2024 Hyundai Kona ревю и тестдрайв!

  Рет қаралды 6,816

Supercharged BG

Supercharged BG

5 ай бұрын

Покарах новата Хюндай Кона и успях да добия представа какво е променено от старата. Пробвахме я в града, в планината и на магистралата, разгледахме какво предлага като екстри и външен вид и проверихме как зарежда.
Съдържание:
00:01 Интро
00:46 Спецификации
02:45 Екстериор
04:56 Багажен капацитет
06:58 Интериор
13:22 Градско каране
22:23 Каране на магистралата
25:42 Каране в планината
34:24 Зареждане
35:25 Заключение
--------------------------------
► Харесайте Facebook страницата ни тук: / superchargedbg
► Tesla Referral: ts.la/vassily31306
► TeslaFI Referral: www.teslafi.com/signup.php?re...
► Подкрепи канала тук: mercury.streamelements.com/ti...
--------------------------------
#Kona #Hyundai #review

Пікірлер: 48
@aleksandar5917
@aleksandar5917 5 ай бұрын
Спрях си видеото на пауза на 3:55 и гледайки колата виждам две отделни коли сложени една върху друга хахахах просто гениално .... Какъв дизайн какво технологично чудо 😅😅😅😢
@superchargedBG
@superchargedBG 5 ай бұрын
Хахах, да, въпрос на предпочитания. Отзад 100 пъти повече ме кефи старата!
@AlexandarZvezdev
@AlexandarZvezdev 5 ай бұрын
Да видим, какво ще чуем :)
@Miroslav_Krastev
@Miroslav_Krastev 5 ай бұрын
110 000 лв за тая кола.... по-добре не! Както каза един колега по-долу ,за същата цена или малко отгоре има в пъти по-добри електромобили , а както каза още един колега още по-надолу😅, поне 800 волтова архитектура да беше! Определено тази цена за този ЕА е изключително висока! Да ,има и модел на по-ниска цена , но пак е страшно висока, предвид това че не е с 2 електромотора(4х4) , евтината пластмаса, централната конзола за чашките.... това са дребни минуси за някои хора, но заради тях цената трябва да е почти наполовина! Иначе чудесно ревю!
@superchargedBG
@superchargedBG 5 ай бұрын
Благодаря! 800-те волта им ги прощавам ако имаше скорост поне 130-140 кВ :). Но 30 мин от 60 до 80% е лудница!
@Vvvvvvvvvvvvvvvvb
@Vvvvvvvvvvvvvvvvb 5 ай бұрын
Браво
@superchargedBG
@superchargedBG 5 ай бұрын
Благодаря!
@user-sp9zs9fi4v
@user-sp9zs9fi4v 5 ай бұрын
Бих се радвал да видя клип, в който говориш за това как човек да си купи доста стара Тесла. Къде може да иде да я погледнат? Какво може да очаква? Лично аз съм фен на Тесла и ЕА, но нямам възможност да извадя 110 000 лв и да плащам по 3000 на година за каско и ако се повреди или има щета да ходя до Виена за обслужване в оторизиран сервиз на Тесла. Това ме спира. Също и това, че пътувам с метро в София и за 2 години имам 15 000 км с ДВГ.. просто инвестицията е невъзможно да си я избия. Отново - поздравления за добрата работа. Канала ти е супер!
@boni1970
@boni1970 5 ай бұрын
Аз карам такава стара, вече почва 11-та година - Model Sp85+. Във всичко е по-добра от тая Кона ( само няма системи за автопилот) , има особености разбира се:) Говорим си с Васили от известно време, може да се засечем и да спретнем нещо интересно по въпроса - знам всички особености, подробности, трикове, детски болести и т.н.
@user-sp9zs9fi4v
@user-sp9zs9fi4v 5 ай бұрын
на мен ми звучи като чудесна идея. Би ли споделил кога си купил твоят модел сп85, на каква цена, какво обслужване си правил и като цяло надеждна ли е за дълъг път? Би ли тръгнал с нея до Германия примерно. Зареждането как е? Новите ъпдейти на Тесла получаваш ли? Четох за тесли, които чукват и милион километра. Какви са ти впечатленията като цяло. Интересно ми е, понеже и аз търся Тесла на годинки, но ме притеснява дали няма да си прекарам времето в сервиза. А батерията как е? На колко процента и е живота (дегенерацията?) @@boni1970
@superchargedBG
@superchargedBG 5 ай бұрын
Много благодаря! Ще направя такова клипче задължително! С г-н Бонев задължително ще разкажем за Модел S, надявам се съвсем скоро!
@boni1970
@boni1970 5 ай бұрын
@@user-sp9zs9fi4v Купих я през май 2021 за 35к евро, тогава цените бяха в пика си:) Сега са доста по ниски. Внос от Австрия е. Подобна конфигурация вероятно вече се намира за 28к., а вариантът без пърформанс за 22-23к евро. Пробвах и тройка, но в сравнение със старата С-ка ми беше трудно да се пречупя. Ската е пърформанс + със смарт въздушно, 470 коня, всички екстри за модела, с новия комп MCU2 и си е друг клас кола. Получавам новите ъпдейти Взех я на 201000km, сега е на 247 000. Не съм правил нищо, смених само 12в акумулатор преди месец. Като я взех батерията показваше 72квч,сега е 71квч. Нова я дават около 77, Тесла скриха малко от капацитета на батерията на старите модели с цел сигурност. Зарежда по бавно от новите модели. Макс вдига 120кв при празна батерия, при 50% батерия пада на 60квт, при 80% на около 30квт.Обикалям Европа с нея абсолютно безплатно, с доживотен безплатен Суперчарджър е. Ходя редовно до Италия и до Австрия. Информирал съм се за всички видове възможни ремонти, всичко се прави и в БГ.
@boni1970
@boni1970 5 ай бұрын
@@superchargedBG С голямо удоволствие:))
@grasho
@grasho 5 ай бұрын
Вече е безжичен Android Auto/Apple CarPlay, от няколко седмици с последния ъпдейт. Затова и са сложили този бутон да се сменя режима на порта, за да може ако се ползва безжично, да може порта да мине в режим на по-бързо зареждане, вместо "data".
@superchargedBG
@superchargedBG 5 ай бұрын
Това е много добре щом го има! Все съм се чудел защо с кабел? :)
@georgi_dimitrov_dimitrov
@georgi_dimitrov_dimitrov 5 ай бұрын
Браво, това е първото истинско ревю на български, на новата Кона (поне аз незнам за друго) иначе много реклама, но подробно видео ревю няма. И както споменах доста я рекламират тази Кона и имах доста по-големи очаквания, но след като изгледах ревюто оставам леко разочарован и въпреки, че има някой неща, които са хубави и са надградени (в сравнение със старата Кона) то те са прекалено малко и си мисля, че за тези пари (или съвсем малко отгоре) има на пазара доста по-добри и смислени електромобили (дори и от същия бранд, както и ти спомена). Но за да си затвърдя окончателно мнението, ще изчакам да разбера още няколко много важени фактора, а именно разхода, ускорение и евентуално спирачки, които може би са останали за следващото ревю, което очаквам с нетърпение.
@superchargedBG
@superchargedBG 5 ай бұрын
Благодаря! Ускорение не пробвах, но мисля, че е 10.9 сек по книжка!..
@user-fp2fv4qy3q
@user-fp2fv4qy3q 5 ай бұрын
Поне да беше с 800v архитектура на айониците ….. Трудна за преглъщане е тази цена. А пък най-евтината отива в класа на Дачия спринг и определено не става за извън града , но пък хора всякакви
@_petar
@_petar 5 ай бұрын
Бях пратил запитване за оферта, ами да ви споделя значи цената е по 2, но има и неща които са регрес, примерно няма head up новата, иначе 15 см тенекия отзат но who cares?
@dragnipur4638
@dragnipur4638 5 ай бұрын
Коната мен ме кефи скъпа е но живота е такъв. Чакам скоро Cybertruck-a
@superchargedBG
@superchargedBG 5 ай бұрын
А аз ако знаеш как го чакам! :) :) :)
@user-sp9zs9fi4v
@user-sp9zs9fi4v 5 ай бұрын
Поздравления за ревюто. А какво мислиш за това, че лесно ги крадат?
@superchargedBG
@superchargedBG 5 ай бұрын
Конкретно коната не съм сигурен дали е засегната от този проблем. Принципно това се решава с имобилайзер при айониците, но нямам техническа информация как се пробива сигурността им.
@user-sp9zs9fi4v
@user-sp9zs9fi4v 5 ай бұрын
Преди няколко дни Хюндай Кона на Юнона го откраднаха най-демонстративно. Ако ти е интересно да задълбочиш по темата ще е интересно и оригинално видео. Поздрави! @@superchargedBG
@ilianiliev1973
@ilianiliev1973 3 ай бұрын
4:40 естествено, че е грозна отзад. Бие дори Ssangyong Actyon с тези светлини в калниците.
@boni1970
@boni1970 5 ай бұрын
Правилно си отбелязал - тая цена е меко казано странна. Особено при такова бавно зареждане.... Максимум 70к трябва да струва топ изпълнението, при условие, че модел Y чисто нова е 90к лева с LFP батерия и 3 пъти по-бързо зареждане.
@superchargedBG
@superchargedBG 5 ай бұрын
Да, ще видите как е като ефективност скоро :)
@kkoychevthevillan
@kkoychevthevillan 5 ай бұрын
ЕХ30 ще отнесе новата Кона ми се струва. Естествено за хората търсещи по-малки автомобили. Иначе за тази цена може и далеч по-голям и способен ЕА да се вземе...
@superchargedBG
@superchargedBG 5 ай бұрын
Така е! Преди години като че ли имаха по-малко конкуренция в този клас. Сега вече не е оправдана подобна цена. Трябва да прегледам какво предлагат и европейските производители в класа.
@iowa1
@iowa1 Ай бұрын
Какво ще кажеш за модел на Кона 2021 втора ръка 65квч със сменена нова батерия за 40к лева?Дали си заслужава
@superchargedBG
@superchargedBG Ай бұрын
За 40к си струва с нова батерия, ако не ти пречи, че не е 4х4.
@0gg359
@0gg359 5 ай бұрын
One Pedal Driving е опасен в хлъзгави условия (лед - сняг). Може би за това трябва да го включваш всеки път. Отделно при коли с двойно предаване прецаква еко режима, защото включва предния мотор.
@superchargedBG
@superchargedBG 5 ай бұрын
Не съм видял досега такова нещо в хлъзгаво и мокро. При теслите не можеш да го спреш, каквото и да пробваш, спира до 5км/ч дори да спреш самото задържане в последния момент. Принципно зависи какви мотори са отпред/отзад, има много различни технологии (при различни производители) за това как регенерират електродвигателите.
@0gg359
@0gg359 5 ай бұрын
Има проблем с ABS по време на рекуперация, особено при Кона. Мокрото не е проблем. На EV6 като и пуснеш snow mode и не може да вдигнеш рекуперацията над 1 и това говори достатъчно.@@superchargedBG
@KamenMarkov
@KamenMarkov 5 ай бұрын
Кой би си купил това, предвид че Ioniq5 с подобна батерия почва по-евтино, а с по-голямата е около 4к отгоре? И е на задно и зарежда много по-бързо? Иначе с 4.30м е комптактна кола, ок е и за центъра :)
@natoftw
@natoftw 5 ай бұрын
Абсурдна цена. Макс 70к трябва да е това, при положение, че има Тесла У Лонг рейндж на склад за 100к.
@vladislavyanakiev333
@vladislavyanakiev333 5 ай бұрын
Цената е неоправдано висока. С малката батерия е стриктно градска кола, а с голямата в този ценови клас може да се вземе много по-добро EV с повече пробег, мощност и задно предаване :)
@superchargedBG
@superchargedBG 5 ай бұрын
Да, дори IX2 съвсем базово можеш да си вземеш за същите точно 108к.
@NikonHD
@NikonHD 5 ай бұрын
За 110000 лева - спокойно се взима Tesla Model Y.
@superchargedBG
@superchargedBG 5 ай бұрын
Факт!
@rionshin
@rionshin 5 ай бұрын
За тези пари bmw i4
@superchargedBG
@superchargedBG 5 ай бұрын
Е, не е в същия клас, но за тези пари има IX2, чиято базова цена е същата. Само че получаваш 313 к.с., 4х4 и друг интериор...
@aleksandar5917
@aleksandar5917 5 ай бұрын
Сори но предишната версия е с много по-яка предница .само тоя грозен капак да го махнат ....
@superchargedBG
@superchargedBG 5 ай бұрын
Да, мисля, че зависи от личните предпочитания. Задницата и на мен много повече ми допада в предния модел.
@gogolingogolinov4211
@gogolingogolinov4211 5 ай бұрын
63000$ Tesla 3 ñong 38000 Y long 43000. Tия ги боли главата
@user-rl6ux7zz7n
@user-rl6ux7zz7n 5 ай бұрын
Слизаш от Tesla и казваш че това вози твърдо , май ще излезе голям камък ?!
@superchargedBG
@superchargedBG 5 ай бұрын
Ами да, усещането е за по-грубо окачване от това в моята Модел 3. Особено начина, по който усещаш неравностите и паважа.
Hyundai Kona EV | Electric | Bri4ka
22:42
Bri4ka. COM
Рет қаралды 28 М.
Стара Tesla Model S или нова Model 3?
1:05:47
Supercharged BG
Рет қаралды 16 М.
I MADE A CARDBOARD SWING!#asmr
00:40
HAYATAKU はやたく
Рет қаралды 32 МЛН
Uma Ki Super Power To Dekho 😂
00:15
Uma Bai
Рет қаралды 54 МЛН
НЕОБЫЧНЫЙ ЛЕДЕНЕЦ
00:49
Sveta Sollar
Рет қаралды 8 МЛН
2023 Hyundai KONA range test at 140 kph on the highway
29:24
Supercharged BG
Рет қаралды 22 М.
Hyundai Kona Electric 64kw / 204 к.с.
13:53
LevCar
Рет қаралды 10 М.
С градско BMW I3 до Гърция и назад!
35:27
Supercharged BG
Рет қаралды 5 М.
The BEAST Hyundai IONIQ 5 N! Review and test drive!
35:17
Supercharged BG
Рет қаралды 9 М.
Hyundai Kona EV 2024 - 110 km/h range test
12:09
Battery Life
Рет қаралды 17 М.
2023 Tesla Model Y range test at 140 kph on the highway
25:08
Supercharged BG
Рет қаралды 8 М.
Два електрически дни с Hyundai Kona Electric!
20:50
DizzyRiders Media
Рет қаралды 39 М.
Взломал машину чтобы спасти его🥺
0:26
Фильмы I Сериалы
Рет қаралды 160 М.