Bu video psikolojinin çok güzel bir özeti olmuş.Depresyonun ve tukenmisligin temelinde yatan sabır ve şükür.Biz hayattan ve belirsizliklerden değil,hayat ve belirsizlikler bizden korkmali.En iyiyi ararken iyiyi kaybediyorsunuz.Mukemmel iyinin dusmanidir.Tarih hayal edenleri değil,gerceklestirenleri yazar.Hayat suyun üzerinde yüzmeye benziyor.Durursan,batıyorsun.Baslamak,küçük bir adım atmak işin yarısıdır.Hedefe,zafere değil,ana odaklanmak lazım.Yasanmis bir an yaşanmamış bir hayalden daha güzeldir.Olumsuz düşüncelerin köküne gübre koyarsak,tekrar yaparsak,onları büyütmüş,çoğalmış oluruz.Dusuncen gül olursa sende kendini gül bahçesinde bulursun.Hayat bazen bitti dediğimiz yerden başlar.Bir çay koyup yeniden başlayacağız.Hocam,bu videoyu ve yorumumu dikkate alarak,mutluluğun,başarının ve sıfırdan başlamanın anahtarlarını anlatan bir kitap yazmanızı şiddetle ve samimi olarak tavsiye ediyorum.
@ayse007.2 жыл бұрын
O gücü bulamıyorum sadece yazılanlari okuyup soylenenleri dinliyorum
@yasintastan412 жыл бұрын
Anlattığınız herşey şuan mevcut. Ne yaptıysam düzelemedim. Beni tüketen insanlardan uzak durmaya başladım. Son 6 aydır bu durumdayım. İnsanlardan kaçmaya başladım. Herkese açıklama yapmak durumunda kalıyor gibiyim. Bu da beni hem yoruyor , hem yıpratıyor. Umarım en kısa zamanda düzelir.
@omerfrtna57172 жыл бұрын
Bunu izlemeye bile sabrı olmayan ben
@elcinyldz56945 ай бұрын
2x de izliom sirf meraktan
@sevilayyigitcantez3 ай бұрын
Emeklerinize sağlık 3 yılı aşkındır sizi dinliyorum iyi ki böyle güzel bilgiler paylaşıp insanların derdine derman oluyorsunuz.
@hafakanruhu11532 жыл бұрын
Özlem Hanım tükenmişlik sendromu depresyondan bin beterdir. Depresyonun geçmesi daha kolaydır.
@elifnurkarakus2 жыл бұрын
Evet evet baya kolay.Sen yaşayana sor.
@hafakanruhu11532 жыл бұрын
@@elifnurkarakus Her ikisini de yaşamış olan herhalde karşılaştırmasını da yapma hakkına sahiptir.
@elifnurkarakus2 жыл бұрын
@@hafakanruhu1153 Boş ver kardeşim sen araştırma. Sen böyle devam et.
@kayra473 Жыл бұрын
@@elifnurkarakus arastirmasina gerek yok adam ikisinide yasadigindan bahsediyor.
@elifnurkarakus Жыл бұрын
@@kayra473 Doğru ya araştırmasına gerek yok her bireyin kendi yorumuna göre değerlendiriliyor çünkü bu psikolojik terimler :D
@murattanrkulu49112 жыл бұрын
Hocam iyiki kanalınızı keşfedip abone olmuşum. Resmen her konuyu titizlikle seçip mükemmel bir anlatımla bizlerle paylaşıyorsunuz. Gelecek videolar içinde şimdiden teşekkür ederim.
@erdoganoksuz50219 ай бұрын
Bu işin hakkını veriyorsunuz emeğinize sağlık 👏
@alenciftci Жыл бұрын
Bu saç uzunluğu ve rengi size çok yakışıyormuş Özlem hanım. 🙏🏼👍🏻
@irem84022 жыл бұрын
Özlem hanım merhaba ben de sanirim bu durumu yaşıyorum 19 yaşındayım 3 ay bi işte çalıştım son 1 ayımda çalışma saatim 13-14dü buluyordu ve çalışan yoktu bütün yük üstümdeydi artik kendime zaman ayıramıyordum bi gün dayanamadım patronum üstüme geldi ve bağırdım o da beni işten çıkardı cok rahatladım çıktıktan sonra ama kendime gelemedim. Düşünemiyorum, odaklanamıyorum hayal bile kuramıyorum bi işi yapabileceğime dair inancım yok cok durgunum ve basit seyler bile aklıma gelmiyor. Bunun sebebi sanirim biraz da çalışırken hiç vaktim olmadı düşünmeye hayal kurmaya simdide unuttjm gibi bi şey oldu ama bu hayatımı kötü etkiliyor cünkü hayatıma dair kararlar veremiyorum. Sizce ne yapmalıyım ?
@aysegul69202 жыл бұрын
Bilgilerinizi ve çözüm yollarını paylaştığınız bu video çok değerli Özlem hanım.Emeğinize sağlık.💐
@gokhandemir67672 жыл бұрын
Hocam hoşgeldiniz ağzınıza sağlık verdiğiniz değerli bilgiler için sonsuz teşekkürler efsane vidyolar izliyoruz sağlıklı günler dilerim ALLAH sizlere uzun ömürler versin inşallah 🙏🙏👏👏
@djavoshamo99662 жыл бұрын
Hocam,erteleme sorununa karşı ne yapabiliriz?
@Tatsıztuzsuzz2 жыл бұрын
+11
@bedirhanaydogdu84722 жыл бұрын
+1
@herseyemeraklimahmut55472 жыл бұрын
+++999
@oguzhanduman22082 жыл бұрын
Nacizane tavsiyem , yapman gerekini veya yapmak istediğin şeyi yapmadığında meydana gelebilecek olumsuz neticeleri ve yaptığında meydana gelecek olumlu neticeleri aklına getir . Bu ertelememek için gerekli olan azmi sana verecektir.
@maldivler42882 жыл бұрын
@@oguzhanduman2208 Hiçbir şey yapasim yok geçmişle gelecek arasinda sıkıştım kaldım geçmişten kopamıyorum gelecekte kötü şeyler olacak hissiyle yaşıyorum her gece ağlıyorum ders çalışmak istiyorum ama masa başına oturmak evereste tirmanmak gibi
@gulseven5922 жыл бұрын
Çok başarılı bir anlatımınız var. 👏
@esrayalcn11892 жыл бұрын
21 senelik hayatımın 10 senesi böyle geçiyor
@Mrtgnes Жыл бұрын
Merhaba hocam 5 yıldır antidepresan kullanıyorum, herşey normal sadece işten nefret ediyorum çalışmak için kendimi zorladıkça işkence gibi geliyor çalışmak istemiyorum.
@ahmetsesigur79232 жыл бұрын
Hicam teşekkürler. Yüreğinize sağlık. Var olun.
@hickimse8256 Жыл бұрын
Bu durumun 3 yıl sürmesi depresyon belirtisi midir
@chipotlesos00 Жыл бұрын
Olsem de kurtulsam
@4thesakeofitname2 жыл бұрын
Evet bazı dönemlerde çok oluyordu ama benim asıl sorunum "uykusuzluktu"... Uykumu aldığım zaman genelde mükemmel oluyorum... :-)))
@cihannergiz276422 күн бұрын
Hocam Selamlar, Kanalınızı yeni keşfettim ve çok yararlı buldum. Fakat Tükenmişlik Sendromunu tetikleyen çok önemli bir faktör var ki bu videoda değinilmemiş. Ben de şu anda sıkıntısını çekiyorum. Başarılı olduğunuz ve sizi tatmin eden bir işte fazla mesailerle ve kendinizden ödün vererek çalışıyorken iş değiştirmek veya işe bir süre ara vermek istediğinizde aslında böyle bir özgürlüğünüzün olmadığını hissetmek. Ailenizi geçindirmek zorunda olduğunuz mevcut ekonomik koşullarda iş değiştirmek yalnızca yeni iş bulabilirseniz mümkün, işe ara vermek ise sadece zenginlerin yapabildiği bir aksiyon olarak karşınıza çıkıyor. Bu aşamada özgürlüğün elinden alınması ve tutsaklık duyguları beyninizi ele geçiriyor ve yaptığınız iş anlamsız hale geliyor. Örnek olarak; Bryan Adams: Başarılı bir müzisyen, işini çok seviyor fakat kontrat ile zorunlu hale gelen konserlere çıkması gerekiyor. Sonuç olarak müziğe uzun süre ara veriyor. Elvis Presley: Yine başarılı bir müzisyen işini çok seviyor. Fakat yine kontratsal zorunluluklar yüzünden tükeniyor ve erken yaşta vefat ediyor. Meryem Uzerli: Hepimiz zamanında güldük. Fakat uzun set süreleri, her hafta dizinin seyirci önüne çıkmasının zorunlu olması ve bir çok kişiye karşı kendini sorumlu hissetmek kendisini tüketti. Bir süre ara vermek zorunda kaldı. Özgür olmadığınızı hissettiğiniz bu ortamda kalmak panik atak gelişmesine ve problemin daha da kronikleşmesine neden oluyor. Uzun çalışma saatleri ve ailemize ayırdığımız zamanlar nedeniyle kendimize zaman ayırmıyoruz ve bizi daha önce mutlu eden ilgilendiğimiz veya ilgilenmek istediğimiz spor, sanat ve hobileri hayatımızı sokamıyoruz. Hayatımızda bizi yaşama bağlayan tatmin duygusunu sadece iş hayatındaki başarılarımızdan alıyoruz. Tutsaklık hissiyatı nedeniyle iş hayatı anlamsız hale gelince insan tamamen boşluğa düşüyor. Herşey anlamsız hale geliyor. Burada bu sıkıntıları çeken arkadaşların problemlerini anlamalarını ve üstesinden gelmeleri için bir yol açmak istiyorum. Arkadaşlar spor, sanat ve hobileri hayatımıza katmamız gerekiyor. Bu aktiviteler gerçekten insanda tatmin duygusu yaratıp tekrar hayata bağlıyor. İşyerinde aldığınız tatmin duygusunun yerini alıyor. Tavisiye ediyorum. Ben de bu yolda problemimi aşmaya çalışıyorum. Herkese mutlu günler diliyorum.
@merveyaln50572 жыл бұрын
Bukadar güzel açıklama harika olmuş , 👍❤️
@zeynebnaz94762 жыл бұрын
Her ikisi de varsa ne yapabiliriz?
@canera89762 жыл бұрын
Sabah karanlıkta ise gitme, akşam karanlıkta dönme, gün içinde içeride kalıp gün ışığı görememe bence en büyük neden :(
@fevziyeocak62632 жыл бұрын
Sabret az kaldı 1 ay SONRA geçecek.
@canera89762 жыл бұрын
@@fevziyeocak6263 Mart i bulur ya düzelmesi :(
@huseyingezer2619 Жыл бұрын
Işini değiştir
@canera8976 Жыл бұрын
@@huseyingezer2619 Vay bee hiç aklıma gelmemişti
@merveyaln50572 жыл бұрын
Allah yardımcımız olsun
@definitelynotdepressed55782 жыл бұрын
hocam dövizin artışını gördükce, zamları gördükce tükenmiş hissediyorum. Türkiyede kaçmak çok zor malesef
@solmazrzayeva3399 Жыл бұрын
Evdede ola bilir bu işe gitmeyen birindede oluyor bu bende mesela
@cevatbcakc51762 жыл бұрын
En Faydalı Olumlama Nedir ?
@azra47572 жыл бұрын
18 yaşındayım üniversite sınavına hazırlanıyorum çok yetersiz hissediyorum bu da çalışmama engel oluyor ama mezuna da kalmak istemiyorum kısır döngüdeymiş gibi hissediyorum
@necdeat9039 Жыл бұрын
kazandın mı
@Turna9242 жыл бұрын
Benim iş yerimde o kadar kötüleme var ki hem tükendim hem depresyona girdim ve nefret le bakıyorum o ortama artık .
@muratbirliker33682 жыл бұрын
En başta anlattığınız herşey bana uyuyor ve uzun süredir böyle ne yapmalıyım acaba kafayı yemek üzereyim 😡
@asknk.482 жыл бұрын
Nasil oldunuz kardeşim bende öyleyim bir süredir.
@delidumrul80942 жыл бұрын
Özlem Hocam her duygu belli bir doygunluğa ulaşınca zıddına dönüşebilirmi keder neşeye ,korku cesarete gibi(klinik durumlar haricinde)
@haticeozen45642 жыл бұрын
Özlem hanim insan kaldimiki insani yipratmak icin elinden geleni yapan insan demeye şahit lazim
@emelozdemir45911 ай бұрын
Hocam ben doktora gitmiştim bana depresyona girmişsin demişti depresyon çok kötü bir şey hocam ya kalabalığa bile giremiyorum Hiçbir yere gitmek istemiyorum sürekli yorgun ve bitkin hissediyorum kendimi duygusal sinirli stresli
@lamiymehdiyeva99022 жыл бұрын
Çok ihtiyacım vardı böyle videoyo ya bende de tükenmişlik sendromu olduğunu düşünüyorum
@yasarkaraca21402 жыл бұрын
Özlem Hocam ankara'dan selamlar. Verdiğiniz bilgiler için teşekkürler.
@semrasemrademircioglu10 ай бұрын
Çok güzel açıkladınız suanki durumumu
@dilanturan5921 Жыл бұрын
Ne güzel dediniz hocam biz tükenmeyilimde kim tükensin.
@aynuraibrahimova59302 жыл бұрын
Musyene ucretiniz ne kadar online
@azizsaygl34032 жыл бұрын
Özlem hanım eşim üçay önce yalnızlıktan kaynaklanan depresif bir olay yaşadı ilaçla tedavisi devam etmesine rağmen sabah kalkınca el ve ayaklarında yanma hissi hâlâ geçmedi öğleden sonra bitiyor ama sabahki o hali bütün enerjisini biyitiyor ve gün boyu yorgun kalıyor yaş 50
@fevziyeocak62632 жыл бұрын
Fiziksel bir durum el ayak yanması , dahiliye gitmeli .
@abidinben8 ай бұрын
Sagolun hocam her ikisinden de full çektim saat gece 12.30
Hocam ben size bir şey sormak istiyorum çok hassas ve çok empatik olmak psikolog olmak isteyen bir kişiyi negatif etkiler mi yani klinik psikolog olmak istiyorum ben ama bu hassaslık sebebiyle kötü etkilenirim diye korkuyorum sizin fikirlerinizi alabilir miyim? Bu arada güzel icerikleriniz için teşekkür ederiz emeğinize sağlık 🌼
@ozge48772 жыл бұрын
Merhaba Tuğba ben sana kendimce cevap vermek istiyorum, ben Ebelik 2.ci sınıfım ve haftanın 1 günü hastaneye staja gidiyorum bundan 2 hafta önce de göğüs yoğun bakımında çalıştım, ve ilk haftamdı bir hasta ex oldu (yani öldü) onu döndürmek için çok uğraştılar dakikalarca kalp masajı yaptılar ama dönmedi işte. Bunu sana neden anlattım çünkü bundan 3 sene önce yaşadığım yerde bir kaza olmuştu ve çok kötü etkilenmiştim baya bir etkisinden çıkamamıştım, ama şimdi hem olgunlaştığımdan dolayı hemde hayatı daha iyi anladığımdanmıdır çok etkilenmedim, yani diyeceğim o ki hayatta insan bir şeylere bir şekilde alışıyor endişen olmasın. Kendine her zaman güven 🧡
@cattomeowempire2 жыл бұрын
Terapistlere okul bittikten sonra mesleğe başlamadan önce bununla ilgili eğitimler veriliyor ve kendilerinin de terapi almaları (süpervizyon) öneriliyor, yurtdışına ise bu terapi süreci şart.
@MC-pm1ed2 жыл бұрын
🌼👏🏼 Yine harika bir içerik olmuş 👏🏼
@keskinemine75632 жыл бұрын
Her videodan yeni şeyler öğreniyorum. Teşekkür ederim.
@ruya_avcisi2 жыл бұрын
Tükenmişlik depresyonu diyelim biz ona.
@aysegulsar36012 жыл бұрын
Hocam valla belirtiler tam da ben ama ilaveten ben bazen telefonla yada yüz yüze kimseyle görüşmek konuşmak bile istemediğim çok oluyor. Acaba ben depresyonda mıyım yoksa depresyona doğru mu gidiyorum bilemedim. Bu videoyu bekliyordum çok teşekkür ederim emeğinize sağlık 🥰😘
@sirin37282 жыл бұрын
Uykusuzum hem de çok derin çok derin uykuya ihtiyacım var tahammülsüzüm sabrım yok yüksek sese artık konsantrasyon kuramıyorum işime evime sanki dünyanın bütün yükünü ben çekiyorum uzun zamandır ev ve iş arası koşturuyorum özel durumu olan çocuğuma da yetemiyorum ya da ben öyle hissediyorum sevdiğim şeylerden özellikle insanlardan görüşmek konuşmak dahi istemiyorum bana sahte geliyorlar unutuyorum aşırı hem de kendimi kimsesiz çaresiz hissediyorum işyerinde yaşamış olduğum durumdan dolayı ayrılıyorum birkaç güne aslında işimi seviyorum da olmuyor epeydir sanki yavaş yavaş dünyadan uzaklaşıyorum derin derin nefes alıp veriyorum içm hafifliyor ve dahası söyler misiniz ne bana neler oluyor?
@nizamettinazeri159311 ай бұрын
hocam merhaba ben 40 yıldır bipolar hastasıyım deprasyondan çıkamıyodum bir yıldır yardım aldığım uzman beni vitaminlerle deprasyondan çıkardı kolay gelsin.saygılar
@mehmetarslan53498 ай бұрын
Yardım aldığınız uzman hangi dal çok kötüyüm nasıl toparlananildiniz lütfen cv yazın
@mehmetarslan53498 ай бұрын
Hangi tür vitaminler nereye kime başvurmalıyız kimden yardım istemeliyiz 20 yıldır depresyon hastasıyım kullanmadığım ilaç kalmadı toparlayamıyorum eve kapandım lütfen yazın
@cicekbocek6906 Жыл бұрын
O zaman benim problem depresyon çünkü 3 yıl oldu geçmiyor artık gerçekten yoruldum geçmiş bitmiyor 😢😢😢😢
@seval94882 жыл бұрын
Teşekkürler.🙏🌸🌼👍🎆
@nilaykoc3482 жыл бұрын
Ben tabiki 3 ay dır böyleyim bukadar değildim
@cicekbocek6906 Жыл бұрын
Merhaba hocam bende geçmiyor ki 😢😢😢
@mipekakin Жыл бұрын
Neredeyse her gün mesai yapıyorum. 08.00' de başlayan mesaim 23.53 hala devam ediyor. Tükenmiş değil yok olmuş hissediyorum.
@renasuftade Жыл бұрын
Sağlık sektöründe misiniz
@nizamettinazeri159311 ай бұрын
hocam deprayon tedavi edilebilir bir hastalıklıtır
@serhataydemir852 жыл бұрын
Hocam çok güzel akıcı anlatınız var okb ile depresyon bir arada okuyormu cevap verirseniz çok mutlu olurum
@Tatsıztuzsuzz2 жыл бұрын
18 yaşında tükenmişlik sendromuna ve depresyona girmişim..
@serhataydemir852 жыл бұрын
Ne gibi belirtiler var ablam sizde
@yusufylmaz41827 ай бұрын
Hocam online randevu alıyor musunuz
@ruhsar12502 жыл бұрын
7 aylık hamileyim ne kadar sendrom varsa yaşıyorum tükenmişlik desen var depresyon zaten var 😀😀😀
@guzelgunler1636 Жыл бұрын
Tam beni anlattınız 😟
@figenabay9212 жыл бұрын
Çok haklısınız ben tukendim
@KonuşacaAğız2 жыл бұрын
Azerbaycan da milyoner milyoncu demek
@m.d.48312 жыл бұрын
Bir bıkkınlık, hayattan soğumuşluk söz konusu, yorgun ve kendimi kötü hissediyorum ama bunları hissetmeme sebep olan şeyin ne olduğunu bilmiyorum. Çok karışık bir duygu içindeyim. Hani sevinmek istiyorum. Sonra bir bakmışım üzgün oluyorum. Kendimi dinç hissetmek istiyorum ama olmuyor. Aksine yorgun hissediyorum. Daha önceleri vaktimi araştırmaya, kitap okumaya, yeni bir şeyler öğrenmeye ayırırdım. Şimdi ise boş şeylere vaktimi ayırmaya başladım. Bir kötü his söz konusu. Ama sebebini bilmiyorum. Aramızda psikolog varsa bu halimi değerlendirebilir mi? (06/12/2021) Hocam bu yazıya belirtilen tarihte yazmıştım. Acaba tükenmişlik sendromu mu var yoksa depresyon muyum?
@yektakurtkaya8 ай бұрын
Şimdi nasılsınız? Atlattıysanız nasıl atlattınız bizimle paylaşabilir misiniz?
@IklilADemir2 жыл бұрын
Sizinle doğrudan iletişm kurabilmemizin bir yolu var mı? İnstagramım yok, emailinize veya en iyis telefonunuza ulaşıp, hallerimi size anlatmak ve danışanınız olmak belki de... çok sorunlarım var, sorumluluklarım da ağır, yaşlanıyorum ve çok yorgun, bitkinim. Kendimle ve hayatla uğraşacak gücü bulamıyorum kendimde. Güç bulduğumda umutla başlıyorum ama gücüm çabuk tükeniyor. Tembelliğim her gün biraz daha artıyor. Bir uzmanın desteğine ihtiyacım var galiba.
@mertcanpolat84942 жыл бұрын
2.5 aydır bedenimi hissetmiyorum bu durumu yaşayan varmı hocam artık korkmaya başladım
@serenseren96852 жыл бұрын
Aynen biz tükenmiyelimde kim tükensin 😔
@krtlkrtl16662 жыл бұрын
Tükenmişlik sendromu yaşıyor musun inşallah az kalmamıştır depresyona