Ik was een paar jaar geleden veel te dik. Ik kon eten als een paard. Wat mij heeft geholpen is me bewust worden van de hoeveelheid die ik naar binnen werkte. Ook dat ik er een paar jaar over had gedaan om aan te komen, ik heb er dan ook twee jaar voor uitgetrokken om af te vallen, geen 2 weken. Je lichaam gaat reageren op ander eet/drinkgedrag. Het kan vet op gaan slaan, als het ineens minder krijgt, en dan kun je een periode hebben waarin je niet af valt, of zelfs aan komt, terwijl je veel minder naar binnen werkt. Het heeft tijd nodig om aan een nieuw patroon te wennen. (Ingebouwde overlevingsstrategie, je lichaam denkt dan dat er niet meer genoeg eten is, en zorgt dat je wat achter de hand houdt, door meer op te gaan slaan. Tot het went aan de nieuwe situatie, dan normaliseert het zich weer, en ga je afvallen. Trouwens ook als je gaat sporten, kun je eerst aankomen in gewicht. Spieren wegen meer dan vet, heb ik me laten vertellen. Google zelf maar. :) ) Wat bij mij werkt is alles eten en drinken wat ik wil, maar VEEL minder. En om dat voor elkaar te krijgen KOOP ik minder dingen waar ik dik van wordt. Als ik het in huis heb, eet/drink ik het ook op. Als ik er eerst voor naar de winkel moet fietsen, ben ik er vaak te lui voor, en als ik er al heen fiets, dan verbrand ik in ieder geval al weer wat extra vet. Als ik boodschappen doe, kies ik bewust wat lekkers, en dan maar weinig. Dat is voor als ik echt zin heb in iets lekkers, en dan is het ook niet iets dat ik naar binnen schrok, zoals vroeger, maar ik geniet er echt van. En let vooral ook op wat je drinkt. Ik kwam weer aan door het drinken van liters chocolademelk. Tot ik eens keek wat daar eigenlijk in zit. Ik drink het nog steeds, maar veel minder. Pas ook op met alcohol, daar word je ook dik van! (Heb ik van een tv programma geleerd.) Ik schommel nog wel een beetje, maar blijf passen in maat 38 -42. Kan ik prima mee leven. :) Succes!
@robertneven75632 жыл бұрын
proficiat zo hoort het ook
@Harriemes5 жыл бұрын
Ik vond twee dingen aan de ons opgelegde eetcultuur vreemd. 1. Vaste eettijden, dus eten terwijl je geen honger hebt. 2. Kleine maaltijd -ontbijt- vóór je arbeid gaat verrichten maar de grootste maaltijd -diner- pas ná de verrichte arbeid. Ik heb 1 en 2 definitief omgekeerd en eet pas wanneer ik rammel van de honger, 's morgens dus. Ik eet als ontbijt mijn warme maaltijd, die heel vet en calorierijk mag zijn omdat dat geen kwaad kan. Als derde maaltijd neem ik een bakje yofu (ik ben veganist) met vers fruit. Hier is mijn lichaam nu al járen aan gewend en ik val heel erg traag af, maar wel constant. Af en toe snaaien kan bij mij geen kwaad. Groenten eet ik zoveel mogelijk rauw; resulteert in een betere stoelgang en het kost ook meer werk van het lichaam zelf om al die planten te verteren. Ik drink 2 a 3 liter water per dag, wat de maag ook vult (tijdelijk, maar je stelt eten weer even uit).
@ivo75975 жыл бұрын
hormonale onbalans, eet wat je wilt maar eet vooral minimaal 12~16 uur per etmaal niets, alleen zwarte koffie, thee of water. we zijn sinds de jaren 70 steeds vaker gaan eten, de hele dag door eigenlijk. terug naar een normale balans helpt al heel veel, is gratis en makkelijk vol te houden. je slaat een maaltijd over, bijvoorbeeld het ontbijt. verder is gezonder eten en sporten pas stap 2 en stap 3 :)
@ronhard75444 жыл бұрын
Bedankt voor deze a aanvulling dr.google
@nicolinamaria6 ай бұрын
Als je meer groente en fruit eet, hoef je niet aan portion controll te doen. Of zelfs omgekeerd: als je maaltijden bestaan uit overwegend groenten en fruit is het zelfs een uitdaging om genoeg binnen te krijgen. Bovendien krijg je meer vezels binnen, waardoor je sneller vol raakt.
@petersteenkamp2 жыл бұрын
In het zuivelvak van de supermarkt ligt iets dat heet yakult. Dit is een probiotica bacteriedrankje. Het is bedoeld om de stoelgang te verbeteren. Bij mij zorgt het juist voor een verslechtering van de stoelgang maar als bij-effect heeft het dat het mijn honger fors vermindert.
@hamletsmill2582 жыл бұрын
Overbodige troep.
@indy19723 жыл бұрын
Ik ben bijna 40 kg afgevallen door gezonder eten en meer bewegen. En ik ben toch echt niet van plan weer aan te komen hoor. Dus ik pas mijn voeding aan aan mijn NIEUWE gewicht (ik heb echt minder calorieën nodig dan ik eerst nodig had voor een groter lichaam,) en gewoon BLIJVEN bewegen. Meestal krijg je het jojo effect doordat je terug valt in oude gewoonten, weer minder gaat bewegen, inderdaad weer meer snoepen enz. enz. Tja, dan kom je natuurlijk weer aan. Mijn tip: BLIJF EERLIJK TEGEN JEZELF. Ga oude gewoonten niet goedpraten tegenover jezelf.
@honingbijtje832 жыл бұрын
Knap hoor! Wat voor beweging ben je gaan doen? Heb je daar begeleiding bij?
@BartTech5 жыл бұрын
Ik kijk dit filmpje onder het genot van een zak chips.
@dleseman5 жыл бұрын
Heb je een gewichtsprobleem?
@hamletsmill2582 жыл бұрын
Domme mensen heb je overal.
@AnthonyVenmans4 жыл бұрын
De tailleomtrek bepaalt in eerste instantie hoe gezond iemand is. Ontzettend veel mensen hebben een relatief stabiel/normaal lichaamsgewicht, maar hebben verhoudingsgewijs een te grote tailleomtrek.
@honingbijtje832 жыл бұрын
Klopt, heb ik ook. Ik heb een BMI van 22,6 , maar toch veel te veel buikvet. Dit is echt een onderbelicht iets, ik heb dit heel lang niet geweten. Ik weet ook niet hoe ik het weg moet krijgen, want het zit er al vanaf mij puberteit 😅
@evenserieus15 жыл бұрын
Bedankt.
@johanneszandvliet8178 Жыл бұрын
Maager eten, dat ook lekker en plezierig voor de maag
@simonevdw905 жыл бұрын
Zo werkt het precies 👏👏👏
@mohbw35 жыл бұрын
Beetje afwijkend van de onderzoeksvraag. Maar hier wordt BMI gebruikt als maat om het overgewicht te bepalen. Mijn BMI is 30,6 maar ik heb een vetpercentage van circa 17-18%. Dat als gezond/normaal beschouwd wordt. Behoor ik tot de mensen met overgewicht?
@menzoznem5 жыл бұрын
30.6 kan je dan alleen halen als je daarnaast ontzettend gespierd bent. Als dat niet zo is, dan heb je je vetpercentage echt verkeerd gemeten.
@lorenzod19945 жыл бұрын
Overgewicht is ongeacht de lichamelijke samenstelling schadelijk. Ook al zou je één blok spier zijn, het gewicht drukt op je lichaam en zorgt voor slijtage.
@j.k.53065 жыл бұрын
Ja
@dleseman5 жыл бұрын
Hoe is dat vetpercentage gemeten? En wat is je buikomvang?
@Shuruto4 жыл бұрын
@@lorenzod1994 veel spiermassa kan zeker belastend zijn, maar zal altijd veel minder ongezond zijn dan veel vetmassa. Bovendien vereist veel spiermassa een goed dieet en consistent trainen, wat dus sowieso de gezondheid weer ten goede komt.
@FioDavid7675 жыл бұрын
Intermetting fasting ftw💪
@jabou1355 жыл бұрын
Probeer maar eens het proppi dieet was in nov op tv DOkters van nu ik ben 7 kilo kwijt geen hongergevoel
@honingbijtje832 жыл бұрын
Ben je ze nog steeds kwijt?
@bitmaster20005 жыл бұрын
Flash forward 😋
@hermanschijf214 жыл бұрын
De helft van mjin zwemvrienden hebben allemaal een buikje en tieten,maar zijn zeer sterk.de norm is voor mij niet te dik niet dun .mensen die te dun zijn gaan eerder dood bij een zware ziekten
@hamletsmill2582 жыл бұрын
Because most people tend to follow semi starvation diets.
@2gerrit2 жыл бұрын
dat met die koffie cups is een truc.. een dikke verkoop truc.. ik zag laatst een video hierover waar ze de inhoud van de kleinste cup overgoten in de naastvolgende grote en zo verder.. de man die dit vastlegde op camera kon het niet geloven en moest het zelf ook uitproberen.. de inhoud van de kleinste tot de grootste cup was dezelfde volume..
@russiane.lection-hacker20575 жыл бұрын
"Als je het niet simpel kunt uitleggen, dan begrijp je het nog niet goed genoeg." -- Albert Einstein Een dieet werkt alleen als je het belangrijk genoeg vindt. Klaar.
@bilajoin5 жыл бұрын
Geen suiker, minder koolhydraten, caloriën tellen, meer bewegen, elke ochtend wegen en gewicht bijhouden.