Cum sa-ti PLATESTI anticipat CREDITUL IPOTECAR - Metoda Secreta

  Рет қаралды 370,047

Ovidiu Tarcu

Ovidiu Tarcu

Күн бұрын

Cum să reduci la jumătate durata unui credit ipotecar și dobânda pe care o plătești băncii 📝 Pune-ți ordine în bani cu ajutorul unui Plan Financiar personalizat: bit.ly/Planificare-Financiara 👔 Programează o ședință de coaching: bit.ly/Coaching-1-to-1 👨‍🏫 Înscrie-te la „Provocarea 7 Pași până la Prima Ta Investiție într-un ETF, pentru Oameni Ocupați”: bit.ly/Investitii-in-ETF-uri
🤝PARTENERI:
📈 XTB - Investește în în companii și ETF-uri din întreaga lume FĂRĂ COMISION: bit.ly/3s7GepM
📈 Interactive Brokers - Investește în companii și ETF-uri listate pe 135 BURSE: bit.ly/3VoHxwZ
📈 Global Trader - Deschide-ți un Cont Demo GRATUIT și investește în instrumente listate la peste 90 de Burse din SUA, Europa și Asia: bit.ly/3r3SUhp
📈 Trading 212 - Folosește codul promoțional OVIDIU când îți deschizi un cont și vei primi o ACȚIUNE GRATUITĂ ce poate valora PÂNĂ LA 100 EUR*: bit.ly/34PFUUp
*Instrucțiuni: După ce te înregistrezi și îți activezi contul, completează codul OVIDIU în secțiunea Promo Code în aplicația web/mobilă. Odată ce ai făcut asta, o ACȚIUNE GRATUITĂ va fi repartizată în mod automat în contul tău de investiții în decurs de 3 zile lucrătoare.
💱 Revolut - Deschide-ți un cont gratuit și schimbă bani la cursul valutar real: bit.ly/3OIi8fn
🏠 Creditul Tău - Vrei un credit ipotecar? Contactează-l pe Răzvan: bit.ly/3lxYeqU
🏢 InRento - Folosește acest link ca să obții un BONUS în valoarea de 20 EUR**: bit.ly/3AnKEMN
** Bonusul va fi plătit la două luni după deschiderea contului.
⌚ Konvi - Folosește codul promoțional OVIDIU ca să primești un DISCOUNT de 10 EUR pentru prima investiție: bit.ly/3o50UwW
👨‍👨‍👧‍👦 DEVINO Membru al Canalului: bit.ly/MembriiCanalului
📜 RESURSE GRATUITE: bit.ly/392Y704
🎬 ECHIPAMENTUL PE CARE-L FOLOSESC: bit.ly/33mRHsW
Credit ipotecar ING: ing.ro/persoane-fizice/credit...
Astăzi îți voi prezenta o strategie care te ajută să înjumătățești durata unui credit ipotecar precum și suma pe care o plătești băncii sub formă de dobândă.
Dacă rambursezi creditul conform scadențarului original prezentat de bancă, ajungi să plătești băncii dobândă aproape cât valoarea sumei împrumutate.
Ca să înjumătățești durata unui credit ipotecar respectiv dobânda pe care o vei plăti băncii trebuie să faci următorul lucru. De fiecare dată când plătești o rată la credit, plătește anticipat și principalul ratei următoare. În felul acesta, economisești dobânda aferentă ratei respective și tai 1 lună din durata de viață a creditului.
Avantajele strategiei
În primul rând, reduci durata creditului la jumătate.
În al doilea rând, economisești aproape jumătate din valoarea dobânzii pe care ai plăti-o în mod normal băncii. La asta se adaugă valoarea primelor de asigurare pe care nu le mai plătești.
În al treilea rând, ai avantajul că plățile suplimentare nu reprezintă o sursă de stres.
Dezavantajele strategiei
Marele dezavantaj al strategiei îl reprezintă birocrația. Pentru a putea face rambursări anticipate la creditul ipotecar, cele mai multe bănci îți cer să mergi la o agenție și să completezi o cerere de rambursare anticipată.
În concluzie consider această strategie de rambursare anticipată a creditului ipotecar mi se pare foarte potrivită și echilibrată.
⏲️ TIMESTAMPS ⏲️
00:00 - Intro
01:57 - Cum funcționează creditele ipotecare
03:06 - Cum plătești anticipat creditul ipotecar
04:57 - Beneficiile strategiei
06:24 - Dezavantajul strategiei
📢RECOMANDATE PENTRU TINE:
➡️Ce este Dollar Cost Averaging (DCA) - • Ce este Dollar Cost Av...
➡️ Cum să-ți PLĂTEȘTI accelerat CREDITUL IPOTECAR - Metoda Velocity Banking - • Cum să-ți PLĂTEȘTI acc...
➡️TOP 3 Credite Ipotecare în 2021 - • TOP 3 Credite Ipotecar...
➡️Cum să faci PRIMA INVESTIȚIE IMOBILIARĂ - • Cum să faci PRIMA Inve...
🔺DISCLAIMER 1: Unele link-uri din această descriere reprezintă link-uri de afiliere de la partenerii cu care lucrez. Dacă folosești aceste link-uri pentru a cumpăra produse de la ei, vei susține canalul meu de KZbin prin faptul că eu voi fi recompensat cu un mic comision. Însă acest lucru nu presupune nici un cost adițional pentru tine.
🔺DISCLAIMER 2: Videoclipurile publicate pe acest canal de KZbin au scop EDUCATIV și NU REPREZINTĂ recomandări de investiții. Dacă anumite companii sau ETF-uri sunt menționate în cadrul videoclipurilor ele au doar titlul de EXEMPLU.
Orice investiție prezintă un anumit grad de risc. Nu există nici o garanție că vei câștiga bani atunci când investești. Există riscul chiar să pierzi bani. Instrumentele financiare de tip CFD, sunt foarte riscante. De aceea trebuie să te educi și să te informezi cât poți de bine înainte de a investi bani. Doar așa vei putea lua cele mai potrivite decizii pentru TINE.

Пікірлер: 1 700
@ovidiutarcu
@ovidiutarcu 2 жыл бұрын
Am văzut destul de multe comentarii spunând că nu se poate aplica metoda pentru că „nu te lasă banca”. Aș vrea să menționez că în 2016 s-a publicat OUG nr. 52 privind contractele de credit oferite consumatorilor pentru bunuri imobile. La Capitolul 8 - Rambursare anticipată, Articolul 41 se menționează clar că: (1) Dreptul consumatorului de a rambursa anticipat nu poate fi condiționat de plata unei anumite sume minime sau de un anumit număr de rate. (2) În cazul rambursării anticipate parțiale, consumatorul are dreptul să aleagă între: a) menținerea valorii ratei lunare și diminuarea perioadei de creditare inițiale; b) diminuarea valorii ratei lunare și menținerea perioadei de creditare inițiale; c) diminuarea valorii ratei lunare și diminuarea perioadei de creditare inițiale. (3) Creditorul nu are dreptul să aplice penalizări, să perceapă compensație sau orice alte costuri de la consumator în cazul rambursării anticipate. Las aici un link către textul complet al ordonanței: legislatie.just.ro/Public/DetaliiDocument/181815 Dacă un angajat al băncii susține că nu se poate face rambursare conform metodei, înseamnă că nu cunoaște legea. Iar dacă se precizează acest lucru în contract trebuie verificată data când a fost semnat. Dacă e după intrarea în vigoare a acestei ordonanțe, este ilegal. Dacă e înainte, atunci ar fi bine să iei în considerare o refinanțare a creditului în condiții mai favorabile.
@grigoregabriel4937
@grigoregabriel4937 2 жыл бұрын
@OvidiuTarcu rambursarea anticipata cu reducerea numarului de rate se aplica si in cazul creditelor prima casa acordate inainte de aceasta ordonanta?
@loredancalimanu8777
@loredancalimanu8777 2 жыл бұрын
Salut, am o intrebare, eu daca vreau sa fac rambursare anticipata, asa cum spui tu, eu practic platesc doar creditul, nu si dobanda? platesc de exemplu 1300 rata, din care 400 e creditul si 900 dobanda. la rambursarea anticipata, se plateste doar creditul ? adica daca am 4.000 de ron pot plati 10 rate in avans?
@victor2768
@victor2768 2 жыл бұрын
@@loredancalimanu8777 exact, suma rambursată anticipat se scade din suma pe care o datorezi băncii in momentul ăla (fără dobânda). Iar apoi dobânda se recalculează la noua suma rămasă de plătit.
@aares13
@aares13 2 жыл бұрын
Ideea este foarte buna, dar as veni cu o completare, când plătești anticipat păstrează numarul de ani si cere recalcularea ratei, astfel pe luna viitoare o sa fie o dobândă da mai mică, practic mai câștigi o cota parte din diferență de dobândă. Eu am aplicat si am iesit in castig. Dacă ceri reducerea duratei, dobândă se redistribuie la mai putine luni, deci dobândă nu scade.
@bineguta
@bineguta 2 жыл бұрын
In 29 mai 2021,când e data scadentă, mi s-a tras rata lunara si am facut o cerere de rambursare anticipată in valoare de 4136 lei, echivalentul a 4 rate lunare (principal+dobândă + asigurarea de viață: 286+700+40) in agenție la unicredit(dacă are relevanță), si am solicitat reducerea perioadei de creditare si mentinerea valorii ratei lunare, dar nu am specificat că banii sa se rețină din principal, doar sa scadă perioada creditului, întrebarea mea este: trebuia sa specific asta? Sau prima dată plătesc dobânda si pe urma principalul, stiu ca la inceput e dobanda foarte mare și restul mai puțin, în mod normal am achitat cele 4 luni standard sau conform calculelor:4136÷286 rezultă 14 luni??? Urmează să ma duc la agenție să-mi de-a un scadentar nou si daca totul e cum se zice , voi mai achita rate constând în valoarea principalului de 5000 lei adică vreo 17 rate, multumesc frumos.
@cristiansechel4047
@cristiansechel4047 2 жыл бұрын
Lucrez in domeniul bancar și pot confirma cele spuse de tine. Felicitări pentru educația pe care o dai oamenilor!
@ovidiutarcu
@ovidiutarcu 2 жыл бұрын
Mulțumesc mult pentru apreciere! 🙏😊 ... Sper să vadă cât mai multe persoane comentariul tău. 😄
@lupesalex3910
@lupesalex3910 2 жыл бұрын
Si eu am apreciat metoda, pana am ramas fara dublu banilor plus principalul din rata viitoare, asta in luna de vacanta.....nu-mi dau seama cum sa o repar....
@MultiADr1aN
@MultiADr1aN 2 жыл бұрын
@@lupesalex3910 Din păcate Dl.Ovidiu nu are o educație financiară adevarata. Îți recomand sa citești seria lui Robert Kiyosaki “Tata bogat” si acolo începi cu adevărat sa te educi financiar pana si despre împrumuturile bancare.
@audioholic1679
@audioholic1679 2 жыл бұрын
@@MultiADr1aN Băh George, tu faci aprecieri despre edicatia lui financiara fara sa ai niste argumente? Esti pe langa subiect si, dupa cum se vede, n-ai inteles nimic nici din cartea la care faci referire
@laplacesdemon45
@laplacesdemon45 2 жыл бұрын
@@MultiADr1aN Ai dreptate, asta am zis si eu. Creditul ipotecar are o dobanda atat de buna incat trebuie folosit cat mai mult, nu platit anticipat, "sa iti redirectionezi banii catre investitii" =) Din pacate lumea nu intelege asta, si din cauza asta vor ramane saraci. Bravo George!
@violetamihalache9006
@violetamihalache9006 2 жыл бұрын
Ai mare dreptate! Noi așa am procedat de la început și contează foarte mult. În primă fază banca nu a fost foarte deschisă, ca e nevoie de o sumă mai mare pt rambursare anticipată, însă nu e stipulata nicăieri în clauzele contractuale sumă minimă pt care se acceptă rambursarea anticipată, așa că au fost de acord. O parte mai puțin plăcută este ca e necesar sa te deplasezi la banca și sa completezi cererea de rambursare anticipată cu scăderea perioadei și menținerea ratei. Aveți încredere în ce se spune în acest video pt ca e o chestie testată!
@ovidiutarcu
@ovidiutarcu 2 жыл бұрын
Felicitări pentru perseverența de a nu lăsa banca să vă împiedice să vă plătiți creditul datorită lenei unui funcționar de a respecta procedura! Câteodată trebuie să pui și piciorul în prag. 👏😀
@violetamihalache9006
@violetamihalache9006 2 жыл бұрын
@@ovidiutarcu va mulțumesc pentru apreciere!🙏
@saibamoe
@saibamoe 2 жыл бұрын
Pacat de birocratie. Putea fi cateva butoane in aplicatie si gata. Dar nuuu ...
@TheSuperGeo
@TheSuperGeo 2 жыл бұрын
La BCR merge sa faci asta din aplicația George, de vreo câteva luni. Nu știu cum e la alte bănci.
@adrianstaniloiu5824
@adrianstaniloiu5824 2 жыл бұрын
@@TheSuperGeo Cum ai reusit? Cand incerc sa dau "Repayment" primesc "An error has occured. Please try again later." Ms
@stamatedaniel8333
@stamatedaniel8333 2 жыл бұрын
Mulțumim pentru informație! Multe lucruri ar fi mai bune, dacă ar exista oameni ca tine și in alte domenii!
@ovidiutarcu
@ovidiutarcu 2 жыл бұрын
Cu drag!... Mulțumesc mult pentru apreciere! 🙏😊
@vornicuconstantin2212
@vornicuconstantin2212 2 жыл бұрын
Mulțumesc mult de informațiile prețioase!!!🙂
@ovidiutarcu
@ovidiutarcu 2 жыл бұрын
Mă bucur că ți-a fost de folos!☺️
@blajanandreiioan3712
@blajanandreiioan3712 2 жыл бұрын
Util, usor de urmat prin teorie si prin exemplu, chiar foarte util as spune pentru ca vei intelege o strategie avantajoasa pentru oricine detine un credit. Multumesc Ovidiu si la cat mai multe videouri tot mai bune!
@ovidiutarcu
@ovidiutarcu 2 жыл бұрын
Mulțumesc pentru apreciere! 🙂🙏
@mihai767
@mihai767 Жыл бұрын
Iti multumesc mult pentru ca ma ajuti si ne ajuti sa acumulam informatii si cunostinte care sunt extraordinar de utile! M am uitat de 5 ori la video doar ca sa inteleg la perfectie si sa-mi ramana in minte acest lucru, acum studiez in detaliu si alte lucruri de la tine.
@ovidiutarcu
@ovidiutarcu Жыл бұрын
Mă bucur că ți-a fost de folos. Spor la studiu! 🙂
@AlexAlex-hj1wb
@AlexAlex-hj1wb 2 жыл бұрын
Multumesc pentru informatiile utile. Sper sa continuati cu astfel de clipuri.
@ovidiutarcu
@ovidiutarcu 2 жыл бұрын
Cu drag... Încercăm. 😀
@andreibadea8746
@andreibadea8746 2 жыл бұрын
Ai câștigat un abonat. Demult nu am mai vizionat un video cu atâta plăcere, pentru realul ajutor al oamenilor din jurul nostru ! Jos pălăria!
@ovidiutarcu
@ovidiutarcu 2 жыл бұрын
Mulțumesc mult pentru apreciere! 🙏😊 ... Bun venit în comunitate! 😀
@adiway1622
@adiway1622 2 жыл бұрын
2 abonați chiar👍
@Andrei_GS
@Andrei_GS 2 жыл бұрын
3 abonati. Deja Luni ma duc la banca cu cererea. Ii astept oricat e nevoie :) Abia astept!
@lamimiacasa5861
@lamimiacasa5861 2 жыл бұрын
3 abonati
@ClubuldeEnglezaYouTube
@ClubuldeEnglezaYouTube 2 жыл бұрын
Un video util pentru toti cei care au facut sau vor sa faca un imprumut la banca. Bravo!
@ovidiutarcu
@ovidiutarcu 2 жыл бұрын
Mulțumesc mult pentru apreciere! 🙏😊
@teodoraanca6280
@teodoraanca6280 3 жыл бұрын
Multumim pentru informatii! Foarte util!
@ovidiutarcu
@ovidiutarcu 3 жыл бұрын
Cu drag!☺️
@joophi
@joophi 2 жыл бұрын
@@ovidiutarcu e de kkt sfatul , ce zice nenea e ca daca platesti principalul pe urmatoarea luna ti se reduce durata creditului cu o luna . Foarte fals!!!
@ovidiutarcu
@ovidiutarcu 2 жыл бұрын
@@joophi dacă ceri reducerea perioadei asta se întâmplă.
@jenylol6984
@jenylol6984 2 жыл бұрын
Buna este de ajutor pentru toti cei care nu stiu ...Bravo multumesc .Felicitarii continua asa .!!!
@ovidiutarcu
@ovidiutarcu 2 жыл бұрын
Mulțumesc mult pentru apreciere! 🙏😊
@popescumircea6591
@popescumircea6591 2 жыл бұрын
Clipul asta e mina de aur. Multumesc enorm pentru informatii, esti foarte tare. Succes in continuare
@ovidiutarcu
@ovidiutarcu 2 жыл бұрын
Mă bucur că ți-a fost de folos! 🙂
@mariushaidu3658
@mariushaidu3658 2 жыл бұрын
te aplaud, pe mine m-ai convins :) de maine platim anticipat :)
@ovidiutarcu
@ovidiutarcu 2 жыл бұрын
🙏... Succes cu rambursările anticipate! 🙂
@alexmsr5451
@alexmsr5451 2 жыл бұрын
Si pe mine m-a convins! De 5 ani platesc un credit "Prima casa", stiam ca pot scapa de dobanda daca platesc mai repede creditul dar nu m-am gandit la varianta asta! Foarte buna de altfel! De luna asta o voi pune in aplicare!😁
@ray0dynasty
@ray0dynasty 2 жыл бұрын
Super sfaturi Ovidiu! In curand voi accesa si eu un credit ipotecar si e foarte bine-venit acest video care mi-a aparut pur si simplu pe youtube, toate se intampla cu un motiv! Am sa incep sa platesc asa de la bun inceput! Iti foarte multumesc, spor in tot ce faci si succes pe mai departe, te rog sa mai postezi astfel de videouri utile. Liked and subscribed! 👍🏻
@ovidiutarcu
@ovidiutarcu 2 жыл бұрын
Mulțumesc mult pentru apreciere! 🙏😊 ... și bun venit în comunitate!
@ax85114
@ax85114 2 жыл бұрын
Foarte interesant și util. Mulțumim mult
@ovidiutarcu
@ovidiutarcu 2 жыл бұрын
Mă bucur că ți-a fost de folos!☺️
@MyPocketPlanner
@MyPocketPlanner 2 жыл бұрын
Mulțumim pentru informații, Ovidiu 👏👏
@ovidiutarcu
@ovidiutarcu 2 жыл бұрын
Cu drag!
@DianaIrimescu
@DianaIrimescu 2 жыл бұрын
Iti multumesc pentru pretiosul sfat pe care mi l-ai dat inainte sa apuc sa imi fac creditul ipotecar. A picat la fix! 🌟
@ovidiutarcu
@ovidiutarcu 2 жыл бұрын
Mă bucur că ți-a fost de folos! 🙂
@GreyMetalHeart
@GreyMetalHeart 2 жыл бұрын
Cele mai utile informatii pe care le-am accesat vreodata pe youtube. Nu pot decat sa iti multumesc! Am plecat direct la banca! 😂💖💖😍
@ambra2828
@ambra2828 2 жыл бұрын
Abia aștept ziua de mâine!!! Prima oprire = banca!!!
@ovidiutarcu
@ovidiutarcu 2 жыл бұрын
Cu drag! 🙂👍
@syst3mz208
@syst3mz208 2 жыл бұрын
Am aplicat strategia ta. Ești foarte tare! Mulțumesc pentru sfaturi, continua tot așa!
@ovidiutarcu
@ovidiutarcu 2 жыл бұрын
Mulțumesc mult pentru apreciere! 🙏😊
@danielvoicescu1913
@danielvoicescu1913 2 жыл бұрын
Bravo,multumesc pentru informati!
@ovidiutarcu
@ovidiutarcu 2 жыл бұрын
Cu drag! 🙂
@thelukeoffice4713
@thelukeoffice4713 2 жыл бұрын
Foarte bun clipul si cu un rezultat puternic. Bravo
@ovidiutarcu
@ovidiutarcu 2 жыл бұрын
Mulțumesc mult pentru apreciere! 🙏😊
@claudiutamas79
@claudiutamas79 11 ай бұрын
Mulțumesc pentru informații!
@ovidiutarcu
@ovidiutarcu 11 ай бұрын
Cu drag! 🙂
@trevelstheworld3888
@trevelstheworld3888 2 жыл бұрын
Foarte utilă prezentarea si de reținut 👏
@ovidiutarcu
@ovidiutarcu 2 жыл бұрын
Mă bucur că ți-a fost de folos!☺️
@eusuntmanuela
@eusuntmanuela 2 жыл бұрын
Noi am făcut rambursare anticipată dintr-o curiozitate, la început, plus ca am discutat cu o persoana care lucra în banca și nici nu a știut sa ne explice cum e mai bine : sa reducem perioada sau rata! 🤦‍♀️ Am optat pentru reducerea perioadei,insa dupa app 6 ani de plătit credit si a fost foarte bine ca am economisit mii de euro pe care i-am fi dat pe dobânzi. Metoda prezentată este chiar ok și e bine sa fie pusa în practica din primii ani.
@ovidiutarcu
@ovidiutarcu 2 жыл бұрын
Felicitări! 😀
@viod
@viod 2 жыл бұрын
Ovidiu, util videoul. Multumesc!
@ovidiutarcu
@ovidiutarcu 2 жыл бұрын
Mă bucur că ți-a fost de folos!
@joophi
@joophi 2 жыл бұрын
e de kkt sfatul , ce zice nenea e ca daca platesti principalul pe urmatoarea luna ti se reduce durata creditului cu o luna . Foarte fals!!!
@joophi
@joophi 2 жыл бұрын
cea mai mare utopie / prostie auzita vreodata. Cand plaesti anticipat principalul pentru urmatoarea luna e ca si cum ai plati parte din principalul din ultima luna de credit. Dobanda nu se reduce, eventual ce castigi daca platesti mai multe luni la rand e dobanda platita la finalul creditului. Foarte manipulator video, ma intreb oare ce baca are nevoie de capital imediat si te-a sponsorizat
@ovidiutarcu
@ovidiutarcu 2 жыл бұрын
@@joophi îți recomand să te documentezi puțin cum funcționează matematic rambursarea anticipată și resetarea scadențarului. Datorită faptului că dobânda se calculează la soldul rămas, și faci reducerea perioadei, rata va rămâne la fel însă ponderea dobânzii din rată va scădea. Matematic nu are cum să-ți scadă principalul din ultima rată.
@ralucaelena1620
@ralucaelena1620 2 жыл бұрын
Foarte utile informațiile. Mulțumim!
@ovidiutarcu
@ovidiutarcu 2 жыл бұрын
Cu drag! 🙂
@andreipiticari7622
@andreipiticari7622 2 жыл бұрын
Felicitări Ovidiu! Mult succes în continuare, mulțumim pentru tot!
@ovidiutarcu
@ovidiutarcu 2 жыл бұрын
Mulțumesc mult pentru apreciere, Andrei! 🙏😊
@klawsixx
@klawsixx 3 жыл бұрын
Super tareee👌👌👌👌 Esti genial😁😁😁
@ovidiutarcu
@ovidiutarcu 2 жыл бұрын
Mulțumesc mult pentru apreciere! 🙏😊
@adryan289
@adryan289 2 жыл бұрын
metoda are randament maxim la inceput iar pe masura ce inaintezi in timp randamentul scade pt ca se tot mareste principalul (in ultimii ani e aproape cat rata)
@ovidiutarcu
@ovidiutarcu 2 жыл бұрын
@@adryan289 într-adevăr. Însă este și datoria noastră să ne creștem veniturile și să ne îmbunătățim situația financiară. Astfel, după 10 ani ar trebui ca rata să reprezinte un procent și mai mic din venit. Și astfel o plată anticipată nu ar trebui să fie o provocare. În ideea că vrei să scapi de datorie cât mai repede.
@M2dScientist
@M2dScientist 2 жыл бұрын
Excelenta metoda! Multumim pentru educatie :) Aceasta metoda se poate aplica si la alt tip de credit (credit de nevoi personale) sau doar pentru creditul ipotecar ?
@ovidiutarcu
@ovidiutarcu 2 жыл бұрын
Cu drag! 🙂 Se poate aplica la orice tip de credit. Însă la creditul ipotecar merge cel mai bine. Pentru celelalte este nevoie de o abordare mai agresivă.
@vladutcornel
@vladutcornel 2 жыл бұрын
Când am făcut credit ipotecar, am făcut și de nevoi personale. La cel de nevoi, aveam comision de rambursare anticipată. Trebuie să vezi dacă ai și tu, și dacă merită.
@IonutAdy
@IonutAdy Жыл бұрын
Multumim pentru aceste informatii utile. Am aplicat întocmai ce ai spus si s a adeverit. La un credit imobiliar de la Garanti BANK, azi am aplicat metoda si chiar a mers. Daca ultima rata era in 15.04.2049, acum dupa plata anticipata a principalului din luna următoare cu cerere de reducere a perioadei, ultima luna a devenit 15.08.2049 si acei 270 platiti pentru principal au scăzut cu 1 luna perioda de creditare. Din pacate, angajatul băncii nu a inteles ce vreau sa fac sau pur si simplu s a prefăcut ca nu stie ce vreau sa fac, pentru ca incerca sa ma convingă faptul ca daca fac plata respectiva o sa fie scăzută suma din ultima rata. In cele din urma s a convins. Multumim pentru aceste sfaturi cruciale pentru Finanțele noastre. Mult succes, Ovidiu!🙏
@florinabn4669
@florinabn4669 Жыл бұрын
Suuper util, multumim
@ovidiutarcu
@ovidiutarcu Жыл бұрын
Cu drag! 🙂
@laurentiuvalentin9118
@laurentiuvalentin9118 3 жыл бұрын
Metoda mi se pare foarte bună. Mai ales la începutul creditului. Spre finalul lui nu mai este ușor sa acoperi principalul deoarece devine foarte mare. Deci în primii 5 ani eu o vad realizabila.
@PsyChyGames
@PsyChyGames 3 жыл бұрын
Nici nu cred că e convenabil să te lipsești de atâția bani lunar în momentul în care principalul depășește cu mult dobânda doar ca să plătești mai puțin. Evident depinde și de buget.
@ovidiutarcu
@ovidiutarcu 2 жыл бұрын
Cu toate asta, dacă în primii 10 ani ai creditului îți crești veniturile, plătirea principalului suplimentar nu ar trebui să mai fie o problemă. Dacă rata ajunge 8-10% din venitul lunar, atunci o plată anticipată nu este o provocare.
@ciprianmihai5625
@ciprianmihai5625 2 жыл бұрын
@@ovidiutarcu Salutare. Care ar fi diferența între aceasta strategie și cea în care o persoana nu se duce lunar la banca, ci doar odată pe an cu o suma însemnată(5000-10000 lei) pentru rambursarea anticipata parțială cu reducerea duratei creditului? Sunt mulți care asta fac, varianta ta fiind noua pentru mine, de exemplu.
@anr87
@anr87 2 жыл бұрын
@@ciprianmihai5625 nu este diferenta, trebuie sa dai principalul din rata pe un an ca sa scazi creditul cu un an, daca ar fi o diferenta, este ca se poate sa nu poti sa strangi un an bani fara sa intri in ei
@ovidiutarcu
@ovidiutarcu 2 жыл бұрын
Diferența este în dobânda pe care o plătești per total care va fi puțin mai mare. Pentru că suma efectivă care reprezintă dobândă din cadrul ratei scade de la lună la lună. Iar astfel dobânda pe care o plătești până strângi cei 5000 RON va fi mai mare decât dacă ai fi scăzut suma împrumutată lună de lună. Dar în acest caz diferențele nu sunt enorme.
@mihaibrrrr
@mihaibrrrr 3 жыл бұрын
foarte bun sfatul!! imi place canalul tau
@ovidiutarcu
@ovidiutarcu 3 жыл бұрын
Mulțumesc mult pentru apreciere! 🙏😊
@joophi
@joophi 2 жыл бұрын
cea mai mare utopie / prostie auzita vreodata. Cand plaesti anticipat principalul pentru urmatoarea luna e ca si cum ai plati parte din principalul din ultima luna de credit. Dobanda nu se reduce, eventual ce castigi daca platesti mai multe luni la rand e dobanda platita la finalul creditului. Foarte manipulator video, ma intreb oare ce baca are nevoie de capital imediat si te-a sponsorizat
@mihaibrrrr
@mihaibrrrr 2 жыл бұрын
@@joophi ai credit imobiliar?
@joophi
@joophi 2 жыл бұрын
@@mihaibrrrr vreo 3 bucati, de unul am scapat.
@ovidiutarcu
@ovidiutarcu 2 жыл бұрын
@@joophi îți recomand să te documentezi puțin cum funcționează matematic rambursarea anticipată și resetarea scadențarului. Datorită faptului că dobânda se calculează la soldul rămas, și faci reducerea perioadei, rata va rămâne la fel însă ponderea dobânzii din rată va scădea. Matematic nu are cum să-ți scadă principalul din ultima rată.
@balduberdriver
@balduberdriver 2 жыл бұрын
Bravo, te aplaut pentru explicația tehnica. Ăștia la banca sau la ase nu ne spun/învață. Am sa adopt metoda.
@ovidiutarcu
@ovidiutarcu 2 жыл бұрын
Mulțumesc mult pentru apreciere! 🙂🙏
@GeoGeodezul
@GeoGeodezul 2 жыл бұрын
Un video excepțional. Nu degeaba are peste 15.000 vizualizați și peste 10.000 like-uri . Felicitări ovidiu
@ovidiutarcu
@ovidiutarcu 2 жыл бұрын
Mulțumesc mult pentru apreciere! 🙏😊
@YoogYtube
@YoogYtube 2 жыл бұрын
salut! o informatie super ok! stii cumva ceva informatii despre TBIbank? si daca incep acest proces in luna 15 din cele 60? are vreun impediment? multumesc mult pt infornatii!
@ovidiutarcu
@ovidiutarcu 2 жыл бұрын
Eu folosesc TBI Bank pentru a păstra Fondul de Urgență. Am făcut un videoclip despre asta. Îți las aici link-ul: kzbin.info/www/bejne/l4iydKmKg5p6fNk Nu ai nici un impediment dacă începi rambursarea anticipată mai târziu.
@alexdragomir3165
@alexdragomir3165 2 жыл бұрын
Foarte folositor acest video! ar trebui promovat mai mult! Felicitari. Dureaza efectiv 5 min la banca sa semnezi o foaie A4.
@ovidiutarcu
@ovidiutarcu 2 жыл бұрын
Mulțumesc mult pentru apreciere! 🙏😊
@paulastoica8562
@paulastoica8562 2 жыл бұрын
La ce bancă? În fiecare lună completați cererea?
@alexdragomir3165
@alexdragomir3165 2 жыл бұрын
@@paulastoica8562 Eu am creditul la CEC. Da, trebuie completata cererea lunar. nu exista posibilitatea online, cel putin deocamdata.
@mihai767
@mihai767 Жыл бұрын
M ai convins si m am abonat la canal. Imi plac lucrurile astea si vad ca gasesc tot ce caut
@ovidiutarcu
@ovidiutarcu Жыл бұрын
Bun venit în comunitate! :-)
@SUXIR
@SUXIR 2 жыл бұрын
Nu las niciodată comentarii dar acum e altceva. Foarte pretioasa informatia. Am fost azi la banca sa încerc.. Si da, a mers! Iti mulțumesc! Keep up the good work!
@ovidiutarcu
@ovidiutarcu 2 жыл бұрын
Felicitări pentru această primă rambursare anticipată! 👍👏
@vladpatrascu5453
@vladpatrascu5453 3 жыл бұрын
Salutare Ovidiu! Mulțumesc pentru munca pe care o faci, mi se par foarte utile filmulețele tale. Eu am un credit Noua casa la ING din decembrie 2020. Se poate aplica aceasta strategie și în cazul meu? Mulțumesc!
@ovidiutarcu
@ovidiutarcu 3 жыл бұрын
Nu am văzut să fie restricții de rambursare anticipată la creditul Noua Casă. Ar trebui să o poți folosi.
@lidiatanasescu4807
@lidiatanasescu4807 3 жыл бұрын
Funcționeaza asemănător! Este foarte reconfortant să plătești 3000 lei și să ți se taie 9 luni de rate! Merita efortul!
@vladpatrascu5453
@vladpatrascu5453 3 жыл бұрын
@@lidiatanasescu4807 Mulțumesc!
@user-qz6ix7od3b
@user-qz6ix7od3b 2 жыл бұрын
@@lidiatanasescu4807 tot acolo ai fi fost daca de la bun inceput spuneai bancii ca tu vrei sa platesti lunar 3000 de lei. ti-ar fi iesit un credit nu pe 30, ci pe vro' 10 ani (dupa exemplul din video-ul curent)
@lidiatanasescu4807
@lidiatanasescu4807 2 жыл бұрын
@@user-qz6ix7od3b nu este adevărat. Eu nu mi permit sa plătesc lunar 3000...ci pot sa aleg când sa plătesc...nu sunt constrânsă de banca sa dau anticipat...asta e și ideea...daca scurtez perioada de la început atunci nu mai am libertatea de acum. Dar da..înțeleg ideea ta..este buna...însă nu pt mine
@tataiemielu
@tataiemielu 3 жыл бұрын
Salut Ovidiu, Acum 5 zile mi.ai trimis mail cu acest subiect. Eram pregătit sa.ti răspund și sa te contrazic, doar ca mai întâi m.am documentat mai bine. DA, ai dreptate...este corecta informația pe care ne.ai prezentat-o. De ce voiam sa te contrazic?? Pt ca o angajată a băncii m.a dus în eroare acum 3 ani, în momentul deschiderii creditului prima casa.(ea mi.a zis ca formula de rambursare este alta și plătești cam 50% din rata curenta, adica din 1200 rambursezi 600) Deci practic am fost păcălit și am pierdut anii cei mai importanți, primii ani având rata cea mai mica și dobanda cea mai mare. Mulțumim pentru informații
@ovidiutarcu
@ovidiutarcu 3 жыл бұрын
Poți să o aplici cu succes și de acum înainte. :-)
@adryan289
@adryan289 2 жыл бұрын
@@ovidiutarcu corect, insa e ca la bitcoin..ai randament mai mare daca esti din timp pe faza
@raedsasevd787
@raedsasevd787 2 жыл бұрын
Legat de ce a zis functionara... poate sa fie si mai mult de 50%. Conteaza foarte mult perioada creditiului. In cazul meu rata de principal e aprope 70% din total:)
@stefangeorgian4152
@stefangeorgian4152 2 жыл бұрын
Îți mulțumesc. Vreau sa implementeze această idee.
@ovidiutarcu
@ovidiutarcu 2 жыл бұрын
Super! Multă baftă. 🙂
@buraflaviu6133
@buraflaviu6133 2 жыл бұрын
foarte misto contentul, unul din putinii din romania care chiar au sfaturi utile
@ovidiutarcu
@ovidiutarcu 2 жыл бұрын
Mulțumesc mult pentru apreciere! 🙏😊
@harnagiagen5957
@harnagiagen5957 2 жыл бұрын
Sunteți minunat! Sigur voi dori sa-mi ajut copilul.Ma voi ocupa de " principalul anticipat" si achitat!😊🙏🫀
@ovidiutarcu
@ovidiutarcu 2 жыл бұрын
Mult succes! 🙂
@bogdangrosariu9181
@bogdangrosariu9181 2 жыл бұрын
Multumesc mult pentru informații.Foarte bune. Se aplică aceasta strategie doar la credit ipotecar sau la orice tip de credit (nevoi personale) de exemplu? Multumesc.
@ovidiutarcu
@ovidiutarcu 2 жыл бұрын
Mă bucur că ți-a fost de folos! Merge cel mai bine la credite ipotecare datorită principalului mic la început. Pentru celelalte tipuri de credite îți recomand această strategie: kzbin.info/www/bejne/sIu4o2Svq86Kmqs
@joophi
@joophi 2 жыл бұрын
cea mai mare utopie / prostie auzita vreodata. Cand plaesti anticipat principalul pentru urmatoarea luna e ca si cum ai plati parte din principalul din ultima luna de credit. Dobanda nu se reduce, eventual ce castigi daca platesti mai multe luni la rand e dobanda platita la finalul creditului. Foarte manipulator video, ma intreb oare ce baca are nevoie de capital imediat si te-a sponsorizat
@ovidiutarcu
@ovidiutarcu 2 жыл бұрын
@@joophi îți recomand să te documentezi puțin cum funcționează matematic rambursarea anticipată și resetarea scadențarului. Datorită faptului că dobânda se calculează la soldul rămas, și faci reducerea perioadei, rata va rămâne la fel însă ponderea dobânzii din rată va scădea. Matematic nu are cum să-ți scadă principalul din ultima rată.
@canapelereconditionari2713
@canapelereconditionari2713 2 жыл бұрын
@@joophi Nu este deloc manipulator, are dreptate. Am platit creditul la Prima Casa prin aceasta metoda si in mai putin de 4 ani am reusit sa scap de el. Trebuia sa dureze 25 ani dar am reusit mult mai repede. Avantajul meu a fost ca am avut si o rata mai mica, cam 600 lei, la o garsoniera. In primii ani acesti 600 lei erau 150 lei principalul si 450 lei dobanda. Da, era de 3 ori mai mare dobanda fata de datoria efectiva. Am platit de cateva ori cate 2250 lei o data si scapam de cate un an intreg din credit. 600 lei rata pentru luna respectiva si 11 luni x 150 lei = 1650 plati anticipate, cu reducerea duratei creditului. Daca era sa platesc rata la timp, in fiecare luna cate 600 lei, dadeam intr-un an 7200 lei. Deci economiseam aproape 5000 lei pentru un efort de 2250 lei in loc de 600 lei. Si uite asa, cu putin efort am scapat de rata si de grija ROBOR-ului, sau cum se numeste acum. La o rata mai mare pentru un apartament sau casa ar fi mai greu de achitat mai mult in avans, rata fiind mai mare dar daca poti sa faci un efort, cat de mic, se va simti pe termen lung. Cum ar fi sa vezi peste cativa ani ca mai ai de platit mult mai putin decat aveai cand ai facut creditul? Daca plateam rata lunar cum era stabilit la inceput, cand terminam creditul de platit as mai fi avut 4 ani si ieseam la pensie. Gandul asta m-a facut sa il platesc cat pot de repede.
@joophi
@joophi 2 жыл бұрын
@@canapelereconditionari2713 Bravo, má bucur pentru tine.
2 жыл бұрын
Buna Ovidiu, multumesc mult de informatii, imi sunt foarte utile! Am o intrebare: este acelasi lucru daca platesc lunar rata curenta + principalul pentru rata urmatoarea SAU daca platesc la un final de an rata curenta + principalul pentru urmatoarele 12 rate? Multumesc mult!
@ovidiutarcu
@ovidiutarcu 2 жыл бұрын
Nu este chiar la fel pentru că dobânda pe care o plătești descrește de la lună. Așa că, plătind dobânda normală în primele 12 luni și apoi făcând o plată anticipată de echivalentul Principalul x 12 economisești ceva mai puțini bani. Dar cu câteva zeci de lei. Dar și asta e o strategie să reduci dobânda și perioada creditului.
2 жыл бұрын
@@ovidiutarcu multumesc mult de raspuns :) !
@plavanvali
@plavanvali 2 жыл бұрын
Este mai bine sa platesti principalul incat partea respectiva nu va mai fi purtatoare de dobanda.
@joophi
@joophi 2 жыл бұрын
cea mai mare utopie / prostie auzita vreodata. Cand plaesti anticipat principalul pentru urmatoarea luna e ca si cum ai plati parte din principalul din ultima luna de credit. Dobanda nu se reduce, eventual ce castigi daca platesti mai multe luni la rand e dobanda platita la finalul creditului. Foarte manipulator video, ma intreb oare ce baca are nevoie de capital imediat si te-a sponsorizat
@isusestecalea921
@isusestecalea921 2 жыл бұрын
@@joophi Câștigul nu e la dobanda, ci la timp, cred.
@DIYHobbyandpassionchannel
@DIYHobbyandpassionchannel 2 жыл бұрын
Bun clip și informații corecte.
@ovidiutarcu
@ovidiutarcu 2 жыл бұрын
Mulțumesc pentru apreciere! 🙏🙂
@maryamforever3273
@maryamforever3273 2 жыл бұрын
Mulțumim!!!
@ovidiutarcu
@ovidiutarcu 2 жыл бұрын
Cu drag! 🙂
@oanamanolescu1143
@oanamanolescu1143 2 жыл бұрын
Concluzia este următoarea: dacă ai posibilitatea să plătești o rată mai mare, este de preferat sa alegi diminuarea perioadei de plata, pentru a achita mai rapid, economisind astfel luni bune de plată a dobânzii. Mare atenție! Rambursarea anticipată se poate face doar in urma unei cereri adresate băncii. Rambursarea anticipata e rentabila mai ales in perioada de început a contractului, când din rată se retine mai mult partea de dobândă datorată băncii.
@ovidiutarcu
@ovidiutarcu 2 жыл бұрын
Un rezumat foarte bun! 👍
@ventoVRY
@ventoVRY 2 жыл бұрын
Confirm ...doar ca am ales variantat economiilor pe perioade de 6 -12 luni si apoi rambursare, pentru a nu pierde timpul lunar de mers la banca pentru cerere. Exemplu concret, credit apartament dupa primul an la o plata de 60k lei creditul a scazut cu 80k doar dobanzi. Calculand ca in 2.5 ani am platit anticipat creditul care era pe 30 ani, am pierdut doar 10k lei dobanzi, iar banca a fost corecta si a returnat si plata administrari credit cea ce m-a surprins placut. Acum sunt in aceiasi situatie, valoare dubla credit, chiria primului apartament plateste rata, iar economiile mele merg in cont plata anticipalta, in decembrie fac 6 luni de credit, sper sa reusesc sa scad 10 ani credit si dublu valori plati anticipate in dobanzi economisite printr-o plata anticipata ..... spor la platit credite anticipat...
@ovidiutarcu
@ovidiutarcu 2 жыл бұрын
Felicitări pentru ce ai reușit și mulțumesc că ai împărtășit cu comunitatea! 👏😎🙏
@kecsetihunor
@kecsetihunor 2 жыл бұрын
Foarte fain videoclipul! Inainte de creditul nostru ipotecar, foarte mult m-am studiat si am inteles toate termenele bancare. Am creat un generator scadentar in excel, si am simulat cati bani pot economisi daca dau inapoi lunar o suma de bani. Sunt constient, ca si informatiile deja spuse in video sunt foarte multe pentru majoritatea oamenilor, insa deja am convis doi prieteni sa-si ia credit ipotecar cu rate descrescatoare si nu rate egale, cum mentionezi si tu in video, explicand avantajele (si bineinteles dezavantajele). Bravo pentru initiativa!
@ovidiutarcu
@ovidiutarcu 2 жыл бұрын
👍
@diablooo
@diablooo 2 жыл бұрын
Multumim
@ovidiutarcu
@ovidiutarcu 2 жыл бұрын
Cu drag!☺️
@ramonamicu6380
@ramonamicu6380 2 жыл бұрын
Oh0o, bun trucul ! Sper că băncile care acceptă varianta asta sa nu umble la rotite și să ne strice jucăria . Acum că ne-ai dat pontul,sigur vor știi și ei și schimbă strategia .:))
@ovidiutarcu
@ovidiutarcu 2 жыл бұрын
N-ajunge videoclipul ăsta suficient de viral ca să afle băncile de el. Mai ai timp. 😂
@ramonamicu6380
@ramonamicu6380 2 жыл бұрын
@@ovidiutarcu okay Bro !😉
@liviubogdan9350
@liviubogdan9350 2 жыл бұрын
Este un avantaj foarte mare sa plătești in avans, macar prima parte, sa ajungi să îți scadă dobânda sub sold. În funcție de veniturile lunare îți poți calcula daca,după un anumit prag(când soldul lunii viitoare ajunge la o valoare mai mare,apropiată de rata lunei curente- adică o dobândă mica)merită să mai plătești in avans. Zic bine sau mă înșel? Mulțumesc!
@ovidiutarcu
@ovidiutarcu 2 жыл бұрын
Da, poți să-ți faci o astfel de analiză. Și într-adevăr, depinde de priorități. Însă dacă după 5 ani ai reușit să-ți și sporești veniturile astfel încât rata să fie din ce în ce mai mică (8-10% din venit) o rambursare anticipată ca să scapi mai repede de el nu ar trebui să te afecteze.
@liviubogdan9350
@liviubogdan9350 2 жыл бұрын
@@ovidiutarcu mulțumesc pentru feedback! Te urmăresc cu drag. Mulțumesc pentru toate lecțiile din video-urile publicate!
@borbelyistvan375
@borbelyistvan375 2 жыл бұрын
Mulțumesc mult pentru aceste informații. Funcționează și la prima casă. Cu această metodă am reușit deja să scad perioada ratei cu un an, în doar 6 luni :)
@ovidiutarcu
@ovidiutarcu 2 жыл бұрын
Felicitări! 👍👏
@danielapopa6430
@danielapopa6430 2 жыл бұрын
Salut mi se pare foarte interesant și chiar am sa încerc sa pun în practică
@ovidiutarcu
@ovidiutarcu 2 жыл бұрын
Super! Să ne anunți cum a fost experiența! 🙂
@florinbogdan88
@florinbogdan88 2 жыл бұрын
Foarte bun videoul și strategia de altfel, dar am un CHALANGE. Sa luam de exemplu un credit de 50 000€ pe 30 de ani. M-ar interesa cât plătești la banca dacă rambursezi tot creditul in 5 ani dar in loc sa scazi perioada scazi valoarea ratei la fiecare rambursare anticipata. Ar fi interesantă și o comparație cu metoda ta pentru a înțelege care metoda e mai eficientă. Eu am ales metoda cu scăderea ratei pentru a reduce povara lunară de plata, mai ales ca dobânda este destul de mică.
@ovidiutarcu
@ovidiutarcu 2 жыл бұрын
E un scenariu destul de complicat care are nevoie de niște calculatoare de rambursare mai complexe. Dacă voi găsi ceva care să mă ajute să calculez ușor, voi face și un astfel de videoclip. 🙂
@avlieox
@avlieox 2 жыл бұрын
Fix aceaiasi bani scutesti ... indiferent de varianta. Nu scazi perioada si alegi sa descreasca rata sa zicem ... peste 5 ani va ajunge rata la zero si tot aia e.. ca sa se poata face calculul trebuie neaprat sa dai rata dobanzii. daca dobanda e fluctuanta cu robor la 3 luni sa zicem, calculul necesita refacut periodic. Cat trebuie sa platesti lunar te referi sau cat vei fi platit in toatl dupa 5 ani de anticipate in comaparatie cu suma toatala pe care ai fi platit-o in 30 de ani?
@florinbogdan88
@florinbogdan88 2 жыл бұрын
@@avlieox Ma refer la cât plătești in plus, fata de metoda prezentată aici, la finalul celor 5 ani. Și eu ma aștept sa fie similar dacă plătești aceeași dobânda pe an pentru soldul principal. Totusi e posibil sa existe o mică diferența dacă dobânda se calculează l întreaga perioada și nu pe an. In orice caz, prefer sa scad povara ratei decât sa păstrez o rata mare întrucât diferenta nu are cum sa fie mare. Foarte important e sa ai un plan bine stabilit dinainte referitor la perioada in care vrei sa achiți sa zicem iei 50k și îți propui sa dai 10k pe an și sa te ții de plan
@calwfloo
@calwfloo 2 жыл бұрын
Ceau, merge si in cazul unui credit de nevoi personale?😁
@ovidiutarcu
@ovidiutarcu 2 жыл бұрын
Nu la fel de bine. Pentru că acolo nu există o discrepanță atât de mare între principal și dobândă. Acolo îți recomand o abordare mai agresivă. Cum ar fi asta: kzbin.info/www/bejne/sIu4o2Svq86Kmqs
@madalin5841
@madalin5841 2 жыл бұрын
Felicitari!
@ovidiutarcu
@ovidiutarcu 2 жыл бұрын
Mulțumesc mult pentru apreciere! 🙏😊
@mariusluciannan3687
@mariusluciannan3687 Жыл бұрын
Excelent video. Multumesc pentru informatii. As avea cateva nelamuriri: Cererea de rambursare anticipata trebuie completata in fiecare luna sau e suficient o singura data pe toata durata creditului? Am inteles corect, se poate depune anticipat orice suma nu trebuie neaparat sa fie mai mare sau egala cu rata din principal?Multumesc!
@andreiedwardghilinta9720
@andreiedwardghilinta9720 2 жыл бұрын
Salut. Lucrez in domeniul bancar și este o idee foarte bună. Dar trebuie luat în calcul un aspect. La început poate fi ușor de plătit în avans rată de principal. Dar pe măsură ce scade soldul crește principalul și va fi din ce in ce mai greu de plătit în avans o rată de principal daca se va diminua doar perioada. Cred că merge alternat cu scăderea de rată dar pentru inceput este idee de milioane. Sper sa se fi înțeles ce am dorit să transmit. Mulțumesc.
@ovidiutarcu
@ovidiutarcu 2 жыл бұрын
Dada😀
@bagherass
@bagherass Жыл бұрын
Buna ziua. Aveti vreo legatura cu renumitul bancher brailean Ionel Ghilinta ?
@jimmynastase2913
@jimmynastase2913 Жыл бұрын
Salut Ovidiu, extrem de utile informatiile prezentate insa am o intrebare: daca pot rambursa anticipat mai mult decat principalul lunii urmatoare mai castig sau doar platesc si dobanda? Punctual, la o rata de 1400 ron daca platesc de fapt 5000 in fiecare luna ce se intampla? Multumesc frumos pentru informatii.
@ovidiutarcu
@ovidiutarcu Жыл бұрын
Economisești și mai mult pentru că reduci soldul creditului cu o sumă și mai mare.
@jimmynastase2913
@jimmynastase2913 Жыл бұрын
@@ovidiutarcu multumesc frumos, numai bine
2 жыл бұрын
informatii foarte interesante
@ovidiutarcu
@ovidiutarcu 2 жыл бұрын
Mă bucur că ți-a fost de folos!
@mihaelapascu4484
@mihaelapascu4484 2 жыл бұрын
Foarte fain! Eu am rambursat anticipat ori de cate ori am avut ocazia, fie ca erau sume mai mici sau mai mari, alegand de fiecare data scaderea ratei pentru ca asta mi-a permis ca luna viitoare sa economisesc mai multi bani pe care sa ii pot rambursa anticipat. Cu cat reusesti sa dai mai mult anticipat, cu atat o sa scada suma si perioada pentru ca poti alterna si cu scaderea perioadei creditului atunci cand ratele devin mai mici si ajungi sa poti plati echivalentul a doua rate pe luna, sa zicem. Cred ca in general multi oameni isi fac credite si nu isi mai bat capul cu rambursarea anticipata cand, de fapt, e cel mai bun lucru pe care il poti face si care nu te mai obliga sa ai un credit pe 30 ani, aspect care ii sperie pe multi oameni, mai ales in contextul autohton instabil si imprevizibil.
@ovidiutarcu
@ovidiutarcu 2 жыл бұрын
Mulțumesc că ne-ai împărtășit experiența ta! 🙏🙂
@costin808
@costin808 2 жыл бұрын
Foarte interesanta abordarea insa am o nelamurire. In momentul in care platesti anticipat pentru reducerea perioadei, platesti valoarea urmatorei rate (fara dobanda)? sau platesti valoarea ultimei rate (fara dobanda) ? Pentru ca la urmatoarea rata principalul e foarte mic in timp ce la ultima rata principalul e aproape toata valoarea ratei.
@catalynn1
@catalynn1 2 жыл бұрын
Plata anticipata merge direct catre principal( trebuie specificat la banca ca vrei plata extra carte principal). Tu poti sa ai de ex o rata de 1200 lei, principal de 500 lei si 700 lei dobanda. Daca tu faci o plata extra de 1500 lei catre principal tu salvat 3 luni de rate si 2100 in dobanda. Dobanda se recalculeaza in fiecare luna. De asta e bine sa faci aceste extra plati la inceputul creditului cand dobanda este mare si poti salva bani.
@costin808
@costin808 2 жыл бұрын
@@catalynn1 am inteles. Multumesc de clarificare.
@ovidiutarcu
@ovidiutarcu 2 жыл бұрын
Marius a explicat perfect! :-)
@audioholic1679
@audioholic1679 2 жыл бұрын
@@catalynn1 Eu nu am inteles cu ai rata 1100 adica 500 principal si 700 dobanda ??? Pt mine 500+700=1200 nu 1100. Sau nu am inteles eu exemplul tau? Help me, pls!
@catalynn1
@catalynn1 2 жыл бұрын
@@audioholic1679 am scris gresit. Am corectat acum
@Andrei15193
@Andrei15193 2 жыл бұрын
Nu-s convins ca economisesti echivalentul dobanzii ratei urmatoare deoarece ma astept ca totalul datorat sa fie recalculat in functie de capitalul datorat si perioada imprumutului iar ratele de la inceput sa aiba o pondere mai mare decat cele de la final. Cu alte cuvinte, cand platesti anticipat cu reducerea perioadei ma astept sa taie din ratele de la final si nu pe urmatoarea. Ce ar ajuta ar fi diferentele in scadentar pentru astfel de plati anticipate, scandentarul nou vs scadentarul vechi. Pe de alta parte, cel putin la optiunea de reducere a ratei, depinde si cand faci aceasta plata. La mine aveam recalcularea ratei la 3 luni (cu robor 3M), am facut o plata anticipata in perioada ciclului de 3 luni, rata a scazut dar procentul pe care il plateam bancii din rata a ajuns la aproximativ 80%, dupa finalizarea ciclului de 3 luni si recalcularea urmatoarei rate procentul pe care il plateam bancii a scazut drastic pe undeva la 40%. Rambursarea anticipata a fost o suma destul de mare, mult mai mare decat cateva rate adunate, probabil si de acolo diferentele mari in cat plateam bancii din rata.
@ovidiutarcu
@ovidiutarcu 2 жыл бұрын
Eu îți recomand să aplici într-o lună și să vezi ce se întâmplă. În cel mai rău caz ai o economie mai mică. 🙂
@Enzocr
@Enzocr 2 жыл бұрын
Da, la plata anticipată se va face de luna următoare un nou grafic de rambursare la soldul nou rămas
@ndatravel9952
@ndatravel9952 2 жыл бұрын
Am rambursat luna aceasta exact cum zice in video si a functionat, am platit decat principalul si am scapat de dobanda aceea, iar perioada s-a redus cu o luna . Multumim pt sfat. Este extrem de util acest video
@ovidiutarcu
@ovidiutarcu 2 жыл бұрын
Felicitări! 👏... Mă bucur că ți-a fost de folos! 🙂
@TheJaninna2006
@TheJaninna2006 2 жыл бұрын
Vreau sa vă mulțumesc pentru acest sfat. Vineri am văzut video iar astăzi am pus în practică. Mi-ați luat o mare greutate de pe umeri. Vă mulțumesc încă o dată
@ovidiutarcu
@ovidiutarcu 2 жыл бұрын
Felicitări! 👏👍... Mă bucur că ți-a fost de folos! 🙂
@adrianne399
@adrianne399 2 жыл бұрын
Si nu a comentat nimic banca? Cum ati procedat? Nu a zis ca trebuiensa platiti si dobanda aferenta lunii pentru care platiti anticipat?
@TheJaninna2006
@TheJaninna2006 2 жыл бұрын
@@adrianne399 bună seara. Nu. Nu am întâmpinat absolut nici o problemă. Dar într-adevăr, banca nu spune ca ai aceasta opțiune. Inițial, când am luat creditul, mi-au spus sa plătesc când am o suma mai mare. Dar niciodată nu ai o suma mai mare. Când m-am prezentat la bancă și am zis ca vreau sa plătesc, nu au spus nimic. Au înțeles și nu am plătit nici un comision. Am mers la bancă, am spus că vreau să plătesc 2 rate în avans. De fapt e pe sumă, nu pe rată. Ce înseamnă asta? Înseamnă că eu pot sa achit în avans ce sumă doresc, sumă poate sa fie echivalentul a mai multor rate sau pot sa pun o rată și jumătate. Am bifat opțiunea reducere durata credit și gata
@raulsima
@raulsima 2 жыл бұрын
Majoritatea bancilor iti permit sa rambursezi anticipat doar daca platesti echivalentul unei rate(principal+dobanda). Doar o luna de principal nu se accepta.
@ovidiutarcu
@ovidiutarcu 2 жыл бұрын
Arată-le art. 41 din OUG 52/2016 și o să se răzgândească. Nu au voie să impună astfel de limite.
@avlieox
@avlieox 2 жыл бұрын
Incalca legea aia ... incearca sa te vrajeasca. Bancile fug de platile anticipate ca dracu de tamaie si unii dintre ei recurg la niste meschinarii demne de gastile de cartier.
@alfa.-mike.bravo.3447
@alfa.-mike.bravo.3447 2 жыл бұрын
7:20 daca faci banii aia intr o ora de munca nu cred ca mai esti nevoit sa faci imprumut in banca..
@ovidiutarcu
@ovidiutarcu 2 жыл бұрын
Complet de acord. 😀👍
@PSImage7
@PSImage7 2 жыл бұрын
Ba da... Faci. Pt alte motive... Si achizitionezi poate 2-3 apartamente. Nu doar unul singur. Ideea de baza este ca aceasta metoda se poate aplica oricarui tip de imprumut, daca nu este stipulat altceva in contract.
@Andrei_GS
@Andrei_GS 2 жыл бұрын
@@PSImage7 stipularile din contract care contravin legislatiei sunt ilegale si inaplicabile din momentul in care notifici banca, in scris.
@AnnaCiubotaru
@AnnaCiubotaru Жыл бұрын
Foarte util. Completarea cererii a durat 5 minute, dar am reușit luna aceasta sa scădem 10 luni de rate ❤ acum ca stim cum funcționează o sa încercam sa rambursam cât mai mult la început de credit. Mulțumim!
@ovidiutarcu
@ovidiutarcu Жыл бұрын
Mă bucur că ți-a fost de folos! 🙂
@elisabetafartat3709
@elisabetafartat3709 Жыл бұрын
Ana Ciubotaru imi poti spune la ce banca au fost atat de amabili ?
@AnnaCiubotaru
@AnnaCiubotaru Жыл бұрын
@@elisabetafartat3709 CEC
@elisabetafartat3709
@elisabetafartat3709 Жыл бұрын
Update:da se poate sa ramburesez anticipat doar din rata fara dobanda cu scaderea perioadei. Nu am nici un comision (BT) si pot sa rambursez minim si o rata in plus. Doar ca lunar trebuie sa depun formularul de rambursare. Multumesc Ovidiu pentru acest video si la cat mai multe cu informatii pretioase.
@simonaraluca4718
@simonaraluca4718 11 ай бұрын
Foarte utile informatii! Insa daca se face plata anticipata pe 12 luni spre exemplu intr-un singur drum la banca nu este ok si varianta aceasta? Adica sa platesti 1 an din principal intr-o singura transa? Multumesc!
@sereth3230
@sereth3230 2 жыл бұрын
O mica nota, atunci cand platesti anticipat, nu platesti doar RATA de pe luna viitoare. Pot exista clauze de taxe pe plata anticipata, depinde de creditor. Totodata, cum lumea nu mai plateste la banca si totul se face de pe telefon, deoarece plata anticipata o faci la inceputul lunii, practic trebuie sa platesti si o zi de dobanda, pentru ca rata iti e retrasa la 12 noaptea, iar anticipata trebuie platita a 2-a zi.
@ovidiutarcu
@ovidiutarcu 2 жыл бұрын
Există bănci care percep comision de rambursare anticipată însă nu este suficient de mare ca să te facă să nu mai vrei să faci această operațiune. Iar dacă mergi la bancă ar trebui să poți face rambursarea anticipată în aceeași zi.
@ionutbatca2323
@ionutbatca2323 2 жыл бұрын
Salut e valabilă și pentru creditele prin programul prima casa ?
@Ahazaku
@Ahazaku 2 жыл бұрын
Dap, este valabil !
@ovidiutarcu
@ovidiutarcu 2 жыл бұрын
Da.
@AnaMaria888
@AnaMaria888 2 жыл бұрын
Wow. De 11 ani platesc rate si nu stiam aceasta schema. O voi aplica de acum inainte. Multumesc mult. God bless you!
@ovidiutarcu
@ovidiutarcu 2 жыл бұрын
Mă bucur, succes!
@ionutmutu334
@ionutmutu334 3 ай бұрын
Sărut mâna. Fiind un credit făcut înainte de 2016, cred că trebuie făcută mai întâi refinanțare, ulterior plată în avans Bănuiesc că a fost făcut pe 30 de ani, din care au trecut deja 13, după câte înțeleg din comentariu.
@AnaMaria888
@AnaMaria888 3 ай бұрын
@@ionutmutu334 nu trebuie refinantare. Poate fi rambursat anterior oricand. Intr-adevar era mai bine daca faceam rambursari in primu an al creditului.
@marianmarin9751
@marianmarin9751 2 жыл бұрын
Mulțumesc frumos. Informațiile sunt utile și prețioase.. credeți că se poate aplica și la un credit auto ?
@ovidiutarcu
@ovidiutarcu 2 жыл бұрын
Mă bucur că ți-a fost de folos! 🙂 Se poate, însă este lentă. Pentru creditele de consum (credite de nevoi personale, carduri de credit, descoperiri de cont, etc.) îți recomand o abordare mai agresivă cum este cea prezentată în acest clip: kzbin.info/www/bejne/sIu4o2Svq86Kmqs
@danevil2269
@danevil2269 2 жыл бұрын
Daca la exemplul dat vrem sa platim anticipat 3500 de lei cu reducerea perioadei, se vor reduce 10 luni ?
@ovidiutarcu
@ovidiutarcu 2 жыл бұрын
Cam pe acolo.
@stefanp.9222
@stefanp.9222 2 жыл бұрын
Dupa calculele mele, daca platesti o suma in avans (sa zicem aia 300+ ron), urmatoarea luna nu mai platesti dobanda pt ei, dar platesti pt tot restul capitalului de rambursat (calculat cu capital X rata dobanzii anuale/12). Nu inteleg de unde scutesc dobanzi de 900+ ron.
@despinapopescu5157
@despinapopescu5157 2 жыл бұрын
Așa este, ai dreptate, dobânda se plătește pentru suma de rambursat, dobânda scade foarte puțin dacă plătești principalul in avans pentru că la începutul creditului principalul este foarte mic.
@ovidiutarcu
@ovidiutarcu 2 жыл бұрын
Dacă plătești echivalentul principalului în avans atunci dobânda lunară se va calcula la un sold mai mic. Și economisești acei 900 + RON pentru că elimini dobânda care s-ar fi calculat la un sold mai mare. Și care reprezenta o rată suplimentară. Pentru că rata rămâne aceeași.
@avlieox
@avlieox 2 жыл бұрын
nu doar in urmatoarea luna, ci in toate lunile ramase nu mai platesti dobanda pentru aia 300 de i-ai dat azi anticipat. Daca urmatoarea luna ti-a scazut doar 3 lei sa zicem, o sa fie 3 lei scazuti si a doua luna, si a treia luna, si a zecea luna, si a suta luna si tot asa ... acum vezi de unde aia 900? tu cate luni mai de achitat? in 30 de ani cat dureaza de regula creditele astea ... sunt 360 de luni. Vezi in viitor ... mai departe de urmatoarea luna, ca dureaza mult creditul. Sanatate
@stefanp.9222
@stefanp.9222 2 жыл бұрын
@@avlieox m-am exprimat gresit cu "urmatoarea luna". de fapt e pe toata perioada creditului, cum spuneai, si atunci clar se aduna mai multa dobanda. e clar ca daca poti rambursa anticipat, scutesti o gramada de dobanzi, dar daca ai avea aceasta posibilitate, ti-ai face credit pe o perioada mai mica din start, cu rata mai mare. cat despre rambursarea cu scaderea anilor, mi-am dat seama ca e mai avantajoasa, pt ca la urmatoarele rate, capitalul rambursat va avea o cota mai mare. din pacate mai toate bancile te pun pe drumuri pana la sediul lor pt a face cerere in cazul in care vrei sa faci o astfel de rambirsare. e clar de ce 😁
@denisame5523
@denisame5523 2 жыл бұрын
@@stefanp.9222 nu chiar. BCR are plata anticipata in app dinainte de pandemie si functioneaza super. Iar fiecare rata de principal (SUNT ENORM DE MULTI CARE HABAR NU AU SA FACA DIFERENTA INTRE RATA PRINCIPAL, DOBANDA LUNARA SI SUMA RATA LUNARA TOTALA) platita in plus face ca perioada cand ma pot relaxa ca nu mai am ditamai greutatea de gat, sa fie mai aproape. Chiar si reducerea ratei lunare, daca nu am bani de o rata completa e super: 1 leu azi, 1 leu maine.... Am scazut rata cu 60 lei , daca faci comparatie intre aceasi procentaj de dobanda de acum si din trecut! Functioneaza, daca nu esti incapabil sa te responsabilizezi financiar ( am astfel de prieteni).
@corinamadalinachiriac4925
@corinamadalinachiriac4925 2 жыл бұрын
Buna! Felicitari pentru informatiile valoroase oferite si explicate pe intelesul tuturor. As vrea sa intreb daca pot avea 2 credite ipotecare in acelasi timp sau unul ipotecar si unul prin programul prima casa.Multumesc si succes in tot ce faci.
@ovidiutarcu
@ovidiutarcu 2 жыл бұрын
În primul rând, mulțumesc mult pentru apreciere! 🙏😊 Dacă venitul îți permite, poți să ai două credite ipotecare în același timp. Însă doar unul poate fi prima casă. Însă nu toate băncile vor accepta asta așa că va trebui să întrebi la mai multe.
@AndreeaDaniela.28
@AndreeaDaniela.28 2 жыл бұрын
Prima data trebuie făcut prima casă. Dacă ai deja credit ipotecar (ai o casă), nu poți sa faci prima casă.
@lrtzu1402
@lrtzu1402 Жыл бұрын
Strategia se poate aplica doar creditelor imobiliare ipotecare, sau si celor de nevoi, fara ipoteca?Multumesc!
@ClujGilau
@ClujGilau 2 жыл бұрын
Strategia este foarte buna. Intrebarea care se pune este daca se merita sa aplicam strategia intr-o perioada cu inflatie foartre mare. Cred ca in aceste perioade este mai bine sa fii dator. Nu sunt de specialitate dar ma gandesc ca daca inflatia este un "dusman" al celor care economisesc la fel de bine poate fi un "aliat" al celor cu imprumuturi. Oare gresesc?
@ovidiutarcu
@ovidiutarcu 2 жыл бұрын
Așa este. Perioadele cu inflație mare îi avantajează pe cei cu datorii. În special pe cei cu dobândă fixă. Cei cu dobândă variabilă nu sunt foarte avantajați pentru că rata se ajustează și ea în sus când încep să crească ratele de dobândă. Cu toate astea trebuie să iei în considerare și confortul pe care ți-l oferă ideea de a nu avea rate.
@florinburian7291
@florinburian7291 2 жыл бұрын
4:15 economisești *ultima* dobândă, cea a 260-a, care se anulează, nu dobanda lunii curente. Bravo pentru video
@ovidiutarcu
@ovidiutarcu 2 жыл бұрын
Îmi pare rău dar ce ai spus nu este corect. Dobânda pe care o plătești lunar se calculează în funcție de soldul creditului. Dacă tu ai micșorat și valoarea soldului și a perioadei rata rămâne egală însă dobânda pe care o plătești per total este mai mică. Pentru că efectiv ai sărit peste un pas și o lună.
@mihaianton3317
@mihaianton3317 2 жыл бұрын
@@ovidiutarcu Nu cred in aceasta metoda, Florin are dreptate. Banca emite la fiecare plata anticipata un nou scadentar care reia calculul si daca scazi durata sari doar peste ultima luna. Am credit, si am facut foarte multe plati anticipate. Dupa cateva plati unde am redus perioada, am ajuns la concluzia ca cel mai bine scazi rata, astfel proportional, va scadea si dobanda platita bancii. Dar fiecare face cum considera ca e mai bine pentru el. Eu de la 900 lei cu robor minim am ajuns la 250 lei rata curenta si de la 30 la 13 ani, credit prima casa luat in 2015.
@HandleNotAvailableEver
@HandleNotAvailableEver 2 жыл бұрын
Operațiunile se desfășoară în ordine cronologică!
@user-et2wk5it1c
@user-et2wk5it1c Жыл бұрын
Salutare tuturor. Foarte ok clipul, @ovidiutarcu . Am incercat sa pun varianta in aplicare. Eu am platit principalul lunii viitoare la 2 zile dupa ce s-a platit rata pe luna in curs. Am facut frumos cerere, totul ok. Am selectat varianta cu reducerea perioadei. Am cerut un nou scandentar si apare acolo si plata pe care am facut-o, doar ca apare si ea ca o suma din care s-a platit 4/5 dobanda si 1/5 din principal ( creditul meu e foarte nou, nici 1 an nu are ). Ma asteptam ca suma respectiva sa apara doar ca plata de principal. Oare am facut eu ceva gresit ? Sau banca a gasit un mecanism prin care sa nu iasa in pierdere? :) Multumesc anticipat pentru raspuns.
@Angieamch
@Angieamch Жыл бұрын
Bună, Am o întrebare, când sa termina de plătit credit ipotecar, ce sa imtempla c contractul vânzare cumpărare? Sa schimba ceva din el? Care este pasul următor?
@alexmusat
@alexmusat 2 жыл бұрын
Foarte bine explicat, o mica nelămurire, eu având un credit de 40.000€ pe 30 de ani voi ajunge sa dau aproape dublu inapoi dacă plătesc ratele exact după desfasurator ? De-aceea vreau sa fac o schimbare plătind anticipat sume mai mari pt a scade perioada creditului. Mulțumesc
@HandleNotAvailableEver
@HandleNotAvailableEver 2 жыл бұрын
Pe graficul de rambursare ar trebui să ai toate informațiile. Fără să fac calcule, e posibil să plătești chiar mai mult decât dublu.
@HandleNotAvailableEver
@HandleNotAvailableEver 2 жыл бұрын
Asta din cauza perioadei mari de creditare.
@ovidiutarcu
@ovidiutarcu 2 жыл бұрын
Dacă ai dobândă de peste 5% vei plăti dublu. Și poate ar fi bine să iei în considerare o refinanțare. Dacă nu, vei plăti mai puțin. Ar trebui să vezi foarte ușor pe scadențar dobânda totală pe care o plătești de-a lungul celor 30 de ani. Însă oricum ar fi, poți să folosești strategia ca să scapi mai repede de credit.
@alexmusat
@alexmusat 2 жыл бұрын
Mulțumesc pentru răspuns !
@alexmusat
@alexmusat 2 жыл бұрын
@@HandleNotAvailableEver dobanda este de 4.36 % pe an ..deci voi rambursa inapoi aproape dublu
@poenarpaul4733
@poenarpaul4733 3 жыл бұрын
Ovidiu te rog poti pune excelul cu dobanda,ms tare mult :)
@ovidiutarcu
@ovidiutarcu 3 жыл бұрын
La care Excel te referi? Nu am folosit niciunul în cadrul videoclipului.
@andreimircea2254
@andreimircea2254 3 жыл бұрын
@Poenar Paul Din ce mi se pare, el a folosit site-ul ING pentru a vedea acele date legate de un credit ipotecar fictiv.
@poenarpaul4733
@poenarpaul4733 3 жыл бұрын
@@ovidiutarcu la min 3.40 ai aratat dobanda pe 30 ani probabil am presupus ca ai inserat acel tabel printr-un Exce (as vrea sa fac cateva simulari acasa sa vad in functie de suma achitata regulat cat pot sa reduc durat)
@koss080
@koss080 2 жыл бұрын
@@poenarpaul4733 excel loan amortization
@bogdanrusu2777
@bogdanrusu2777 2 жыл бұрын
Multumesc pt informatie. Tocmai am luat o casa cu ceva economii si un credit ipotecar si ma gandeam cum sa achit mai repede creditul fara sa raman fara banii. O sa verific la ING daca pot face asta. Foarte smart contentul tau. Bv
@ovidiutarcu
@ovidiutarcu 2 жыл бұрын
Cu drag!... Trebuie să poți. Arată-le OUG 52 (comentariul fixat) dacă spun că nu se poate.
@gmstudiogalati6843
@gmstudiogalati6843 4 ай бұрын
Salutare! Foarte foarte util! As avea o nedumerire. Dacă se poate spune, ma număr printre cei care au contractat un credit la o banca care permite rambursarea anticipata chiar prin Mobile Banking (CEC). Dobanda la data contrantului era excelenta dar cum ca a crescut mult IRCC, a devenit putin problematica plata ratei. As vrea o informatie pentru a ma ajuta sa inteleg. De exemplu, pentru a face o plata anticipata odata cu rata la scadenta, trebuie sa selectez din aplicatie mobila "Plata anticipata". Ce suma trec valoarea rambursării anticipate, doar suma aferenta principalului urmatoarei rate sau suma care cuprinde rata pe luna respectiva (cu tot cu dobanzi si comisioane) + principalul pe urmatoarea luna? Orin aceasta meotda, se pot plati / rambursa anticipat 2-3 rate? Va fi tot aceeasi metoda? Mulțumesc!
@mariusm2838
@mariusm2838 3 жыл бұрын
Salut Ovidiu, Multumesc pentru informatii! Maine dau o fugă la CEC...pe aplicația lor n-am găsit pentru a plăti anticipat.
@ovidiutarcu
@ovidiutarcu 2 жыл бұрын
Plimbare plăcută! 😀😉
@laurentiuvalentin9118
@laurentiuvalentin9118 2 жыл бұрын
Nici brd nu are.
@CataFireFighter
@CataFireFighter 2 жыл бұрын
Nu cred că practic este posibil. Din câte știu, se face o cerere scrisă, ce trebuie aprobată, pentru plată anticipată, în anumite condiții... Chiar sunt curios dacă reușește cineva să pună în practică. Ar fi prea frumos!...
@laurentiuvalentin9118
@laurentiuvalentin9118 2 жыл бұрын
@@CataFireFighter nu e nimic complicat. Te duci faci cererea ei trag banii și îți dau un scadentar nou
@ramonam.2598
@ramonam.2598 2 жыл бұрын
@@CataFireFighter, o prietena de-a mea face la fel pentru un credit de tip Prima Casa la BCR.
@bineguta
@bineguta 2 жыл бұрын
Pot sa confirm cele spuse, după plata lunară a 1.2 ani din totalul de 30de ani si 4136 lei achitați în avans, conform noului scadentar, mai am de achitat 27 de ani și câteva luni, așadar 100% adevărat .
@ovidiutarcu
@ovidiutarcu 2 жыл бұрын
Felicitări! 👏😀
@isusestecalea921
@isusestecalea921 2 жыл бұрын
Ati plătit câte o rata în plus? Adica principalul ratei următoare?
@bineguta
@bineguta 2 жыл бұрын
@@isusestecalea921 da, principalul ratei următoare,dar in cazul meu, am plătit principalul următoarelor 12 luni, adică 4136 cat era totalul pentru 12 luni, de exemplu acum, ca sa achit principalul ratelor pe 12 luni, e undeva peste 5000 de lei,pentru ca principalul crește în fiecare lună, daca in 2020 era circa 230lei, acum deja e circa 430lei. Între timp am mai rambursat anticipat si din 30 de ani inițial, mai am de achitat 20de ani, asta daca nu mai rambursez nimic,ceea ce sper sa nu fie cazul, daca mai sunt si alte nelămuriri, din cate stiu,va ajut. Baftă!
@raulludovic9279
@raulludovic9279 Жыл бұрын
Salut și La Mulți Ani! Eu am un credit ipotecar ce va avea maturitatea in anul 2032. Suma lunară a acestuia este in jurul sumei de 210 euro, la principal se duc 120 iar la dobânda 90 euro. Ma gândeam sa aplic metoda ta, consideri ca este ok sau sa ma gândesc la cealaltă metoda cu obținerea unui nou credit? Mersi!
@andreicerebel
@andreicerebel Жыл бұрын
Salut se aplica metoda si creditului prin programul prima casă ?
@ionutcostin07
@ionutcostin07 3 жыл бұрын
Depinde de banca, spre exemplu unele banci accepta sa faci asta doar daca suma platita anticipat este aceeasi cu suma ratei+dobanda( da, se duc toti in credit, dar nu este doar rata principala). La alte banci am auzit ca trebuie sa platesti echivalentul a 3 rate ca sa poti face o plata anticipata. Mi se par absurde regulile acestea si facute doar ca sa nu poti sa platesti anticipat si sa te stoarca de dobanda in continuare.
@ovidiutarcu
@ovidiutarcu 2 жыл бұрын
De obicei, restricțiile se aplică atunci când faci rambursări anticipate din Internet/Mobile Banking. Dar dacă mergi la agenție și nu lucrezi cu o bancă din 1900, ai șanse mari să poți aplica metoda destul de exact.
@lupesalex3910
@lupesalex3910 2 жыл бұрын
@@ovidiutarcu la Raiffeisen nu a mers conform celor spuse de tine, am platit 377 euro ( rata plus principal) . Era cu 10 zile inainte de rata de 250 euro sa fie retrasa. Cand a venit timpul, mi-au sustras cei 250 euro, din banii care erau in contul in lei. Cum rezolv asta cu plata de 2 ori intr-o luna a ratei?Si nu, nu este 10 % din venituri, este 40%.
@ovidiutarcu
@ovidiutarcu 2 жыл бұрын
Trebuie făcută cerere specială de rambursare anticipată. Dacă nu se consideră plată în avans a ratei următoare.
@rotaruiulian3
@rotaruiulian3 2 жыл бұрын
La Raiffeisen Bank puteți rambursa anticipat dar după ce se ia rata la credit in ziua scadentei. Dacă creditul dumneavoastră e cu dobândă variabilă aici trebuie să vă calculeze dobânda de la data scadentei lui până în ziua rambusarii anticipate plus comision de rambursare credit până la 10 % și comision credit din suma rambursată anticipat de 0,5% și comision din valoarea IRCC a roborului la 3 sau 6 sau 12 luni fiecare bancă are metoda lor de aplicare la acest . Dacă e cu dobândă fixă aici ați fii platit 1% din suma rambursată anticipat că comision ( adică la 250 Euro trebuia sa mai plătiți 2,5 Euro comision de rambursare anticipata parțială de 1% = 252,50 Euro cu comisionul perceput de 1% ) . Acuma depinde de ce tip de contract de credit a-ți făcut cu dobândă fixă sau variabilă . Și unele agenții sau sucursale vă vor cere să achitați 3 rate cumulate că să vă facă cererea de rambursare anticipata parțială. Dar mergeți la biroul operațiuni și ziceți ce sumă doriți să rambursați anticipat și precizați să ie-ie in calcul și comision de rambursare anticipata parțială că să se facă cererea și a doua zi puteți lua de la orice sucursala/ agenție Raiffeisen Bank noul grafic de rambursare actualizat la zi.
@calinflorea7172
@calinflorea7172 2 жыл бұрын
Salut. M-a chiar captivat video-ul. Esti sigur ca functioneaza in viata reala? Ai aplicat schema pe pielea ta? Tocmai ce am vorbit cu un bancher, care mi-a comunicat faptul ca in teorie suna bine insa in practica sunt mai multe hibe care o fac nepracticabila.
@ovidiutarcu
@ovidiutarcu 2 жыл бұрын
Sigur funcționează în viața reală. Doar că sunt mulți „bancheri” care nu cunosc drepturile clienților, legislația în vigoare și nu vor să depună efortul. Îți recomand să citești ce am menționat în comentariul pinned legat de rambursarea anticipată.
@silviu89ket
@silviu89ket 2 жыл бұрын
Si eu mi-am scazut din credit exact la fel in urma cu 2 ani.m-a intrebat doamna de la ghișeu daca doresc rata mai mică sau perioadă mai scurta.pe scurt...DA se poate. Am avut credit de nevoi personale 😉
@canapelereconditionari2713
@canapelereconditionari2713 2 жыл бұрын
Merge sigur, eu am rezolvat un credit de 25 ani in mai putin de 4 ani.
@calinflorea7172
@calinflorea7172 2 жыл бұрын
@@canapelereconditionari2713 aia e altceva. Puteai sa rezolvi și într-un an dacă aveai portofelul gros.
@silviu89ket
@silviu89ket 2 жыл бұрын
@@calinflorea7172 daca ai portofelul gros nu mai faci credit...👌
@florinmunteanu7828
@florinmunteanu7828 2 жыл бұрын
Astăzi am fost la bancă și am făcut prima plată anticipată a creditului și funcționează exact cum ai descris în video, am reușit să achit în avans 2 luni. Îți mulțumesc foarte mult pentru sfaturile acordate.
@ovidiutarcu
@ovidiutarcu 2 жыл бұрын
Felicitări și spor! 👏🙂
@mobileuser2923
@mobileuser2923 2 жыл бұрын
La ce banca? Multumesc
@florinmunteanu7828
@florinmunteanu7828 2 жыл бұрын
@@mobileuser2923 ing
@level4499
@level4499 2 жыл бұрын
Salut. Foarte fain video. Functioneaza cu credit "Prima Casa" sau "Nevoi personale"? O zi faina
@ovidiutarcu
@ovidiutarcu 2 жыл бұрын
Da. Doar că e cam lent pentru cel de nevoi personale. Acolo îți recomand o strategie ca asta: kzbin.info/www/bejne/sIu4o2Svq86Kmqs
@ars1475
@ars1475 2 жыл бұрын
Salut, am încercat să fac dar numi da posibilitatea de a face o rambursare mai mică decât rata totală pe lună,și adevărul e că mi-ar fi plăcut să aplic strategia … dar din păcate nu cred că se poate…
@ovidiutarcu
@ovidiutarcu 2 жыл бұрын
Ai mers la bancă, sau ai încercat din platforma de Internet Banking? OUG 52 din 2016 menționează clar la capitolul 41 că banca nu are voie să te condiționeze când vine vorba de rambursa creditului ipotecar. Am pus în primul comentariu textul din ordonanță.
@ars1475
@ars1475 2 жыл бұрын
@@ovidiutarcu nu, nu am mers la bancă, ci am încercat online, prin internet. Eu toate tranzacțiile le fac prin internet, cu ei prea puțin lucrez. Pe deoparte mă gândesc că e și pentru faptul că am rata fixă lunară.
@ovidiutarcu
@ovidiutarcu 2 жыл бұрын
@@ars1475 Mergi la bancă și o să vezi că se poate. Am menționat și în videoclip, prin IB există restricții.
@canapelereconditionari2713
@canapelereconditionari2713 2 жыл бұрын
@@ars1475 Mergi la banca si rezolvi acolo. Merita facut un drum pana acolo pentru niste bani care iti raman tie, in loc sa-i dai bancii. Plus ca daca reduci perioada creditului scapi mai repede si de stresul fluctuatiilor indicilor ROBOR-ului sau ce or mai fi in calculul ratei.
@avlieox
@avlieox 2 жыл бұрын
Banca nu respecta legea atunci. infrunta-i! io platesc si 3 lei anticipat daca am chef si cand am chef. Platesc anticipat ce suma vreau eu, direct din homebank online de acasa ... 417 lei si 15 bani daca atat vreau
@ovidiubranga3847
@ovidiubranga3847 2 жыл бұрын
Interesant. Si mai bine ar fi sa iei acel extra principal si sa il depui luna de luna intr-un fond mutual/de index pt urmatorii 15-20 ani. Cu o performanta de aprox 8%/an poti stinge creditul cu vreo 10 ani mai devreme.
@ovidiutarcu
@ovidiutarcu 2 жыл бұрын
E bună ideea. Doar că acele randamente sunt potențiale, în timp ce rambursarea creditului garantează o economie de dobândă. În plus, ideea este de a scăpa mai repede datorii. Dacă prin strategia asta scapi de datorii în 15 ani și cu strategia ta în 20, nu prea te ajută din punctul ăsta de vedere. Eu zic că mai bine le faci pe amândouă. Și rambursarea anticipată și investițiile.
@andreibreje
@andreibreje Жыл бұрын
Thanks
@ovidiutarcu
@ovidiutarcu Жыл бұрын
Mulțumesc mult pentru apreciere și susținerea financiară! 🙏😊
CAND SA-TI REFINANTEZI creditul ipotecar - Regula de 1%
12:33
Ovidiu Tarcu
Рет қаралды 11 М.
В ДЕТСТВЕ СТРОИШЬ ДОМ ПОД СТОЛОМ
00:17
SIDELNIKOVVV
Рет қаралды 3,8 МЛН
Китайка и Пчелка 10 серия😂😆
00:19
KITAYKA
Рет қаралды 1,9 МЛН
Backstage 🤫 tutorial #elsarca #tiktok
00:13
Elsa Arca
Рет қаралды 34 МЛН
Cum ne achităm ratele la bancă, rapid și eficient
11:29
Vorbește Lumea
Рет қаралды 15 М.
Cum să îți crești salariul cu 50%
11:58
Ovidiu Tarcu
Рет қаралды 23 М.
CREDIT IPOTECAR | Ce trebuie să știi să NU pierzi bani
18:09
Enache Cristian
Рет қаралды 12 М.
Cum plătești CREDITUL în timp RECORD.  Rambursarea anticipată
9:28
Ștefan Melinte
Рет қаралды 52 М.
Rambursare anticipată cu reducerea perioadei. Exemplu real.
10:23
Ștefan Melinte
Рет қаралды 10 М.
CUM SA INVESTESTI 1000 de lei pe luna
12:10
Ovidiu Tarcu
Рет қаралды 190 М.
Dividendele NU MAI AU SENS din punct de vedere fiscal
13:12
Ovidiu Tarcu
Рет қаралды 18 М.
В ДЕТСТВЕ СТРОИШЬ ДОМ ПОД СТОЛОМ
00:17
SIDELNIKOVVV
Рет қаралды 3,8 МЛН