איזה סרטון מעולה! תודה! למיטב ידיעתי מערכת העיכול אצל חיות טורפות היא מאוד חומצית מה שמאפשר להם לעכל בקלות בשר חי. למה אצלם זה לא פוגע בבריאות?
@המסעההוליסטי28 күн бұрын
אהלן :) שמח שאהבת :) בגדול - לעניות דעתי, הכל בבחינת האיזון (קו האמצע). כבני אדם אנחנו אומניבורים (מעכלים מזון מן הצומח ומן החי) וככאלו - יכולים לשגשג בריאותית (ורוחנית, כנגזרת אחת מני רבות מבריאות טובה) איתנה על מזון מן הצומח ומן החי, ובפרט, מזון חומצי ובסיסי כאחד. אבל, נראה שהמדע יודע להראות לנו יותר ויותר עם הזמן, שסביבה חומצית לגוף לאורך זמן, אינה מטיבה עם הגוף. (ד״א - מזון חומצי מגיע גם מן הצומח) אז לגופה של שאלתך - אתה צודק לגבי חיות טורפות - הגוף שלהן מותאם אבולוציונית לעיכול בשר בסביבה חומצית מאוד (pH 1-2). אצל בני אדם הקיבה גם חומצית ומסוגלת לעכל בשר ביעילות, אך ברמה נחותה מעט יחסית לטורפים (pH 3-4). הנקודה החשובה היא שצריכה מוגזמת של מזונות בעלי עומס חומצי (כמו בשר אדום, גבינות ודגנים) עלולה, לדוגמא, להוביל להפרשת סידן בשתן ולפגיעה פוטנציאלית בבריאות העצם אם התזונה אינה מאוזנת לאורך זמן. לכן, לעניות דעתי, חשוב לצרוך תזונה מגוונת הכוללת גם מזונות שהופכים לבסיסיים בגוף אחרי העיכול, כמו ירקות ופירות, כדי לתמוך באיזון המטבולי ובבריאות הכללית. אומר בזהירות, שתזונה קטוגנית, שהיא תזונה שבעיקרה שומן וככזו בעיקרה מן החי, מחוללת פלאים להמון אנשים בעולם עם בעיות בריאותיות קשת :) השאלה שמסקרנת אותי היא מה ההשפעה לאורך שנים. המדע מתעדכן כל הזמן ולכן חשוב תמיד להיות בראש פתוח לעוד ועוד גישות ולהמשיך ללמוד, רועי.
@hakod_hazugi27 күн бұрын
@ תודה על המידע ועל הענווה שבה אתה ניגש לדברים!
@גלואושרלויעמר9 ай бұрын
תודה רבה לך על הדרך שבה הסברת! האם יש לכם סרטוני מתכונים שאתם מכינים מהבית או עוד לגבי השגרה שלכם? האם אתם מייעצים לגבי תפריטים? אשמח לדעת, תודה!🙏
@גלואושרלויעמר9 ай бұрын
אשמח לדעת🙏 אחרי שהמצב כבר חמור וחומציות הקיבה עלתה והרסה עצמות (רגליים ועמוש) חוסר גבוה בברזל נגרם... האם לאכול בשר? או להשלים מתוספים?
@שמוליקירושלמי-ג3כ2 жыл бұрын
היי רועי איך אפשר ליצור איתך קשר?
@המסעההוליסטי2 жыл бұрын
שבוע טוב שמוליק,ֶ מוזמן ליצור קשר באימייל: levyroy@gmail.com
@שרהסנדרס2 жыл бұрын
האם תפוח אדמה בסיסי?
@המסעההוליסטי2 жыл бұрын
שאלה טובה שרה - אכן, תפוח אדמה מייצר בסיסיות בגוף :) אבל חשוב לומר: אפוי, מבושל או מאודה - זו הדרך הבריאה לצרוך אותו בעוד שאם נצרוך אותו מטוגן או בצורת חטיפים מעובדים ככל הנראה הוא יהיה מאוד חומצי לגוף.
@37vardit2 жыл бұрын
תודה רבה על הברכה יחסית קצר וברור. את מעביר את המסר באופן מעניין ורהוט!! יש הרבה בלבול סביב תאכלים מסוימים מנסה לחקור כבר תקופה מסוימת לגביהם האם הם חומציים בגוף שלנו או בסיסיים ...יש הרבה סתירה בין המידע שמופיע למשל עגבניות, פירות הדר, אגוז מלך , אגוז פקאן וכו מה נכון ומה לא?🙏
@המסעההוליסטי2 жыл бұрын
@@37vardit צודקת, יש המון בלבול ומידע בנושא.. בסוף צריך לבחור במשהו שאנחנו מאמינים בו מתוך שיקולים מושכלים של הגיון, ניסיון ואינטואיציה 🙏
@אודלשלו-ט3נ2 жыл бұрын
רציתי לשאול מה אתה חושב על לקיחת ריטלין ?
@המסעההוליסטי2 жыл бұрын
אהלן אודל :) לצערי אינני מתמחה בבעיות קוגנטיביות כמו קשב וריכוז אבל אומר זאת - יש המון מחקרים עדכניים היום שמראים שהורדת מוצרי מזון לבנים כמו כל הסוכרים למינהם וקמחים לבנים (שזה לא מעט) יכולה לשפר ואפילו למגר את התופעות הקוגנטיביות האלו שהמון ילדים וגם מבוגרים לוקחים כנגדם ריטלין. תראי, לעניות דעתי, תרופות כימיקיליות הן אף פעם לא פיתרון לבעיה, הן מרעילות את הגוף וגורמות לא פעם למחלות נוספות. לכן, אין זה משנה אם אנחנו דנים בריטלין, אקמול או לוסק - כל אלו ״מטפלות״ בסמפטום ולעולם לא בשורש הבעיה. ולכן, אני לא בעד ריטלין כפיתרון מיידי ראשוני, אלא תמיד אמליץ ללכת על הדרך הטבעית קודם ולהתמיד בה עד שרואים תוצאות. מה זה אומר: שינוי תזונתי - אכילת מזון צמחי מלא, חיי ובמבושל, אורגני ככל שניתן, המנעות מסוכרים, קמחים, מעובדים, מאכלים מגרים, חומרים משמרים, צבעי מאכל וכו... ובהיבט הרגשי הלא פחות חשוב: זיהוי הרגש הפוצע: פחד, חרדה, כעס וכו... שם ״קבור הכלב״ לרוב בייחוד בבעיות קוגנטיביות שמייצרות בעיות התנהגותיות כמו ADHD.... וטיפול בו לא פחות מאשר הטיפול בתזונה. יש שיטות רבות לעבודה רגשית כמו NLP, דמיון מודרך, מדיטציות, עין הבדולח ועוד הרבה טובים. שורה תחתונה: תמיד אמליץ על דרך טבעית והמנעות מקסימלית מתרופות כימיקליות ואחפש את שורש הבעיה כדי למגר אותה לתמיד :) בהצלחה והמון בריאות, רועי.
@משהאלול-ע5ל Жыл бұрын
אתה מסביר בצורה ברורה אבל מענין מה התפריט שאתה ביום רגיל מחכה לתגובה????
@המסעההוליסטי Жыл бұрын
היי משה היקר :) תודה רבה על המחמאה. אם אני מבין את השאלה שלך נכון אתה שואל מה התפריט היומי שלי? אני אוכל בעיקר פירות וירקות, הרבה ירקות חיים וסלטים טובים ואורגנים, המזון המבושל מרכיב אצלי כ-30% מהאוכל אולי אפילו פחות. שותה מים מסוננים באוסמוזה הפוכה, משתדל לא לאכול בבוקר עד שעות הצהריים.
@אילנהאסולין-ט3פ Жыл бұрын
האם ירקות מבושלים ואורז מלא אורגני זה ניקרה אוכל בסיסי או חומצי ?
@המסעההוליסטי Жыл бұрын
@user-rq4fu6sh6p שאלה מצויינת! ירקות מבושלים ברובם הגדול הם בסיסיים. אורז אכן הוא דגן שמייצר חומציות אבל היא לא מזיקה וחזקה כמו החומציות של מוצרי החלב, הבשר והעופות שגם מגיעים עם רעילות נוספת. רועי.
@איציקאבקסיס-מ4ב2 жыл бұрын
האם דגנים וקיטניות הם חומצים אם כן להימנע
@המסעההוליסטי2 жыл бұрын
אהלן איציק, זו נקודה מאוד מאוד חשובה - תודה שהעלת את זה :) אז אקדים ואומר שיש גישות תזונה שונות בעולם שדוגלות רק במזון בסיסי ולא חומצי, ואכן - חלק מהעמילנים וגם חלבונים מן הצומח מעוררים חומציות בגוף. לכן בגישות אלו - לא נאכל אורז מלא, או חיטה מלאה ואפילו לא תפוחי אדמה, בטטות וקטניות. העניין שאני תמיד חוזר עליו הוא למצוא את נקודת האיזון בכל תחום בחיים :) לראיה, יש המון התיישבויות בעולם שמאריכות חיים ללא מחלות מערביות ידועות (באזורים הכחולים) שחיים על עמילנים וקטניות אבל עם זאת ללא צריכה קבועה של מוצרים מן החי והמון ירקות לצד הארוחות שלהם. תמיד יש גורמים נוספים הקשורים בנפש שיכולים להעלות את רמת החומציות בגוף. לכן, אפשר לומר שאלו מנגנונים מורכבים שמושפעים מהמון פרמטרים. לכן, לתמצת את הנושא בוידאו קצר זה קצת מאתגר אבל אני כאן כדי להרחיב בתשובה שלי: החומציות שחלבונים מן החי מעוררים בגוף שלנו לרוב יגרמו לחומציות ממושכת ועוצמתית יותר (בייחוד בשר בקר, כבש ומוצרי חלב שזמן עיכולם משמעותית ארוך יותר מחלבונים מן הצומח) ולרוב הם יהיו חלבונים מרוכזים יותר ומעמיסים מאוד את הגוף ובפרט את הכליות בשל חומצת השתן הרבה שמזון מן החי מכיל. מעבר לכך, חלבונים מן החי לרוב מלווים בכמה ״מתנות״ נוספות שתורמות לעליית הרעילות בגוף כמו לדוגמא: הורמונים ואנטיביוטיקה שתוספה לאוכל של בעלי החיים, כולסטרול ושומן רווי בכמות גבוהה והמון עיוותים גנטיים שהחיות ספגו בזמן שהן ניזונו מאוכל מעובד גנטית מאוד זול וממש לא מזין. לכן, בשורה תחתונה: כדאי ומומלץ להרבות בפירות וירקות (ירוקים במיוחד) ולהוסיף בצורה מאוזנת קטניות ודגנים מלאים. תמיד כדאי שמרבית האוכל יגיע מפירות וירקות וכ-20-40% יגיע מחלבונים טובים מן הצומח. אפשר גם להנביט את הקטניות והדגנים ובכך להוריד את רמת החומציות שהם מייצרים. תמיד לזכור שצריך לצרוך הכל באיזון וכמובן שכל מאכל הוא לא רק רכיב אחד, אלא עסקת חבילה :) מקווה שעניתי, רועי.