Am facut si eu si mi-au iesit chiar asa, sunt grozavi in salate . Merita incercat , nu numai de vegani.
@CruF6 жыл бұрын
Minunat! Mă bucur așa de mult că a fost folositor videoul!
@johannerdei2546 Жыл бұрын
Este adevarat ca distrug celulele canceroase
@valentinaraducanu39612 жыл бұрын
Doamne ajuta draga mea Ma bucur ca am găsit acest linc O sa fac și eu și o să-ți trimit poze Dumnezeu să-ți dia tot ce îți dorești
@CruF2 жыл бұрын
De abia astept!! Ma bucur ca a fost util clipul! Si eu am pus alaltaieri la germinat niste seminte de brocoli, arpagic si ridichi. Yumm!! :)
@daiaberinde36066 жыл бұрын
Wowww ce tare, nu am stiu de acest experiment sa zic asa , felicitari Daniela, mereu ma impresionezi cu bunatatile tale 😍😘😊 !
@CruF6 жыл бұрын
Ce tare mă bucur că ți-e de folos videoul!! Iuhuu! Te îmbrățișez, Daia!! Ce mult îmi plac germenii de borccoli. Sunt puțin mai picanți decât planta matură și tare delicioși! Am crescut la borcan și alte tipuri de semințe și toate încolțesc la fel de frumos. În video am folosit o bucățică de tul primit de la o croitorie :P. De obicei aceste resturi de materiale se aruncă, dar le-am găsit repede o întrebuințare :P :) .
@daiaberinde36066 жыл бұрын
Vegan Peek , creativa si o gospodina buna 😘😘😘 !
@elenam13734 жыл бұрын
Minunat video, informatii prețioase! Mulțumim!
@CruF4 жыл бұрын
Ne bucurăm mult că v-a plăcut clipul ! Toate cele bune din Bistrița - Daniela si Edmond
@IvanMoroz Жыл бұрын
Multumim frumos 🙏
@CruF Жыл бұрын
🤗 cu mare draaag!!
@carmenl.8285 Жыл бұрын
Multumesc mult pt video ❤
@CruF Жыл бұрын
Cu mare drag!!🤗 Metoda se poate folosi pentru majoritatea semințelor, mai puțin pentru cele care devin gelatinoase în contact cu apa (chia, semințe de in etc) , care de obicei se pun la germinat in vase de teracotă care absorb excesul de apă. P.S. E recomandat să folosim semințe speciale pentru germinat, care au fost tratate împotriva germenilor prin opărire sau alte tehnici speciale. Căutați pe net sau la plafare după denumirea "semințe pentru germinat" 🙂
@carmenl.8285 Жыл бұрын
@@CruF multumesc mult pt raspuns ❤ nu stiam sub ce denumire sa caut.
@Be-nice24 жыл бұрын
Minunat, abia aștept să încerc
@CruF4 жыл бұрын
Super! Chiar ieri am mai pus la încolțit niște semințe de brocoli :) Merg așa de bine cu fasole frecată :)
@Crowd05085 жыл бұрын
ASMR
@aidastentel2195 Жыл бұрын
....interesant!...cum se consuma?...adaugi in salate?...si inca ceva : se consuma cu tot cu semintele din care au germinat? Multumesc!
@CruF Жыл бұрын
Ultima dată i-am adaugat la ciorbă în ultimul clocot. Se folosesc ca orice altă verdeață, în sandvișuri, în salate, lângă tocănițe etc :) Cojile semințelor se pot consumă făra problemă, dar dacă nu le doriți, le puteți îndepărta foarte ușor pt că ele plutesc deasupra apei. Adaugați germenii într-un bol încăpător și adaugați apă pâna la buza bolului, apoi, când se ridică cojițele la suprafață, se pot îndeparta ușor cu mâna.
@diymood8206 жыл бұрын
Yummy! O sa fac si eu 😁
@CruF6 жыл бұрын
Mă bucur tare mult ! Enjoy!! :)
@CruF5 жыл бұрын
Folosiți doar semințe speciale pentru germinat *tratate împotriva patogenilor* . Eu de obicei le cumpăr din plafare sau magazinele online: www.minuneanaturii.ro/seminte-germinat www.obio.ro/seminte-pentru-germinare-si-germinatoare/ www.planteea.ro/oleaginoase/seminte-pt-germinat/ Puteți pune la încolțit năut, linte, fasole, mazăre, hrișcă, amarant, kamut, mei, ovăz, quinoa, grâu, orez, semințe de dovleac, semințe de susan, semințe de floarea-soarelui etc. Inul, semințele de chia și cele de cânepă sunt mai greu de germinat.
@luizabrinzan95032 жыл бұрын
Cite zile se clătesc de 3 ori pe zi?. Și cât se lasă la scurs în tava ?. Mulțumesc
@CruF2 жыл бұрын
Se clătesc zilnic cat timp se lasă la germinat până se văd frunzulițele (între 5 și 7 zile). Au nevoie de apă ca să rămână proaspete, apoi, după ce au ajuns la mărimea dorită, se pot păstra la frigider in jur de 3 zile. La scurs în tavă se lasă pe toată perioada germinării, ca să nu băltească apa în borcane și să se strice. Germenii au nevoie de apă și aer pentru a rămâne proaspeți. Cu mare drag! Pentru orice întrebare nu ezitați să lăsați un comentariu. :)
@mariamaier17585 жыл бұрын
Buna ziua! Cate zile la rand se repeta operatia de clatire a acestor seminte? Si ce seminte se mai pot folosi?
@CruF5 жыл бұрын
Bine v-am găsit. Semințele de brocoli se clătesc maxim 7 zile de 3 ori/zi (unele persoane le germineaza doar 3 zile pentru că atunci au cele mai mari proprietăți anticancerigene). Sunt recomandate doar semințele speciale pentru germinat *tratate împotriva patogenilor* și cele crude: Năut, linte, fasole, mazăre, hrișcă, amarant, kamut, mei, ovăz, quinoa, grâu, orez, semințe de dovleac, semințe de susan, semințe de floarea-soarelui etc. Inul, semințele de chia și de cânepă sunt greu de germinat. Semințele speciale pentru încolțit se găsesc la plafare sau online: www.minuneanaturii.ro/seminte-germinat www.obio.ro/seminte-pentru-germinare-si-germinatoare/ www.planteea.ro/oleaginoase/seminte-pt-germinat/
@azaharaquintero27224 жыл бұрын
Buna ziua! De unde pot cumpara plasa din aceea :)?
@CruF4 жыл бұрын
Bine v-am găsit! De la un magazin cu materiale textile sau perdele :)
@elenadobre32042 жыл бұрын
Bună ziua Am încercat și eu să fac după metoda dvs.dar nu încolțesc toate semințele iar cele germinate sunt mici=3-4 mm.Sigur greșesc undeva.M-ați putea ajuta cu un sfat?Mulțumesc mult.
@CruF2 жыл бұрын
Bine v-am găsit! Dacă sunt clătite de cel puțin 3 ori le zi și sunt și semințe de brocoli care în mod normal încolțesc repede, atunci de vină e faptul că semințele nu sunt prea noi și vor încolți mai greu. Încercați să cumpărați semințe de anul trecut sau de maxim 2 ani. Mulțumim de mesaj!
@CC.Cosmin Жыл бұрын
Are ceva dacă le las în cămară la intuneric? Cât se consuma pe zi 1-2 linguri? Mulțumesc
@CruF Жыл бұрын
Nu are absolut nimic. La întuneric o sa creasca mai lungi pentru că vor căuta lumina. În ultima zi puteți să le lăsați la lumina, dar sa nu bată soarele direct pe ele. Se vor înverzi destul de repede și vor produce alți nutrienți benefici. Eu consum câteva linguri la o masă. Recomand sa folosiți semințe certificate pentru germinat, că altfel exista riscul de a se contamina. Și clătiți de cel puțin 3 ori pe zi. Sănătate!
@martinalexandrugabriel52292 жыл бұрын
Cam ce proportii se folosesc ? Pentru o cupa de x gramaj , cat y germeni ies te rog ?
@CruF2 жыл бұрын
Pentru un borcan de 800 g ca în clip se pune 1 lingura de semințe de broccoli. Poftă mare!
@sandorkocso17983 жыл бұрын
cat timp ii pot tine in frigider dupa ce sunt gata ?:)
@CruF3 жыл бұрын
Până în 5-7 zile cu îndepărtarea excesului de apă :)
@mihaelaartacademy2 жыл бұрын
@@CruF în frigider se pune capac obișnuit sau se lasă tot tifonul după ce au germinat?
@CruF2 жыл бұрын
@@mihaelaartacademy , se poate lăsa și cu tifon, dar probabil se va evapora o parte din apă. Verificați din când în când și dacă e nevoie stropiti-i cu puțină apă că sa nu se usuce :)
@mihaelaartacademy2 жыл бұрын
@@CruF super. Mulțumesc ❤️
@CruF2 жыл бұрын
@@mihaelaartacademy , cu mare drag!! Chiar acum îmi pun o alta tura de semințe la germinat 🤗
@hajnihajni76604 жыл бұрын
Wow... de unde cumperi așa cantitate mare de semințe? Pe la noi doar 150-200 gr sunt.
@CruF4 жыл бұрын
Am rugat-o pe doamna de la plafarul din cartier să aprovizioneze și chiar s-a ținut de cuvânt :) . Dar să știi că prima dată am luat de pe Amazon :)
@hajnihajni76604 жыл бұрын
🤦♀️ Ai avut dreptate. M-am uitat și am găsit. 😊 Scuze ca îți pun atâtea întrebări dar să-mi răspunzi doar dacă ai timp. Ce alte semințe se pot germina in afara de Schinduf Alfaalfa Kresse Ridiche Muștar Broccoli
@CruF4 жыл бұрын
@@hajnihajni7660 , următoarele şi cele pe care le-ai enumerat se germinează cel mai des, dar sunt mult mai multe :) : Hrişcă Grâu Orz Secară Ovăz Quinoa Mei Varză Leguminoase / boabe Floarea soarelui Ceapă Praz Usturoi Rucola Sfeclă Cu cele gelatinoase cum sunt cele de in sau chia e mai greu, dar nu imposibil.
@andreeapetrusan91295 жыл бұрын
De unde se poate cumpara acea plasa?
@CruF5 жыл бұрын
De la magazinele cu materiale textile. E foarte ieftin pentru că aveți nevoie de o fâșie îngustă, doar de 15 cm ;) (cel din filmare se numește tul, dar e foarte bun și materialul pentru perdele). Nu costa mai mult de 1-2 lei. Eu primesc materiale de-astea de la o vecină croitoreasă, care în mod normal le-ar arunca.
@danielanac5093 Жыл бұрын
As dori sa stiu care este procentul de substante nutritive la germeni si lastari in raport cu semintele obisnuite
@CruF Жыл бұрын
In general, prin germinare se sporește nivelul de magneziu, folați, fosfor, vitamina C, vitamina K, etc. Germenii de brocoli sunt renumiți pentru nivelul mare de sulforafan din 3-a zi de germinare.
@danielanac5093 Жыл бұрын
@@CruF stiti unde pot gasi niste indici ptr fiecare in functie de durata de germinate/lastarire?
@CruF Жыл бұрын
Am căutat pe google după cuvintele "germinare semințe zile" și mi-au apărut mai multe rezultate printre care și site-ul Paradisul verde unde au o listă cu semințe. Nu am găsit brocoli in tabel, dar am găsit despre varză, care încolțește la fel de repede și sunt din aceeași familie. Sper să va ajute.
@danielanac5093 Жыл бұрын
@@CruF Multumesc.Dar nu scrie cat isi imbunatatesc aportul prin nutrienti in perioada de germinare /incoltire si lastarire in functie de zile si in a cata zi este potentialul maxim?
@CruF Жыл бұрын
@@danielanac5093 , in cazul semințelor de brocoli, cel mai mare nivel de sulforafan îl au în a 3-a zi de germinare. Despre alți nutrienți, nu m-am interesat, îmi pare rău. Dar sunt convinsă că informațiile care vă interesează exista, doar că mai puțin în limba română.
@CC.Cosmin Жыл бұрын
Am cumpărat exact acest produs de la Germline și am observat ca Scrie Broccoli Rabe, probabil e un alt soi, cică ar avea mult mai puțin sulforofan decât broccoli original.. Eu vroiam sa le consum tocmai pt ca semințele germinate de broccoli conțin faimosul Sulforofan în cantități uriașe. Ce părere ai despre asta? Am luat teapa, m-am păcălit? E prima data cand fac asta, de unde sa știu eu de rabe 😮
@CruF Жыл бұрын
Doar acum am observat și eu că pe spate scrie cu litere mici Brassica rapa cymosa. Îmi pare rău... M-au indus și pe mine in eroare cu eticheta lor. Mulțumesc că mi-ați adus la cunoștință. O sa caut mai multe informații despre ce ați scris mai sus și voi reveni.
@CC.Cosmin Жыл бұрын
@@CruF Acum eu eram în căutarea științifică a Broccoli-lui adevărat, acesta ar trebui sa aibă de 50 de ori mai mult Sulforofan decât acest Broccoli Rabe, care e slăbuț în aceasta substanță. Am cautat și găsit acum 1 ora alte tipuri de semințe de broccoli pt germinat și crede-mă unele erau semințe de muștar sau varza kale.Doamne cum putem fi păcăliți. Poți fi foarte ușor indus în eroare. Mai întâi trebuie căutat și găsit numele științific al brocoliu-lui original. Ai aflat ști care e? Apropo, cum te găsesc pe Facebook. Poate împreună reușim sa "ii dam de cap" problemei. Trebuie, pt ca aceste semințe germinate de broccoli sunt aur curat pt sănătate
@CruF Жыл бұрын
@@CC.Cosmin , am pățit ceva asemănător cu semințele de chimen care erau trecute pe pachete ca semințe de chimion. Întotdeauna trebuia sa verific denumirea latină... Mă găsești pe Facebook si Insta cu username-ul crufstudio :)
@CasualEngineering6 жыл бұрын
Uimitor!
@CruF6 жыл бұрын
De simplu, nu? :P
@CasualEngineering6 жыл бұрын
Nu am mâncat niciodată germeni, dar creșterea lor îmi pare un hobby interesant, util și ar fi o metodă bună să epuizez semințele pe care nu apuc să le sădesc în grădină. :)) Voiam să te întreb ce semințe sunt mai bune pentru acest scop, dar am găsit aici: en.wikipedia.org/wiki/Sprouting#Seeds_suitable_for_sprouting
@mumteancosmin1665 жыл бұрын
Va puteți interesa va rog sa îmi spuneți cum se germinează semințele de In și de Hrișcă in perioada asta de iarna? Mulțumesc mult !
@CruF5 жыл бұрын
Semințele de hrișcă se lasă la înmuiat peste noapte, acoperite cu apă. Zilele următoare se clătesc de 3 ori pe zi. La fiecare clătire adăugați și scurgeți apa de 3 ori pentru că ele sunt mai mucilaginose și lăsați borcanul înclinat, ferit de soare, cu gura în jos pe un suport de vase sau un recipient, având grijă ca semințele să nu astupe gura borcanului, pentru a putea circula aerul. Când germenii ajung la dimensiunea de 2-3 cm se pot consuma, sau mai repede. Semințele de in se așează în strat subțire pe o farfurie și se stropesc bine cu un spray cu apă. Se acoperă cu altă farfurie sau capac opac și se lasă la întuneric. Se stropesc în fiecare zi de minim 3 ori. În a 5-a zi de germinare plăntuțele vor fi destul de mari pentru a putea fi clătite cu grijă la robinet. S-ar putea ca de acum să aibă nevoie de mai multă apă. În a 7-a zi sunt gata pentru consum (sau mai repede). Am găsit mai multe articole online. Dacă doriți, vă mai puteți documenta pe subiect. Cum am mai spus, eu înca nu am germinat hrișcă și in :) . Toate cele bune - Daniela.
@mumteancosmin1665 жыл бұрын
@@CruF mulțumesc mult,am sa le urmez
@CruF5 жыл бұрын
@@mumteancosmin166 , mă bucur că v-am putut fi de folos. Numai bine! :)
@mumteancosmin1665 жыл бұрын
Se pot face și iarna in acest sezon ?
@CruF5 жыл бұрын
@@mumteancosmin166 , se pot face, dar să nu fie prea rece în cameră ;)
@zuzuleinen3 жыл бұрын
Ce gramaj are borcanul?
@CruF3 жыл бұрын
Am folosit un borcan de 800 ml :)
@mariaradescu13403 жыл бұрын
👍👏👍
@mumteancosmin1665 жыл бұрын
iarna se pot face?si inca ceva poate cel mai imp. lucru,pai de unde frate seminte de broccoli in romania?????
@CruF5 жыл бұрын
Mai ales iarna, cãnd nu mai avem verdeață în grădină. Semințele se găsesc în special la magazinele naturiste, chiar și la Dedeman, Kaufkand și online, frate ;) .
@mumteancosmin1665 жыл бұрын
@@CruF am gasit de hrișcă,in etc dar de broccoli? Si daaa am auzit că subt extraordinare.
@CruF5 жыл бұрын
@@mumteancosmin166, v-am copiat un comentariu pe care l-am scris mai jos :) : Folosiți doar semințe speciale pentru germinat *tratate împotriva patogenilor* . Eu de obicei le cumpăr din plafare sau magazinele online: www.minuneanaturii.ro/seminte-germinat www.obio.ro/seminte-pentru-germinare-si-germinatoare/ www.planteea.ro/oleaginoase/seminte-pt-germinat/ Puteți pune la încolțit năut, linte, fasole, mazăre, hrișcă, amarant, kamut, mei, ovăz, quinoa, grâu, orez, semințe de dovleac, semințe de susan, semințe de floarea-soarelui etc. Inul, semințele de chia și cele de cânepă sunt mai greu de germinat.
@mumteancosmin1665 жыл бұрын
@@CruF ma intereseaza doar inul si hrusca,deci trebuie sa scrie: semințe pt germinat.Duoa ce germinează știți cumva ce cantitate se ia dimineață pe stomacul gol la in si hrisca? Si cam cate zile de germinare subt necesare înainte de a le manca ? Mulțumesc mult ! P.S. Acele germinatoare ajuta cu ceva? Sau pot folosi eu niste tăvițe sau borcane ?
@CruF5 жыл бұрын
@@mumteancosmin166 , in și hrișcă nu cred că am mai germinat până acum. Am cumpărat și eu un germinator electric și nu văd un mare avantaj, că și acolo trebuie verificată apa și schimbată constant. Părerea mea, e că-s o cheltuială nenecesară... Au foarte multă reclamă si cam atât :( :( Aș vrea să vă pot da mai multe sfaturi acum, dar cum nu am probat inul și hrișca, o să revin după ce mai aflu câte ceva de la prieteni si din mediul online. Neapărat să folosiți semințe speciale pentru încolțit. Cele pentru plantat în grădină nu sunt la fel de sigure :( .
@andreeacrucerescu32476 жыл бұрын
Unde se găsesc aceste semințe de cumpărat?
@CruF6 жыл бұрын
De obicei eu le iau de la plafar, dar sunt si multe magazine online care le comercializeaza :) .
@lazarmihai17505 жыл бұрын
Exista o modalitate de a scapa de cojile semintelor care raman dupa germinare? La germenii de lucerna raman multe cojite
@CruF5 жыл бұрын
Da :) . Se pun germenii într-un vas încăpător și se completează cu apă până sus. Cojile se vor ridica la suprafață și se pot scoate cu ușurință cu o lingură, strecurătoare, sau chiar și cu mâna, ca în acest video: kzbin.info/www/bejne/rX26gJuogM57gpo
@adrianapopa95323 жыл бұрын
dar nu pot pune tifonul dreptunghiular ...de ce trebuie taiat ?? care i logica?
@CruF3 жыл бұрын
Din exces de zel l-am tăiat :)))
@georgepascu62072 жыл бұрын
Puteti sa-l lasati patrat sau dublu , triplu ca suprafata , daca asa va place.
@CruF5 жыл бұрын
Folosiți doar semințe speciale pentru germinat *tratate împotriva patogenilor* . Eu de obicei le cumpăr din plafare sau magazinele online: www.minuneanaturii.ro/seminte-germinat www.obio.ro/seminte-pentru-germinare-si-germinatoare/ www.planteea.ro/oleaginoase/seminte-pt-germinat/ Puteți pune la încolțit năut, linte, fasole, mazăre, hrișcă, amarant, kamut, mei, ovăz, quinoa, grâu, orez, semințe de dovleac, semințe de susan, semințe de floarea-soarelui etc. Inul, semințele de chia și cele de cânepă sunt mai greu de germinat.