Ik vind u een absolute legende!! Dank voor al uw video’s! Ik geniet altijd specifiek van uw feitjes en weetjes! En dat u zelf ook gebiet van wat uw maakt! Een echt ambachtsman!
@derrick738Ай бұрын
Ha Cees, van harte gefeliciteerd met uw bevordering tot Ridder in de orde van Oranje Nassau! En dan zo'n heerlijk huiselijk filmpje waar je Jan Hagel maakt! Dank voor het recept. Het staat al langere tijd op m'n lijstje om een keer zelf te bakken. Dat gaat er nu met dit filmpje en het recept zeker van komen! En gelukkig ben ik niet de enige bakker die af en toe met z'n duimen het deeg fatsoeneert.... Ik zie uit naar nog veel meer mooie en leuke bakfilmpjes.
@adrischolteАй бұрын
Gefeliciteerd met je erepenning. Ik bakte vroeger Jan Hagel; mijn vader was er gek op.
@robhegeman4298Ай бұрын
"Jullie zien aan de boter dat het vandaag een warme dag is".. Dit soort weetjes kent alleen een echte vakman. Meneer Holtkamp ik ben u zeer erkentelijk dat u dit soort kennis met ons deelt. Hele hartelijke groet, Rob hegeman
@ceesholtkamp4870Ай бұрын
Dank je wel Rob!
@fritsdejonge802Ай бұрын
Weer een heerlijk recept, bedankt voor het delen.
@Pieter1717Ай бұрын
Netjes Cees hoe je weer een en ander duidelijk ontspannen uitlegt…
@1964gerritАй бұрын
Hoi Cees. Wil je nog van harte feliciteren met je ere penning. Je verdient dit oprecht. Groetjes van een mede banketbakker
@ceesholtkamp4870Ай бұрын
Dank je wel Gerrit !
@ceesholtkamp4870Ай бұрын
Collegiale groet Cees.
@rolandberendonck3900Ай бұрын
Gezellig om je zo weer lekker bezig te zien in je keukentje Cees. Met de herfst die er aankomt is het altijd gezellig om lekker in de keuken wat lekkers klaar te maken. Was zelf met stoofpeertjes bezig. Heb hier 20 kilo peertjes staan en een joekel van een pan. Het hele huis ruikt ernaar 😊 Lekker bij het ijs 😍 Zou ook wel eens leuk zijn als jij een keertje banketbakkersijs gaat maken zoals ze dat bij je collega van der Linden maken. Lijkt me leuk 👍 Overigens die greinsuiker is nog best goed te krijgen zag ik, maar dan vooral online. Maar als je een beetje in de buurt kunt komen van zo'n online 'molen'adres kun je het nog redelijk geprijst krijgen. Ik weet niet of je al gevulde speculaas hebt gemaakt, maar die lijkt me ook wel leuk om te zien. Groetjes en gefeliciteerd nog! Cees 😊
@ceesholtkamp3664Ай бұрын
Dank je wel Roland , ik hoop dat dit ook lezen , groet Cees .
@ceesholtkamp3664Ай бұрын
Er staat al een gevuld speculaastaartje op KZbin Roland !
@1964gerritАй бұрын
We kennen Janhagel tegenwoordig vooral vanuit het schap met koekjes in de supermarkt. Dit traditionele koekje, bedekt met grove suiker (‘hagel’) en soms amandelschaafsel, wordt al zeker sinds de achttiende eeuw in Nederland gebakken. Het woord janhagel is daarnaast bekend als ouderwets scheldwoord voor het gepeupel, plebs of het klootjesvolk. De bijnaam voor het algemene volk wordt volgens de bekende Nederlandse taalkundige F.A. Stoett al sinds de zeventiende gebruikt. Stoett: “Eigenlijk wil deze benaming zeggen: Jan, die telkens uitroept: de hagel sla hem of de hagel schen hem! uitdrukkingen” Hoogstwaarschijnlijk gaat het hier niet om hagel die uit de lucht komt vallen, maar om hagel afkomstig uit hagelgeweren. Jan is vaak de klos… Jan is populair waar het gaat om bijnamen en scheldwoorden. Zijn naam is terug te vinden in legio andere (grove en minder grove) ouderwetse scheldwoorden, zoals Malle Jan, Jan Hen (onnozelaar), Jan Kalebas (zwetser), Jan Gat (sufferd), Jan Klaassen (de hansworst), Jan Salie (sukkel), Jan de Wasser (man die thuis niets in te brengen heeft), Jan Rap, Jantje Goddome, Sakker Jan en Janstramme. En als het ergens een rotzooi is dan krijgt de arme Jan daar soms ook de schuld van. Dan is het immers een ‘janboel’…
@ceesholtkamp3664Ай бұрын
Dank je wel voor je uitgebreide verhaal Gerrit , ik wist het niet maar als ik lees wat je schrijft dan is het allemaal duidelijk , groet Cees !
Beste meneer Holtkamp, bedankt weer! Zelf bak ik regelmatig Katwijkse Knip. Dat is ook een soort Jan Hagel. Groot verschil: geen amandelschaafsel, wél greinsuiker. De verhoudingen die u gebruikt zijn hetzelfde. Meel : boter : basterd = 6 : 4 : 3. U gebruikt melk. Is dat om het deeg meer samenhang te geven? Ik ga dat ook een keer door de boter en de suiker draaien. Tot nog toe gebruikte ik zelfrijzend bakmeel (of patentbloem met bakpoeder). Ik heb het ook weleens met Zeeuws bloem gedaan, maar ik proef eerlijk gezegd het verschil niet. Mooi om telkens wat te leren. De plak rol ik altijd uit tussen twee vellen bakpapier. Dat gaat erg goed. Uiteraard voor het bakken het bovenste vel eraf ;) Als de plaat gebakken is trek ik de plak met het bakpapier voorzichtig van de plaat op een bakmat en snijd met een pizzasnijder langs een aluminium lineaal in 4x7 cm. Greinsuiker is trouwens te koop bij de Welkoop (dat is vrij grove, van Tienen suiker uit België - ik vind die te grof). Vaak is greinsuiker ook in de notenkraam op de markt te koop, in wat fijnere variant. In Frankrijk is het in veel supermarkten te koop (in ieder geval bij de Auchan. Het heet perles de sucre of sucre perlé) en in België ook (merk is Tienen suiker, maar daar is wel een fijnere variant te koop). Dus mocht je er een keer op vakantie zijn...
@zoroz-f2oАй бұрын
Mooie en leerzame video, bedankt! Mocht u open staan voor suggesties, dan zou ik graag de banketstaaf voorbij zien komen.
@ceesholtkamp4870Ай бұрын
Kijk even bij banketletter , dat is hetzelfde!
@haasjetikАй бұрын
Gefeliciteerd met de terecht onderscheiding. Weer met veel plezier gekeken. Ook maar weer eens een keer proberen,
@LellebellekeАй бұрын
TerechtE
@rickonline2Ай бұрын
Zeker weer een lekker koekje. Heerlijk. Kan je ipv grijnsuiker ook kandij suiker gebruiken? U hebt het vaak over Zeeuwse bloem, wat is het verschil met bloem uit de supermarkt, en waar koop je dit?
@ceesholtkamp3664Ай бұрын
Bij de molenaars en de groothandel, gewone bloem kan ook , maar dan is het koekje wat harder.
@jackelijnw2876Ай бұрын
Ooit eens in een koekboek van mijn moeder volgende tip gevonden: 100 gram Zeeuwse bloem of 100 gram patisseriemeel of 80 gram patentbloem met 20 gram maizena. Ik denk dat patisseriemeel hetzelfde is als Zeeuwse bloem want toen ik 10 kilo Zeeuwse bloem bij Baktotaal bestelde stond er patisseriemeel op de verpakking. In België is patisseriemeel i.i.g. bij de Carrefour te koop. Ook in een volkoren variant. Voor wie zoals ik in het buitenland woon en ter plaatse ook geen patisseriemeel kan kopen, dan is de variant met 20% vervangen door maizena een goede oplossing.
@josvandertoorn9581Ай бұрын
Hallo Cees, Dit is de eerste keer dat ik je de bloem niet zie zeven. Is dat bewust?
@ceesholtkamp3664Ай бұрын
Bij cake en tulband en biscuit altijd Jos , omdat gezeefde bloem sneller gemengd is met de bv opgeklopte eieren, maar bij een deegje hoeft dat niet . Ik heb wel eens verteld dat het vroeger altijd moest , insecten ,muizenkeutels enz , want de bloem werd in een open houten lade bewaard , maar dit zit in zakjes van 1 kg en die zitten dicht , vandaar !
@bullshark1152Ай бұрын
@Cees , greinsuiker is bij de meeste molenwinkels gewoon te koop hoor. Deze banketbakker koopt ook al zijn ingrediënten bij de molen waaronder greinsuiker, suikersnibs (suikerbrood) etc.
@ceesholtkamp3664Ай бұрын
Dank je wel voor de tip!
@KeesdeRuigАй бұрын
greinsuiker kan online wel gevonden worden tegenwoordig
@MarkKoekenbakkerАй бұрын
Waar is Stella, ouwe? 😊
@ceesholtkamp4870Ай бұрын
Op de Hotelschool in Maastricht en ze is daar intern , dus ik moet even alleen verder Mark !
@MarkKoekenbakkerАй бұрын
Jullie waren een goed duo! Leuk om naar te kijken. Doe haar de groetjes en wens haar succes bij haar opleiding!
@elisabethdebrave1865Ай бұрын
Bij de molen winkel in Vlaardingen kun je grein suiker kopen
@KokkiePietАй бұрын
Gefeliciteerd met je 55 jarige jubileum als Banketbakker
@ceesholtkamp3664Ай бұрын
Dankjewel!
@johnward6441Ай бұрын
Ik heb ze weleens gebakken uit uw bakboek. De opeters in de vergadering geloofden niet dat ze zelfgemaakt waren. Uiteraard waren ze zeer smakelijk. Greinsuiker is vaak te krijgen bij een molen, of baktotaal
@wimkosmeierАй бұрын
In de Tweede wereldoorlog noemden ze de landwachters ook Jan Hagel. Dit waarschijnlijk omdat ze een (hagel) jachtgeweer bij zich droegen.
@ceesholtkamp3664Ай бұрын
Dank je voor je aanvullende informatie Wim !
@pino8447Ай бұрын
Wat ik begrepen heb, was dat een onklaar gemaakt jachtgeweer en dus meer voor de show. Zoveel vertrouwen had de bezetter dus in overlopers.
@dutchman3525Ай бұрын
U hoeft zich niet te verontschuldigen hoor. Als een echte meester weet u toch nog een goed resultaat te bereiken met het uitrollen. En wat betreft het koksmes, koks hebben ook oude goedkope messen die ze hiervoor gebruiken. Groeten, een bakkershulp vroeger en kok nu. O ja, ik heb zelf ook een AEG oven want als u er een heeft zal hij wel goed zijn en dat is hij ook.
@ceesholtkamp3664Ай бұрын
Dankjewel!
@johnroekoek12345Ай бұрын
Ik meng het deegje in een grote schaal. Veel veiliger voor een amateur als ik
@ceesholtkamp3664Ай бұрын
Doe ik ook altijd John, maar voor de camera is dit duidelijker.