🧧 Download gratis het Diabetesvrij Geheim: ziektevrijleven.nl/youtube 💚 Like & abonneer als je dit soort video's waardeert 🙂 Laat een reactie achter bij vragen/opmerkingen
@luciareisner3613 ай бұрын
Toevallig heb ik gisteren geprobeerd om frietjes te maken van knolraap.Maar het leek eerlijk gezegd nergens op.Ik heb het volgens een recept gemaakt, het was niet knapperig,het was ineens geslonken.Ik kon het jammer genoeg weggooien.🥴
@brankee19043 ай бұрын
Goedenavond Ik lees graag mee. Mijn jongste dochter is op 40 jarige leeftijd zwanger geworden van haar 1ste kind. Tijdens de zwangerschap kreeg ze diabetes, de zgn zwangerschap diabetes. De verlofkundige weigerde haar verder te begeleiden; ze moest met de gynaecoloog verder en ze moest aan de insuline: ze kreeg een Afrikaanse gynaecoloog; van hem moest ze 1 dag in het ziekenhuis liggen voor onderzoek. Ze hoefde geen insuline maar op haar voeding gaan letten. Ze ging gezonder leven. Viel af en kreeg haar kindje zonder insuline.
@Jurgen-c4m3 ай бұрын
Weer mooie uitleg. Morgen kijk ik het nog eens, want nu te moe om alles goed door te laten dringen, ondanks dat je duidelijk vertelt. Ook dat is diabetes.
@Ziektevrijleven2 ай бұрын
Geen dank!
@theoreijers93902 ай бұрын
👋👋 Toppie Ali.
@Ziektevrijleven2 ай бұрын
Geen dank ❤️
@EllyMarijnissen3 ай бұрын
Bofkont, als ik een handjevol friet, (uit airfrayer) eet gaat mijn bloedsuiker echt omhoog, ook na afkoeling. Had ergens gelezen dat het zetmeel dan verandert,maar helaas.
@Ziektevrijleven3 ай бұрын
Helaas is dat afkoelen een mythe. Behandel ik ook in deze video: kzbin.info/www/bejne/fZ3bfmOaq8yBa5Y
@tndbmedia3 ай бұрын
Even een kanttekening: frituren doe je bij 180°C bij voorkeur in dierlijk vet zoals Ossewit. In een thuis wok bereiken je producten een temperatuur tussen de 200-240°C bij voorkeur in een notenolie. Jullie geven aan dat de structuren in voeding bij frituren kapot gaan. Hoe zit dat bij wokken dan?
@Ziektevrijleven3 ай бұрын
Temperaturen bereiken is één ding. Maar temperaturen overdragen is iets heel anders. En dat is bij olie veel hoger. Vergelijk het met een sauna van 80 graden met een hoge luchtvochtigheid en een droge sauna van 100 graden. Ook al is die tweede warmer... zal die eerste veel warmer aanvoelen door de warmteoverdracht van het aanwezige vocht.
@Bootbouwert3 ай бұрын
Als t om het vermijden van hogere temperaturen gaat, geldt dat dan niet ook voor een snelkookpan?
@Ziektevrijleven3 ай бұрын
Een snelkookpan zorgt dat wat van 100 graden naar 116 graden kan stijgen. Hoewel dat hoger is, is dat niet te vergelijken met de temperaturen bij het frituren. Vooral in combinatie met de olie. Daarnaast is de temperatuur overdracht bij olie hoger dan bij water. Dus dat maakt het dubbel zo slecht.
@h.v.g78822 ай бұрын
Dan heb ik zeker een vraag. Frituren gebeurt bij een temperatuur bij rond de 180 graden. Patat die in de airfryer gaan. Worden ook bereid rond de 180 graden. Dan is de bereidings temperatuur toch ook ongezond?
@Ziektevrijleven2 ай бұрын
Temperaturen bereiken is één ding. Maar temperaturen overdragen is iets heel anders. En dat is bij olie veel hoger. Vergelijk het met een sauna van 80 graden met een hoge luchtvochtigheid en een droge sauna van 100 graden. Ook al is die tweede warmer... zal die eerste veel warmer aanvoelen door de warmteoverdracht van het aanwezige vocht. Een frietje direct uit de frituur in je mond doen zal veel pijnlijker zijn dan eentje direct uit de airfryer in je mond doen. Dat komt door de warmteoverdracht :). Om dezelfde nadelen in een airfryer te bereiken, moet je de airfryer misschien wel op 240 instellen (even als voorbeeld).
@h.v.g78822 ай бұрын
@@Ziektevrijleven duidelijk. Dank u voor uw antwoord. Groet Helmer
@ericvanhavelte16113 ай бұрын
Hoe zit het met patat in de oven ?
@Ziektevrijleven3 ай бұрын
Bekijken aub even de hele video. Alles wordt gewoon uitgelegd 😊
@Anonymous-qf9hm3 ай бұрын
friet mag je gewoon eten . ik eet het 1x per week friet en mijn bloedsuikers bijven stabiel en ik slik geen medicijnen meer .ik gebruik de airfyer .
@Ziektevrijleven3 ай бұрын
Het feit dat is 'nu nog' goed gaat bij 'jou' betekent niet dat dit gezond is en/of voor andere mensen van toepassing is. Dit is alsof iemand die 100 is en elke dag een pakje sigaretten heeft gerookt, dat het roken prima kan 'want kijk hoe oud ik ben geworden'. Van uitzonderingen moeten we niet de regel maken ;)
@Anonymous-qf9hm3 ай бұрын
@@Ziektevrijleven mijn diabetes is omgekeerd en ik ben door mijn arts genezen verklaart . ik heb hier zelf voor gevochten .
@tondegraaff10553 ай бұрын
Mineralen kunnen niet kapot😊
@johanvrieling3 ай бұрын
Ik heb geen moeite met dat die vol gevreten vreet schuren al op jonge leeftijd het loodje leggen en of een lang ziek bed krijgen. Ik zou zeggen blijf gewoon vreten. En vooral niet gaan sporten.