buy
@user-ff1rv7mi2r
@user-ff1rv7mi2r Ай бұрын
Vreau și eu un număr de contact al dumneavoastră sau dacă se poate lua de undeva
@saitekbv
@saitekbv Жыл бұрын
Cum au fost realizate acele scheme , pe un site anume sau program ? Mulțumesc
@ECODRIVE
@ECODRIVE Жыл бұрын
Le-am facut intr-un program de grafica. Am luat elementele individuale si le-am legat intre ele.
@cristianzorila815
@cristianzorila815 Жыл бұрын
Ciprian. Salut A inceput seria de episoade cu fotovoltaice?
@ECODRIVE
@ECODRIVE Жыл бұрын
Am mai postat câteve video-uri cu panouri și baterii. O sa facem periodic materiale explicative.
@cristianzorila815
@cristianzorila815 Жыл бұрын
@ECO DRIVE am dat like, share, si comment. Mai as vrea deasemenea sa stiu daca e adevarat sau nu. 2 prieteni de.ai mei sau cunostinte de familie s.au plans ca daca e soare ft tare afara se incalzesc panourile si intra in avarie si in concluzie nu produc curent. Ma poti lamuri?
@luciangpl
@luciangpl Жыл бұрын
@@cristianzorila815 Panourile nu au cum sa intre in avarie, nu au nimic electronic in ele. Nu este adevarat ce ti-au zis prietenii
@claudiuminciu
@claudiuminciu 4 ай бұрын
​@@cristianzorila815 la prietenii tai, daca sunt on-grid, problema intervine de la lipsa consumului de curent in zona trafului unde se injecteaza si atunci sistemul se limiteaza, invertorul urca in 51,2hz si reteaza productia, respectiv intra in avarie. Asta se intampla din lipsa de trafo bidirectional, injectia fiind posibila doar pe acel circuit de la traf pana la ultima casa(10-20 case, ca ex). Sa nu mai existe probleme la ei, poti face Ac coupling, cu un Victron Multiplus sau Quattro si c stocare.
@sorindavid7635
@sorindavid7635 Жыл бұрын
Salut. La minutul 11:21 este o referinta la ce ma interesa pe mine. Adica eu am acum 10,64Kw putere instalata cu Fronius Primo 8000 on grid. Daca vreau sa pun baterii la sistemul asta am citit ca as putea folosi un vitron inverter/charger si banc de baterii. Intrebarea este ce putere tb sa aibe Vitronul? Merci mult.
@Lu-channist
@Lu-channist Жыл бұрын
Dacă este Invertor, Victron trebuie să aibă caracteristicile electrice egale cu cele ale Fronius-ului.
@luciangpl
@luciangpl Жыл бұрын
mai mare sau egal cu froniusul - in cazult tau un Victron Quattro de 8 sau de 10 KVA
@Lu-channist
@Lu-channist Жыл бұрын
In primul rand, trebuie calculata energia pe care doresti sa o scoti din baterie, in al doilea rand sa vezi ce curent de incarcare (pentru baterii) poate sa soata acel Victron. In al treilea rand trebuie optimizata instalatia noua in functie de eficienta sistemului.
@luciangpl
@luciangpl Жыл бұрын
@@Lu-channist regula e destul de clara, am scris mai sus
@cornelio2u
@cornelio2u Жыл бұрын
Vreau sa folosesc o Dacia Spring ca si V2G, poate invertorul sa se conecteze la baterie pe o intrare ca si cum ar fi panou solar? Bateria de Spring are 240V.
@luciangpl
@luciangpl Жыл бұрын
Dacia Sping nu stie V2G
@cornelio2u
@cornelio2u Жыл бұрын
@@luciangpl Bravo, adică o am acasă și nu știu lucrul ăsta 😂😂😂 Păi de asta am pus întrebarea, o învăț eu.
@luciangpl
@luciangpl Жыл бұрын
@@cornelio2u poti incerca sa o inveti, dar nu stiu daca accepta :)
@bogdan9
@bogdan9 Жыл бұрын
Ca sa inteleg mai bine. Daca am un sistem fara baterii care livreaza doar in retea. Cade curentul, e soare afara si panourile genereaza 5-6 kw. In casa am curent? Din clip am inteles ca nu.
@ECODRIVE
@ECODRIVE Жыл бұрын
Exact! Un sistem on-grid (fara baterii) care injecteaza in retea, se opreste atunci cand pica reteaua, chiar daca este soare si ai putea produce.
@saracristinamusat
@saracristinamusat Жыл бұрын
Dupa schema din min 18, nu cumva-i zgaltai pe baietii de la furnizor ce lucreaza pe linii in cazul unei avarii? Zic si eu, nu ca as fi ceva priceput in domeniu.
@ECODRIVE
@ECODRIVE Жыл бұрын
Cand apare o avarie si pica reteaua, inverter-ul decupleaza reteaua si nu mai injecteaza chiar daca are surplus 👍
@saracristinamusat
@saracristinamusat Жыл бұрын
@@ECODRIVE multumesc 😀!
@zeustradesrl4070
@zeustradesrl4070 Жыл бұрын
Ai uitat sa spui si cat costa sa treci din ongrid trifazat...in hibrid trifazat cu Victron. Adica cat ar plati un client obișnuit la Victron. Cred ca ar starni interes acest detaliu,: prețul
@luciangpl
@luciangpl Жыл бұрын
la intrebarea aceasta, raspunsul e unul foarte variabil, in functie de atat de multe lucruri - Putere PV, Consum maxim, energie ce se doreste stocata etc. Deci poateccosta intre 2000 eur pana la 200 mii eur, dar nu cred ca te ajuta cu nimic raspunsul asta nu? Asta pentru ca intrebarea este incompleta.
@ionaxinia3158
@ionaxinia3158 Жыл бұрын
As vrea sa precizati rolul exact al chargerului de la gamele Multiplus si Quattro de exemplu, pentru ca de multe ori se crede in randul clientilor si chiar uneori se induce ideea de catre cei care vand Victron, ca aceste chargere ( incarcatoare) incluse in invertoare au rolul de a incarca si bateriile, nemafiind necesare MPPT-urile pentru baterii. Deci as fi interesat sa aud de la colegul cu Victron aceste precizari cu rolul exact al chargerului inclus in invertor, intrucat confuzia pe care am relatat-o mai sus aduce mai degraba prejudicii de imagine Victronului, deoarece pana la urma clientul tot va afla, in cazul in care va opta pentru Victron ca ii trebuie si MPPT charger pentru baterii!
@luciangpl
@luciangpl Жыл бұрын
daca te uiti la minutul 4.50, e afisat incarcatorul solar in schema, si la 7.50 e vizibil in schema. Rolul chargerului din invertor e explicat la minutul 11.30 - converteste surplusul de energie de la invertorul PV Fronius din AC in DC sau incarca din retea bateriile
@costelpopa2937
@costelpopa2937 Жыл бұрын
@@luciangpl nu vi se pare ca ne scarpinam cu mana stanga la urechea dreapta?Adica transformam curentul continuu in alternativ dupa care il retransformam din nou in continuu pentru a inacarca baterii(cu gramada de pierderi ce rezulta aceste transformari si retransformari)
@luciangpl
@luciangpl Жыл бұрын
@@costelpopa2937 asa functioeaza fizica, curentul continuu e usor de stocat, cel alternativ e usor de transportat.
@costelpopa2937
@costelpopa2937 Жыл бұрын
@@luciangpl De acord cu dvs dar in acel context nu era vorba de transport, era in aceasi casa
@costelpopa2937
@costelpopa2937 Жыл бұрын
sau cel putin asa am inteles....
@bogdandragos2002
@bogdandragos2002 10 ай бұрын
Am si eu o nelamurire pentru cine ma poate ajuta cu un raspuns. Sa zic ca vreau sa pun acel sistem simplu, deci legat la retea, dar nu vreau sa dau in retea ci doar sa ma ajut de reteaua nationala. Sa zicem ca vreau doar un sitem de 3kw.h pentru a micsora consumul din reta, nu neaparat pentru a deveni total independent. Se poate face in primul sistem, fara a mai fi necesari acumulatori ? Mersi !
@ECODRIVE
@ECODRIVE 10 ай бұрын
Poți sa montezi un sistem on-grid (fără acumulatori) si sa limitezi injecția in rețea. Este posibil sa montezi panouri si fără sa devii prosumator.
@dontuconstruct7488
@dontuconstruct7488 Жыл бұрын
Buna ,un Nr de contact va rog
@ECODRIVE
@ECODRIVE Жыл бұрын
Pe site-ul Victron este o harta cu partenerii. Ii puteți contacta direct. www.victronenergy.com/where-to-buy
@maricelvasile3134
@maricelvasile3134 Жыл бұрын
Powerwall cu Getaway 2
@ECODRIVE
@ECODRIVE Жыл бұрын
Am vazut un video de prezentare despre Gateway2. Pana acum nu am vazut un Powerwall montat pe undeva.
@maricelvasile3134
@maricelvasile3134 Жыл бұрын
Iti recomand un canal KZbin numit Solar Surge, este plin de informatii
@maricelvasile3134
@maricelvasile3134 Жыл бұрын
Cum puteam sa uit, cel mai tare canal de KZbin in materie de EVs si energie Fully Charged
@ECODRIVE
@ECODRIVE Жыл бұрын
@@maricelvasile3134 aici pot sa ma laud :) Cred ca sunt intre primii 100 de abonati de pe Fully Cherged. Imi place foarte mult formatul si faptul ca ataca mai multe subiecte complementare.
@CatalinStere
@CatalinStere Жыл бұрын
Puteți face astfel de proiecte la cheie si in afara țării? Sau, din cauza legislatiei si a eventualelor autorizari suplimentare (nu stiu, intreb doar) recomandati sa se meargă cu companie locala?
@ECODRIVE
@ECODRIVE Жыл бұрын
Se pot face proiecte si in afara tarii dar depinde de dimensiunea proiectelor. Pentru proiecte rezidentiale poate fi mai eficienta o colaborare cu o firma locala.
@licubogdan95
@licubogdan95 7 ай бұрын
Ce firma?
@bogdanene318
@bogdanene318 Жыл бұрын
Cei de la Victron Energy fac cursuri de instalatori sisteme fotovoltaice?
@robertinrusu5155
@robertinrusu5155 Жыл бұрын
In ce judet stati fratilor de va e teama asa de retea ca pica. Una doua pica reteaua, cam despre asta a fost vorba in tot videoclipul. Stau in Arges si reteaua a picat o data la 3 ani ! Si a stat picata mai putin de o ora. Despre ce vorbiti ?
@ECODRIVE
@ECODRIVE Жыл бұрын
Am vorbit despre diferenta dintre sisteme. Sigur nu ai retinut doar partea cu reteaua picata.
@robertinrusu5155
@robertinrusu5155 Жыл бұрын
Ati vorbit 25 minute degeaba. Reteaua e cea mai buna baterie, ideea asta nu am auzit-o de la voi. De ce as da banii pe niste baterii care in timp se uzeaza si peste cativa ani trebuie sa cumpar altele noi.
@ECODRIVE
@ECODRIVE Жыл бұрын
Reteaua este utila dar in multe tari din Europa nu mai poti deveni prosumator fara stocare. Generic se spune ca reteaua este “baterie” dar asta este valabil doar in anumite conditii. De exemplu, pentru energia pe care o injectez ziua, platesc taxe ca sa consum noaptea mai mult decat pretul intreg de la Hidroelectrica. Motivele pentru care ai nevoie de stocare le-am expus, daca nu te incadrezi in categoria care are nevoie de baterii inseamna ca ongrid este suficient. In egala masura trebuie sa accepti ca nu toti sunt ca tine.
@Lu-channist
@Lu-channist Жыл бұрын
Primul motiv pentru care trebuie sa existe bateriile in instalațiile prosumatorilor, este urmatorul: în momentul in care rețeaua de energie electrică, la care sunteți legat, cade , din diverse motive, ați rămas pe întuneric, chiar dacă afară este soare. Al doilea motiv este că, atunci când faci demersurile pentru a deveni prosumator, ți se aproba o putere electrică de injectare in rețea nu mai mare decât poate absorbi rețeaua de joasă tensiune la care sunteți racordat. In momentul in care toti cei racordați la rețeaua dumneavoastră devin prosumatori, nu mai puteți injecta in rețea, iar panourile devin aproape inutile. De aceea trebuie folosită energia furnizată de propriile panouri cât mai mult.
@cristianzorila815
@cristianzorila815 Жыл бұрын
03:26 m-am 💩 pe mine
@ECODRIVE
@ECODRIVE Жыл бұрын
😂
@nicollastudorel8249
@nicollastudorel8249 Жыл бұрын
E MULȚI BANII BOSS
@adrianemilnita4652
@adrianemilnita4652 Жыл бұрын
Buna ziua. Ce se intampla daca instalez un sistem fotovoltaic intr-o locatie unde reteaua furnizeaza energia electrica la o tensiune mica (190-200 volti). Multumesc
@Lu-channist
@Lu-channist Жыл бұрын
Tensiunea mica, din retea, se poate datora, fie unei proiectari incorecte ( la momentul aprobării ATR-ului nu au luat in calcul numărul crescut de consumatori), fie comportamentul consumului s-a schimbat, sau este o problemă de conexiune electrică (pe ploturile transformatorului, la branșamentul dvs., cabluri învechite si urmează să fie schimbate). Trebuie să faceți sesizare la distribuitorul dvs. de energie. Dacă tensiunea din retea este mica ( depinde cât de mica este fixată in ) Invertor) atunci Invertor-ul va opri injectarea de energie in rețea. De aceea este necesar un Invertor hibrid sau acumulatori.
@adrianemilnita4652
@adrianemilnita4652 Жыл бұрын
@@Lu-channist Multumesc pentru raspuns. Este vorba de o retea sateasca, un transformator subdimensionat, montat de zeci de ani. Consumul pe reteaua respectiva a crescut de zeci de ori, dar transformatorul are aceeasi putere fata de momentul construirii retelei. Am facut sesizare la operatorul de distributie, a venit un electrician, a facut ceva masuratori pe faze si cam atat. Intrebarea era daca pot monta un sistem fotovoltaic in regim de prosumator.
@Lu-channist
@Lu-channist Жыл бұрын
@@adrianemilnita4652 Bineinteles. Sesizarea facuta a fost deja notata intr-un dosar care are ca obiect ,,intarirea puterii" din retea. Numai ca, distribuitorii de energie nu fac investitii, pentru ca, au venit in Romania sa scoata bani de aici, nu sa bage. De aici si acest val de incurajari pentru consumatori sa devina prosumatori. In momentul in care se leaga un prosumator in retea, tensiunea din retea va creste imbunatatindu-se calitatea energiei. Vor aproba, puterea instalatiei de panouri, cat de mult puteti dumneavoastra sa investiti, ca doar investiti si pentru ca ei sa castige (mai mult decat dumneavoastra). Cred ca se merita un sistem hibrid cu baterie.
@Lu-channist
@Lu-channist Жыл бұрын
@@adrianemilnita4652 ,,Începând cu data de 1.01.2022, în punctele de delimitare, la joasa tensiune, în condiții normale de exploatare, excluzând întreruperile, pe durata oricărui interval de timp de o săptămână, 95% din valorile efective, mediate pe o durată de 10 minute, ale tensiunii de alimentare, nu trebuie să aibă o abatere mai mare de +5%/-10% din tensiunea nominală (230 V, 50 Hz). De asemenea, pe durata oricărui interval de timp de o săptămână, 100% din valorile efective, mediate pe o durată de 10 minute, nu trebuie să aibă o abatere mai mare de +10%/-15% din tensiunea nominală." STANDARD DE PERFORMANȚĂ din 15 iunie 2021 pentru serviciul de distribuție a energiei electrice EMITENT AUTORITATEA NAȚIONALĂ DE REGLEMENTARE ÎN DOMENIUL ENERGIEI Publicat în MONITORUL OFICIAL nr. 649 din 1 iulie 2021
Sistem fotovoltaic hibrid cu baterii și invertoare Victron
29:43
Why? 😭 #shorts by Leisi Crazy
00:16
Leisi Crazy
Рет қаралды 45 МЛН
КАХА и Джин 2
00:36
К-Media
Рет қаралды 3,9 МЛН
SHE WANTED CHIPS, BUT SHE GOT CARROTS 🤣🥕
00:19
OKUNJATA
Рет қаралды 14 МЛН
Super sport🤯
00:15
Lexa_Merin
Рет қаралды 20 МЛН
CUM EȘTI FURAT LA FACTURA DE ENERGIE - CASEBUNE.RO
29:24
Case Bune
Рет қаралды 125 М.
FOTOVOLTAICE MAI IEFTINE DE ATÂT? - CASEBUNE.RO
25:32
Case Bune
Рет қаралды 58 М.
Panouri fotovoltaice -ce este mai bun on grid sau off grid - depinde ce vrei sa faci cu productia !
29:35
PANOURÏ & SÏSTEME FOTOVOLTAÏCE ÎN ROMANÏA — DÏY 🛠
Рет қаралды 23 М.
Sistem off-grid la munte - independenta energetica
24:21
Full Electric
Рет қаралды 10 М.
OFF GRID CU PANOURI FOTOVOLTAICE, DUPĂ 1 AN DE UTILIZARE - Ep97
26:56
Cezar Machidon
Рет қаралды 380 М.
2 ANI CU FOTOVOLTAICE OFF GRID | Upgrade, Impresii, Management - s3e8
24:25
Recorduri la panouri fotovoltaice!
11:30
Cristian Presură - Best Youtube Creator 2023
Рет қаралды 58 М.
Cum sa nu montezi un invertor
13:45
Claudiu Minciu
Рет қаралды 19 М.
КАК ЭТА МАШИНА ТУТ ПОМЕСТИЛАСЬ ?!
0:58
Вертикальный Синдикат
Рет қаралды 985 М.
Как два джипа вытягивали грузовик
0:21
Грузовики 112
Рет қаралды 2,2 МЛН
Парень Научил Собак Водить Машину 😁🥰
0:27
ДоброShorts
Рет қаралды 1,2 МЛН
МАШИНА ДЛЯ УДАЛЕНИЯ ПНЕЙ (@justcalllandservices)
0:16