S10 Ep10 - Cele 4 nevoi universale ale copiilor. Fundația pentru dezvoltare armonioasă. Partea a 2-a

  Рет қаралды 9,035

MindArchitect

MindArchitect

19 күн бұрын

Într-o perioadă în care majoritatea părinților noștri aveau zero acces la educație psihoemoțională și chiar și informația disponibilă era de multe ori incompletă, iar alte ori de-a dreptul greșită, sunt șanse mari că mulți dintre noi am părăsit copilăria cu un bagaj, la conștientizarea și vindecarea căruia încă lucrăm.
În prezent, suntem norocoși pentru că trăim într-o lume în care informația și educația psihologică și neuroștiințifică nu este doar disponibilă, dar pe cele mai multe teme este disponibilă în limba noastră maternă și gratuit. Acum avem în schimb altă provocare și anume că… volumul de informație poate să fie copleșitor și confuzant.
Acceptând că nu există copilării perfecte și că indiferent câte știm, tot vom greși din când în când în creșterea copiilor noștrii, în acest episod explorăm care sunt cele 4 nevoi fundamentale alte tuturor copiilor. Adică pe ce merită se ne concentrăm cu adevărat în procesul de a fi părinți și ce face cu adevărat diferența în bine pentru un psihic în dezvoltare.
În acest al doilea episod despre nevoile fundamentale ale copiilor, ne uităm la cum se simte și de ce este esențială odihna completă pentru un copil și la de ce jocul liber și spontan contează mai mult decât memorarea și exersarea materiilor de la școală.
Acest episod este produs și distribuit cu susținerea E.ON Energie România.
Găsești aici playlistul care a însoțit călătoria lui Paul din acest an - open.spotify.com/playlist/32A...

Пікірлер: 13
@georgetaionita3753
@georgetaionita3753 9 күн бұрын
Mama ce "linistitor" a fost acel "va rugam" al lui Paul la 2.15,dupa ce deja eram putin iritata la "sfatul" Lucianei, de a asculta episodul anterior(parea cam incisiv-a comanda) probabil paternul tatalui ei.. Dar de fapt, toti cei de aici suntem la acest podcast, ca sa ne vindecam, deci peace
@ramonafelicia8
@ramonafelicia8 17 күн бұрын
Foarte valoroase informațiile, mulțumesc. Am conștientizat ca pentru mine joaca este ... frica să nu fiu prinsă că mă joc .. nu aveam timp de joacă și acum resping jocul dacă nu îl înțeleg, sau nu il pot controla. Sunteți magici 🎉❤❤❤
@CatalinV_89
@CatalinV_89 17 күн бұрын
Un laic si com pentru o recomandare cât mai mare.
@topalaluiza9647
@topalaluiza9647 16 күн бұрын
Multumesc mult 🎩🙏🤗
@dmv2559
@dmv2559 4 күн бұрын
Această muncă are nevoie de recompense mult mai mari
@Cristina-lw1rv
@Cristina-lw1rv 14 күн бұрын
Mâncatul emoțional ca să nu stau cu emoțiile. Foarte greu sa stau cu emoțiile. Se simte nașpa și în corp.
@sunrise6978
@sunrise6978 13 күн бұрын
Inca o idee referitoare la jocul spontan si liber, am observat ca barbatii continua cumva acest joc si la maturitate, mai mult ca femeile. De exemplu, in spatiul de recreere al biroului, mereu sunt grupuri de barbati care joaca ping pong, billiard, darts etc. Plus jocurile video pe care le joaca tot barbatii cu preponderenta. Oare care ar fi corelatia cu copilaria si de ce femeile sunt diferite din acest punct de vedere? Multumesc!😊
@VasileBerbescu
@VasileBerbescu 16 күн бұрын
🍀
@awakenyourself7450
@awakenyourself7450 9 күн бұрын
❤❤❤❤
@sunrise6978
@sunrise6978 13 күн бұрын
Buna tuturor, referitor la ideea de a ne da voie sa simtim emotiile in mod autentic, si a nu le reprima, cred ca una din cele mai mari frici este, oare odata ce deschid ", robinetul" lacrimilor, a tristetii, oare voi fi capabil sa o gestionez? Oare nu voi cadea in depresie? Cat de fina e trecerea? Voi mai putea sa functionez "normal" daca voi da frau liber trairilor? Si cand voi stii ca e cazul sa imi spun, opreste-te din plans, aduna-te, alunga gandurile, a fost suficient? Uneori prea multa "simtire"poate afecta somnul, jobul, viata sociala etc. Oare raspunsul si in acest caz e cumpatarea? Multumim pentru acest sezon! ❤
@Cristina-lw1rv
@Cristina-lw1rv 14 күн бұрын
Eu ma simt deconectata total de la mine. Ce as putea face? Pt ca nu aveam voie sa exprim ce simt. Emoțiile mele nu erau validate. Și controlul la fel.
@Ramona-pv3sl
@Ramona-pv3sl 2 күн бұрын
Sa înțeleg, că, copilul meu are niște emoții??? A avut o perioadă cand își rodea unghiile (7 anii). Am reușit să-i explic că nu este bine,a inteles. Mai nou după un an,am obsrvat că își mănâncă pielita de pe buricele degetelor,am întrebat-o de ce face asta,raspunsul a fost că:la școală când are teme mai grele sau contra cronometrul, le dă un anumit timp sa rezolve,face asta. Ar mai fi ceva,problema mai mare a trecut,stresul din casă nu mai este...însă cred că in subconștientul ei a ramas ceva. Eu incerc să imi revin pas,cu pas am de lucrat,am făcut conștientizării si e de lucru. Cum sa iau legatura cu tine si cu colegii tai Luciana si ceilalți? Ascult si ma minunez ce iese din subconștient, legat de copilărie,familie chiar,felul cum am fost crescută, bagaje emotionale,care nu ia sfârșit, este un amalgam de gânduri, o gălăgie le pun STOP si iar incep,dau vina pe X si Y ,da si ei la randul lor...am ajutat ,asa am fost învățată, pe mine cine? Si al naibi ca ma simțeam bine,dar cand am eu nevoie,aa dar tu poti ,de-asta si eu rămân cu un gust amar,cand am zis în sfârșit NU,ceva nu este bine,nu este în regulă.Sunt multe de spus,de schimbat resetat.Trebuie umblat la cutia neagră, sa vezi ce iese...Mulțumesc anticipat ascult cu drag,imi fac timp să înțeleg, am ascultat,n podcasturi,pe o ureche intra ,pe cealaltă ieșea, pana in momentul cand corpul,a dat semne că a sosit timpul să mă iubesc pe mine,nu maine,nu altădată, ci acum nu mai amâna ,semne am cerut semne,au venit cu duiumul,de la numere repetitive 1111,2222,pene,monezi in aceiasi zi de 3 ori am vazut aceiasi masina cu nr.de inmatriculare : CAUTA . Cred cu tarie ca v-am găsit, mulțumesc inca odată, pentru munca voastră.
@Sebiminea3
@Sebiminea3 10 күн бұрын
Dar a înlocui nu pot cu îmi e greu e acceptabil?
Каха с волосами
01:00
К-Media
Рет қаралды 6 МЛН
Stupid man 👨😂
00:20
Nadir Show
Рет қаралды 29 МЛН
Raluca Anton: Despre acceptare
53:09
CreativeMornings HQ
Рет қаралды 92 М.
Каха с волосами
01:00
К-Media
Рет қаралды 6 МЛН