Exact așa am pățit eu pe un drum de 120 km ,la 50 de km parcurși a trebuit să opresc că îmi ajunseseră apa la 110 grade in bord ,am stat 20 de minute am completat cu apă iar apa scăzuse la 90 de grade ,am dat busonul jos de la vasul de expansiune nu l-am mai pus până la destinație, am mers fără probleme după aceea ,nam pornit căldura deloc,motor de 1.7 diesel, opel
@dragoscalin48833 жыл бұрын
Ai talent, știi să prezinți extraordinar, ești un bun pedagog. Ai cultură tehnică, știi principii de funcționare, nu vorbești aiurea ca și unii car se cred specialiști. Toate acestea ți le-a spus un inginer de specialitate. Felicitări, să faci clipuri în continuare, pentru că sunt utile tuturor.
@Webdape3 жыл бұрын
Multumesc pentru aprecieri! Eu personal nu cosider nici ca am talent, nici ca sunt priceput mai ales ca singura mea tangenta cu domeniul auto e faptul ca am masina, insa e nevoie si de cineva ca mine care nu are foarte multa experienta sa le explice celor la fel ca mine pe intelesul lor!
@dumitrumarian42383 жыл бұрын
Prima varianta este buna cu o mica completare, sa se evite pe cat posibil turatiile mari( arderea de combustibil in exces are ca efect cresterea temperaturii). A doua varianta nu este buna deloc, lichidul de racire va iesi imediat din circuit iar copletarea imediata cu apa rece in motor poate avea ca efect fisurarea chuloasei/blocului motor. Poate exista si o a 3-a varianta( insa nu este pt toata lumea si nu se poate aplica la toate motoarele) eliminarea termostatului, motorul va functiona numai pe circuitul mare de racire si se va incalzi mult mai greu.
@mirunasimion37163 жыл бұрын
Salut se poate bloca termostato sau ventilator e bine sa verfici, e bine schimbat si antigelu la 2/3 ani si o curatare a instalatiei ford cel detin e din 2007 am facut romania Italia in fiecare an nu am avut probleme, am facut multi km mai ales vara e important sa schimbi si lichidul de frine, iarasi e important sa schimbi si uleiul din cutia de viteze trebuie dat multa atentie am vazut toate episoadele e interesant
@Webdape3 жыл бұрын
Daca masina are toate schimburile la zi atunci diminuezi sansele ca ceva nasol sa ti se intample!
@danimardani3 жыл бұрын
Varianta 2 nu e viabilă, fără capac, circuitul nu mai w presurizat si apa fierbe mult mai ușor, daca nu scoți capacul, apa se poate duce pana lsa 115 grade până să înceapă să fiarbă. Prima variantă e posibilă dar vei ajunge acasă copt chiar si cu geamurile deschise, vara cu caldura la max și fără aer conditionat !
@Webdape3 жыл бұрын
Pai capacul il scoti tocmai ca sa poti completa cu apa daca nu scoti capacul nu o sa poti completa cu apa regulat din cauza presiunii excesive, o sa-ti scoata toata apa afara si o sa-ti caleze motorul! Asta e idea am trecut prin asta stiu ce vorbesc!
@UnulOarecare3 жыл бұрын
@@Webdape ați uitat un detaliu - să se meargă până acasă cu viteza cat mai mica pt a diminua încălzirea motorulyi
@iulianblg82262 жыл бұрын
In prima varianta ai dreptate ! In cea de a 2a nu e prea buna! Antigelul sub preaiune are punctul de fierbere aproape de 130 °(nediluat),dar fara presiune e mult mai jos punctul de fierbere!!! Un alt lucru important de specificat,nu se adauga apa rece intr un motor incins,risc de soc termic ce poate duce la aparitia fisurilor!!!(chiar si daca e la temperatura de afara)! Daca adaugi apa simpla puncrul de fierbere este mult mai jos decat al amestecului 50/50cu antigel si fara capac va fierbe foarte repede mai ales dac ai o problema de racire !
@adrianc.77503 жыл бұрын
Am pățit la fel cu un fiat punto...din păcate nu a rezista caloriferul și a crăpat.... m-am trezit cu apă fierbinte la picioare
@Webdape3 жыл бұрын
Oh asta chiar ca e neplacut! Dar na in timpul vietii ni se intampla de toate asta ne face mai experimentati!
@pauldnddnd50653 жыл бұрын
Tatăl meu a ajuns tocmai din Italia prin anul 2007 cu un Nissan Patrol 2.8 diesel 1998, avea și remorca după el. La fiacare 50km tot se oprea să pună bidoane de apă, îmi spune ca trebuia sa pună apă dar nu mai avea, și coborâseră întru sat in Austria și au cerut niște apa de la un consătean. Cum depășea 100km/h cum sărea capacul cu toată apa.
@pauldnddnd50653 жыл бұрын
Si încă ceva, mașina debea o cumpărase, dar celui care i-o dăduse din Italia nu i-a spus ca după 500km trebuie să meargă sa strângă șuruburile de la chiulasă. Odată ajuns în țară sa dus la un service mare de renume Nissan la vremea aceia unde i-au cerut 5000€ să schimbe garnitura... Dar pana la urmă cu ajutorul unui cunoștințe n-ea dat numărul la un băiat și s-a rezolvat cu 38 de milioane. Cine știe poate să confirme ca la vremea aceia erau 4 vechituri pe. Șoselele din România, nu prea se băga orcine la mașini mai scumpe, repet pe atunci să ai nissanul acela te costa 15.000€ la mâna a doua!!
@Webdape3 жыл бұрын
Multumesc ca ai impartasit povestioara asta cu noi! Si eu am patit-o cu un Grand Cherokee a inceput sa imi fiarba motorul pe autostrada si tot asa completand cu apa si cu caldura la maxim am ajuns la destinatie (eram la vreo 180 km de destinatie) insa tot a trebuit inlocuita garnitura de chilasa in conditiile in care motorul respectiv avea 4 chiulase si implicit 4 garnituri.
@ioniovana16162 жыл бұрын
Salut explici foarte bine pe înțelesul tuturor însă am o problema cu un seat alhambra 2002 am schimbat antigelul din instalație de curând și la 3 zile dispare apa din borcanul de expansiune cam aproximativ 0,500 gr iar când vreau sa completez cu antigel nu mai este nevoie fiindcă apa revine la normal (specific nu am pierderi, indicatorul lucrează normal 90 gr nu crește peste sau sa scadă) cum se rezolva problema?? Va mulțumesc pentru înțelegere
@Webdape2 жыл бұрын
Salut! Cred ca deoarece ati schimbat recent antigelul e posibil sa fi ramas ceva aer in instalatie si de aia apare acel fenomen. Daca totul functioneaza cum trebuie o sa se aeriseasca in timp singura instalatia si o sa puteti completa!
@petruadrianpatrascu62399 ай бұрын
Fa-ma sa intrleg ,ce e termocupla mai exact ? Ventilatorul sau vreun senzor ?
@Webdape9 ай бұрын
Ansamblul format din amandoua ventilator plus senzorul care il porneste. Dar in limbaj popular lumea se refera la amandoua separat ca fiind termocupla de aici si confuzia
@catalinsima86953 жыл бұрын
Motorul se poate supraîncălzi și dacă are probleme de ungere,nivel scăzut de ulei sau are doar apa că agent de răcire in instalație....antigelul ridica punctul de fierbere al lichidului de răcire....
@Webdape3 жыл бұрын
Multumesc pentru completari!
@draganalexandru15 Жыл бұрын
Mie mi sa spart radiatorul din mers nu miam dat seama temperatura era normal mi sa aprins becul presiune joasa ulei mam oprit am deschis capota si cand am vazut radiatorul spart si pierdea apa am vrut sa pornesc a pornit greu dar a pornit am mers 5 km pana acasa si sa oprit din mers lam lasat sa se raceasca si a doua zi a pornit la sfert cum e posibil de era motoru fara apa si nu mia crescut temperatura acul era tot la 90/100 de grade si faza ca sa oprit din mers oare so fi calat motorul ?
@Webdape Жыл бұрын
Motorul calat nu mai porneste. Posibil sa fi scapat doar cu radiatorul crepat. Temperatura nu a crescut deoarece probail inca mai facea racirea lichidul care era in sistem.
@missionnad13 жыл бұрын
Ar mai fi ceva de adăugat: mașinile pe benzina sunt predispuse la supraîncălzire motor si e mai nasol ptr ele dacă aceasta are loc ... comparativ cu cele diesel .
@UnulOarecare3 жыл бұрын
Fata de ce probleme au motoarele diesel și ce costisitoare sunt, încălzirea motorului e floare la ureche
@missionnad13 жыл бұрын
@@UnulOarecare Problemele apar la alea obosite cu sute de mii de km . Eu am una diesel de 13 ani luată nouă,am 220.000 km si nici o problemă
@Webdape3 жыл бұрын
De obicei cele pe benzina nu prea scapa fara cel putin garnitura de chiulasa arsa daca se supraincalzeste motorul, pe cand la diesel am reusit sa supraincalzesc de vreo 3 ori un motor si nu a patit nimic. Chiar si pe Lancia l-am dus o data pana la 130 de grade, nu mai functiona releul de la ventilatorul de la radiator si urcam un deal nu am fost atent si am observat cand deja fierbea motorul am intors masina si am luat-o la vale si am pornit caldura blana, s-a racit imediat fara sa fi produs vreo dauna, am completat cu niste apa am pus ventilatorul pe direct si am ajuns la destinatie fara probleme!
@andrugeorge3 жыл бұрын
De ce se da caldura la maxim in loc de rece la maxim? Multumesc pt raspuns.
@UnulOarecare3 жыл бұрын
Pt că încercând să încălzească interiorul mașinii se va pierde căldura adică antigelul din instalație de va răci - daca dai pe rece nu va porni căldură deloc și astfel nu folosești caldura din circuitul de racire
@Webdape3 жыл бұрын
@@UnulOarecare Multumesc pentru ca ai explicat in locul meu!