Yumruk büyüklüğünde v8 motorlar var. Onlardan biriyle video gelebilir. Harika anlatıyorsunuz. Teşekkür ediyorum.
@Uchiha-Madara-242 күн бұрын
RC dünyasında kullanılıyor onlar. Geneli 2 ya da tek silindir olsada. Yakıtı da nitro metanol. Aşırı verimsizdir o V8 ler çok fazla yakıt içiyo.
@berkayylmaz91002 күн бұрын
@@Uchiha-Madara-24 Arkadaşın bahsettiği v8ler model motorlar. Toyan engine yazarak aratabilirsiniz. Ayrıca tek veya iki silindir v8 mi olur?
@Tufan-zn9he2 күн бұрын
Motorun küçük olması hiçbir şey değiştirmiyor. Aynı piston, aynı segman, ateşleme, vs. Sadece daha kücük. Merak edecek birşey yok ki video yapılsın!
@Uchiha-Madara-24Күн бұрын
@@berkayylmaz9100 Toyan model olarak yani çalışan bir süs eşyası olarak üretiyor genellikle. Tabi RC araçlara da takanlar var. RC araçlara tek ve iki silindirli daha çok üretilir. V8 RC araç çok nadir oldur dedim. 8 silindirli motor çok tüketip, hantal kalıyor RC araç için.
@mehmetcakar424422 сағат бұрын
Çok güzel, net ve sade bir anlatımı var. Anlatırken insan sıkılmıyor. Çünkü anlatım dili sade, akıcı ve yabacı teknik terimleri kullanırken bile açıklamaya yapılıyor buda dinleyici sıkmadan sanki bir belgesel izler gibi his bırakıyor. İşte en önemlisi de bu Hz. Mevlana Celaleddin Rumi' nin dediği gibi "Ne kadar anlatırsam anlatayım söylediklerim akılda kaldığı kadardır."
@serkanyazi2 күн бұрын
Sizi itibarsızlaştırmaya çalışan Trolleriniz türediğine göre iyi iş çıkarıyorsunuz. Elinize sağlık ayrıca yine. Çok eğlenceli ve bilgi doluydu yine. ❤
@osmansanli3656Күн бұрын
Merak ettiklerim: 1 yağsız çalışma ile nasıl sorunsuz çalışıyor ? 2 ne kadar bir ömrü var ? 3 önce nereden aşınmaya başlıyor ? 4 ürettiği güç ne kadar ? 5 kaç derecede hareket etmeye başlıyor ?
@becuasegoodreason2 күн бұрын
Güneş panellerinin icadından önce; concentrated solar stirling teknolojileri güneşten elektrik üretmek için kullanılıyordu. verimliği %35 lere çıkabiliyordu ama en büyük sorun işletme maliyeti idi.
@abuzeralemdar2 күн бұрын
böyle basit ve teknik anlatımların hastasıyız, bu şekilde çok bilmeyen insanlara yönelik basit anlatımlı videoların devamını bekliyoruz
@recepgunduz94182 күн бұрын
Türkiye de işini bu kadar iyi yapan insanlara pek rastlamıyoruz. Başarılar 👏🏻👏🏻👏🏻
@jessac4657Күн бұрын
Yaklaşık 15 sene önce CVT şanzıman ile birlikte stirling motor bitirme ödevimdi. Aslında en basit anlatımı gazların sıcakta genleşip soğukta büzüşmesi olabilir. Emeğine sağlık dostum. Benim için duygusal oldu. Bu arada bir dip not: 1960 larda şehir içi otobüs motoru olarak kullanılmış. Otobüsün yarısı motor olarak😅
@samethalilov95292 күн бұрын
eski videolarinizi izlerken yeni videonun gelmesi ayri bi keyif veriyor 😅❤
@ceyhunpaydak60072 күн бұрын
Gövdeler aynı ama motorları farklı toplam ağırlığı belirli toleransta mesela 10kg civarı olan elektrikli, içten yanmalı ve türleri, stirling ve buharlı simülasyonu yapılsa, A dan B ye ortaya çıkan maliyet dayanıklılık tork beygir hızlanma son hız karşılaştırması yapılması efsane bir video olurdu. Birde bu videodaki parçaları cnc ile üretip içteki basıncı max yapıp modifiye etseniz stüdyoda çok eğlenirsiniz. Selamlar.
@enesuz35862 күн бұрын
Animasyonlarda şahane olmuş yeni stüdyonuz hayırlı olsun
@AliDoğan-x8eКүн бұрын
Isı kaynağı ile çalışıyor demiştin abi o zaman elektrik ile çalışan ısı kaynakları ile de çalışadabilir
@Wiyyynu2 күн бұрын
Sizinle meslektaş olmaktan gurur duyuyorum
@huseyingaziakbas2 күн бұрын
Çok teşekkür ederiz... 🤍 Ankara'dan selamlar.
@muratutkuozturk65212 күн бұрын
umarım video sıklığı artarak bu tür konular hakkında içerikler üretilir elinize emeğinize sağlık
@SirMust1082 күн бұрын
Ooo produksiyon kalitesi artmış hayırli olsun abi 🎉
@ercancatalbas6599Күн бұрын
Yeni mekanınız hayırlı uğurlu olsun
@ferhataydemir65482 күн бұрын
Başarılı bir anlatım olmuş. Bunun gibi başarılı ve bilgi dolu paylaşımlarınızın devamını dilerim.
@seyyah_akif2 күн бұрын
Mangalda fan bağlanıp yelleme işi verilebilir buna Yada büyüteç ile ısı verilerek bi şekilde bişey ürettirilebilir
@alikemaltutuncu27482 күн бұрын
Ağzına sağlık hocam mühendisliğini ve bilginizi konuşturmuşsunuz helal olsun
@drcivanim72ify2 күн бұрын
Çanak tipi güneş ışığını bir noktada toplayıp o noktayı ısı kaynağı olarak kullanarak bir güneş enerjisi aracı oluşturulabilir
@melikby2 күн бұрын
Dediğiniz sistem uygulanmış. kzbin.info/www/bejne/n3mzmaeNqZt8nrMsi=Xck6KUZGQyTCJoXG
@celalergun2 күн бұрын
Evde yapabilirsiniz. Meraklısıysanız ve benim gibi mühendislik mikrobunu yuttuysanız cidden tavsiye ediyorum. Ev yapımı Stirling motoru (DIY Stirling Engine) diye aratın. Çok keyifli işler. İlk başlayanlar için LTD (Low Temperature Difference) tipleri daha uygun. Nalburdan malzeme alıp kahve fincanı üzerinde ya da kalorifer peteği üzerinde çalıştırabiliyorsunuz.
@memres842 күн бұрын
İsveç ve japonyanın belli denizaltiları stirlinglidir,termal verimi en yüksek pistonlu motordur,Nasa ısı kaynağı olarak plutonyum kullanarak uydu ve Uzay araclarinda termoelektrik jenerator olarak kullanacaktır,dahası ısı kaynağı olarak odaklanmış güneşi kullanarak elektrik uretebilirsiniz,hemen her yakitla(ısı kaynagiyla)calisabildiginden philips jeneratorunu çıkarmıştır,vücut ısısı ile calisabildiginden kalp pili yapılmıştır,dahası tersine calistirdiginizda ısı verdiğiniz yerden ısı alır yani buzdolabi gibi de kullanilabilir-273,13 mutlak sıfır a stirling sayesinde ulasilabilmistir...
@randomhuman55252 күн бұрын
Bildiğim kadarı ile stirling motorları denizaltıların ana hareket motoru olarak kullanılmıyor. Olasılıkla güçleri denizaltıya yetmez. Stirling motorları denizaltıda jeneratör olarak kullanılıyor. Yakıtla elektrik üretiyor, pilleri sarj ediyor sonra bu şarjla denizaltının ana elektrikli motoru ile hareket sağlanıyor. Nükleer olmayan denizaltılarda çoğunlukla stirling yerine dizel elektrik tercih ediliyor yani jeneratör olarak dizel makine kullanıyor.
@Tufan-zn9he2 күн бұрын
Yazdıklarınızın tamamı hatalı bilgiler. Uzayda Stirling motor kullanılmıyor. Peltier sisteminin nükleer versiyonu kullanılıyor. Denizaltılar hiçbir zaman Stirling motor ile ilerlemedi. Kalp cihazlarında vücut ısısı ile çalışan Stirling falan kullanılmıyor. Bu bilgilere nereden ulaştınız acaba?
@memres84Күн бұрын
@@randomhuman5525 haklısınız muhtemelen, İsveç kakum ve Japon(ismini bilmiyorum)belli sınıf denizaltilar stirling motorlu diye geçiyor,önemsiz olsa belirtilmez sanırım..
@BattuMan2 күн бұрын
üniversite birinci sınıfta hocamız yaptırmıştı şimdi videoda görünce duygulandım
@becuasegoodreason2 күн бұрын
hangi üni kaç yılı mezunusunuz?
@BattuMan2 күн бұрын
@@becuasegoodreason piri reis üni. gemi makine işletme 2021 mezunuyum
@celalergun2 күн бұрын
Sabit hızla çalışan bir motorun en iyi kullanım alanı ise elektrik üretimi. Segway'in mucidi bununla bir scooter geliştirmişti. Ne yakıt koyarsanız koyun çalışıp elektrik üretiyor ve bir bataryayı şarj ediyor. Projenin son durumu nedir bilmiyorum ama Kore'de madenden su boşaltan kilowattlar gücünde bir motor görmüştüm. Gayet sessiz çalışıyordu ve tek yakıtı da odun talaşıydı. En sessiz denizaltılar da bu motoru kullanıyor. Patlama olmadığı için bir İsveç denizaltısı bütün Naton filosunun altından geçip gitmişti bir tatbikatta. Hikayesi KZbin'ta var.
@tunahanbayraktar10932 күн бұрын
Büyük taarruz esnasında asker ve cephane taşıyan bir trenimiz kömürünün bitmesiyle Akşehir civarında yolda kalmış, askerler trenden indirilmiş, tren içinde bulunan ahşap parçalar kesilerek ısı kaynağı üretilmiş ve tren en azından cephaneyi cephe hattına ulaştırabilmiştir. Atık enerji kullanımı konusunda geçmişte bile oldukça başarılıydı, belki ilerleyen yıllarda çok daha iyi hale getirilebilir :/
@eminferhankoluman75662 күн бұрын
Diğer dıştan yanmalı motor olan buhar makinesini de anlatır mısınız?
@aknsesen96712 күн бұрын
Uzun zamandır kafamda olan steirling 'i anlattığınız için teşekkürler , ben silindir sayısını artırarak otomobillerde kullanılabileceğini düşünüyorum , çok yüksek olmasa da makul bir tatmin sağlanabilir insanlara , en azından , bakım masrafı çok daha az olur , ömrü de çok uzun olur..
@smartmanager8062 күн бұрын
Bu motorlarda ani hızlanma durma gibi şeyler olmaz gücü kontrol edemezsin her zaman sabit güç verir bunları kullanırken fren yaparsan frenlerin daha hızlı eskir gazla frene aynı anda basıyor gibi olur yani otomobiller için uygun değil
@ertugrulyavuz15552 күн бұрын
@@smartmanager806 Tamam da bu dediklerinin tamamı kavrama ve ısı kaynağının şiddetinin ayarlaması ile çözülemez mi? İçten yanmalı motorlarda da aynı şekilde çözülmüş. Gaza basarsan ısı kaynağının şiddeti artıyor, gücü dengeli bir şekilde iletmek ve motoru zorlamamak için kavrama var.
@smartmanager8062 күн бұрын
@@ertugrulyavuz1555 bunda öyle olmuyor o içten yanmalı motorlarda içerideki basınç artıyor artan basınç pistonu itiyor bunda ama sürekli bir hareket var ısı kaynağını değiştirerek ani tepkiler elde edemezsin minimal görürsün dıştan yanmalı motorlar tercih edilmez bundan dolayı. Ancak içten yanmalılarda gaza çok basarsın çok yakıt yakar çok basınç sağlar aniden devirlenebilir
@bipedalrobot2 күн бұрын
Stirling motorun ısıyı mekanik enerjiye çevirme verimliliği ile Peltier in ısıyı elektriğe çevirme verimliliğini karşılaştırsak hangisi daha verimlidir?
@mertyurddas50652 күн бұрын
Teşekkürler , hocam metalurji bilimi hakkında da videoler çekmeniz mümkün mü , özellikle yüksek başınç altında üretilen veya farklı uç teknolojiler kullanılarak üretilenler hakkında
@halilibrahimyalcin50202 күн бұрын
Elinize emeğinize sağlık sayenizde bilgileniyoruz
@nebiertugrul50952 күн бұрын
Güzel bilgiler için teşekkür ederiz
@ertanaksar93042 күн бұрын
Sözelciye de Anlatabilen Adamlar :)))
@bilgekaandemircan2 күн бұрын
hocam nükleer denizaltılarda stirling motorlarının kullanıldığından bahsetmeyi unutmuşsunuz, elinize sağlık
@ercansur42152 күн бұрын
Elektrikli otomobillerin tekerlek teknolojisi değiştiği zaman menzil konusunda çok daha fazla mesafe elde edilebilir. Hava akışından faydalanarak şarj üniteleri aracın üzerinde oluşturulabilir.
@Pathofx2 күн бұрын
Abi duvarındaki çıkıntıyı telefonumun ekranındaki leke zannettim 😂
@emirhankandemir21492 күн бұрын
Mercekle yazin isitmak lazim. Dev mercekler. Bu bilgiyi bi arkadaş kullansin lütfen :))
@ozgurbilgn2 күн бұрын
Mühendise alınabilecek en güzel hediyelerden biri 😢
@Mute-u1l2 күн бұрын
Abi yüksek performanslı modifiye li arabalarda turbolardan çıkan egzozun yanında küçük Bi egzoz bulunuyor bunun hakkında video yaparmısın.
@TechnicLazКүн бұрын
Hava yerine kapalı bir sistem planlayıp soğutucu akışkan gazlardan kullanılırsa muaazam bir güç elde edilebilir.
@oguztoydemir02 күн бұрын
Asagidaki pistonun bi tarafindan hava geciyor ustteki pistona gidiyor ve haraket ettiriyor iyi hos da asagidaki pistonun diger tarafindan gecen hava da asagiya inse orada da ayri bir pistonu haraket ettirse daha verimli olmaz mi
@tupkuyruklukedi3102 күн бұрын
Bir diğer dezavantajı da çalışmasını ve durmasını beklemek zorundasınız. Boyut büyüdükçe bu süreler daha da uzayabilir. İçten yanmalı motorları ise durdurmak ve çalıştırmak daha pratik.
@goksudeniz7182Күн бұрын
Yıllardır çizgisini bozmayan. İstikrarlı ve her işi kaliteli kanal. İyi ki varsınız 🎉
@rcpkml665614 сағат бұрын
Stirling motoru, Havadan bağımsız (AIP) denizaltılarda yakıt hücrelerine alternatif bir çözüm olarak kullanım alanı bulmuştur.
@ramazandemir10012 күн бұрын
Video için teşekkürler.
@j.fitness57012 күн бұрын
5:45 "Piston Aşağı İndi!"
@ƏliAğdamlı2 күн бұрын
Bu motor aslında çok iyi çünki ısıyı yakıt yerine güneşdende vere biliriz üstelik buhar motoru gibi soğutucu gerekmiyor sorunu ise verimi biraz düşük
@munirrre2 күн бұрын
Soğutucu gerekiyor diğer piston soğutma için
@ƏliAğdamlı2 күн бұрын
@munirrre Soğutucu dediğim sürekli su ile beslenmesi gerekmiyor hava ilo soğutula bilir yada üzerine aliminum heat sinke bağlı peltierlerde takıla bilir peltierin elektriği fana bağlanır daha iyi soğutucu
@munirrre2 күн бұрын
@ buhar motoru su ile mi soğutuluyor benim bildiğim buhar için su beslemesi lazım
@ƏliAğdamlı2 күн бұрын
@munirrre yok buharı üreten su kapalı devre buharı geri yoğuşturma için su kullanıyor Hatta Gres adlı santralın soğuma suyu mahalleye veriliyor
@munirrre2 күн бұрын
@ Senin dediğin bütün buhar motorlarında yok ama bazıları buharı direk atmosfere veriyor yeni buhar kullanıyor
@pasaburakurtКүн бұрын
5:49 pistonun aşağı inmesi hep bir problemmiş gibi hissediyorum :)
@HakanHasanSeyhan2 күн бұрын
Stirling motorlarını İsveç AIP denizaltı sistemlerinde kullanılmıştı. Tasarım olarak bundan farklı tabi ama...
@ibrahimgurkanmazi34772 күн бұрын
Cocuklar icin eglenceli bir düzenek...
@abdullahkocyigit43982 күн бұрын
Abi bu motorun birde buharla çalışan seriysi varmış onuda alıp denermisin çok merak ediyoruz teşekürler 😊
@mvpefe96082 күн бұрын
abi porsche nin 6 zamanlı motorunun detaylı videosu gelsin
@rdvancoban52302 күн бұрын
Teşekkürler
@meduyon14 сағат бұрын
Piston aşağı😀öbür pistonda okey masasındaki yancı abi gibi
@NeilMarcela2 күн бұрын
Harika bir iş çıkarıyorsunuz! Biraz tavsiyeye ihtiyacım var: OKX cüzdanımda USDT bulunuyor ve kurtarma cümlesine sahibim. (alarm fetch churn bridge exercise tape speak race clerk couch crater letter). Bunları Binance'e nasıl taşıyacağımı açıklayabilir misiniz?
@ymhnda2 күн бұрын
Çok enteresan mis ilk defa gördüm way braw
@serdarcam992 күн бұрын
Bu motor tasarımı isveç denizaltılarında %60lara yakın bir verimlilikte çalışıyor. Ve dizel motorlarda olduğu gibi ses yapmıyor yada nükleer denizaltılarında olduğu gibi devasa pompalara ihtiyaç duyulmuyor. 2005 Yılında amerika ve isveçin kendi aralarında yaptığı savaş oyunlarında isveç denizaltısı amerikanın nimitz sınıfı uçak gemisine tespit edilmeden 3 adet torpido atmayı başarmıştır
@harunaltkardes47482 күн бұрын
Bu motor ile herhangi bir isi ile enerji uretilebilir. Atil isiyi enerjiye cevirmek icin guzel bir icat gibi duruyor.Ama hicbir sekilde guc kaynagi olarak kullanilabilecegini düşünmüyorum.
@okanoral39192 күн бұрын
Evet, nostalji motor. 1800 ler.
@Alyakarta.2 күн бұрын
Cepheden görüntü biraz karanlık
@yavuz140e462 күн бұрын
abi 5 6 ve 3 zamanlı motor protatipleri var bunlar gakkında video yaparmısın
@Alfa-XxX2 күн бұрын
İlk çıkan araba ve trenleede bu kullanıldı zaten
@olcayvural1733Күн бұрын
Peki elektrik enerjisi üretmek için uygun bir model midir ?
@Serkan-74Күн бұрын
Üretilir ama kayıp kaçak ısı kullanıp ve Stirling motor çeşitlerinden en verimlisinin hangisi olduğunu seçersen faydalı olur ancak.
@newnew-h7bКүн бұрын
Merhaba Benim yeni bir motor tasarımım var. Patent başvurusu yapacam ama yaptıktan sonra buluş basamağı yok diye patentlenmeme ihtimali var fakat ortada çok verimli ve oldukça orijinal bir motor dizaynı var. Patent alamazsam faydalı model dışında tescillenme hukuki korunma olayı mümkün mü? Ne yapmam lazım
@Serkan-74Күн бұрын
Benimde farklı alanlar da projelerim var.Patent konusu Türkiye de sıkıntılı.Daha önce patent başvurusu yapan 2 arkadaşla konuştum.Yüksek mevlada masraf edildiğini,aylar sonra (8-9 ) gibi sonucun belli olduğunu ve eğer proje güzel se kendi adamlarına verildiğini söylediler.Yani sen bir proje hakkında patent başvurusunda bulunuyorsun ama başka birisi bu başvuruyu daha önce yapmış diyorlarmış.Ve arkadaşın birisi patent almak için bana ''İlgiltereye'' başvur dedi.
@iTESTER-bh1vn2 күн бұрын
Bir dahaki videoda içten yanmalı model v8 olanından olsun 😂
@Mustafa_Dinc_2 күн бұрын
Geliştirilebilir ve eklenebilir olması sonucu hayatta görebileceğimiz motor
@pasaburakurtКүн бұрын
15:15 eskiden çatlak duvar vardı şimdi delik duvar var!
@serkan106Күн бұрын
ilk defa gordum. cok iyi bir anlatimdi, tesekkurler
@melihbahricakmak20432 күн бұрын
abi formula 1 ile vidolar ne zaman gelicek merakla bekliyorum
@burhankaya38372 күн бұрын
hocam bu motoru neden elektrikli araçlarda kullanmıyorlar ? sonuçta bataryayı şarj edecek batarya diyelim dolu 300-400 km yol gittik gerekirse yine sarj ederiz yolda ama gittiğimiz yerde 5-10 saat duracagız bu motor otomatik çalışsa bataryayı %80 e sarj etse ve dursa sonuç olarak bu motora illa benzin dizel lpg hiç farketmeyecek yanabilen herşey olur neden bu motor bence parça az arıza oranı da az olur bakımı az olur vs vs bu konuda ne düşünüyorsunuz çok verimsiz bir motor tipi mi ? verimliyse ama boyutuna göre fazla elektrik üretemiyorsa bu da sorun değil arabaların çogu günde 15-20 saat zaten sabit duruyor
@mertsukur2702 күн бұрын
Havayı değil suyu kaynatıp buhar basıncı depolasak aynı yakıtı harcayıp beş on katı güç elde edebiliriz 😊
@Serkan-742 күн бұрын
Suyu kaynatıp buhar basıncını elde edebilirsin ancak çok kısa süreli olur mevcut yakıt ve alevle.Stirling motor da normal alev ya da ısıyla hareket uzun sürelidir.Yani buhar basıncıyla bu işi yapmak daha fazla ısı ve yakıt gerektirir.
@mertsukur2702 күн бұрын
@Serkan-74 İçten yanma motorlar geliştirilene kadar buharlı motorlar çok uzun yıllar tercih edildi , videodaki düzeneğin hiçbir artısı yok olsaydı kullanılırdı , hele ağır hizmette hiç verimli değil , üstelik buhar basıncını büyük kazanlara yüksek basınçla depolayabilir yakıtı kesip saatlerce çevrim yapabilirsiniz ..
@Serkan-742 күн бұрын
@@mertsukur270 Ya sen anlatamadın ya ben anlatamadım.Ben buharlı makinalardan bahsetmiyorum.Ve senin ilk yorumunda stirling motorda buhar kullanılmasının daha avantajlı olduğunu anladım.Ama sen buharli makinalardan söz ediyorsun.'' üstelik buhar basıncını büyük kazanlara yüksek basınçla depolayabilir yakıtı kesip saatlerce çevrim yapabilirsiniz'' demişsin.Yakıtı kesip buhar basıncını saatlerce nasıl depolayacaksın? Elde edilen buhar, ısıyı kesince kısa zamanda etkisi kaybolur,basınç masınç kalmaz.!!! Normal hava depolamıyorsun,sonuçta buhar bu.
@mertsukur270Күн бұрын
@@Serkan-74 Son mesajımı yazıyorum , buharlı bir gemide bizzat çalıştım..
@canerakin74332 күн бұрын
elektrikli araçları şarj etmek için kullanılabilir mi . zaten içten yanmalı motora sadece şarj yaptıran modeller var. güç bakımından zayıf ama sadece dinamoyu çevirecek kadar güç üreten kompakt bir model yapılabilir.
@mucitat2 күн бұрын
teknik olarak mümkün lakin pratikte zor.zira öyle yada böyle bir ısı kaynağına ihtiyacınız var.belki yazın güneş ısısıyla çözülebilir.aracın içi fena halde ısınıyor bunu stirling için kullanabilirsiniz.ama kışın illa bir ateş ihtiyaç olacak ki bunun için izole bir alan gerekli buda ağırlığı arttırır.her ne olursa olsun kimse aracında yanan mangalla bile seyahat etmek istemez.
@muhammedhalilgul87812 күн бұрын
@@mucitat ağırlığı karşılaştırmak gerekir
@muhammedhalilgul87812 күн бұрын
yani aynı ağırlıkta ve aynı yakıt miktarlarında verim nasıl olucak gözlem yapılması lazım
@kader57600Күн бұрын
Bu motoru ısıyı elektriğe çevirecek bir jenaratör olarak kullanabilir miyiz? (veya daha verimli bir ısıyı elektriğe çevirecek bir motor var mı?) yeterli verimi alır mıyız? Bir de hibrit bir araç için motor soğutma suyunu elektriğe dönüştürmesi için kullandığımızda verimliliği arttırır mı?
@Serkan-74Күн бұрын
Hibrit hakkında bilgim yok.Ama video da ısı enerjisiyle elektrik üretiliyor zaten.Video yu baştan sona seyrettinmi?Bu Stirling motorunun daha büyüğünü yaparsan yada farklı daha verimli Stirling motor kullanırsan elektrik üretirsin ama yakıt ya da diğer türlü ısı enerjileri şart.
@kader57600Күн бұрын
halihazırda oluşan ısılar için bu motor ile elektrik üretilebilir öyleyse
@Serkan-74Күн бұрын
@@kader57600 Isı yeterli olup motoru çalıştırırsa evet.
@YRP_free2 күн бұрын
Dizel Lokomotiflerdeki gibi sitrling motoruyla şarj edilen elektrik motorlu bir ünite yapılabilir
@randomhuman55252 күн бұрын
Yapılmışı var. Bazı denizaltılar bunu bataryalarını şarj etmek için kullanıyor.
@ahmetalisahin55612 күн бұрын
Denizaltilsrinda kullanılıyor sanirim
@tuygunturk79202 күн бұрын
WRC gelsin
@merttefe2 күн бұрын
15:19 uzun zamandır takipe diyorum. Anlık tuğberk Türkiye ye döndü mü algısı oluşturdu. Yoksa geldin mi?
@BugcuBaba_2 күн бұрын
çok iyi video
@muhdestek2 күн бұрын
Bu motorun güzel yanı ne yaparsan yak o teker döner ister mazot ister alkol ister tezek yak ama içten yanmalı öylemi kaliteli yakıt bulamıyorum diye egr enjektörler turbo dpf hepsinin anasi ağlıyor
@OttoMotto-d5k2 күн бұрын
Hocam Traktörlerde Minibüslerde Otobüslerde Kamyonlarda niye Bu arızalar olmuyor ? DİZEL motorlar Kısa mesafe Kullanılmaz 3-5km 10km mesafe için Kullanılmaz *DİZEL OTOMOBİL OLMAZ İş makinesi olur Tarım Makinesi olur Otobüs olur Tır olur ARABA OTOMOBİL OLMAZ*
@melihbey5.0v82 күн бұрын
@@OttoMotto-d5k1.9tdi krkrkrkrk
@lost-nb2oi2 күн бұрын
Termal bölgelerde çok rahat elektrik üretimi için kullanılır
@ekremmnisa2 күн бұрын
Alkol yerine, ürettiği elektrik enerjisiyle o isinan kısmı isitan bir mekanizma yapilsa sonsuz bir döngü elde edilebilirdi.
@randomhuman55252 күн бұрын
Sen dene bakayım olacak mı? Sonsuz enerjiyle sonsuz para kazanabilirsin. Bu fırsatı kaçırma.
@ufeg72872 күн бұрын
Tşkr
@AhmetTasdemirDJLudsКүн бұрын
Isıyla basınç oluşuyor ve bu basınçla piston ileri gidiyor, yolun sonunda ise egzoz görevi gören tahliye kısmı var ve böylece ısı mevcut oldukça sürekli hareket eden bir motor elde ediyoruz.Ancak; Magnet motor mümkün ve yakın zamanda formülünü patentli şekilde paylaşan ve Türkiye'de madalya alan bir Pakistanlı geliştirici var. Link 1; kzbin.info/www/bejne/nIaymZ9qmpZ_aq8 Bu da Muammer Yıldız'ın arkadaşının paylaştığı formül; kzbin.info/www/bejne/d5yrZ2mGj7xgrdk
@SevginurKaynak2 күн бұрын
Abi Ben Elektrik Elektronik Mühendisliği okuyorum ve bu motor hakkında bir fikrim var indüksiyon sistemiyle bu motora ısı verirsek daha az enerji kullanarak daha fazla enerji elde edilebilir veya optik yansıtıcı olarak mercek kullandığımızda başarı şansı olur mu
@randomhuman55252 күн бұрын
İndüksiyona harcayacağımız elektriği doğrudan elektrik motoruna harcasak stirling’den daha verimli olur gibime geliyor.
@Serkan-742 күн бұрын
İndüksiyon sistemi daha az enerjiyle mi çalışıyor? Bir mühendisten böyle bir yorum duymak çok ilginç.
@Redkittttttt2 күн бұрын
Eski trenler böyle çalışıyordu kömür ve odunla. Eski kovboy filmlerinde vardı buharlı trenler.
@Serkan-742 күн бұрын
Eski trenler de kullanılan sistem buhar makinaları.Video daki Stirling motor.İkisi farklı şeyler.
2 күн бұрын
Buna ısı geçirmez malzeme ile yalıtım yaparsan verimi artar. 900 °C alevin arkasında durabildiğin malzeme var ya o işte
@suleymanonderatlgan61542 күн бұрын
2:58 sanırım kolların uzunluk farkından dolayı sabit 90 derece kalmıyor kollar arasındaki açı
@nurettinorhan612 күн бұрын
11:05 tedavi sesi ...
@soneriftar2 күн бұрын
jeneratörlerde bile kullanılmıyor olması aslında bu motor üzerinde hiç çalışma yapılmamasından kaynaklanıyor. Evet insalık olarak güce tapmak durumunda olduğumuz için üzgünüz 'stirling engine' bizımla deyılsın.
@idfcmsi2 күн бұрын
aydınlandım.
@hamidozturk88192 күн бұрын
İngilterede böyle bir motorla çalışan traktörler görmüştüm bir festivalde.
@coskunorsizmirКүн бұрын
Tam bir bushcraft çözümü
@abdulvahapdeveci2212 күн бұрын
Buharlı tren gibı
2 күн бұрын
Güneş paneli yerine bundan elektrik üretimi sağlanır.
@Neeealakasivar2 күн бұрын
Yüksek güçlerde büyük motor yapılırsa illaki yağlama gerekir
@VAYBEКүн бұрын
Güneş ısısıyla çalışabilir mi? Yada ısınması gereken yere büyüteçle güneş ışığı yansıtırsak?
@fatihbildi32172 күн бұрын
Abi duvarda senin sol tarafında bir leke var tam 7 dakikadır o lekeyi ekranda zannedip bezle ekranı keseliyorum allah aşkına kapatın onu 😂
@cayanyildirimКүн бұрын
Bu motoru uzayda nükleer santrale bağlayıp elektrik elde etmişlerdi.
@RK.7489Күн бұрын
Ne işe yarar o kadar güçsüz bir alet aslında sadece masa süsü olur.