No video

Günde Kaç Gram Protein Almalıyız? | Fazla Protein Vücutta Depolanıyor Mu?

  Рет қаралды 15,490

Fonksiyonel Tıp Akademisi

Fonksiyonel Tıp Akademisi

9 ай бұрын

Merhaba herkese, bugünkü videomuzun konusu; gün içerisinde yeterli kadar protein alıyor muyuz? Protein özelinde takipçilerimizden gelen bir soru ile videomuza başlayacağız. 'Bir öğünde 70 gr protein alırsak, vücudumuz hepsini kullanır mı, fazlası depolanır mı? Bu soruya ek olarak, karbonhidratta vücudumuzda depolanıyor mu, gün içerisinde ne kadar protein almalıyız? Tüm bu soruları yanıtlayacağız.
🛎️Kanalımıza abone olmak için: bit.ly/Fonksiy...
Sosyal Medya hesaplarımız:
📌 / fonksiyoneltipakademisi
📌 / fonksiyoneltipakademisi
📌www.fonksiyone...
#mustafaatasoy #protein #sağlık
'Fazla Protein Vücutta Depolanıyor mu? - Günde Kaç Gram Protein Almalıyız?' videomuzu izledikten sonra beğenmeyi ve kanalımıza abone olmayı unutmayın.
Fonksiyonel Tıp (FT), bildiğimiz, okulda okuduğumuz tıbbın ta kendisinden başka bir şey değil. Buna karşın okulda okuduklarımızın, okulda okumadığımız bir yaklaşımla kronik hastalıklara uygulanmasıdır. Kronik kompleks hastalıkların önlenmesi, erken safhada saptanması ve tedavisinde, bireye has temel biyolojik dengesizliklere çok sayıda birbirinden farklı planda ve eş zamanlı olarak müdahale eden,bireye özgü olmak şartı ile hastalığının altta yatan nedenlerini bulmak ve bu bilgileri gene bu bireyle el ele vererek hastalığını geldiği yoldan geri çevirmeye yönelik olarak kullanmayı amaçlayan bir sağlık yaklaşımıdır.
**
Fonksiyonel Tıp Akademisi resmi KZbin sayfasıdır.
The official KZbin channel of Fonksiyonel Tıp Akademisi

Пікірлер: 103
@pinaradak1807
@pinaradak1807 9 ай бұрын
Kendime özetim (umarım doğrudur): günlük yetişkin ihtiyacı kilo başına günlük 0,8 gr ( bu miktarı her normal beslenebilen insanın günlük besinlerle alabildiğini söylüyor hocamız), yaşlılarda yıkım var 1,6 gr; spor yapanlar (ağırrlık direnç egzesizi gibi Arnold dahil:) en fazla 1,6 gr (kas fazlasını kullanmıyor) ; düşük kalorili beslenenler (diyet yapanlar olabilir) en fazla yine 1, 6 gr. Fakat en önemlisi bu miktarın doğru miktarda lifle birlikte alınması yani buradan sadece hayvansal protein değil bitkisel proteinden zengin beslenmek. Bu videoda ne kadar lif alalım , protein tozu takviyesi alıyorsak lif takviyesi de almalı mıyız sorusunun cevabı aleni değildi, sanırım hocamız devam videolarında değinecektir. aslında daha önceki videolarda da bahsediyordu. saygılarımla ve teşekkürlerimle Hocam.
@haydarbasar8376
@haydarbasar8376 9 ай бұрын
Sağlığa yön veren adam... doğrular için devam 💙
@ferhantopcu531
@ferhantopcu531 5 ай бұрын
Bu videonuzu izlemiş ve oldukça yararlanmıştım. Dün karşıma Serkan Yimsel'in "bir seferde ne kadar protein sindirilir" videosunu izledim. Sizden çok farklı şeyler söylüyor. Üstelik bazı çalışmalara da atıfta bulunuyor. Kendisi doktor değil, bilim insanı da değil ama kendinden emin bir şekilde konuşuyor. Bu tarzda çok videosu var... Teşekkür ederim.
@birgulkalayc4990
@birgulkalayc4990 6 ай бұрын
Fonksiyonel tıbbın türkıye de kurucusu olduğunuz ve verdiğiniz değerli bilgiler için çok teşekkürler
@AydaDogan-hp3wc
@AydaDogan-hp3wc 9 ай бұрын
ruhu ve bedeni hasta olan herkesin yaktiginiz mesalede sifa bulmasi dilegi ile tesekkur ederiz . Yine muhtesem bilgiler ...emeginize saglik
@ozlemm3457
@ozlemm3457 9 ай бұрын
Çok teşekkür ederim Hocam, kısa bir aradan sonra geri dönmenize çok sevindim. Hocam sipariş gibi olmasın ama doğrusu bu serisinde ketojenik diyetin eksilerini ve artılarını öne çekebilir miyiz😬😬 Gerçi videolarınızdan gerekli ip uçlarını alıyoruz ama sanırım keto da artılar ve eksiler en çok merak edilen konu olabilir😬 Toplumu bilgilendirmek için bu yoğunluğunuzda bu eforunuza emeğinize çok teşekkür ederim. Bu bilgi kirliliğinde buna çok ihtiyacımız var. Sevgiler saygılar…
9 ай бұрын
Olacak, ama su boslukta 5-10 video konusu sirayla hazir. Ancak hizla, 2 gunde bir devam edeceğiz
@ozlemm3457
@ozlemm3457 9 ай бұрын
@ Hocam harikasız çok teşekkür ederim❤️
@ilknurebece8736
@ilknurebece8736 9 ай бұрын
Keyifli ve bilgilendirici video içerikleriniz için çok teşekkür ederiz hocam.Bir diyetisyen olarak video konularınız o kadar hoşuma gitti ki not alarak ders çalışır gibi dinliyorum sizi, özellikle Haşimoto serinizi.
@huseyinkandaz2077
@huseyinkandaz2077 9 ай бұрын
Güzel bir çalışma
@dilekok
@dilekok 9 ай бұрын
Cok tesekkur ederim hocam,agziniza emeginize saglik.bilgi kirliliginin tavan yaptigi bir donemde bizlere bilimsel kanitlariyla hayati onemde bilgiler veriyorsunuz.sagolun,varolun
@ademgunduz9581
@ademgunduz9581 9 ай бұрын
Hocam sizi yeniden gördüğümüze çok sevindik! Creatine hakkında da görüşlerinizi çok önemsiyoruz bununla ilğili paylaşım gelirse Mutlu oluruz saygılar sunarım izmirden selamlar hocam...
9 ай бұрын
Kreatin sorunsuzdur ana göre. yararlıdır da. Alın size 2 satır fikir :)
@gulerozturk4611
@gulerozturk4611 9 ай бұрын
Çok faydalı bilgiler veriyorsunuz; ayırdığınız zaman ve emeğiniz için teşekkür ediyorum.
@serminaltindis5480
@serminaltindis5480 9 ай бұрын
Teşekkürler. Gençler ve yaşlılar izlemeli.
@semihozkur7510
@semihozkur7510 9 ай бұрын
Emeğinize sağlık, teşekkürler. Her dönem bir şeylerin aşırı öne çıkması durumu şu aralar magnezyumda yaşanıyor; mucize mineral etiketiyle her yerde karşımıza çıkıyor. Magnezyum, hatta genel olarak belli başlı minerallerle ilgili bizi aydınlatabilirseniz çok sevinirim. Çalışmalarınızda kolaylıklar diliyorum ve bilgilerin aslını sunabilmek için gösterdiğiniz çaba için tekrar teşekkür ediyorum.
@dr.ahmetakkoca5589
@dr.ahmetakkoca5589 5 ай бұрын
Bilgilendirmeleriniz için teşekkürler Mustafa hocam
@kevserokumus1353
@kevserokumus1353 9 ай бұрын
Emekleriniz için çok teşekkür ederim...
@ozgesaglam2887
@ozgesaglam2887 9 ай бұрын
Bu konu çok iyi anlaşıldı bence. Sağ olun.
@aliihsanyildiz
@aliihsanyildiz 9 ай бұрын
Doğrular için devam
@mehmetcanbaybora2811
@mehmetcanbaybora2811 9 ай бұрын
Çok merak ettiğim bir konuydu emeğinize sağlık hocam devamını sabırsızlıkla bekliyoruz. Haftada 4 gün ağırlık çalışıyorum bu nedenle anladığım kadarıyla protein alımında kg başına 0,8 yerine 1.6 grama kadar çıkabilirim. Ancak 20 gram üstü protein alımında emilim hızlıca düştüğü için çok mantıklı durmuyor. Gün içerisinde farklı zamanlarda 5x30 gram protein almak da kanda glikoz dalgalanmaları vb sorunlar yaratmaz mı. Bizim gibi fitnees ile uğraşan arkadaşlarda kaş yapayım derken göz çıkarma olayı daha fazla oluyor. Bize özel bir video olursa çok seviniriz. Kg başına 1.6 gram proteini emilimini nasıl artırırız ne zaman almalıyız, ne kadar bitkisel olabilir vb. Teşekkürler 🙏🙏
@user-cj4ng5cr9i
@user-cj4ng5cr9i 6 ай бұрын
Sayın Mustafa Hocam yayınladığınız videolarla doğru bildiğimiz yanlışlar konusunda bizleri aydınlattığınız için minnettarım. Abone oldum ve takip ediyorum. Aydınlanıyorum. İyi ki bizimle de yolunuz kesişti. Sağolun, varolun. Omega 3 ve Yangı konusunda da engin bilgilerinizi paylaşırsanız çok memnun oluruz. Saygılarımla 🙏
6 ай бұрын
Yangı geniş konu. Omega-3 evet onu da alalim sıraya. Ama yangı için omegadan çarpıcı yarar beklemek iyimserlik olur. Olduğunda da cok yüksek miktarlarda kullanmak gerekir.
@ozlemsungurutku3142
@ozlemsungurutku3142 5 ай бұрын
Lütfen devam edin 🌸
@0012murat
@0012murat 9 ай бұрын
Teşekkürler
@funda3417
@funda3417 5 ай бұрын
Çok anlaşılırdı sağolun 🙏
@meltemsoylemez789
@meltemsoylemez789 7 ай бұрын
Teşekkür ederiz emekleriniz için🙏
@gulbin1995
@gulbin1995 9 ай бұрын
Çok yararlı bilgiler, teşekkür ederiz
@Promouse13738
@Promouse13738 5 ай бұрын
Teşekkür ederiz. Emeğinize sağlık 🙏
@od8436
@od8436 9 ай бұрын
Gerçekten merak ettiğim bir konuda ayrıntılı bilgiler verdiniz. Emekleriniz için teşekkürler. Ketojenik beslenme sağlıklı mıdır. Nasıl yapılırsa sağlıklı olur. Bazı hastalıklara iyi geldiği söyleniyor. Bu konuda da gelecek bir yayını dört gözle bekliyorum.
@hulyakzltp
@hulyakzltp 9 ай бұрын
Emeğinize sağlık❤
@selmanaygul
@selmanaygul 9 ай бұрын
Emeğinize sağlık hocam. Videolarınızı dört gözle bekliyoruz. Spordan/Egzersizden sonra hemen bir miktar protein kaynağı yenmeli şeklinde yaygın bir uygulama var. Bu ne kadar doğrudur? Çok teşekkür ederiz hocam.
9 ай бұрын
bu seride var hepsi. Protein tozları da var. Yani önümüzdeki günlerde
@sukrancakmak4505
@sukrancakmak4505 5 ай бұрын
Teşekkürler 🙏🏻
@cemaleligul895
@cemaleligul895 5 ай бұрын
Çok teşekkürler
@ebruyazicioglu
@ebruyazicioglu 9 ай бұрын
Ne kadar protein almalıyız, bilimsel bilgiler eşliğinde ancak bu kadar net ve anlaşılır anlatılabilirdi. Emeğinize sağlık hocam...
@sumeyraaaaaaa
@sumeyraaaaaaa 4 ай бұрын
☺️ Teşekkürler
@sncmn2758
@sncmn2758 9 ай бұрын
Hocam mesela spor yapıyoruz 100kg olduğum için 150 160 gram civarı protein almam ideal olacaktır dediğinize göre.Ama bunu nasıl almalıyım 1 öğünde 20 gram ideali dediniz 7-8 parçaya mı bölmeliyim yani uyurken yiyemeyeceğime göre her 2 saatte bir almam mı gerekiyor max verim almak için ,teşekkürler
@leventc5353
@leventc5353 9 ай бұрын
teşekkür ederiz
@dilekdincelaslan6980
@dilekdincelaslan6980 9 ай бұрын
❤ teşekkürler
@nevguncanut3801
@nevguncanut3801 5 ай бұрын
65 yaş üstüyüm. Her gün bir yumurta yiyordum. Sizin yumurta ve kolesterol videonuzu izleyince sayısını azalttım. Et çok yemiyorum. Yani özetle her gün bir yumurta, biraz peynir yemek sakıncalı mı değil mi? Kolesterolüm düşük ama yine de sormak istedim.
@semaaral2498
@semaaral2498 9 ай бұрын
Hocam Bobrek yetmezligi nin beslenmesi hakkin da bilgi verirmisiniz. Bir yakinim icin endiseliyim. Kimse bir sey bilmiyor. Dunyanin en onemli Bobrek Uzmani Prof ile konustuk Londra da et ve pilav ye sadece dedi. Dediginiz gibi Pretein Iyi gelmiyor mus Bobrek hastalarina.. 65 yas ustu almasi gerekiyor kontrollu olarak. Tskler bu Harika bilgi ler icin. Iyi ki sizi buldum. Sevgiler Londra dan. PS Evet Hocam protein konusunu lutfen paylasmaya devam ediniz. Tesekkurler ederim🌅🙏🥦🍏🥑
@sifakayack6819
@sifakayack6819 9 ай бұрын
Hocam belki de videosu vardır ama su orucu efsane mi gerçekten otofaji mi.Emeklerinize sağlık
9 ай бұрын
Videosu yok. Su orucu akıllı işi değil.
@Berkzone31
@Berkzone31 5 ай бұрын
Merhaba Hocam ağırlık çalışıyorsak yumurta ve tavuk LDL kolestrol ü genede artırır mı alternatif gıdalar varmı
@ademgunduz9581
@ademgunduz9581 9 ай бұрын
Saygı değer hocam eski protein tozu videonuzda ölüm oranlarıyla ilğili bir şey söz konusu değildi sanırım bu protein tozunun zararsız olduğu anlamına mı geliyor? Yoksa hem hayvansal yada protein tozu ikiside aynı derecede zararlı mı? Özellikle biz sporcular için tavsiye ve önerileriniz bizim için çok önemli!!! teşekkür ederim
9 ай бұрын
Bakın, popülasyon çalışmasınden bireye özel sonuç çıkarırken dikkatli olmak gerek. Uzun anlatmayayım, protein tozu fazlası çok ciddi zararlı değildir, yararlı da değildir, boşa kaloridir ve boşa asiditedir. Hayvanal ile protein tozu aynı zararlı olabilir mi? Protein tozunda doymuş yağ yok, kolesterol yok, yağda birikmiş toksinler yok. Tabii ki çinko, demir falan da yok ama onları başka besinlerden de alailirsiniz
@fratdonmez3863
@fratdonmez3863 9 ай бұрын
Hocam,kas gelişimine etki etmeyen extra protein alımı güç artirmada fayda sağlar mı bu soruyu kası az gücü fazla ve veya kası kası çok gücü az olan kişileri de ise koşarak/gen cevaplayabilir misiniz
@unsalcimenli8805
@unsalcimenli8805 8 ай бұрын
Merhaba Mustafa bey kilogram başına protein alımı ok fakat besinler deki protein oranları ile ilgili de çok farklı oranlar mevcut ve besinleri tukettikten sonra ne oranda emilim oluyor yani et ve bitkisel besinlerin protein oranı yüzde yüz emilim olması dahilinde biz tamam yeterli protein aldık diyebiliriz ama yedikten sonra atıyorum et yüzde 60 bitkisel protein yüzde 20 emiliyorsa tüm hesaplamar yanlış çıkacaktır mesala magnezyum u ele alırsak 365 mg magnezyum oksit yüzde 3 emilime sahip ve burada vücudumuza 365 mg değil aslında 11mg magnezyum girmiş olacak bu konuda bir video yaparsanız çok sevinirim teşekkürler
@irsemisk7314
@irsemisk7314 8 ай бұрын
Hocam lütfen öğün sayısı hakkında da bize bilgi veriniz. 3 öğün beslenmeye kötü gözle bakılıyor. Ne yapacağımızı şaşırdık.
@xranger142
@xranger142 7 ай бұрын
Glisemik indeksi çok 0'a yakın olan gıdaları bolca tüketsek yağ depolar mı ?
@user-cj4ng5cr9i
@user-cj4ng5cr9i 6 ай бұрын
Sevgili hocam bir de sağlıklı kilo verme konusunda bizleri aydınlatırsanız çok mutlu oluruz.💐
6 ай бұрын
Bu da genis konu ama özetle YAVAS verilen ve verilmekte iken renkli sebze meyvelerden detoksifikasyon destegi alinan kilo kaybi sağlıklıdır
@ahmetsalimpayze2099
@ahmetsalimpayze2099 9 ай бұрын
Hocam, Kilo vermek ve sağlıklı beslenmek adına çevremden ve sosyal medyadan duyduğum IF yi 6 yıl önce uygulamaya başladım. Prof Dr Yavuz Yörükoğlu başta olmak üzere bir çok KZbin kanalı vasıtasıyla öğrendiğim otofaji gibi olumlu etkileri de beni cezbetti. Eş zamanlı olarak direnç antrenmanı da yapmaya başladım. Zaman içinde kas yapmanın cazibesi kilo verme hevesinin önüne geçti. Bu nedenle daha yoğun protein tüketmeye başladım. 6 yıl önceye göre kas kütlem ve kuvvetin kıyas götürmeyecek şekilde arttı. Ama hala oldukça yağlıyım. Yağ hariç kas, kemik, kan vs. toplam 70 kg civarı kütlem olduğunu düşünüyorum. Bu durumda 110 gr civarı protein alsam yeterli olur herhalde. Eğer IF gerekli değilse sabah-öğle-ara ve akşam olmak üzere 4 öğünde proteini bölebilirim. Ne dersiniz?
@muzeyyenteke3734
@muzeyyenteke3734 9 ай бұрын
Merhaba gerekli protein almamız için günlük neler yemeliyiz .
9 ай бұрын
Yarın o video var
@b.cengizbahar8040
@b.cengizbahar8040 7 ай бұрын
Hocam Anthony robbinsin 2000lerden önce yazdığı kitapta yani sınırsız güçte bu konuya değiniyor ve diyorki günlük 0.80gramin da abartılı olduğu FDAnin aslında ortalama 30gram alt sınırın ideal olduğunu bildiği halde 80ler sonrası tüketimin artması malum bizdeki Özal tabakları sürecinde olduğu gibi ölçülerin iki katına çıkarıldığı yazıyor. Yani olayın birde lif boyutu var. Proteinin beş katı lif tuketmiyorsan aldığın protein çöp oluyor..
@umoooo
@umoooo 9 ай бұрын
Bu kadar özletmeyin kendinizi
@googlekullancs564
@googlekullancs564 7 ай бұрын
Yanlış hatırlamıyorsam total vücut kitlesinin bile degil, "lean body mass" yani yağsız vücut ağırlığının kilogram başına 0.8-1 g olması lazım.
@halilibrahimsimsek20
@halilibrahimsimsek20 6 ай бұрын
bu video beni aşırı mutlu etti. bitkisel proteinleri boş protein görüyordum. protein tozunu da aşırı zararlı ve saç döken bir gıda görüyordum. ama şuan görüyorum ki tam tersine protein tozu dökülen saçlar da protein kaynaklı olduğu için o gün gerekli protein alınmadı ise bunu desteklemek için çok iyi bir alternatif. Benim asıl sorum şu. bitkisel proteinleri karıştırarak tam protein elde etme diye Bi şey öğrendim yeni bu beni çok mutlu etti sizin videonuzdan sonra. çünkü bitkisel proteinlerde yüzde 75 emilim mükemmel bir şey resmen hayvansal protein yiyip kolesterol alacağıma biraz fazla bitkisel yerim damarlarım tıkanmaz ve vitaminleri lifleri de alırım ekstra diyorum. sadece b vitamini eksikliği oluşuyor ona da takviye yaparım. şimdi tam protein ile ilgili bir video istiyorum hocam sizden. kuru fasulye ile pilavı karıştırınca hayvansal protein yemiş gibi tam protein oluyormuş 9 esansiyel aminoasitin hepsini almış oluyor muşuz. Bu doğru mudur ? bir de ben her gün yeşil mercimek bulgur pilavı yiyorum tam protein için bazen tartı ile ne kadar yediğimi bile hesaplıyorum protein oranına hesaplamak için ve kaloriyi. Bu tam protein işini açıklar mısınız ? doğrusu nedir ?
6 ай бұрын
kzbin.info/www/bejne/q4CufIugbsibjdE şu videomuz TAM sorularınızı yanıtlıyor
@halilibrahimsimsek20
@halilibrahimsimsek20 6 ай бұрын
@ Tam yerini link olarak atmanız takdire şayan. Ekran görüntüsü aldım. Bu liste tüm mutfaklarda çerçeve içinde durmalı
@emreyldrm5801
@emreyldrm5801 9 ай бұрын
Hocam merhaba, ben vücut geliştirme sporuyla uğraşıyorum. Profesyonel olarak değil, hobi olarak fakat uzun yıllardır yapıyorum. 1.6 gram ve üstünde aldığımda gelişim oluyor fakat altına düştüğümde gelişimin çok yavaşladığını yıllar içinde birçok kez deneyimledim. Bu sebeple ben 1.6-1.8 gr. arası alıp karbonhidratımdan kısıp kaloriyi dengeliyorum. Sizin bu konuda görüşünüz nedir? Ek olarak size başka bir soru da sormak istiyorum. Benim vücudumda bazı besinler prostat kısmında ağrı yapıyor ve bu ağrı ürünü kullanmaya ısrarla devam edersem gün geçtikçe artıyor, bırakırsam azalıyor ve geçiyor. Birçok üroloğa gittim fakat ya birşey çıkmıyor, ya prostatit vardır diyorlar besinle oranın alakası olmaz alerji bağırsağı etkiler diyorlar ama inandıramadım şuana kadar kimseyi. Yani bana mesela kötü marka bir whey protein verin bu ağrıyı arttırıyor ya da bazı antibiyotikler de buna sebep oluyor (tetradox, monodox gibi) kullandığım süre boyunca prostat kısmında çok fazla hissiyat başlıyor, bazı besinlerde de daha çok yanma gibi (birçok test yapıldı mikrop bakteri gibi şeyler yok) ama bir sonuca varamıyoruz. Ben ağrı çekmeye devam ediyorum. Şöyle diyebilirsiniz ağrı oluyorsa neden o besini yemeye devam ediyorsun. Bazı besinleri hâlâ ayırt edemiyorum. Yani sürekli belirli besinler üzerinde diyet yapıyorum ama kesin olarak bulamıyorum herzaman. Bu hastalık üzerine çok okuma yaptım var mı benimle aynı derdi çeken, sorunun ne olduğunu anlamayıp ağrı çeken insan çok, intihar edenlere kadar okudum. Geniş kadronuz olduğunu biliyorum. El atarsanız birilerine yardımı olur belki. Teşekkür ederim
@denizsahin7630
@denizsahin7630 5 ай бұрын
👏👏
@funda3417
@funda3417 5 ай бұрын
👍
@gul8519
@gul8519 5 ай бұрын
👍🧿
@dr.mertbardakc7240
@dr.mertbardakc7240 9 ай бұрын
👏👏👏
@serkancirci9284
@serkancirci9284 7 ай бұрын
kuruyemiş tüketmek kolari açısından nasl değerlendiriyorsun hocam. kuruyemiş günlük hayatımızda en çok tükettiğimiz gıdalar arasında birçok insanın ilk sırasında yer alıyor. beslenme alışkanlığımızda önemli yer tutuyor. örneğin ben kabak çekirdeği,yer fıstığı,fındık,badem,ceviz gibi kuruyemişler tüketiyorum..kolari durumu ne olur bunları tükettiğimizde.. saygılar
6 ай бұрын
Kuruyemiş aslında kesinlikle sağlığa yararlı hepsi, ama kalorisi yüksek. O nedenle sınırlamak gerek. ben de kahvaltı için badem ceviz dışında eve almamaya çalışıyorum, Alırsam bitiyor çünkü hemen. O benim zayıf noktam
@serkancirci9284
@serkancirci9284 6 ай бұрын
Ceviz için 100 gr ideal midir ? hocam, omega için.. Günlük ölçü açısından. Teşekkürler..
@belihtoy1
@belihtoy1 9 ай бұрын
@dr.ozlemaras
@dr.ozlemaras 5 ай бұрын
😊
@ahmetsalimpayze2099
@ahmetsalimpayze2099 9 ай бұрын
Değerli hocam Haftanın 4 günü her sette tükenişe giderek direnç antrenmanı yapıyorum. Günde sadece 2 öğün yiyorum. Aralarda hiçbir şey yemiyorum. Almam gereken proteini bu iki öğünde almaya çalışıyorum. Anladığım kadarıyla zaten gerekenden fazla protein tüketiyormuşum ama sadece 2 öğünde aldığımdan emilim düşük kalıyormuş. Muhtemelen düşük emilime rağmen yeterli protein alıyorum ki görünür kas miktarım artıyor. Bu durumu IF diyeti nedeniyle gereksiz yere fazla protein alıyorum şeklinde yorumluyorum. Ne dersiniz? Bir de videoda aynı kiloda olup yağ oranı fazla olanlarla kas oranı fazla olanların tüketmeleri gereken protein miktarları hususunda yeterli bilgi verilmemiş gibi anladım. Bu hususu da aydınlatırsanız çok memnun olurum.
9 ай бұрын
Yanıtlayacağım IF videosunda
9 ай бұрын
Şimdilik şunu yazayım: Düşük emilim derken, oransal olarak düşük. Yani bir kısmı kaloriye çevriliyor bir seferede alınan yüksek miktarın. Ama kalan size yeter zaten. Abartılıyor protein ihtiyacı. 1048'den beri böyle gelmiş ancak düzeliyor. Kilo derken evet, aslında normal kiloya göre proteindir konuşulan. Çünkü u araştırmalar obazlerde yapıılmamış. Yağ kitlenizin de ayrıca proteine ihtiyacı yok. Ben size sorayım: IF yapmanızın nedeni nedir? (yapmayın demiyorum)
@ahmetsalimpayze2099
@ahmetsalimpayze2099 9 ай бұрын
Hocam, Kilo vermek ve sağlıklı beslenmek adına çevremden ve sosyal medyadan duyduğum IF yi 6 yıl önce uygulamaya başladım. Prof Dr Yavuz Yörükoğlu başta olmak üzere bir çok KZbin kanalı vasıtasıyla öğrendiğim otofaji gibi olumlu etkileri de beni cezbetti. Eş zamanlı olarak direnç antrenmanı da yapmaya başladım. Zaman içinde kas yapmanın cazibesi kilo verme hevesinin önüne geçti. Bu nedenle daha yoğun protein tüketmeye başladım. 6 yıl önceye göre kas kütlem ve kuvvetin kıyas götürmeyecek şekilde arttı. Ama hala oldukça yağlıyım. Yağ hariç kas, kemik, kan vs. toplam 70 kg civarı kütlem olduğunu düşünüyorum. Bu durumda 110 gr civarı protein alsam yeterli olur herhalde. Eğer IF gerekli değilse sabah-öğle-ara ve akşam olmak üzere 4 öğünde proteini bölebilirim. Ne dersiniz?
@mckonal
@mckonal 9 ай бұрын
ben şimdi bugün 22 saat aralıklı oruç sonrası, üç yumurta, bir domates, iki biber, sonraki öğünlerde de iki tabak tereyağlı pirinç pilavı ve kıymalı fasülye ve mısırlı ton balığı tükettim. tahminen kilom başına 0.8 gram protein almış mıyımdır? (kilom düz 70 diyelim)
9 ай бұрын
ne kadar yediniz, ne sürede yediniz vs bilmiyorum
@myucer
@myucer 9 ай бұрын
hekim gibi hekim.
@muratgazez4073
@muratgazez4073 9 ай бұрын
Hocam toplum yeterli kalori aliyorsa yeterli proteini aliyordur kismi turkiye icin yanlis olabilir mi? Cunku ic anadolu genelde ekmek veya unlu mamullerle besleniyor.
9 ай бұрын
Protein ihtiyaci hesaplamasini izlediyseniz. Evet bence geçerli. Ekmegi ekmege banmiyor ic Anadolu
@muratgazez4073
@muratgazez4073 9 ай бұрын
@ hocam sporcuyum protein hesabını yapmayı biliyorum. Ramazan da sahurda defalarca bos sicak pideyi terayaglayip tahin pekmezle domates salatalikla yediğimizi biliyorum. Çoğu gün 40 gr falan proteinle kapatiliyordur eminim bitkisel de dahil. Tabiki ekonomik şartlar da etkiliyordur ama makarnayı ekmekle yiyen bi topluluk var orada. Akşam yemeğinde boş mantıyı ekmekle yiyorduk Üzerinde 2 kaşık sarımsaklı yoğurt olmasa hayvansal protein hiç yok bazen.
@user-jw6zt1vb4x
@user-jw6zt1vb4x 5 ай бұрын
@bimarasi
@bimarasi 9 ай бұрын
Ama hocam 2:00 20gram 40gram karşılaştırması hangi yaş grubunda, spor yapıyor mu, kas çalışıyorsa failure'a gidiyor mu, bunlar önemli.
9 ай бұрын
Sn dostum, benzer gruplar arası karşılaştırıyorlar. Araştırmacılar izin verin düşünüyorlar o kadar
@cahitkalkan-
@cahitkalkan- 7 ай бұрын
Kg basina .80 gram protwin hesaplamasi yapilirken neyi baz alacağız. Örneğin ben 70 kg olmam gerekirken 94 kg geliyorum. Simdi .80 gram 70 ile mi yoksa 84 ile mi çarpacağız
7 ай бұрын
Normal kilo
@selcukak77
@selcukak77 9 ай бұрын
10 yıldır karbonhidrattan kaçıyorum. Protein ağırlıklı besleniyorum. Kilo almadım verdim bütün değerlerimde çok iyi şükür. Haftada yarım kg tereyağı yerim. Hergün 3 yumurtam vardır. Et bayılırım. 3 gr 10 gr falan bunlar hikaye.
9 ай бұрын
Daha gençsiniz. Allah uzun ömür versin :)
@selcukak77
@selcukak77 9 ай бұрын
@ dedemde 96 yaşında hala kavurmayı kaşıkla yer :-)
@hakansalihoglu
@hakansalihoglu 9 ай бұрын
Bilimsel makaleler eşliğinde konuşuyorsunuz bu güzel bir şey ama burada yanlışlar çok fazla. Örneğin 90 lı yıllarda yumurta kolesterol içerir yemeyin diyen doktorlar tonlaydı sonra bu tereyağı yemeyin meyve yemeyin şeker var gibi ilerledi durdu. Hatta bir ara beyaz toz sofra şekerine faydalı diyeni dahi gördüm. Yine süt ve süt ürünleri zararlı diyen bir doktorun ayran içeceğinize kola için daha iyi dediğini dahi bile gördüm. Şimdi izlediğim kadarıyla bazı katılmadığım noktalar var. Akdeniz mutfağı akdeniz diyeti denilen ve uygulanan beslenme biçimi dünyanın en sağlıklı beslenme biçimi kabul edilmiş durumda. Yıllardır insanlar yüksek protein düşük kafein düşük karbonhidrat bolca sebze meyve bolca sağlıklı yağ tüketmiş ve kilo hastalıklar uzun ömür gibi neler neler gözlemlenmiş. Sizde diyorsunuz ki kanser oluşur yada protein yağa döner depolanır. Eeee ben ihtiyacım için günde neden 4 kere yemek yiyeyim ki akdeniz mutfağındaki gibi 2 öğün yerim ve ihtiyacımı bu 2 öğünle alırım. Bu 2 öğünde de uyduruyorum 120 gram proteine ihtiyacım varsa 1 porsiyon tavuk yemeği yesem 1 porsiyon 300 375 gram arası olur 300 desek 100 gramında 23 gram protein olsa 69 gram protein demek. Daha içeceği salatası cartı curtu 80 100 gram protein almış oldum. 20 gramda kahvaltıdan gelse ihtiyacım tamamlandı. Şimdi neden bunu 4 öğüne yayayım ki. Ek olarak bir çok güncel araştırma akdeniz mutfağı aralıklı oruç ketojenik diyet düşük karbonhidrat düşük kafein sıfır şeker bunları övmekte.
9 ай бұрын
Siz dilediğiniz gibi yapin. Herkesi, hatta kimseyi ikna etme niyetim ya da gorevim bulunmuyor. Sosyal medya, TV "uzmanlarinin" " araştırmalar var" demesiyle arastirma olmuyor. Doktorlara konusunca gülünç olacagi ve savunamayacagi için 20 yıldır tek bir tıp kongresine katilmayanlari takibe devam edebilirsiniz. Benim için hava hoş. Buradaki gibi ve buradaki saglamlikta bilim ve akıl kanıtı koymadan halka sallamak dinyanin en kolay işi. Siz nasıl istiyorsaniz oyle yapın. Sağlıkli gunler diliyorum
@eneshaskilic5848
@eneshaskilic5848 9 ай бұрын
Hocam ben ileri seviye vücut geliştirme yapıyorum yaklaşık 3 senedir. 2 aydır da protein tozu içiyorum kan değerlerimde alt ast yükseldi ast 70 alt 60 oldu. Bırakmalı mıyım
@eneshaskilic5848
@eneshaskilic5848 9 ай бұрын
@@oguzmete8414 aa içim rahatladi bak. ağırlık çalışmak yükseltiyormu karaciğer değerlerini
9 ай бұрын
Protein tozu merdiven altı değilse ALT AST yükseltmez. Arkadaşımızın yazdığı doğru. Egzersiz yükseltebilir. Bu yükseklik 1 hafta kadar da sürebilir
@emrekaan.s
@emrekaan.s 9 ай бұрын
Hocam ben mi yanlış anladım sizi bilmiyorum ama günde tek öğünle omad yapan bir sürü insan var bu insanlar bir oturuşda 100 gram protein alıyor 20 gramımı sadece sentezleniyor e nası formunu koruyor peki saçma geldi biraz
9 ай бұрын
Formunu koruyor ne demek?😊 Kilosunu mu koruyor? çünkü omad yapiyorum derken total kalori düşük aliyor. Tek ogunde aldigi proteinden de yararlanamiyor. Yani yavascs kas kaybediyor. Omad i mucize zannediyor. OMAD hakkinda video hazir, yayinlayacagiz yakinda. Birileri bir sey yapiyor ve ölmüyor, kilo verdigi icin de mutlu diye gerçek degismiyor.Saçma falan değil anlatilan, lutfen dikkat edelim. 100 alirsa 20 gecer demiyor video. Verim düşer. Diyelim 20 alirsan 20 gecer, arada tekrar alirsan gene 20 gecer, ama 100 bir anda alirsan diyelim 60 gecer. Kaldi ki o bile cok kisiye yeter!
@user-ps2mb9wj1d
@user-ps2mb9wj1d 5 ай бұрын
Çok teşekkürler
@antcakr4528
@antcakr4528 8 ай бұрын
Teşekkürler
@zehracaner64
@zehracaner64 9 ай бұрын
Teşekkürler
Et, Yumurta ve Peyniri Az Yersem Protein Yetersiz Kalır Mı? - Dr. Mustafa Atasoy
13:04
Fortunately, Ultraman protects me  #shorts #ultraman #ultramantiga #liveaction
00:10
WORLD'S SHORTEST WOMAN
00:58
Stokes Twins
Рет қаралды 178 МЛН
World’s Largest Jello Pool
01:00
Mark Rober
Рет қаралды 128 МЛН
Protein Tozları zararlı mı? Kimler kullanmalı?
24:21
Dr. İbrahim Ersoy
Рет қаралды 2,1 М.
PROTEİN TOZLARI: KİME, NE ZAMAN, NASIL?
1:42:35
Fonksiyonel Tıp Akademisi
Рет қаралды 15 М.
Aralıklı Oruç Mucize Mi? | Dr. Mustafa Atasoy
21:17
Fonksiyonel Tıp Akademisi
Рет қаралды 35 М.
Ne kadar Protein?
19:18
Akın Saatci
Рет қаралды 52 М.
20 Bilimsel Makale Sonrası KREATİN'e  Bakışım Değişti mi?
16:34
Prof. Dr. Gürkan Özkoç
Рет қаралды 34 М.
Sağlıklı Beslenmenin 12 Kısayolu I SoruYorum
17:29
AçıkBeyin
Рет қаралды 475 М.
AN, SENSİN !
1:35:07
ÜNAL GÜNER
Рет қаралды 62 М.
Karbonhidratlar Zehir Mi? | Dr. Mustafa Atasoy
21:18
Fonksiyonel Tıp Akademisi
Рет қаралды 24 М.
Fortunately, Ultraman protects me  #shorts #ultraman #ultramantiga #liveaction
00:10