Bir ziraat mühendisi olarak söyleyebilirim ki lütfen meyveleri mümkün olduğu kadar kabuklu ve tohumlu olarak tüketin. Çünkü antioksidanlar çok yüksek oranlarda buralarda bulunur. Bir oturuşta 1 kilo meyve yemenin yararı yok. Az ama düzenli tüketmek daha iyi. Hocamın da dediği gibi şeker dalgalanmalarının önüne geçmek için. Meyve suyu yerine meyveyi tercih etmeli ayrıca.
@suatgul19732 жыл бұрын
Ne saçma! Kabuk koruma amaçlı var. Özü koruma için. Çekirdek neslin devamı için var. Ne akıl dışı bir yorum.
@srpbyr2 жыл бұрын
@@suatgul1973 akıl dışı mı? Farkındaysanız kabuğun meyvedeki işlevinden değil içerdiği maddelerden bahsettim. Tabiki meyveyi dış etkenlerden korur. Ama bunu sadece fiziksel olarak değil içerdiği lipitler ve antioksidanlar ile beraber yapar. Bu maddelerin zararlıları da uzak tutma özellikleri vardır. Ayrıca çekirdek değil tohum. Evet tohum bitkinin neslini devam ettiren genetik materyeli içerir. Ama yine işlevinden söz ediyorsunuz. İçeriğinde yine tohum için faydalı az önce bahsi geçen koruyucu fitokimyasallar vardır. Ve bunları tükettiğimizde biz de faydalanırız.
@suatgul19732 жыл бұрын
Yiyecekler lezzet için yenilir. Meyve ise sadece lezzet ve keyif için yenilir. Bunu kast ettim. Teşekkür ederim
@srpbyr2 жыл бұрын
@@suatgul1973 rica ederim. Sizin vücudunuz sonuçta ne amaçla yediğiniz size kalmış. Kimisi yaşamak için yer kimisi yemek için yaşar :)
@aysegultd27002 жыл бұрын
Eskiden öyle yerdik ne güzel. Artık ilaçlamaların köylerde kendileri için olanların bile çok yoğun ve malesef bilinçsiz şekilde olduğunu görüyorum. Ne kadar işe yarıyor bilmiyorum ama elma vb meyveleri soyuyorum.
@Gece_kartalı3 ай бұрын
Beğendim hocam ağzınıza bedeninize sağlık teşekkür ederim selamlar saygılar
@ebruyaldz50532 жыл бұрын
Tıbbi hikayelerinizi özledik.
@birolsen79302 жыл бұрын
Hocam ne güzel özetliyorsunuz. Kolay gelsin
@dincerozberber2 жыл бұрын
Hocam harika bir konuya deyinmişiniz. İnsülin direnci ve tedavisi ile ilgili video çekerseniz çok sevinirim. Emeğinize sağlık👍
@mildahristova1982 жыл бұрын
Değerli hocam çok teşekkür ederim 🙏 Londra'dan saygılarımla
@sultandemir49712 жыл бұрын
Allah razi olsun saglicakla
@animasyonkral52392 жыл бұрын
Teşekkürler hocam çok güzel bilgilendirdiniz iyiki varsınız
@melekhicylmaz54542 жыл бұрын
Çok güzel faydalı bilgiler anlattınız hocam teşekkür ederim 👏🏻👏🏻👏🏻👏🏻
@haticecakr43862 жыл бұрын
Bilgilendirdiğiniz için teşekürler hocam 👍
@adx86342 жыл бұрын
Bu konuyu bekliyordum gerçekten teşekkürler hocam
@Winkedig67152 ай бұрын
meyveniin karonhidrat değeri ile fruktoz değerini ayrı mı değerlendiriyoruz..teşekkürler
@cherylgeralis42972 жыл бұрын
You talk about very interesting subjects
@sebnemgur42602 жыл бұрын
Kahvaltı da sıkma meyve suyu mu daha az içerim artık 🍊 teşekkürler 🥰🙏 emeklerinize sağlık 👏👏 denge tabiykide 😍👍
@osmanerol73072 жыл бұрын
Hocam süt şekeri (Laktoz) hakkında hiç bilgi verilmiyor. Bu şekerin insülin salınımıdaki rolü nedir. Şeker hastaları için bir zararı var mıdır?
@serdarsahin38335 ай бұрын
şeker hastası olmayanlara bile zararı vardır sütün bakterilerm tarafından işlenmesi lazım süt haliyle çok tehlikeli yogurt olarak tüketin
@eserowww70432 жыл бұрын
Hocam gün icersinde meyve tüketirken üzerine bir de karbonhidratli çrek,börek,kuru meyveler,tatlilar,vb tüketmek bence sikinti yaratiyor. Sadece meyvedeki šekeri alsak bence sorun olmiyacak gibi👍teşkkürler
@hello_dora72822 ай бұрын
Hocam meyve yiyince şişkinlik oluyor neden
@Aysanurr9 ай бұрын
Kuru meyvedeki seker zararli mi
@cameliasicoe29622 жыл бұрын
👌Evet...bensiz...Mersi Murat d.....💐💖💖💖
@ismetsayar5 ай бұрын
Teşekkürler hocam.❤
@sevvalakbulut50762 жыл бұрын
Hocam keske bizim biyoloji hocamiz olsaniz da anlatsaniz derste fruktozlari🙃
@AaAa-pu3gn2 жыл бұрын
Fruktoza biologiyada yoxdu kimya dərsində di 🙂
@sevvalakbulut50762 жыл бұрын
@@AaAa-pu3gn 9.sinifta var
@AaAa-pu3gn2 жыл бұрын
@@sevvalakbulut5076 bizdə yoxdu... Bəlkədə ola bilər çünki Türk kitabla Azərbaycan kitabı eyni deyil ☺️
@melikeyildiz4710 Жыл бұрын
Orman meyvelerinde şeker oranı düşükmüş demek ki tercih edilebilir
@kmartkmart912 жыл бұрын
Hocam benim oglumda fruktoz sorbitol laktos alerjisi cikti meyve yiyor yinede uzun vadede organlara zarar verir mi bide hepsine alerjisi olmasinin sebebi ne olabilir cvplarsaniz sevinirim
@seda20662 жыл бұрын
Emeğinize sağlık ✨
@baranklc83502 жыл бұрын
Anlayacaginiz gencler yaslilar gun icerisinde asiriya kacmadan atıyorum 2 muz 3 portakal vs tüketebilirsiniz. Aksam yemeginden sonra yemeyin yerseniz de cok az yiyin cunku yag olarak kalir ve kilo alimina seker miktarinizin artmaniza neden olur. Her zaman oldugu gibi yine cok basarili bilgilendirici video olmus hocam cok tesekkur ederiz😊🙏
@eminebardakc85412 жыл бұрын
Ağzınıza sağlık hocam
@sevgikaplan31762 жыл бұрын
Teşekkürler Hocam mükemmelsiniz 🤲🤗🥰🧿💎🤲🤲
@HB-20882 жыл бұрын
Hocam örnek olarak Steve Jobs'ı vermeseydiniz iyiydi. Sonuçta genç yaşta aramızda ayrıldı, insan ikilemde kalıyor ister istemez.
@ahmethamdiozdemir49662 жыл бұрын
Meyvelerin geneli glsemik indeksi düşük doğrumudur hocam sularına ve kurularina göre
@atanamamsfilozof96682 жыл бұрын
Aynen öyle dedi
@veysiuzun30658 ай бұрын
Hocam kafamı çok kurcalayan bişi var cevizi 8 saat suda bırakıp iftara başlamadan önce bunu iceersek yemekten sonra anı şeker yukselmesinin önüne geçiyormuş cevizin suya bıraktığı madde nedir ? şeker emilimini yavaşlatan böle bir durum olabilirmi ?
@semiyeozdemir73132 жыл бұрын
Zararlımıdır 🤔
@iremdogan27362 жыл бұрын
hocam acaba mümkün olduğunca kısa bir sürede cerrahlık hakkında bir video yaparmısınız konuyu açmak gerekirse cerrahların iyi yanları kötü yanları kimler olmalı benim gibi telaşlı kişiler olabilirmi gibi öğrenciler için ayrıca daha yararlı olacağını düşünüyorum 🙂
@halilbey18002 жыл бұрын
Meyveye, taze sıkılmış karışık ama limonlu meyve sularına aynen devam
@aydnkaya23913 ай бұрын
fruktoz sperm in de yakıtı olan bir enerji kaynağı ve meni üretiminde de etkin rol oynuyor sperm beyaz sıvı olan meni şeker aslında fruktoz.Bu konu da ele alınmalı.Abartmadan meyve ihmal edilmemeli.
@Ugurcan24522 жыл бұрын
Öncelikle bu konu hakkında bizleri bilgilendirdiğiniz için çok teşekkürler hocam Meyveler hakkında hep acabalarım vardı ve araştırmama rağmen tam olarak öğrenememiştim O kadar güzel anlattınız ki her acabama cevap buldum Çok sağolun Murat hocam🙏
@grafikirim2 жыл бұрын
Covit oldum 45. Gündeyim ama mide ağrım geçmiyor hocam
Hocam bir sorum olacak. Bende geçirgen bağırsak sendromu var. Ama yorgunluk ve akne problemini daha cozemedigimiz için baska testlerde yapilacak (Adrenalin index panel ve .stool test) Bütün meyveler ve antioksidan meyveler akneye neden oldu ama Dragon fruit ve papaya nedense bir sıkıntı yaratmadi. Papayanin bir limiti var üstüne çıkarsam oda rahatsizlik veriyor. Şuanda bir well ness uzmani ile calismaya başladım. Bu meyvelerin zarar vermedigini bir sizde duydum dedi. Acaba bu meyveler bagirsaklarimdaki zararlı bakterileri besleyici ozelligi var midir. Glisemik indeksleri dusuk ama tereddut içinde kaldım. Çünkü yiyebildigim urun sayisi şuanda 15 i gecmez. Bu meyvelerde bana mutluluk veriyor. Ikilem icerisindeyim.
@mkds44722 жыл бұрын
@Goncagul KARADAG İlk olarak migren atakları başladı. Daha sonra kabızlık ve adet kanamalarım arttı. Daha sonra aşırı kilo alımı, açlık nöbetleri, yorgunluk, gaz , şişkinlik, mide ve bağırsak ağrıları, saç dökülmesi ve kusma nöbetleri başladı. Bu süreç nerdeyse 4 yılda yavaş yavaş oldu. Ama son dönem dahada fena bir hal aldı. Sonra fark ettimki herşey yemek yedikten sonra dahada fena oluyor. Araştırmaya başladım. İlk olarak laktozu ve gluteni kestim olmadı. Çünkü ne zaman birşey yesem sırtımda ve yüzümde sivilce ler bir anda şişmeye başlıyordu. Sonra internette geçirgen bağırsak sendromu ile karşılaştım. Sanki beni anlatıyordu. ona yönelik testler vardı yaptırdım pozitif çıktı. Ama yönelik beslenme ve ilaçlar beni dahada kötü yaptı ve bir türlü düzelemedim. Sonra bir tane fonksiyonel uzmanı buldum. Oda dedi ki sen yapılacak herşeyi yapmışsın bence başka bir sıkıntı daha var dedi. Candida çıktı. Bende hem candida hemde candidanın sebeb olduğu geçirgen bağırsak sendromu var. İlaçlar ve vitaminler bende fena tepki veriyor. 9 aydır daha düzene giremedim. Ama sivilce, adet kanama miltarı azaldı, migren gitti, 25 kilo verdim. Ağrılarım, şişkinliğim ve gaz problemim bitti. Şimdi yediğim ürün sayısı çok az. Saç dökülmem devam ediyor. Çünkü vitaminlere aşırı tepki veriyor vücudum. Ama tanı kondu çok şükür. Bu arada dr bey cevap vermemiş ama meyvelerde kesilmesi gerekiyormuş.
@mkds44722 жыл бұрын
@Goncagul KARADAG Dr. Can çiftçinin videolarını özellikle canidada ve Geçirgen bağırsak sendromu videolarını izlemenizi öneririm. İngilizce olarakta Dr. Josh Axe in videolarını öneririm. İngilizce kanallar daha geniş bilgiye sahip ve seni hemen öldün bittin moduna sokmuyorlar. Tavsiye ederim.
@Sein3 Жыл бұрын
Notlar: - Günde 50-60g üzeri fruktoz alımı önerilmiyor
@senoleker2 жыл бұрын
Mısır şurubunun sağlığımız için tehlikeli olduğunu kanun koyucular biliyor mu? Eğer onlar tüketiyorsa bilmiyorlar demektir. Söylemek lazım. "Tüketmiyorsa" için diyeceğim şeyleri buraya yazamam doğal olarak.
@medineyesil48872 жыл бұрын
Çok güzel anlatınız teşeküler👍🌹
@dilekbankoglu50162 жыл бұрын
Teşekkür ederiz Murat hocam...5 yaşındaki kızım fruterien sanırım.Gün boyu meyve yer.☺Büyük oğlum da intörn bu yıl. Mezun olacak inşaallah.Saygılar
@sevimunlu6182 жыл бұрын
sende cokk tatlisin napacaz☺
@sevimunlu6182 жыл бұрын
iyiki varsiniz saygılar
@strawbry34_ Жыл бұрын
Saygılı konuşun, o bir doktor.
@baharabdullayeva8149 Жыл бұрын
Meyve kilo aldirir
@asumangulgonca73254 ай бұрын
❤
@ТамараРязанова-ю1ь Жыл бұрын
Пожалуйста перевестите мне на русский язык
@jozsefpetrovszki3719 Жыл бұрын
Schade, dass aug Deutsch nicht erreichbar!
@deniz34332 жыл бұрын
💗💗💗
@iklimkiper63152 жыл бұрын
🙏🙏🙏🙏
@lorettalionetti7772 жыл бұрын
👏👏👏😊👍
@MuhammedAliArslan-v3b5 ай бұрын
Ama Steve Jobs da Kanserden öldü
@ilhanciger69672 жыл бұрын
Incir ve hurma tuketmedigim 2 meyva idi , meyva suyunu ise 6 yildir hayatimdan cikarmistim . Demek ki dogru yoldaymisim :)
@gamelet25422 жыл бұрын
ben günde 2,5 lt kola tüketiyorum şeker yönünden şeker hastalığına yol açar mı?
@jacksbarrow89982 жыл бұрын
Açar tabi kardeşim benim kuzenim de senin gibiydi her gün kola içiyordu 20 yaşında şeker hastası oldu. Çok zorluyor hastalığıda.
@modernmabuse Жыл бұрын
Böbreklerin iflas eder.
@sezginrodoplu7668Ай бұрын
5:13 Günlük 50-60 mg Fruktoz. Bu ne hoca, 100 g elmada 6,4 gram fruktoz var. Bir elma bile sizin degerinizin 116 katı fruktoz demek. Bir işi de düzgün yapın yahu. Sizi burada binlerce insan seyrediyor.
@fatihsultanmehmed18102 жыл бұрын
jobs pankreas kanserinden öldü, işine yaramamış, hatta belki de böyle besin tarzı tetikleyici olmuş olabilir.
@bayramaksu552 Жыл бұрын
Reklamınız batsın...
@user-hc4ng7pk8z2 жыл бұрын
@haknas2 ай бұрын
Koca prof olmuşun hocam. Akılsız şuursuz bilinçsiz vücut kendi kendine nasıl savunma sistemi geliştirir. Neden körü körüne inat ediyorsunuz. Bir iğne ustasız bir harf katipsiz olamayacağı gibi . Bu muhteşem kompleks vücut dahi ustasız sanatkar siz olamaz. Her akıl sahibi aklı ile bunu bulabilir
@yusufarmagan3020 Жыл бұрын
Meyveler sagliklidir.icinde ki seker zararli degildir.allah yememiz icin yarattigi birseyin icine neden bize zarar verecek seyler koysun.zararli olan islenmis,rafine olan hertürlü sekerdir.kimin ne dedigi umrumda degil.ben meyvemide sebzemide yerim
@eyluls71734 ай бұрын
Allah zarar verecek şeyler koymuyorsa o zaman zehirli otları niye yaratmiş? Ya yersek zarar goruruz? Allah yapmaz bence zehirli mantar falan. Ben yerim mantarımı da😂