Çok güzel video olmuş elektrikli araç kullanan başka araç kullanamaz bunu belirtmek istedim.
@arturdegirmenciКүн бұрын
Teşekkür ederim 😊
@ferhat__32 күн бұрын
Parası kıymetli olan zarar ettim altın alsaydım su kadar olurdu diyenler ve sürekli uzun yola gidenler elektrikli almasın şehir içi binenler yılda 2 3 kere uzun yola gidenler alsın sessiz sessiz huzur içinde dinlene dinlene gitsinler.
@ozoren3 күн бұрын
Teşekkür ederim, feyiz aldım. İyi yayınlar
@muhammetesatturkmenoglu43143 күн бұрын
Maşallah her masada varsınız hocam 😀
@arturdegirmenci3 күн бұрын
Ben teşekkür ederim hocam. Size de iyi yayınlar dilerim 😊🙏
@cometome94283 күн бұрын
Süper siniz
@arturdegirmenci2 күн бұрын
Teşekkür ederim 😊🙏
@gencermetu4 күн бұрын
Çok kapsamlı bir değerlendirme olmuş. Teşekkürler Artur.
@arturdegirmenci4 күн бұрын
Ben teşekkür ederim ☺️
@kadiruludag37333 күн бұрын
kardes arabadan anlamiyorsun arastirmalarinda yanlis elektirikli arac alinmaz uzun yolda sikinti batarya yariladimi sarji performansi dusuyor inanma arac ureticilerine elektirikli arac bos amerikada adam tesla arabasi yolda kaldi jeneratorle ssrj etti elektirikli araca 600 km menzilli diyorsa bunu 300 say iyi arastirma yapma dilegiyle
@polatalemdar50573 күн бұрын
@@kadiruludag3733tek araçta öyle oluyor diye bunu elektrikli araçların tümüne mal etmek hata. Bu çevresel faktörlere göre tabi ki değişiyor insan üretimi bu sonuçta. Fabrika verisi kendi denediği uygun koşullara göre oluşturulan veridir. 600 diye söylüyorsa atıyorum orijinali 550 km olması veya 650 km olması doğal bir şeydir.
@alirzayelsal39552 күн бұрын
Yurtdışı forumlarda,elektrikli araçların yarattığı elektromanyetik alanların (EMFs) başağrısı başta olmak üzere çeşitli sağlık sorunlarına yol açtığı konuşuluyor. Sizin bu konuda fikriniz var mı? Teşekkürler.
@arturdegirmenci2 күн бұрын
Merhaba, maalesef bu tür haberler genelde rekabet edemeyen firmaların yarattığı gündemler oluyor. Elektrikli bir araba söylendiği üzere bir elektromanyetik alan yaratmıyor. Yanımızdan ayırmadığımız cep telefonlarının SAR değerleri daha yüksek diyebilirim :) Elimde bununla ilgili bir test yok fakat elektrik mühendisi olarak şunu tavsiye edebilirim; bataryalı herhangi bir cihaz şarj olurken mümkün olduğu kadar o ürün veya araçla aranıza mesafe koyun çünkü genelde şarj esnasında en büyük manyetik alan oluşur. Ki dediğim gibi elimde bilimsel bir kanıt olmadığından bunu da bir öneri olarak söyleyebilirim. Belki gerekli araştırmalar yapılsa, şarj esnasında dahi insan sağlığını tehdit edecek bir elektromanyetik yayılımı olmadığı ortaya çıkabilir. Yorumunuz için ben teşekkür ederim 😊
@alirzayelsal3955Күн бұрын
@@arturdegirmenci Detaylı açıklamalarınız için teşekkür ederim. Îyi günler.
@arturdegirmenciКүн бұрын
Rica ederim ne demek. İyi günler dilerim.
@polatalemdar50573 күн бұрын
Merhaba. Öncelikle elektrikli arabaların çevreci olduğu bilgisinde çok ufacık bir yanlışlık var. Sıfır karbon salınımlı araçlar olduğu konusunda haklısınız fakat bu araçlar özellikle pillerinin üretim aşamasında çevreye saldığı karbon miktarı bir içten yanmalı aracın ömrü boyunca saldığı miktardan daha fazla. Halihazırda bunu gören Mercedes BMW gibi firmalar bile 2030 a kadar tüm üretimini elektrikli araçlara kaydıracağını açıklayıp daha sonra bu açıklamadan vazgeçtiler. Toyota bile madem böyle sıfır emisyonlu araç üretimine girişicez adam gibi bir şey yapalım diyerek hidrojen yakıtlı araçlar tasarlamaya başladılar. Konuyu bir tık daha derinlemesine incelemen gerekebilir diye düşünüyorum. Yine de güzel ve açıklayıcı bir video olmuş emeğine sağlık.
@mehmetekici22083 күн бұрын
Avrupa arabaları Çinlilerle rekabet edemedikleri için çamur atmaya çalışıyorlar Dünya'da satılan 10 elektrikli araçtan 6 sını Çinliler satıyor 1 ini Tesla dersek gerisini bütün dünyada satılıyor yani bütün dünyada Çin'in yarısı
@bhmxtum2 күн бұрын
Elektrikli araç alanların çok azı ekolojik nedenlerle alıyor kanımca.Zaten sizin de belirttiğiniz gibi kullanıcılar için kullanırken ekolojik ama bataryasının üretimi aşamasında doğaya yeterince zarar veriliyor.Elektrikli otomobil alanların büyük bir kısmı sanki ikinci araç olarak alıyor, yani alabiliyorum gücüm yetiyor neden olmasın! kafasıyla; sessiz, teknolojisi farklı, daha güçlü ve niş diye satın alıyor.Ekolojik duyarlılık belki nedenler arasında bile yok😂
@umutsr.74362 күн бұрын
Mercedes ve BMW karbon salınımı sebebi ile değil daha ziyade batarya maliyetlerini dusuremedikleri için içten yanmalı motor üretimine ve araclarini üretmeye devam kararı aldılar. Toyota da Çin'deki elektikli araç devrimine uzak kaldı, yıllarca hidrojen yakıtlı araç geliştirme çalışmaları ile uğraştı ama ortada sıfır elde var sıfır durumundalar. Hatta yeni bir elektrikli araç üretip 2025 TE piyasaya sunacaklar. Dünyadaki otomobil üreten dev şirketler Çin'in bu hamlesi sebebi ters köşe oldular ve ileriyi ön gorememe ve geride kalma basiretsizliklerini çeşitli bahanelerle örtme cabasindalar. Elektrikli araç bir devrimdir. Batarya teknolojisi de her yıl daha da gelişecek. Çok daha hafif ve uzun menzil sürüş sağlayacak batarya teknolojisi önümüzdeki 10 yıllar içerisinde hayata geçecektir.
@arturdegirmenci2 күн бұрын
Merhaba, öncelikle değerli yorumunuz için teşekkür ederim. Batarya üretim konusunda haklısınız. Özellikle ilk aşamalarda çok sıkıntılı fakat içten yanmalıya kıyasla daha kısa sürede durumu tolere edebiliyor. Avrupalı üreticilerin erteleme konusu farklı maalesef :) Çinle rekabet şu an pek mümkün gözükmüyor..
@efeoktay244Күн бұрын
Nature Sustainability Araştırması (2019), Uluslararası Temiz Ulaşım Konseyi (ICCT) Raporu (2021), European Environment Agency (EEA) Raporu, MIT Energy Initiative Raporunu okursan bu verilerin, elektrikli araçların uzun vadeli çevresel etkilerinin daha düşük olduğunu ve batarya üretimi aşamasında ortaya çıkan emisyonların zamanla dengelendiğini göreceksin. Konuyla ilgili birçok kuruluş yeterince araşrırma ve test yaptı ve paris iklim zirvesine katılan tüm ülkeler bunu kabul etti. Ev'nin çıkış noktası bu zirve olmasa da dünya gündemine oturması bu zirve ile oldu. Yani konunun bilimsel ispat tarafı 2015-2016 yıllarında çoktan bitmişti bile.
@olgayaliylmaz90102 күн бұрын
Şehir içi kullanacaksanız ve benzinli bir aracınızda var ise, siz de teknolojiye ve menzil hesaplarına da biraz hakimseniz belki 2. araba olarak mantıklı olabilir, çok fazla kötü geri dönüş aldım etrafımdan, hatta bazıları ikinci elde daha 1 yıllık arabalarını satamıyorlar yani zarar da büyük.
@tolgaarslan522Күн бұрын
Vlla ben ikinci el tesla arıyom.eğer çevrenizde varsa iletişime geçebilirim.sarı sayfalarda sınırından fazla istiyorlar
@LijsivevКүн бұрын
İkinci el aracını sıfır fiyatına satma beklentisini kırabilen satabilecektir.
@nurcanarman4768Күн бұрын
Fikri olmadan zikri olanlara örnek.
@olgayaliylmaz901021 сағат бұрын
@@tolgaarslan522 Hangi model arıyorsunuz.? Y mi.
@tolgaarslan52221 сағат бұрын
@@olgayaliylmaz9010 evet Türkiye çıkışlı .az kilometreli
@EphinosiaVendetta20 сағат бұрын
alınmazzz????😂
@mustafaceviz60482 күн бұрын
Videoyu 1,5x hizinda izledim. Çok akıcı eee,hııı,ııı demeden konuyu ozetlessniz
@saffetbeniaffet3 күн бұрын
Motor alacaktım benzinli al dediler, elektirikli alma dediler! Gittim elektirikli aldım şimdi iyi ki bana akıl verenleri dinlememişim diyorum. Bakım yok, motor yanma yok, benzin masrafı yok. 7 senedirde aynı aküyle gidiyorum!
@arturdegirmenci3 күн бұрын
Güle güle kullanın hocam. Kazasız belasız 😊🙏
@Sarıhanca34Күн бұрын
İşte akıllı insan
@imdat402814 сағат бұрын
Elektrikli oto devri başladı dönüş yoktur
@Batt_mannn2 күн бұрын
Elektrikli araclarin cevreci okduklarina katilmiyorum. Batarya uretim ve imhasi asamalari kirlilige neden oluyor. Ayrica sarj edilen elektrik ozellikle ulkemizde termik santrallerde uretilirken cevreci demek gercekci olmuyor...
@YusufDal99Күн бұрын
Merak ediyorum da petrol çıkarılırken ne kadar çevre kirleniyor haberin varmı.
@Batt_mannnКүн бұрын
@@YusufDal99 pertol zaten temiz bir enerji değil. Kimse o iddiada bulunmuyor, fakat elektrikli araçlar da zannedildiği ve iddia edildiği gibi doğa dostu değil