Yaşam koçları problemine değinilmesi harika olmuş. Ruh sağlığınızı eğitimsizlere emanet etmeyin.
@nuri71062 жыл бұрын
Psikolog meslek yasası ve sağlık ocaklarına psikolog ataması yapılmalı.Toplum ruh sağlığı çok zor bir dönemden geçiyor ülkemizde umarım gerekli tedbirler alınır.
@xyzdpd2 жыл бұрын
Bu hükümet her hastaneye her öğrenci yurduna birer İMAM atıyor ama psikoloğa gelince bütçe yok...
@fatihcelayir57022 жыл бұрын
bak alındı
@selenozdemir22482 жыл бұрын
@@fatihcelayir5702 umarım alınır demiş alacaksınız emrediyorum dememiş temennisini dile getirmiş böyle manasız bir kaba üsluba gerek yok
@busradeler982 жыл бұрын
Ya ben emin değilim ama biz manisada yaşıyoruz ve arkadaşımın oturduğu ilçede sanırım piskolog vardı gittiğini biliyorum ama benim yaşadığım ilçe ona göre büyük olmasına rağmen ben burda görmedim Sağlık ocağı bu arada
@xyzdpd2 жыл бұрын
@@busradeler98 edevletten aile bakanlığına girip ordan psikolog randevusu sorgulayabilirsiniz. Her il ilçede yoktur ama bazı yerlerde aile bakanlığı böylesi bir hizmet veriyor. Benim arkadaşım eskişehirde bakanlık bünyesinde böyle bir hizmet veriyor, kendisi psikolog
@ruhudar2 жыл бұрын
Anksiyete bozukluğuna ve depresyona sahip biri olarak buraya not bırakıyorum. Bir gün iyilesecegime her şeyin daha iyi olacağına inanıyorum Hiçbir şeyi yaşamak kadar sevmeyeceğim. Sevilmesemde seveceğim. Hayatı, kuşları, çiçekleri, böcekleri, kendimi, insanları... Umutsuzluğum umudumun yerini alıp umutsuz olmamı sağlayamayacak. Bomboş nedenlerle kendimi üzmeyi bırakacağım. Üzülmeyeceğim, hiçbir şey için. Ağlamayacağım, somurtkan suratımda gülümseme eksik olmayacak. Acılarımı kahkahalarımın arkasına gizleyeceğim. Kırgınlıklarımla barışacağım, hoşnutsuzluğuma rağmen sığlığımın derinlerine gömeceğim. Mutluluğu uzaklarda değil kendimde bulacağım. Ben mutluluğun peşinde değil, mutluluk benim peşimde koşacak. Korkularımı şiirlerimde ağırlayacağım. Korkmayacağım, kaygı duymayacağım. Bir gün bütün düşmanlarım beni yalnız bırakacak. En büyük düşmanım kendim olacak. Yeri gelecek savaş açacağım, yeri gelecek barış dileyeceğim. Barış heykeli yapacağım, hayallerimin en zirvesine koymak için. Yazacağım, mutluluk için, huzur için, aşk için, sevgi için, barış için. Benden hallice olan herkes için karalayacağım. Kırık ve buğulu aynamın karşına geçip seni seviyorum diyeceğim. Bir gün istediklerimi elde ettiğimde bu sayfaları bir sobaya atıp yakacağım. Bütün kirli sözcükleri kül edeceğim. Bütün kötü şeyleri bir sonsuzluk çöplüğüne atacağım. Her şeye rağmen yaşayacağım. Bubisanat @ruhudar
@30FPS-youtubechannel2 жыл бұрын
Yazdıklarını okuyunca içimde bile kelebekler oluştu. Çok güzel yazmışsın ellerine ve ruhuna sağlık. Her şey çok güzel olacak sakın unutma.
@yulduzatajanowa50372 жыл бұрын
Izzet Güllüyu izleminizi tavsiye ederim
@volldemortunburnu68902 жыл бұрын
Umarım her şey gönlünce olur
@aysenurgurdal69552 жыл бұрын
Şu an nasılsın?
@ayszgecemsdaily4377 Жыл бұрын
Herkes umut dolu fln yazmış da "Acımı kahkahalarımın ardında gizleyeceğim" fikri insanın duygularını bastırmasına ve durumu daha da dibe çekmesine neden olacağı aşikar.Amaç mutlu görünmekten önce 'mutlu olmak' olmalı.Iyi günler.
@Amerikadabirgezginn2 жыл бұрын
Ben 2021 senesinde 1 sene aldım danışmanlık. İlk bir kaç ay psikolojim çok bozuktu ve uyuyamıyordum. Geldiğim son noktada günde bir kaç saat uyuyabilir hale gelmiştim 2-3 saat max. Uyku sorunlarımı çözmeye çok yardımcı oldu. Sonrasında ciddi sorunlarım bitmesine rağmen haftalık görüşmelere devam ettim. Ailemle ilişkilerim, iş yerinde olanlar, ertelediğim işler vs gibi basit şeyler konuşur olduk. Herkese tavsiye ederim. İyi bir psikologla uzun bir çalışma çok başka bir deneyimmiş.
@asligibidir72 жыл бұрын
uyuyamama sebebiniz neydi özel değilse?
@zekeriya842 жыл бұрын
Türk insanının, toplumunun terapi ve psikologlara bakış açısı da çok önemli. Bu tip tedavilere gitmiyoruz, gideni de hemen yaftalıyoruz. Kendimiz tedavi olmadığımız gibi iyi kötü tedavi olmak isteyenleri de caydırmaya çalışıyoruz. Kız kardeşim (çocukluğundan beri Almanya'da yaşıyor, okudu , büyüdü, evlendi vs.) Almanya'da gerekli eğitimi aldıktan sonra kendi işyerini açtı; bulunduğu bölgede Türk sayısı çok az ve Türkçe bilen psikolog, terapist yok. İlk başlarda çok fazla Türk danışanım olur diye düşünüyordu ama sonuç ne yazık ki hüsran.
@ferhatkaya70982 жыл бұрын
Bende 2 yıllık psikoloğum. Bir hocamın öneriside almanca öğrenin almanyaya gidindi. Orada almanca bilmeyen türkler var hem onlarada terapi desteği verirsiniz demişti. O kadar kazançlı değil mi yani Almanya da psikolog olmak ?
@zekeriya842 жыл бұрын
@@ferhatkaya7098 Herkezin hikayesi farklı olabilir: Benim kardeşim şehrin çok dışında kırsalda yaşıyor. Belki merkezi konumlarda, şehirlerde durum başkadır. Benim demek istediğim Türk halkının pisikoloğa bakış açısı ile alakalı.
@rebeccamarina73342 жыл бұрын
Ulaşımın kolay olacağı mümkünse merkezi bir yerde/büyük bir şehirde büro açarsa tatil zamanlarını iple çeker hale gelir. Ayrıca bu meslek grubundan Türkiye kökenlilerin oluşturduğu mesleki bir dernek var, oraya üye olmasını da öneriririm ablanızın.
@dakotarae1592 жыл бұрын
@@zekeriya84 kırsal bi yerde işyeri açmak pek mantıklı değil gibi
@sseymasaglam2 жыл бұрын
Psikolojik danışmanlar, psikologlar, psikiyatristler ülkemizde ruh sağlığı hizmeti veren uzmanlardır. Bu alandan birinin her konuda çalışmıyor olması gibi bir durum yok bu yolda gerçekten kişisel gelişim eğitim durumu çok önemli bu yüzden gitmek istediğiniz uzmanın alanı, eğitimlerini araştırmak, bilmek de çok önemli. Ve en en önemlisi ne olur lisans mezuniyetine bakın insanların, psikologum psikolojik danışmanım iddiasında olup alanı istismar eden, sertifikalarla uzman olabildiğini zannedip işlerini yürütmeye çalışan pek çok insan da var. Bu konuda herkesin bilinçli olması da çok önemli. Ve keşke ülkemizde bu ruh sağlığı hizmetlerinde daha sistemli, destekleyici yaklaşımlar olsa da tüm gelir durumundan insanlar ulaşabilse. Ve daha etik davranılan daha az istismarın olduğu bir alan olarak kalsa.. Ayrıca terapi aldığınızda kurduğunuz ilişki çok biricik ve kendine özgü olabiliyor. Olumsuz deneyimleri, etik ihlaliyle davranıp uzmanlıktan uzaklaşanlara rağmen genellememek çok zor ama çok kıymetli.
@tlghan2 жыл бұрын
“Hiç bir zaman bize gerçek hastalar gelmez, gerçek hastaların hasta ettikleri gelir…”
@hubhub73462 жыл бұрын
Sigmund Freud
@MrGuney19862 жыл бұрын
Örnek ben
@ipekrakunt2 жыл бұрын
😀 Tabi ki böyle bir laf doğru değil. Çok tuttu da maalesef 😄 Çektiğimiz sıkıntıların kaynağı hep dışarıdan olsaydı belki doğru olurdu; ama ruhsal sıkıntıların bir çoğu insanın kendi iç dünyasından kaynaklanıyor.
@tlghan2 жыл бұрын
@@ipekrakunt evet bende ikisi de mevcut 😄
@MrGuney19862 жыл бұрын
@@ipekrakunt bipolar + obsesif +depresif ve de agresif olan sevgili abim sayesinde tramva yaşadım..
@yunusozmen4292 жыл бұрын
Hem yetim hemde öksüz büyüdüm. Birde üstüne dar gelirli bir ortamda büyüdüm. Çocukluk döneminde geçirdiğimiz travmalar asla iyileşmez. Hayatım amacı, Tanrının gâyesi nedir diye hep sorgularım. İntihara ortaokulda başlamıştım... şimdi huzurlu ve mutluyum elhamdulullah. Kabullen ve mutluluğu seç🤗😘
@mervecakmakc56612 жыл бұрын
İntihar demişsiniz,açar mısınız bu psikolojiden nasıl çıktınız
@yunusozmen4292 жыл бұрын
@@mervecakmakc5661 evet. İntihar, psikososyolojik bir hakikat. Ülkemizde psikolog ve psikiyatri tedavisi oldukça pahalıdır. Devlet hastanelerinde ise verim alınamaz. Kendi doktorum oldum. Çok kitap okudum, faideli filmler izledim ve sosyalleştim. Gülmek kadar ağlamakta çok sağlıklı. Oynamak, dansetmek, müzik dinlemek, ibâdet etmek, dua etmek, tefekkür etmek insanın ruh ve beden sağlığı için şifâdır.
@yunusozmen4292 жыл бұрын
@@mervecakmakc5661 inanırmısınız benden daha huzurlu daha mutlu bir insan yoktur dünyâda🤗
@mervecakmakc56612 жыл бұрын
@@yunusozmen429 dilerim bende kendime bu cümleyi kurabilirim... teşekkürler yanıtınız için
@yunusozmen4292 жыл бұрын
@@mervecakmakc5661 dürüst olmak gerekirse, intihar etmeye kişiyi sevkeden şey, tükenmişlik duygusu. Yani artık yolun sonuna gelince insan intihara meylediyor. Bizi hayatta tutan şeyler vardır. Onlara sarılalım lütfen. Hepimiz tertemiz değiliz. Hatalarımız, günahlarımız, kusurlarımız, eksiklerimiz, ve ve ve hiçkimseyle ama hiç kimseyle paylaşamayacağımız sırlarımız vardır. Hiç kimse tertemiz değil. Rahat olun lütfen. Rahat olun. Rahat olun...
@meliskalelioglu90322 жыл бұрын
Böyle bir videonun yapılmış olması çok önemliydi. Birçok insana bir noktada bir kapı açtığını düşünüyorum. Fakat psikoterapi dendiğinde insanların" dert anlatmaya neden o kadar para vereyim arkadaşıma da anlatırım" tavrında olması çok üzücü. Bir psikolog olarak burada esas vurgulanması gerektiğini düşündüğüm şey, psikolojinin bir bilim olduğu, psikoterapinin de bu bilim ışığında yapıldığıdır.
@asya75712 жыл бұрын
daha çok böyle videolar gelsin lütfen, teşekkür ederiz.
@mamaluba43882 жыл бұрын
Psikoterapiste gitmedim psiyatri bölümüne ailem zorla götürmüştü genç yaşlarımda ve eşcinsel olduğumu farklı bi yönelime sahip olduğumu söylediğimde en son ailemi de çağırıp sadece ilgi çekmeye çalışıyor dediğini hatırlıyorum gerçekten alanında uzman kişilere ihtiyacımız var her alanda bu olaydan sonra çok uzun süre bana kimse inanmadı baskı gördüm 18 yaşında idim o zaman şu an 33 yaşındayım değişmeyen tek şey cinsel yönelimim başkalarının da bunu yaşamasını asla istemem
@tuugbat2 жыл бұрын
Ay yok artık şerefsize bak ya gerçekten bu ülkede işini hakkıyla yapan kimse yok
@mcankaka2 жыл бұрын
Ne yazık ki kaliteli psikolog da çok az, olanlar da pahalı. Ama kişinin bilgi ve sıkıntılarının derecesine göre normal psikologlar yardımcı olabilir fakat ölüm anksiyetisine giren, hayatın gerçeğini arayanlar için danıştığımız kişi altı üstü insan. Bilgisi de sınırlı. Burada devreye Alan Watts, Krishnamurti gibi değerli abilerimiz giriyor. Ve tabi ki stoacı felsefeci abilerimiz ve onların herkes için geçerli görüş ve tavsiyeleri, sonra sanat, müzik, resim ve onu yapanlar ve hayatları geliyor. Her şey bizim etrafımızda dönmüyo. Gerçek olan bir şey var, ne yaşarsanız yaşayın yalnız değilsiniz. Terapiden çok sadece bizimle benzer olaylar yaşamış insanlar arıyoruz hepsi bu.
@cruella.63862 жыл бұрын
Oh be sonunda biri Türkiye de psikolojik terapi almanın imkansızlığını oturup göstermiş. Devlet hastanesinde zerre destek ALAMIYORUZ! İLAÇ YAZ YOLLA YA DA 1 AYSA BİR RANDEVU VER o bir ay geçene kadar ben intihar edeceğim belki.. Özele git 500 TL kafadan gitsin ve her hafta ya da haftada 2 kere o parayı nasıl verelim
@muhsinkanadikirik6782 жыл бұрын
👍👌👏🤝🙏😘
@serhatyaran2 жыл бұрын
Büyükşehirlerde 500 az bile tek seans için :/
@Stars-hx3kf2 жыл бұрын
Gerçekten lüks haline geldi 3 yıldır çok fazla gitme ihtiyacı hissediyorum fakat maddi nedenlerle asla gidemiyorum ...
@telsim52392 жыл бұрын
Çekim kalitesi . . Emeginize saglik Vaov
@avakadolu78102 жыл бұрын
Ruh sağlığı yasasını gündeme getirdiğiniz için çok teşekkürler.Maalesef bu alan istismara çok açık bir alan.Terapistin kadınla dertleşmek istemesi falan inanamadım.Bu video ile birlikte ruh sağlığı yasasının çıkartılmasının gerekliliğini hatırladık.Terapi hizmetlerinin de ücretsiz olması gerekli.Maalesef herkes bu hizmete erişemiyor.Ayrıca ruh sağlığı çalışanlarının da denetlenmesi şart tabiki.
@cansugorur5172 жыл бұрын
Terapi hizmetinin ücretsiz olması gerekli değildir aksine terapiye olumsuz dönüşü olur bunun. Alınan hizmetin karşılığının verilmesi gerekir. Burada devletin terapi almak isteyen vatandaşa katkıda bulunması gerekir, Avrupa ülkelerinde durum böyle.
@avakadolu78102 жыл бұрын
@@cansugorur517 bahsettiğim şey devlet hastanelerinde terapinin erişebilir olması.Yoksa tabiki terapi bir profesyonel hizmet ve bu hizmetin karşılığı olmalı.Devlet hastanelerinde de sigorta kapsamına alınmalı.
@anarkonihilizmkaoscunihili99442 жыл бұрын
Rüyanda ücretsiz olur.
@esmanurbulut48422 жыл бұрын
Video vucut bulsa da sarılsam. Keşke daha çok dile getirilse ve gerekli mercilere ulaşsa üst makamlar terapiye ihtiyacın farkına varsa ve daha ulaşılabilir olsak binlerce mezun da hayalindeki mesleğe kavuşabilse. Ruh sağlığı meslek yasalı günlere :)
@ebrarely2 жыл бұрын
o gaddar kişiler gitmesi gerekirken ben gidiyorum..
@falcon45582 жыл бұрын
Çok iyi bi video olmuş, özellikle son yıllarda ülkenin de haliyle ciddi önem kazanan bi konu, buna değindiğiniz için teşekkür ederiz
@zobideyzagor61622 жыл бұрын
Güzel bir farkındalık çalışması olmuş. Teşekkürler.
@plus902 жыл бұрын
Teşekkürler!
@gurkan.aktemur2 жыл бұрын
@@plus90 çözüm ne bahsedilmemiş en son 124. sıradaydı şimdi nerede acaba ? Güzel yere doğru evriliyor bu durum.
@miawsevde2 жыл бұрын
eylülde gittiğim seansta 500tl ödedim bu ay gittim 650 olmuş gerçekten çok fazla bu miktarlar terapi bile lüks durumda
@barsyoldas2625 Жыл бұрын
Çok şey başarmak istediğimiz için, ufak başarılarımız gözden kaçıyor ve bizi sıkıntıya sokuyor. Mutsuzluğun sebeplerinden biri haline geliyor. Kendimizi dinlemeliyiz, keşfe çıkmalıyız, istediklerimizi bilmeliyiz.
@borntoread19888 күн бұрын
Bu ülkedeki her bireyin,istisnasız,terapi alması gerekiyor bence. Çok güzel içerik,teşekkür ederim 👏
@haticeozfidan2062 жыл бұрын
Psikoterapiler ulaşılabilir olmalı. Klinik psikologlar elimizden geldiğince destek olmalıyız. Alter.psikoloji
@aydogank452 жыл бұрын
Temel ihtiyaçları doğru düzgün karşılayamamız bir sistem sorunuyken bu insanların terapiye yönlendirilememesi lüks olması da yine aynı sebeptendir. Yıllardır sosyal anksiyete yaşıyordum ve kendimi çözümleyebilmek bana çok iyi geldi. Ama sebeplerin farkında olup sonuca ulaşamamak da başka bir problem. Terapiler de başka bir paradoks bu yüzden. Belki hatalı yorumlar yapıyorum bilmiyorum ama mutsuz ve huzursuz hissettiğimde kendime sorarım, buna sebep ben miyim yoksa diğer insanlar ya da dış faktörler mi diye. Nerede okuduğumu bilmesem de aile açılan ilk yaradır demişlerdi, benim için de öyle oldu. İnsan neyin normal neyin anormal olduğunu yıllarca anlayamayabiliyor. Herkesi kendi gibi sanıyor insan. Sevgisizliği, değersizliği kanıksayabiliyor. Kendini tanıyabilme yolculuğunda herkese başarılar diliyorum, terapiler belki sadece bu yüzden güzel olabilir.
@kittiealice79172 жыл бұрын
hatalı yorumlar yaptığını düşünmüyorum ileri seviyede panik atak ve anksiyete hastasıyım ayrıca okb paranoya ve buna benzer bir çok hastalığı içimde barındırıyorum terapilerde dertlerimi yaşadıklarımı ve travmalarımı anlatmam bana fayda göstermedi aksine beni daha çok tetiklerdi daha çok korkutur daha çok kontrol edemeyeceğimi düşünmeme neden olurdu şimdilerde ise bununla çok daha rahat başa çıkabilir oldum sana önerim M. Barış Muslu bu adamı araştır kitaplarını oku gerçekten anlamaya çalış tıpa insan psikolojisine yaşadığın tüm travmalara olan bakış açını değiştireceğini düşünüyorum dışarı çıkmaya korkan biriyken şimdi tek başıma seyehat edebiliyorum bu benim için büyük bir şey belki sana da fayda sağlar...
@aydogank452 жыл бұрын
@@kittiealice7917 Teşekkür ederim. İyi ki varsın.
@kittiealice79172 жыл бұрын
@@aydogank45 rica ederim sen de iyi ki varsın ☺️
@erdemarslanturk2 жыл бұрын
Süpersiniz❤
@Ironvoka2 жыл бұрын
nedenini tam olarak kestirememekle birlikte, videolarınızı izlerken bir rahatsızlık duyuyorum. müziklerden mi geçişlerden mi yoksa insanların buraya yansıyan bakışlarından mı bilmiyorum. video bitiminde durup kendimi sorgulamaktan çok (olması gerektiğine inandığım şey bu oluyor) video içeriğinden korku duyar yada endişe eder halde buluyorum kendimi. lütfen yorumumu yapıcı bi eleştiri olarak görün. :)
@deniz-ege-ataoglu2 жыл бұрын
Merhabalar :) Videonun 03.21 saniyesi ile 03.28 saniyesinde tıp ve psikiyatri tarihçisi Fatih Artvinli beyin sayfalarını çevirdiği kitabın adını öğrenebilir miyim? lütfennn 🙏
@plus902 жыл бұрын
Selina Sahra Çelik, bir dönem yaşadığı depresyonu nasıl atlattığını anlattı👉 kzbin.info/www/bejne/fKvNZIyvoZeDiLc
@birepifani2 жыл бұрын
Sadece Ruh sağlığı yasasının olmayışı ile ilgilide bir yayın yaparsanız çok seviniriz🙏🏾
@gurkan.aktemur2 жыл бұрын
Diyelim ki yasası oldu ne olacak çözülecek mi sorunlar en mutlu ülke insanı türk milletimi olacak. İhtiyaçlar hiyerarşisine bakacak olursak daha çok kaydedilmesi gereken mesafe var
@birepifani2 жыл бұрын
Sevgili@@gurkan.aktemur ,Ben artık daha öncelikli problemlerimiz var politikasını önemsemiyorum. Bir sürü birbiriyle bağlantılı sorunumuz var yani kaldırıma park edenler olmasa siyasi yargı kararlarıda olamayacak gibi saçma gibi görünen ama yapısal olarak birbirine çok bağlı konular olduğunu düşündüğüm bir yerdeyim ve bunların dile getirilmesi gerektiğini düşünüyorum. Saygılarımla
@gurkan.aktemur2 жыл бұрын
@@birepifani yani herşeyi bir yasaya bağlamak gerekir onu mu demeye çalışıyorsun? Ne demek istediğiniz pek anlaşılmıyor.
@birepifani2 жыл бұрын
Sevgili @@gurkan.aktemur yasanın olmaması ile bahsettiğin ihtiyaçlar hiyerarşisinde temel sorunlar arasında bağlantı var ama nedensellik yok onu diyorum.Yani sadece yasanın olması elbette sorunları çözmüyor.İnsan yaşamını öncelemeyen dünya görüşü sorun çünkü bu düşünce yapısı,yasayı da koymuyor,koyduğu yasayı da işletmiyor,ihtiyaçlar hiyerarşisini de işletmiyor.Dur hele yasa mı önemli şimdi insanlar ihtiyaçlar hiyerarşisinde birinci basamakta bocalıyor diyorsanız katılmıyorum size.İşleyen yasa,insan odaklı politikalar istiyorum. Saygılarımla
@gurkan.aktemur2 жыл бұрын
@@birepifani son cümle okey herkes onu ister zaten
@joecole84212 жыл бұрын
Psikiyatriye gitmenin bir bedeli var. Üniversitesiteyi bitirdiğinizde işsizlikten polis ya da asker olmak istediğinizde daha önce psikiyatriye gittiğiniz için bu mesleklere giremiyorsunuz.
@endoplazmikretiyakulum28182 жыл бұрын
Niye ya esas öyle insanların alınması lazım. Hele ki polislerin insan psikolojisini iyi analiz etmesi kamusal alanda ne kadar iyi olurdu. Bence çok yanlış bir karar. Neden böyle?
@joecole84212 жыл бұрын
@@endoplazmikretiyakulum2818 ben bunu cimere flan yazmıştım. Bu işler zaten psikolojik olarak zor bi de sizle mi uğraşıcaz gibi buna yakın bir cevap aldım. Tabi bu e nabız denilen olay çıktığından beri var galiba. Psikyatri yoldan geçene antidepresan yazıyo zaten sgk da ilacı vermek için tanı istiyor. Doktor da rastgele tanı giriyor saçma sapan işler. Sonra sağlık raporu almaya gidince sende geçirilmiş anksiyete var diyorlar mesela. Kırmızı ya da yeşil reçete ilaç kullanmasan basit bir antidepresan kullansan bile eleniyorsun. Doktor sağlık raporu almaya gelenlerin psikolojik olarak sıkıntısı olmadığını 1 dk içinde karar verip yollayabiliyor. Sıra sana geldiğinde doktorun kendisi ile aynı işi yapan başka bir doktora gittin diye seni eliyor. İşte aslında bozuk olmayan psikolojin orada bozuluyor.
@yasyorsakeger18102 жыл бұрын
Zaten farkında olup kendisine ve insanlara faydalı olmaya çalışan Dr.a gider .Esas sorun kendisinin farkında olmayan "kazmalar"da...Pardon neydi onlar ??
@editsforlife33082 жыл бұрын
Hakimlik için bir sıkıntı yaratır mı acaba ? Sadece gitmek ama ilaç felan almayınca
@joecole84212 жыл бұрын
@@editsforlife3308 asker polis dışında hiç duymadım başka bir mesleği etkilediğini.
@merhaba57222 жыл бұрын
İntihar olaylarının arttığı bu dönemde bu sorunların yaşanması üzücü
@emrehekim7762 жыл бұрын
Bu psikolog ve psikiyatristlerin hepsi mi sakin, olayları çözmüş kisiler yoksa bir rolün içinde mi yasiyorlar? Hepsinin sesinde bir rahatlık, olan biten herşeyi kabullenmiş, sakin, kafaya takmayan, konuşurken acele etmeyen kişiler olması tesadüf mü? Hiç mi heyecanlı, hızlı konuşan terapist yok? Halam da terapist ve bu tanımların hepsine kendisi de uyuyor. :)
@yitiksaki2 жыл бұрын
eğitim sonucu öğrendiklerini hayatlarına geçirmiş olabilirler veya sorunlarla nasıl başa çıkabileceklerini biliyorlar
@xyzdpd2 жыл бұрын
Tesadüf değil, eğitimde böyle bir kalıba giriyorlar çünkü hastalar olarak onlara gittiğimizde karşımızda bizi dinleyen, dingin, sakin, bizi yargılamayacağını bildiğimiz birini görürsek daha rahat açılıyoruz. Günlük hayatlarında bu postürleri yok, ancak doktor rolüne girdiklerinde, bu röportajda, hastasının karşısında bu dingin kişiliğe bürünüyorlar. Sesini yükselten, anlattıklarınıza ani tepki veren, elini kolunu heyecanlı bi şekilde sallayan, siz üzücü bir şey anlattığınızda "ah canım yazık ya" ifadesi takınan birinden terapist olmaz, olamaz.
@burcuburcu97742 жыл бұрын
Yıllarca eğitimini alıyorlar. Danışani sakince ve sabirla dinlemek, yargılamadan anlamaya çalışmak, onun hislerini önemsemek, kendisini özgürce ifade etmesine fırsat verip onu rahatlatmak kolay olmasa gerek.
@gurkan.aktemur2 жыл бұрын
Bu işte eğitimlerinin bir parçası, ayrıca rolüne kalıbına bürünmek gerekiyor sonuçta işi bu yoksa psikolojik sorunu olan çok psikolok vardır bence
@gizemerdem13132 жыл бұрын
Ben de psikoterapistim ve inanın çok farklı kişiliklerde ve farklı yaklaşımlara sahip terapistler var. Bu bir meslek sadece, neşeli ve gürül gürül konuşanı da var sakin ve dingin olanı da. Benim tahminim "psikoterapist" denince akla gelen belli başlı özellikler var ve o özelliklere sahip kişiler medyada daha görünür oluyor. ikinci bir konu, bazı psikoterapi ekolleri seansta hiç duygu yansıtmamayı savunur, onu da danışanlar sakinlik olarak yorumluyor. Bir de duygu odaklı çalışan terapistler duyguya inebilmek için sesini de kullanır. Bu da sakinleştirici gelebilir duyduğunuzda, halbuki amaç kaygıyı azaltıp başka duygulari ortaya çıkarmak olabilir. Daha pek çok cevap verilebilir sorunuza, bunlar ilk aklıma gelenler
@kemalemrekoc2 жыл бұрын
en başta bir psikolog kanunu çıkartılmalı. her önüne gelen ben psikoloğum deyip terapi yapamamalı. terapiyi ancak terapi eğitimi almış psikologlar ve psikiyatrlar yapabilir diye biliyorum. ayriyeten devletin terapi masraflarının bir kısmını da karşılaması gerekiyor. son olarak terapi, iki üç defa gittiğinizde sizi bir anda iyileştirecek sihirli bir değnek değil arkadaşlar. uzun bir süreç ve çoğu zaman zorlu bir süreç. çünkü kendinizle yüzleşiyorsunuz ve yüzleşmek gerçekten cesaret isteyen bir şey.
@Mehmet-hz4kw2 жыл бұрын
Asgari ücrete çalışan veya çalışacak yer bulamayan psikologları da unutmayın.
@meo172 жыл бұрын
💯 Bizi anlamayanların bu videoyu izleyerek anlayabileceklerini umuyoruz.
@fatmanur.17742 жыл бұрын
Çok başarılı bir çalışma olmuş 👏🏻
@kondtvkondular2 жыл бұрын
10:10 heteronormatif oo çok havalı
@giesran2 жыл бұрын
Depresyon burjuvular içindir. Biz sadece sabah uyanır ve yollara düşeriz. Hepsi bu... - Riff Raff
@Hegelci2 жыл бұрын
Bu konuda daha video yaparsanız sevinirim
@yalcnteoman2 жыл бұрын
Sanırım delirmek üzereyim ama emin de değilim diyenler sayımızı bilelim..
@layetezelzel21662 жыл бұрын
Ağız tadıyla bile deliremiyoruz (!)
@arzu8044 Жыл бұрын
Çok Guzel anlatılmış 👏
@bulentkoyuncu47362 жыл бұрын
SSK veya ozel sigorta bütün ücreti veya büyük bir bölümünü karşılaması gerekiyor.
@barsgokmen82582 жыл бұрын
ruh sağlığı gerçekten çok önemli...
@atalayhanci17912 жыл бұрын
Üç yıldır yaşam koçu, yum hiç bir danışanımla belli bir mesafem vardır .! Piskologların ve piskiyatırların belli bir mesafesi olması lazımdır danışanı ile ...! Yada tıp etiğine uyuyor olmalıdır diye düşünüyorum.🙏 Sağlıklı günler dilerim .
@mrozer72 жыл бұрын
Her sağlık ocağında psikolog olmalı ...
@rahmigenis90922 жыл бұрын
Kel gence uzuldum, ins iyi olursun aslanim
@AlpPesen2 жыл бұрын
Mis gibiyim valla :D
@ebraaarrr2 жыл бұрын
@@AlpPesen “çok takıyorsun sende abartıyorsun diyenlere söyleyebilirsiniz ki şunu çok iyi bilsinler psikolojik esneklik değişkenlik gösterebilir. Her ruh farklıdır her insan her olaya aynı tepkiyi vermek zorunda değil herkesin acı eşiği farklıdır. Evet çoğunlukla hata bizim algımızda fakat hiç bir zaman br insana o denli bahsettiğiniz gibi yaklaşılmamalı kesinlikle. Aksine biraz empati biraz anlayış her şeyin ilacı. 🙏🏼
@AlpPesen2 жыл бұрын
@Kuzey Tekinoğlu elbette
@aura57152 жыл бұрын
Rahmi abi adamı geri depresyona soktun o nasil bir betimleme öyle🤣🤣🤣
@rahmigenis90922 жыл бұрын
@@AlpPesen sevindim
@leonardo-lj9yf2 жыл бұрын
Meslek yasasi olmadigi surece yasamkoclari alakasiz bolumlerin aile danismani vs olmasi ya su ülkede psikoloji lisans mezunu disinda kimsenin hic bir sekilde psikolog klinik psikolog unvani almamasi gerekiyor sosyoloji felsefe okuyor ya da pdr sonra yl falan klinik uzerine calisiyrolar madem o dusuk puanli bolumlerden olunuyor bu kadar lisans psikoloji ogrencisi neden okuyor psikologluk yalnizca ve yalniz psikoloji lisans bolumune ozgu olmali klinik ve diger alt alanlar dahil
@ruslanakil36732 жыл бұрын
Her insan kendisinin psikoloğudur...
@mehmetsinanokumus39802 жыл бұрын
Çok iyi
@bennuerdebil22412 жыл бұрын
kendi özel kliniği olan/veya özel klinikte çalışan psikologlar da şikayeti yavaşça yapsın lütfen, 50 dakika terapi 600 tl aşağısı az yükseği çok bi ücret istiyorlar, siz hesap yapın günlük kaç hasta ayda ne kadar.. yani ben haftada bir bu ücretlere terapi alabilcek az insan tanıyorum. videonun 6. dakikasında zorunlu olarak ücretler fazla denmiş olması bana biraz taraflı geldi. okey sav: çok uzun yıl eğitim görüyoruz normal ücretler denmiş ama ben de okudum lisans yüksek lisans tez staj üzerine birsürü dil öğrendim yani neden bahsediliyor. bir de kendini geliştirmeli psikologlar o nedenle ücretler böyle denmiş başka meslek sahiplerinin kendini geliştirmesi gerekmiyor mu? ben tasarımcıyım benim de hergün değişen teknolojiye göre bilgisayar program öğrenmem sonra o aşırı pahalı programları satın almam , seminerlere katılmam müze gezmem ekipman almam gerekiyor.. allah aşkına kimse bana 50 dakikası 800 tl olan terapileri yavaşça savunsun.
@muradyuksek44002 жыл бұрын
Tam da birey ve toplum psikolojisi üzerindeki sınıfsal gerçeklik yaratıyor onu tüketebilme potansiyelini. Kapitalizm 'deli' eder ve akıl sağlığın umurlarında değildir, onlar için yarın işe gidebilecek fizyolojik sağlık önemlidir. Bu yüzden sadece temel ihtiyaçlarını karşılayacağın kadar para verirler, asgari ücret de bu yüzden asgari ücret. Sosyalizm olmadığı müddetçe birileri yarın gidebilecek olsa da başkaları üzerinden bu eşitsizlik kendini sürekli yaratmaya devam edecek.
@aysegullmert2 жыл бұрын
Merhaba bende bir son sınıf psikoloji öğrencisiyim, aslında videodaki hanımefendi objektif bir şekilde yaklaşıyor çünkü lisans eğitimini tamamlamak ile evet şimdi ben psikologum ve seanslara başlayabilirim gibi bir şey diyemiyoruz, bilgilerimiz teorik kalıyor, o yüzden ilgi alanımıza göre almamız gereken eğitimler oluyor ve bu eğitimleri, alanda işin ehli kişilerden alıyoruz haliyle eğitimlerin fiyatı tahmin edemeyeceğiniz kadar çok oluyor. Bir kere bir hocamız mezun olduktan sonra bir 70-80 milyarı gözden çıkarın demişti :) Kendini alanda geliştirmiş kişilerinde biçtiği fiyatı hoş görmemiz gerektiğini düşünüyorum. Sizin mesleğinizin de kendine ait zorlukları vardır eminim. İyi günler diliyorum. :)
@bennuerdebil22412 жыл бұрын
@@aysegullmert Merhaba Ayşegül hanım, ben kendi bakış açısından yaklaştığını düşünüyorum videodaki hanımefendinin. bir mimar 4 yıllık lisansta satın almak zorunda olduğu okul malzemesiyle 2 aileyi zengin eder(balzası tutkalı bilgisayarı rapidosu cetvelleri her hafta ayrı kağıdı mukavvası) üstüne yüksek yapsa güzel olur . hoş artık herkes yüksek yapıyor illa tasarım alanı için değil. sonra kendi alanlarım için söylüyorum ilk 3 yıl bin bin beşyüz tl ye staj yaparsın okul stajı zaten herkes için olduğu gbi köle usulü, sonra da asgari ücrete çalışırsın şanslıysan 7bin tl alırsın(genel olarak konuşuyorum istisnaları vardır) o sebeple biz de aynı şeklde okul bitti gelsin para maalesef olmuyor aynı sizin gbi bi durumdayız ve böyle çok meslek var. bu kadar faiş fiyat çekebilmeleri, size insanların çok daha fazla ihtiyaç duyması diye düşünüyorum. olmazsa olmaz olduğu için psikolog ve psikiyatrlar istedikleri fiyattan seans ücreti belirleyebiliyor gibi geliyor bana. 1400 tl ye kadar seans ücreti duydum 400 tl altı da hiç duymadım 400 tl de baya yeni mezun.
@muradyuksek44002 жыл бұрын
@@aysegullmert Selam, ben yeni atanmış çok genç bir müzik öğretmeniyim. Heteronormatif ve totaliter bir idari yapılanmada ve toplumda olduğum için çok yıpratıyor beni çevrem ve kesinlikle acilen alanında sizin de belirttiğiniz gibi iyi genel anlamda hayata bakış açısında bir yanlışlık olmayan birinden destek almam gerektiğini düşünüyorum ama sosyoekonomik gerçeklikler buna engel oluyor. Benim öfkem size değil, tüm ezilen öznelere etki eden sınıfsal çarpıklığa. Siz de lütfen eleştirinizi kapitalizme kanalize edin. Erol egemen sizi korusun :)
@aysegullmert2 жыл бұрын
@@bennuerdebil2241 tabiki banu hanım, dediğim gibi her bölümün kendi içinde çeşitli masrafları mevcut. Burda terapi alacak olan kişinin de bilinçli olup ona göre seçim yapması önemli. Çok yüksek ücretler belirleyen kişiler alanda sükse yapmış kişiler oluyor genelde ama bazen de yeterliliği olmadığı halde yüksek fiyatlarda görebiliyoruz. Burada temel sorunlardan biri de ruh sağlığı yasasının olmayışı ve herhangi bir denetlemenin de yapılmıyor olması ve çok fazla etik ihlal yapıldığını da görüyoruz. Umarım en kısa sürede bir yasa çıkar. Teşekkür ederim yorumunuz için 🙏
@LezzetDoluTV2 жыл бұрын
Selam aleyküm allahin rahmeti bereketi üzerinize olsun
@LezzetDoluTV2 жыл бұрын
@@anonimhesap4180 gidiyordur belki
@totekuh1232 жыл бұрын
@@anonimhesap4180 selam sadece camiiye girilirken verilmez, görgü kurallarina göre girdigin her ortamda önce selam verilir.
@zeynepslayuzbas59432 жыл бұрын
aleykumselam teyzecim
@e.78092 жыл бұрын
Aleyküm selam Allah'ın ismini yazarken baş harfini büyük yazmaya dikkat edelim Allah razı olsun İnşaAllah
@LezzetDoluTV2 жыл бұрын
@@totekuh123 🤲👍
@mzft162 Жыл бұрын
Ruh hasta olamaz,sosyoekonomik ,siyasi, ve kültürel şartlara adaptasyonun getirdiği zorluklar,problemler bunlar
@yagmur94032 жыл бұрын
Geçen aylarda ibb nin psikolojik danışmanlık merkezine psikoterapiye başkadım. Tamamen ücretsiz bi hizmet. Ama çok eksiği var. En basitinden ayda bir gidiyorsunuz. Bu merkezlerin sayısı arttırılırsa çok güzel olabilir
@yagmur94032 жыл бұрын
Ayda bir olması yoğunlukla alakalı bi şey. Çok uzun geldiği için bu süre bana 4 kere gittim ve bıraktım bi faydasınu göremedim
@Onlygregorr2 жыл бұрын
Benim dertlerim bir sandalye değildi
@kittiealice79172 жыл бұрын
paranın bu kadar değerli olduğu bir dünyada bazı doktorların ve psikologların sadece bu amaçla iş yaptığını düşünüyorum kendi araştırdığım ve geliştirdiğim yönlerde bazen onlardan daha bilgili oluyorum kendimi en iyi ben tanıyorum en iyi ben biliyorum belki organlarımı açıp bakamıyorum ama bir sorunum olduğu zaman bunun ne olduğunu nasıl olduğunu ne zaman başladığını ben biliyorum ancak doktor sadece bana dışarıdan bakıyor ne yaşadığımı nasıl yaşadığımı öğrenmek yerine beni nasıl ilaca bağımlı yapacağını düşünüyor her doktor böyledir demiyorum ama iyi doktor bulmak çok zor bu sebeple kendimin doktoru olmaya karar verdim ve bu yönde ilerliyorum sırf diploması var diye kimseye güvenmiyorum bu sebepten çok çektim ve çeken çok insan gördüm bu tarz doktorların ve kendine doktor diyenlerin egolarını artık bir kenara bırakıp insanlara gerçekten fayda sağlaması lazım her şeye körü körüne inanmak çok yanlış tıp değişiyor insanlar değişiyor psikolojimiz değişiyor bana göre psikoloji-beden sağlığı ortak alınmalı ayrı tutulmamalı ruhu bozulmuş insanın bedenide sağlam olamaz aslında söylemek istediğim çok şey var fakat çok tepki göreceğimi biliyorum doktorlara güvenmeyin demiyorum ama güveninde demiyorum kendinizi geliştirin ruhunuzu bedeninizden ayrı tutmayın ruh bedenden gidince beden diye bir şeyde kalmıyor
@Rugurrimed93 Жыл бұрын
Valla doktor takintisi bendede var herkes parasinda kimse kimsenin umrunda değil
@Burak385712 жыл бұрын
Yani Türkiye'de sağlık sigorta psikoterapiyi ödemiyor mu?
2 жыл бұрын
Devlet hastanelerinde ödüyor ama yoğunluktan dolayı size en fazla 10 dk ayırabilirler.
@alibasturk35412 жыл бұрын
La casa de papel - profesör?
@Thengin28 ай бұрын
türkiyede ruh sağlığı alanı gerçekten çok zayıf buna bir el atmalı devletimiz, parası olmayıp terapiye muhtaç olan insanlar var
Ohhh ne güzeel para var sıkınti yok ver parayi al terapiyi
@kemalettinkaya95272 жыл бұрын
şu sabine bengisu yıldız denilen kız çok tatlı ve güzel öyle bir sevgilim olsa psikolojim çok düzelirdi beeeee
@alibasturk35412 жыл бұрын
Kendi çocuğunu kendin buyeteceksin kendi içindeki
@MKasap-te8vm2 жыл бұрын
Kafayi bozdu. Akli dengesi bozuldu. Böyle bisey mümkünmüdür arkadaslar?
@enyaulyaokuyan2 жыл бұрын
Maksat evde, kahvede anlatamayacağın günahları kimseye anlatmayacağı taahhütü ile üstüne de para vererek birine anlatmak. Sonra da “senin suçun yok, seni ne çok incitmişler böyle” tesellisiyle birinin seni anladığını sanmak… Karşınıza çıkan insanları elinizin tersiyle itip kendi itilmiş egonuzu tatmin etmek yerine, ben böyleyim psikolojik sorunlarım var demek yerine kendinize “candan” bir dost edinmeye çalışın. Karşınıza böyle biri çıkarsa en iyi terapi budur. Sevgili demiyorum dost diyorum. Böyle birinin karşınıza çıkmama olasılığı daha yüksek ama çıkarsa terapiden çok daha iyi… Video çok kötü kurgulanmış, karmakarışık, biri bir cümle söylüyor sonra başka biri bir cümle söylüyor, bölük pörçük. Çıkarılacak ders neydi, sorun ve eleştiri neydi anlamak mümkün değildi.
@raveturk3711 Жыл бұрын
3. evliliğim diyen kadının yaydığı enerji biraz garip geldi bana. Sakladığı bir şeyler var sanki.
@denizmercan31452 жыл бұрын
Parası olan insanların çoğu mutlu
@Cambaz42 жыл бұрын
Başlık psikoterapi nedir? Ama içerik psikoterapi ye başlamak istiyen bir danışan ile alakası yok
@gurkan.aktemur2 жыл бұрын
Türkiye sıralama da baya aşağılarda en son 124. gördük şuandaki kaç acaba? İyi bir yere gitmiyor bu iş. Sorunlar o kadar fazla ki ne psikolok yeter nede tedavi görecek hasta... Maalesef 😔 millet kafayı yemiş delirdiğinin farkında bile olmayan kendini normal sanan milyonlar var. Ruh sağlığı yasası bu işin sadece ilk ayağı olur, ihtiyaçlar hiyerarşisine değinildi gördük. Sadece yasa ile olmaz tüm aile hekimlerine kadar inmeli herkes terapiye ücretsiz ve ulaşılabilir olmalı. Yoksa kıyak kafalarla Android gibi dolaşmaya devam ederiz ... Çözüm videosu gelmelidir bu değil elbette fakat biyerden başlamak lazım elbette.👏👍🤗🤔
@mimaxo__kylan35852 жыл бұрын
İnandırılmış gerçekliğin dışına çıkanlar her zaman psikolojinin konusu olmuştur😂😂😂
18 yil psikoloğa gitmek ne demek oha yaa iyi parasi varmiş daha iyileşememiş mi 18 yilda
@BuLuT-_2 жыл бұрын
Ölünce rahat ederiz umarım
@gungortayfunerkal17562 жыл бұрын
Esnafım. İnsanların anormal olduğunu bilirdim ama her geçen gün çıldırıyorlar.
@bunnybeetle13042 жыл бұрын
Terapist var da para yok.
@fratozaydn71116 ай бұрын
İlaçla ilgili konuşamazlar. zaten bilen kişi için komik bir argüman. Kendinizi istismar ettirmeyin...
@Lingsonn2 жыл бұрын
18 sene terapi görmek? Yanlış psikoloğa gitmişsin o kadar sürmez çünkü hshshhshshhshs
@ugursahinbay53112 жыл бұрын
Para kardeşim para parası olanın pskolojisine birşey olmuyor
@mertklc38812 жыл бұрын
Yok ya ben olduğunu gördüm
@ugursahinbay53112 жыл бұрын
@@mertklc3881 senin gördüğün istisnadır......sorunların temelini kurcalarsan maddiyata çıkar
@goat50552 жыл бұрын
İyi güzel diyonuz da para yok
@jungle74282 жыл бұрын
Bu arada dans terapisi vs konusunda istismar ediliyor denmesini anlamadım. Terapi ayrı bir şey şifa ayrı bir şey. Ben 4 sene panik atak yaşadım ilaç kullandım psikoterapi aldım. Hiç bir şey geçmedi. Asla iyi gelmedi. Alternatif tıp ve katıldığım şamanik ayinlerde düzeldim. Psikologta asla ağlama, duygusal boşalma, kendini fark etme gibi durumlar yaşamadım. Terapistlerim tabi ki işlerinde iyidir sonuçta 4 yıl bu bölümü okudular. Ancak bende videoda umut tacirliği diye bahsedilen konular panik atak konusunda iyileşme sağladı. Birbirinden bu kadar ayrılmamalı. Hepsini denemek lazım
@aydogank452 жыл бұрын
Bu yoruma da katılıyorum, istismara açık ve ümit tacirliği olabilir gerçekten ama ayırt edebilen biri için çok faydalı yöntemler var en basitinden meditasyon uygulamaları ya da olumlama günlükleri. Hepsinin sonu cinci hocalara çıkmıyor yani.
@jungle74282 жыл бұрын
@@aydogank45 kesinlikle düzenli yoga hareketleri ve meditasyon yaptığım zaman çok iyi hissediyorum
@varsakoglu2 жыл бұрын
Hepinize rahat batıyor.
@alperenkaraman65632 жыл бұрын
Sevgili +90 ekibi sizi yıllardır takip ediyorum Rica ediyorum her videonuzda konuyu eşcinselliğe ve homofobikliğe getirmeyin Mükemmel bir konu videosu ama gene araya bir eşcinsellik muhabbeti ve homofobizim katılmış !!!
@duru-q4y2 жыл бұрын
bazi videolar icin evet size katiliyorum ama bu videoda bence olmasi gerekiyor ya cunku escinseller en cok zorbalik goren insanlardan turkiyede malesef
@namnami31872 жыл бұрын
eşcinsellik her yerde nasıl sen heteroluğu garipsemiyosan onu da garipsemiceksin
@bennuerdebil22412 жыл бұрын
yahu toplumun kanayan bi yarası heryerden çıkıyor gizleyelim miı? yani hadi dur homofobiden konuşulsun diye olmuyor bunlar. depresyon nasıl insanların muzdarip olduğu birşeyse homofobiden direkt etkilenen insanların problemleri de o kadar yaygın. yani üstünü örte örte millet cinayetlere kurban gidiyor. aynı şey çocuğa hayvana kadına tecavüz şiddet konularında da uygulanıyor allah aşkına insanları bi salın uzman insanlar kendilerine gelen yoğun olarak bildirlen şikayetleri belirtiyorlar neyin hesabındasınız?
@aydogank452 жыл бұрын
Kanka diğer kanallarda da vasfı belli olmayan insanları dinliyorsun ne kalite var ne üslup biraz kalite girince de ak parti ve islam propagandası dinliyorsun iki saat dini sohbet tadında. isim vermiyim şimdi. yukarısı bıyık aşağısı sakal. eşcinsellik ve feminizm kabul edilmesi gereken şeyler, ha diğer yabancı mecralar suyunu çıkarıyor o ayrı konu ama bizim için elzem şu an.
@onurzeytunlu30042 жыл бұрын
Kel arkadaş benim arkadaşım siz burda 2dk gördünüz ben bunu 20 yıldır görüyorum 😂😂😂😂
@gurkan.aktemur2 жыл бұрын
Kel deme artık kel demek cinsele giriyormuş bilesiniz.
@bilalaksar44902 жыл бұрын
Klinik psikolog lar ücretleri 100 tl ye düşürsün bak nasıl ulaşılabilir oluyor kimse kimseye masal anlatmasın
@batuhangurlek76352 жыл бұрын
ya ben bu keli mahalleden taniyorum deli meli degil ayak yapiyo
@Can-gg2ze2 жыл бұрын
abi kadın doğru söylüyor ha
@burak21602 жыл бұрын
Para tuzağı. Keske onerileri dinleseydim de hic gitmeseydim. Ama herkese bi en azindan bi kere tavsiye ederim, bu olayin resmen dolandiricilik oldugunu tecrubelemeleri icin. He isini cok iyi yapan var midir vardir, onlara kacimizin parasi yeter bilmiyorum
@OzanK494 Жыл бұрын
Kardeşim psikoloji zaten sahte bir alan bilim demeye bin hacet... büyücülükten falcılıktan farksız.. En doğrusu iyi bir psikiyatriste gitmek hemen leblebi gibi ilaç yazmayan iyi analiz edip doğru tedavi uygulayabilen bir doktor gerekli. bende ilaç kullandım 3 yıl kesinlikle fayda sağlıyor ama her konuda değil çünkü ruhumuzu en iyi biz tedavi edebiliriz..
@Rugurrimed93 Жыл бұрын
Haklısın bı kere gittim dolandırıcılık 😅
@emrestotheemresto97702 жыл бұрын
Keriz kazıklama yeri
@bilalemmi9727 ай бұрын
03.15 ile 03:40 arası efsane
@mcankaka2 жыл бұрын
Ne yazık ki kaliteli psikolog da çok az, olanlar da pahalı. Ama kişinin bilgi ve sıkıntılarının derecesine göre normal psikologlar yardımcı olabilir fakat ölüm anksiyetisine giren, hayatın gerçeğini arayanlar için danıştığımız kişi altı üstü insan. Bilgisi de sınırlı. Burada devreye Alan Watts, Krishnamurti gibi değerli abilerimiz giriyor. Ve tabi ki stoacı felsefeci abilerimiz ve onların herkes için geçerli görüş ve tavsiyeleri, sonra sanat, müzik, resim ve onu yapanlar ve hayatları geliyor. Her şey bizim etrafımızda dönmüyo. Gerçek olan bir şey var, ne yaşarsanız yaşayın yalnız değilsiniz. Terapiden çok sadece bizimle benzer olaylar yaşamış insanlar arıyoruz hepsi bu.